Δευτέρα
10/03/2014

iPhone 6, Samsung και TSMC οι κατασκευαστές του Α8 SoC;

Μια νέα αναφορά από το ZDNET Κορέας προτείνει πως οι προμηθευτές της Apple για το επόμενο SoC (System on Chip) θα είναι δύο διαφορετικές εταιρείες. Πιθανολογείται πως Samsung και TSMC θα μοιραστούν την κατασκευή του επεξεργαστή A8 που θα βρίσκεται στα επόμενα iPhone και iPad.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι, ενώ η Apple και η Samsung είναι στα δικαστήρια ανά τον κόσμο για θέματα που σχετίζονται με πνευματική ιδιοκτησία, οι δύο εταιρείες έχουν ακόμη ισχυρό “δεσμό” πυριτίου.

Samsung και TSMC αναμένεται να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή του Α8 κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, την εποχή δηλαδή που περιμένουμε την παρουσίαση του καινούριου iPhone, οπότε είναι πιθανό πως κάποια μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει νωρίτερα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Δοκιμές του σχεδιασμού θα γίνουν στο εργοστάσιο της Samsung στο Austin του Texas, μας ενημερώνει το ZDNET.

Οι τωρινοί επεξεργαστές Α7 της Apple, παρέχονται από την Samsung, αλλά η εταιρεία πλησιάζει και άλλους κατασκευαστές για να αυξήσει τον όγκο της παραγωγής.

Ακόμη δεν έχουμε νέα για το ποιες θα είναι οι αλλαγές στον Α8, αλλά τον περιμένουμε να εμφανιστεί στα καινούρια iPad και iPhone.

TSMC Cortex-A15 3GHz

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Darth λέει:

    βλέπω η apple ξεφορτώθηκε την applesung :p

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.