iPhone 6s: Αναφορές για 12MP RGBW αισθητήρα κάμερας Sony

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες είναι οι αναφορές που θέλουν την Apple να αναβαθμίζει την κάμερα του iPhone 6s με αισθητήρα 12 Megapixel. Οι νέες πληροφορίες που έρχονται από τα κινέζικα media και επικαλούνται πηγές από την Ιαπωνία, εμμένουν στην απόφαση της Apple να βελτιώσει την κάμερα.

Αναφέρεται ότι από τον παραδοσιακό αισθητήρα RGB θα πάει σε RGBW τεχνολογία της Sony, όπου το “W σημαίνει white (λευκό). Ο νέος αισθητήρας 12 Megapixel RBGW λέγεται ότι θα δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στο White sub-pixel.

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα βελτιωθεί και η ταχύτητα του autofocus, χωρίς να αναφέρεται πως θα γίνει αυτό.

Τα ιαπωνικά media αναφέρουν ότι η Apple ήθελε να βάλει την συγκεκριμένη κάμερα στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αλλά αποφάσισε να περιμένει για να βελτιωθεί η τεχνολογία και να φτάσει στα standard ποιότητας που θέλει.

iPhone 6s: Αναφορές για 12MP RGBW αισθητήρα κάμερας από τη Sony, iPhone 6s: Αναφορές για 12MP RGBW αισθητήρα κάμερας Sony

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

Εν ετει 2015 ειναι ειδηση για την apple τι θα βαλει σε πανακριβο κινητο της αισθητηρα 13MP την ωρα που ολες οι ναυαρχιδες εδω και τρια χρονια εχουν απο 13 εως 20.1 MP και υπαρχουν και κινητα με 40 MP.Για να μην μιλησω για τα f της καμερας.
Και ολα αυτα οταν ο αισθητηρας δεν ειναι καν της apple αλλα της sony ,οπως σε παρα πολλα κινητα.
Ενταξει,γνωριζουμε οτι αυτες οι ειδησεις ειναι γι αυτους που αγοραζουν iphone,τους ασχετους απο τεχνολογια αλλα σε ενα δεν γινεται να μην σχολιασεις….

360kias

Ασχετοι γιατι ρε chris??σε τι εισαι εσυ σχετικος που μπορει να εχεις android με εναν που εχει iphone πια ειναι η διαφορα γνωσης ????

j

Πως φαίνεται πως δεν ξερεις απο φωτογραφια. Το μονο μα μονο ελάττωμα ενός αισθητήρα με λιγότερα mp ειναι λιγο στο ζουμ. Αυτο δεν σημαινει πως ενα κινητο με κάμερα 8mp δεν μπορει να βγάλει μια εξίσου καλη φωτοραφια με ενα κινητο με 16 mp. Αν ηταν ετσι σιγά μην έβαζαν τετοια κάμερα στο 6αρι. Εδω το 4s μου με 8 βγαζει καταπληκτικές φωτογραφιες και πολλοί με ρωτάνε “με κινητο την εβγαλες αυτη ;!” Τελος αν ίσχυε αυτο που λες όλες οι πχ dslr με 24 mp θα έπρεπε να πωλούνται πολυ ακριβότερα απο αυτες με τα 16 (πράγμα που δεν συμβαίνει). Η Apple εχει απο τους καλύτερους φακούς κινητών (και ας ειναι της Sony. Πολλοί ξεχνάτε πως δεν τους παίρνει δωρεάν. Τους πληρώνει)

zois

καλα που υπαρχη η sony και η lg μονο με της πλατες αλλον εταιρειων μπορη να κανει μαγγες αυτη η εταιρια οσον αφορα το υλικο δεν ξερει την τιφλα της απο τεχνωλογια οσον αφορα το λογισμικο η google την εχει αφιση χιλιομετρα πισω και η τραγικη ειρωνεια ειναι οτι αυτη η εταιρια οχι μονο υπαρχη ακομα και κανει και τρελες πωλησεις αλα ειναι και αλαζονεικη αντι να κανει το σταυρο της που υπαρχει πολης κοσμος που ειναι ασχετος απο τεχνολογια πουλαει και πνευμα γιαυτο και μονο στην πωλησεις ειναι καλη τα ειδια μυαλα με αυτους που επιλεγουν apple εχουν και αυτη που αφηνουν ενα ρολοι seiko για να παρουν ενα emborio armani.

tony angelou

@zois τι ακουω θεε μου τι??????

iDimitris

Πωπω όλοι εδώ πέρα χωριάτες ετσι ?! Μια ζωή αριθμούςκοιτάτε και όχι τα χάλια σας … Η απλ σας πηδάει χωρίς σπεκς φανταστείτε τι μπορεί να κάνει με αυτά ! Κάθεστε και μετράτε πυρήνες και παπαριες στα exypnos μιλάτε για mp που δεν παίζουν κανένα ρόλο σε μια μια φωτογραφία παρά μονο στο ζουμ …. Μιλάτε για το λειτουργικό το όποιον όχι μονο αναβαθμίζεται κάθε χρόνο αλλά και δεν έχει αυτά τα lags που κουβαλάτε όλοι σας στις κατσαρόλες που μου έμαθαν και αλουμίνιο ……. Haters ένα έχω να πω άμα είχατε λεφτά για iPhone θα τρεχάτε μα τα πάρετε …. ΒΟΔΙΑ

zois

α ξεχασα και την μεγαλη samsung που στα κινητα ειναι κυριαρχος και δικαια φυσικα που εκτος απο καμερες και οθονη δεινει στην apple ολα τα υπολοιπα μονο το λογισμικο ειναι δικοτης και αυτο παλη δεν εχει της τεχνολογιες και επιλογες του android.

Iakovos

@chris

Φίλε άσχετοι άλλοι είναι εντάξει; όταν το iPhone 6/Plus βγάζει καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο από αυτά της σειράς Ζ και από άλλες ναυαρχίδες…και εσύ λες τα δικά σου…τότε μάλλον έχεις θέματα…Και ρώτα τους χρήστες των Ζ (Ζ1,2,3) να σου πουν για τη φοβερή κάμερα της Sony, που αποδίδει καλύτερα στα iPhone και όχι στα δικά της κινητά.

tony angelou

@ zois ελπιζω να μην τα πιστευεις αυτα που λες .(δουλευω πανω σε θεματα αυτης της φυσης)

Genesis

zois
εκτός τόπου και χρόνου

chris
τα παραλές

j
σε αυτά που λες έχεις ένα point αλλά μην νομίζεις ότι το μήλο ότι έχει και τα καλύτερα πάνω του…τα Z της sony και τα lumia της microsoft πλέον δεν τα περνάει έχουν απίστευτες φωτογραφίες και όποιος λέει το αντίθετο απλά δεν ξέρει. πάντως ένας φίλος με το lg g2 που έχει 13mp βγάζει χειρότερες φωτογραφίες από το 4s. να τα λέμε και αυτά.

πάντως δυο κινητά είναι άπιαστα στης φωτογραφίες και αυτά είναι της NOKIA 808 pureview και το lumia 1020.

Γιώργος
λεόντιος

όλοι εσείς που υποστηρίζετε μετά μανίας τη τάδε εταιρία με φοβερά σχόλια
το βρέχετε το βρακάκι ??
αηδία έχετε καταντήσει το site είναι για ενημέρωση και όχι tech youporn για φαπ φαπ μετά το σχόλιο !!!
εγώ ενημερώνομαι, κρίνω και μετά διαμορφώνω γνώμη
και καλό είναι να υπάρχει γιατί λόγω δουλείας κάνει κάποιος άλλος τη δουλεία του ψαξίματος

inblx

Κάποιος συντάκτης του Techblog πρέπει να γράψει κάτι σχετικα με την κάμερα. Ενα άρθρο που να εξηγεί τι είναι η κάμερα, πως δουλεύει, τι είναι σημαντικο και σε τι χρειαζεται τι κάθε τι…

Εν έτη λέει 2015 βάζουν 13mp λέει.

Δεν έχουν ιδέα. Ουτε καν τα ουσιώδες. ..

θανασης

Το μονο κακό με μεγάλες εταιρείες σαν την Apple ,τη Samsung είναι οτι πάνε να εγκαθίδρυσουν μονοπώλια με βρώμικες επιχειρηματικές μεθοδους. Τώρα τα περί τεχνολογίας θέματα που βγαινουν στη δημοσιοτητα είναι παντα αξιεπαινα.

Το iPhone 6s θα ναι ωραία τεχνολογικά ισορροπημένο τηλέφωνο και φυσικά καλά που δούμε και το αντροιντ στο προσκήνιο με κινητά που πραγματικα είναι αξιεπαινα πχ το lg g4. Είδα κάτι άρθρα περί πατεντων για το πως προσπαθει η apple να αυξήσει τη ποσότητα φωτός που χτυπά τον αισθητήρα ενω το πάχος της συσκευής μικραίνει όλο και περισσότερο.. Είναι ωραίες οι τεχνολογικές εξελίξεις και φυσικά δεν είμαστε όλοι ικανοί να τις καταλάβουμε στο επίπεδο των επιστημόνων που τις δημιουργούν.

Για να δουμε τι θα δουμε μέχρι δεκεμβριο..
Δεν υπάρχει λογος να βράζουν τα αιματα, δε κερδιζουμε κάτι απ την υποστήριξη μιας μάρκας έναντι άλλης..

Νικος Ζ1

Πως να έχουν ιδέα ρε παιδία αφού οι μισοί που μιλάνε σε αυτό το blog το μόνο θέμα στο οποίο έχουν κάτι να πουν είναι για τα κινητά και το τι δηλώνει η κάθε εταιρεία. Από εκεί και πέρα επικρατεί χάος ασχετοτητας από τους περισσότερους.Τουλάχιστον εσείς που δεν γγνωρίζετε από φωτογραφικές μηχανές ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ από το να λέτε βλακιες. Η διαφορετικά ΔΙΑΒΑΣΤΕ η ρωτήστε κάποιον που ξέρει για να μάθετε. Διαβάστε και λίγο pttl.gr, και να σας ενημερώσω ότι ΝΑΙ στο 2015 υπάρχουν πολλές dslr κάτω των 20 αλλά και των 16 mp.

darko

Ενταξει μην τους κραζετε ρε τα παιδια θελουν να βγαζουν αφησες.:P
Πλακα πλακα θυμηθηκα τις κλασσικες φωτογραφιες που εκει δεν χρειαστηκε εικονοστοιχεια.Το 6αρι βγαζει καλυτερες φωτογραφιες απο πολλες ναυαρχιδες σημερα για να μην πω ολες.

just think it.

tasos

Τους καλύτερους φακούς…..λολ, μάλλον δεν ξέρετε τους Carl Zeiss

Κώστας Ζ

@Iakovos Κάτοχος Xperia Z και πραγματικά, το μονο που με κανει και απορώ ειναι η φωτογραφίες που βγαζει…ειδικά σε χαμηλό φωτισμό…πολυ κακο το software της Sony που φέρνει την τελική φωτογραφία μαλλο,δεν εχω ιδέα τι παιζει! Κατα τ’αλλα, μονο Sony.

alexis touba

Βασικα ο καθενας περνει οτι του αρεσει.Για μενα σαμσουνκ ειναι αν οχι η καλυτερη απτις καλυτερες σε καμερα modul.Οσο για τα iphone καλη καμερα αλα μεχρι εκει σε συγκρηση με τα αλα.Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι πως μια εταιρια σα τη sony που εχει αισθητηρες της σχεδον σε ολα τα κηνητα του κοσμου η το μεγαλυτερο ποσοστο και τα κηνητα της. Βγαζουν χειροτερες φωτο απο ταλα.!Ειναι σα να αδικει τον εαυτο της.Σιγουρα παιζει ρολο και το software αν τογραψα σωστα.και τα mpixels σιγουρα παιζουν ρολο αλα οχι απο μονα τους.Οσο αναφορα τις τεχνολογιες σημερα ολα τα κηνητα ειναι υπερφορτομενα απο σπεκς.Και οποιος αναρωτιεται πια κηνητα εχουν βγει τα καλυτερα απο θεμα καμερας το 2015 ας ψαξει μια εταιρια που εκανε μετρησεις η πιο αξιοπηστη και εγκηρη παγκοσμιος να δουνε πως εχουν τα πραματα.S6galaxy σαρωσε και ακολουθει note4 μετα ερχονται οι υπολοιπες

mimis13

και το software τα σπάει και η οθόνη τις απεικονίζει μούρλια και οι κάμερες είναι κομπλέ. αλλά ποιος αγοράζει τώρα microsoft και nokia. κουτάκια και λίστες δίπλα. αηδίες…

Εστάλη από το Lumia 1020, 41mpixel Camera Phone μου…

Zabarakatranemia

Προσπαθώ να μετρήσω τα ορθογραφικά λάθη αλλά ξέμεινα από δάκτυλά!!!!!! Καλύτερο από όλα το “όσο αναφορά”. Όλοι με τα ΜΕΓΚΑΠΙΞΕΛ ασχολείστε, καιρός να μάθετε και μια λειτουργία που ονομάζεται autocorrect.

Xristos kavala

Zois εγώ σε πρώτη φάση σου προτείνω να ξεκινήσεις από την ορθογραφία …. έπειτα θα φτάσουμε σιγά σιγά και στην ανάλυση των mp !!!

Γιώργος

@Genesis
Συγνώμη αλλά μαλλον εσύ είσαι ασχετος…
DxOMark: Το Samsung Galaxy S6 Edge έχει την καλύτερη κάμερα…https://techblog.gr/mobile/dxomark-samsung-galaxy-s6-edge-best-camera-7499/

Και εδώ…
https://www.ubergizmo.com/2015/04/samsung-galaxy-s6-edge-beats-out-competition-in-blind-camera-test/
https://www.ubergizmo.com/2015/04/samsung-galaxy-s6-edge-beats-out-competition-in-blind-camera-test/

Γιώργος

@Genesis , θα ήθελες να είναι έτσι αλλά δεν είναι:
DxOMark: Το Samsung Galaxy S6 Edge έχει την καλύτερη κάμερα>>
https://techblog.gr/mobile/dxomark-samsung-galaxy-s6-edge-best-camera-7499/

Και εδώ>>https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S6-edge-tops-our-blind-camera-comparison-HTC-One-M9-lags-behind_id67882

thanoik34

Τις καλύτερες φωτογραφίες τις βγάζουν οι συσκευές των windows phone 📞 και αποδεδειγμένα

DIREFEAR

@iDimitris
Ρε συ πρωτευουσιανε απο τζακι,αφου βγαζει τελειες φωτογραφιες με 8megapixel,τοτε τι τι τα θελει τα 12megapixel και μαλιστα 3 χρονια μετα απο τους αλλους;;;Αφου οι 4 ιντσες ηταν ιδανικες για τον μεσο αντιχειρα,τοτε γιατι ανεβηκε στις 4,7 και στις 5,5 ιντσες;;;Αφου το λογισμικο φυσαει με 1gb ram,τοτε γιατι τωρα θελει να τα κανει 2gb;;;Το bluetooth σας το ξεκλειδωσε ή ακομα;;;Απο multitasking πως παμε,ολα καλα;;;Σοβαρα τωρα,εσυ πιστευεις οτι δεν παιρνουμε το μηλοφωνο επειδη δεν εχουμε χρηματα;;;Απλα εχεις στο μυαλο τσαρουχι και σε γαργαλα η φουντα αγορι μου…ασε λοιπον εμας να ασχολουμαστε με αριθμους και συ αντε στο μαντρι σου να παιξεις με το μηλαρακι σου…ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΟ!!!

zois

Ετσι ειναι κυριε χρηστο οποιος δεν εχει επιχειρηματα ασχολειται με την ορθογραφια.

Miko

Χωρίς να γνωρίζω πολλά απο την νέα τεχνολογία RGBW, νομίζω οτι θα είναι πολύ καλή κάμερα, μιας και οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν θέματα με την απόδοση του λευκού (white balance) όταν τραβάς μια κανονική φωτογραφία σε auto mode και δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις να παίξεις σωστά με το manual mode.

ΚΚ

Κώστα Ζ έχω και εγώ Ζ και δεν αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα βγάζει πολύ καλές φώτο με χαμηλό φωτισμό και γενικά σε σχέση άλλων εταιρειών και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Καλύτερες φώτο έχω δει από Ζ1 και Ζ3 γνωστών μου και λογικό είναι και από κάποιον που έχει ΝOKIA με τη 40.
Η Apple καλά κάνει και προσαρμοζεται γιατί κάποια στιγμή η διαφήμιση τελειώνει και κόσμος όπως την εκθιαζει θα τη δυδυσφημει. Πολλές εταιρίες το έπαθαν μέχρι τώρα, αλλά θέλει πιο αργά βήματα.

nikosar

Να είστε καλά ρε παιδιά …. ξελιγωθηκα
Αν θέλω να πάει καλά η μέρα μου μπαίνω στο techblog.gr βρίσκω άρθρα που να έχουν Apple-samsung και διαβάζω τα σχόλια … όλα τα λεφτά, σας ευχαριστώ και χωρίς παρεξήγηση τα άρθρα μια χαρά είναι …

Ιωάννης jb

DIREFEAR.. Είναι γερός iphonακιας ο άλλος αλλά κι εσύ δε λέω είσαι τρις χειρότερος έλεος!!!!
Μήπως να έμενε μια ζωή στα 8mp και στις 4 ίντσες?? να είχε εξαφανιστεί απο τον χάρτη λόγω ελάχιστων πωλήσεων, να χαιρόσασταν και λίγο εσείς οι μη σας πω????

Agnostos13

-Ανοιγω το techblog…
-Βλεπω αρθρο για την καμερα στο νεο iphone με τεχνολογια RGBW…
-Παταω να ενημερωθω για τη νεα τεχνολογια της Sony…
-Βλεπω εχει και 30 σχολια, λεω θα γραφουν κατι παρπανω τα παιδια για τη νεα τεχνολογια (θα ‘χουν ψαχτει)…

ΑΜ ΔΕ!!!
25 απο τα 30 σχολια γραφουν για το ποτε εβαλε 12Mp ο ανταγωνισμος και ποσο καλυτερες φωτογραφιες βγαζει η συσκευη τους με τα 120Μp και ποσο κορόιδα (ή προβατα) ειναι ολοι αυτοι που θα αγορασουν συσκευη με 12Mp καμερα εν ετη 2015…

Γιατι;
ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;

Enzo

Μην μαλώνετε ρε παιδιά! Δεν νομίζω κάποιος από δω μέσα να ειναι μέτοχος της apple ή της samsung. Οπότε ψυχραιμία.

Εγώ αναγνωρίζω ότι τα iphone σε ποιότητα υλικών και design ειναι πολύ μπροστά. Επίσης αναγνωρίζω ότι το iphone καταφέρνει να λειτουργεί άψογα με πολύ χαμηλότερα specs από τον ανταγωνισμό.

Οι λόγοι που δεν το θέλω είναι 2:
1. Το λογισμικό
2. Το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται σουπα (το χει και η κουτσή μαρία).

Όσο για την κάμερα……Αν και 8άρα όντως βγάζει εξαιρετικές φωτο. Και επίσης εδώ και πολύ καιρό η κάμερα του iphone εχει δυνατότητα για slow motion video και time lapse (δυνατοτητες που σίγουρα μου λείπουν από το ΝΟΤΕ 3 που έχω).

inblx

Λοιπόν. 1) Τα mp δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρολο στην ποιότητα της εικόνας. Ο μοναδικος ρόλος που παίζουν είναι στην μεγαλύτερη ανάλυση (όταν Zoomάρουμε) ή όταν θέλουμε να εκτυπώσουμε μια μεγάλη φωτογραφία, αφίσα κτλ… (Και πριν 5-6 χρόνια είχε κινητά με 12mp. Sony Satio και Nokia N8. Δεν σημαίνει πως είχαν καλύτερη κάμερα) Τώρα γιατί να βάλει 12mp? Λογικά γιατί χρειαζεται τουλαχιστον τόσο (12mp) για να τραβήξει μια κάμερα 4k video. 2) Στην ποιότητα εικόνας παιζει ρολο ο αισθητήρας, το μέγεθος του και των pixel κύριος και ο φακός. Αν το μέγεθος του αισθητήρα είναι μεγαλο, και ας είναι στα 2mp, θα απεικονίσει περισσότερο φως μέσα, κανοντας την φωτογραφία καλύτερη. Λογικά η apple θα κρατήσει τι ίδιο μέγεθος του αισθητήρα με περισσότερα pixels, πράμα που σημαίνει πως τα pixel θα είναι μικρότερα σε μέγεθος, άρα λιγοτερο φως. 3) Εδώ έρχεται το RGBW. Αυτή η τεχνολογία με λιγα λόγια κάνει τον αισθητήρα να απεικονίζει περισσότερο φως μέσα. Αρα ακόμα και να κρατήσει το ίδιο μέγεθος του αισθητήρα με μεγαλύτερα pixels, πάλι θα τραβάει καλά σε περιπτώσεις με χαμηλό φωτισμό. 4) Το οτι έβαλε ακόμα τώρα 12mp Camera δεν σημαίνει πως είναι πίσω τεχνολογικά. Με την ίδια λογική θα μπορούσα να πω… Συνέχεια »

Τέλης

@Agnostos13
Με λίγα λόγια τα 25 απο τα 30 σχόλια γράφουν το απολύτως λογικό , όπως το απολύτως λογικό γράφουν αυτοί που κράζουν την Apple που έβγαλε Macbook των $1500 με ΕΝΑ usb. Μην χειροκροτάτε την μηλοεταιρεία για ότι κάνει και ας ξέρετε ότι είναι λάθος και θα πάψουν οι χαρακτηρισμοί.

Τέλης

Το ότι έχει ένα κινητό κάμερα 20 mp δεν το κάνει καλύτερο από ένα που έχει 16 , απόδειξη τα Samsung S6 και LG G4 που είναι τα καλύτερα κινητά σε κάμερα της αγοράς (και λόγω aperture f/1.8 και f/1.9), όταν όμως ένα κινητό έχει 8 MP όπως και να το κάνουμε είναι στο μισό από τον ανταγωνισμό άρα θα υστερεί.

chaos

Δεν εχουν καταλαβει μερικοι οτι το κινητο δεν ειναι φωτογραφικη μηχανη το εχουμε για απλες φωτογραφιες της στιγμης και οχι για να τραβαμε γαμους.

Σημαντικο ρολο παιζει η ποιοτητα και οχι η ποσοτητα τα υπολοιπα ειναι λογια του αερα.

mimis13

@thanoik34, φίλε αυτό λέω κι εγώ, αλλά τι να κάτσεις να πεις τώρα. Μαλώνει η Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα για κάτι που κατέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ακόμα μια κουνημένη ή γεμάτη θόρυβο φωτογραφία δεν έχω βγάλει. Κι αν καμία φορά βγει λίγο με εγκεφαλικό έχει ένα κουμπί αυτόματης βελτίωσης που αφαιρεί τα στιγματάκια του θορύβου και γίνεται πιο λεία η φωτογραφία. Αλλά, κουτάκια, λίστες……. γιατί ο άλλος θέλει να έχει και στο κινητό επιφάνεια εργασίας να πετάει τα κουτάκια του. και δυστυχώς στα Windows 10 αυτό θα γίνει.

Ιωάννης jb

Τέλης = Ανεγκεφαλος
Αν πει ποτέ κάτι το σωστό εγώ σας το λέω θα γίνει κανένας κατακλεισμος του Νοε και θα τρέχουμε να σωθούμε!!! χαχαχα

vasilist

Καλό που ακολουθεί τον δρόμο της OPPO η apple να δούμε τι ποιότητα θα έχει το OPPO R7 PLUS έτσι θα ξέρουμε και στο περίπου την ποιότητα του iphone 6s μιας και η oppo έχει RGBW αισθητήρα ήδη αλλα σίγουρα παίζει ρόλο και το software.

Agnostos13

@Τέλης
Και ποιο ειναι δηλαδη το απολυτως λογικο;
Το οτι οποια τεχνολογια και να αναφερεται σε αρθρο (ειδικα σχετικα με την Apple) θα βρεθουν καμποσοι απο κατω που θα προσπαθουν να μας πεισουν οτι η δικια τους συσκευη (την οποια εχουν παρει και στο 1/10 της τιμης της γιατι ειναι και πολυ ψαγμενοι) ΤΟ ΚΑΝΕΙ καλυτερα (5-6 χρονια τωρα) απο αυτη που ΘΑ βγει;
Γιατι εγω αυτο βλεπω!

Γιωργος!!13

Καθομαι και βλεπω βλακειες ποση ωρα δν εχουν σημασια τα Megapixel Της καμερας αλλα ο Αισθητηρας!! Και οντως τα Iphone με τα 8mp Βγαζουν καλυτερες φωτο απο πολλα αλλα κινητα με 13 και 16mp Αυτο που πρεπει να κανει η Apple ειναι να βαλει περισσοτερες επιλογες στην φωτογραφια π.χ iso!! κ αλλα πολλα!!

Chris_BMW

Απαντάω σε όλους εκείνους που κάνουν ηλίθια σχόλια του τύπου “αφού τα 8 mp ειναι αρκετά γιατι βάζει τωρα 12mp..;”ο ξάδερφος μου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία κ μου εξήγησε όσο ποιο απλα μπορούσε τι γίνεται με τα mp… Κ εξηγώ..σε τόσο μικρούς φακούς μου είπε που έχουν τα τηλέφωνα ειναι άχρηστα κ προϊόντα μάρκετιγκ τα πολλά mp…γιαυτο κ η Apple τόσα χρονια εχει 8mp… Ολα αυτά τα χρονια προσπαθούσε να τα εκμεταλλευτεί πλήρως…βελτιώνοντας λοιπόν τον φακό της όλον αυτόν τον καιρό πλέον αυτός ειναι σε θέση να διαχειριστεί περισσότερα mp…γιαυτο κ τα ανεβάζει … Ολοι λοιπόν εσείς που κατηγορείτε τους κατόχους I phone οτι ειναι πρόβατα αναρωτηθείτε μήπως εσείς είστε αυτό που κοροϊδεύετε … Θύματα του μάρκετινγκ των πολλών mp κ των πολλών πύρινων ….

Κώστας Ζ

@KK τι να σου πω, ειδικά όταν κανω ζουμ στις φωτογραφίες χαλανε πολυ… Μου φαίνεται πως το Xperia S που είχα πριν εβγαζε πολυ πιο καθαρές φωτογραφίες(!) γι’αυτο και σκέφτηκα οτι λογικά φταίει το λογισμικό που έχει το κινητό…βέβαια μπορεί σε προηγούμενες εκδόσεις να ήταν καλύτερα(το αγόρασα με ΚΚ) ή στο 5.0 να φτιάξει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.