iPhone 6s: Με 2GB LPDDR4 μνήμη RAM και χωρίς 16GB έκδοση;

Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα η επόμενη γενιά των iPhone, που λογικά θα ονομάζονται iPhone 6s και iPhone 6s Plus, θα βλέπουμε διάφορα leaks και αναλύσεις ειδικών επί του θέματος. Η εταιρεία αναλύσεων TrendForce κάνει την δική της αναφορά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες που έχει.

25 με 50 εκατομμύρια πωλήσεις το πρώτο διάστημα

Η TrendForce αναφέρει ότι τα 4.7 ιντσών και 5.5 ιντσών iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα μπουν στην παραγωγή μέσα στον Ιούνιο, οι αποστολές θα ξεκινήσουν μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2015. Αρχικά εκτιμάται ότι θα αποσταλούν 25 εκατομμύρια iPhone, η πλειοψηφία των οποίων θα είναι στις 4.7 ίντσες. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 η Apple αναμένεται να διπλασιάσει τις αποστολές ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια iPhone.

Μήμη RAM2GB LPDDR4
Σύμφωνα με την TrendForce η Apple θα αυξήσει την μνήμη RAM στα 2GB όπως έκανε στο iPad Air 2, ένα χαρακτηριστικό που έχει συζητηθεί έντονα την ώρα που τα Android έχουν φτάσει ήδη στα 4GB. Θα χρησιμοποιήσει LPDDR4 RAM modules που θα τα προμηθεύεται από την Samsung και την SK Hynix.

Επιπλέον, η Apple αναμένεται να πάει στα 32GB ενσωματωμένη μνήμη και να παραλείψει τα 16GB, κάτι που συνεπάγεται ότι ανεβαίνει η τιμή.

Force Touch
Η τεχνολογία Force Touch, θα ενσωματώνεται στα επόμενα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, στην κάτω πλευρά της οθόνης θα υπάρχει ένα module που θα αντιλαμβάνεται την διαφορετική πίεση που ασκείται και θα εκτελεί τις ανάλογες εντολές.

Ωστόσο, για αρχή η τεχνολογία αυτή δεν θα βελτιώσει κατά πολύ την εμπειρία χρήσης, καθώς οι developers πρέπει να την συμπεριλάβουν στις εφαρμογές τους. Αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία για τα iOS apps να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα (μέχρι να ετοιμάσει το Android την δική του απάντηση).

Κάμερα
Τέλος για την κάμερα η Apple θα στραφεί και πάλι στους Ιάπωνες προμηθευτές όσον αφορά στα LED chips. Το module για τον φωτισμό της κάμερας θα είναι μικρότερο σε μέγεθος από 3.0×0.85×0.6 χλστ. θα πάει 3.0×0.85×0.4 χλστ., κάτι που θα μειώσει το πάχος του iPhone.

Το LED flash της κάμερας θα χρησιμοποιεί και πάλι 2 LEDs διαφορετικής θερμοκρασίας χρώματος για να δημιουργεί πιο φυσικό φως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο αισθητήρας της κάμερας θα είναι και πάλι από την Sony και σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο, θα είναι 12 Megapixel και 8 Megapixel η μπροστά κάμερα.

Concept
iPhone 6s: Με 2GB LPDDR4 μνήμη RAM και χωρίς 16GB έκδοση;, iPhone 6s: Με 2GB LPDDR4 μνήμη RAM και χωρίς 16GB έκδοση;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

55 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αρης

μακαρι να καρταργηθεί η η εκδοση των 16 gb και να ξεκιναμε με βαση τα 32…αυτο θα ειναι μεγαλη αλλαγη και κινητρο για να παρεις i phone εναντι το σ6…για να δουμε….ερωτηση η παρουσιαση του ios 9 θα γινει 8 ιουνιου ισχυει……?

Agnostos13

Οσο παει (βαση των φημων) γινεται και καλυτερο!
Αντε να δουμε και αυτο το forcetouch τι θα φερει (εκτος απο αναλογικο χειρισμο στα παιχνιδια)…
Αληθεια, η ram δεν ηταν τοσο καιρο ενσωματωμενη στον επεξεργαστη; Φετος θα ειναι ξεχωριστο module?

Λευτερης

Ναι γινεται πολυ καλυτερο. Αντε σε δυο τρια χρονια θα βαλει και multitasking και οθονες με πανω απο 410 ppi και θα ειμαι κατι πρωτοποριακο.

Τέλης

Πω πω , 2 MB RAM και 12 MP κάμερα , μιλάμε για ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ! Έχω εντυπωσιαστεί.

Paul

Πάλι σε έξοδα με βλέπω

Τέλης

Συγνώμη 2 GB ήθελα να πω , ακόμη και η Apple έχει φτάσει στα GB πλέον.

Vagelis

Η ram ειναι DDR4 (λογικά στα 1600mhz) οπότε είναι πραγματικά μεγάλη αλλαγή, μην γελάτε. Επίσης το iPhone μπορεί όχι μόνο να δουλεύει με 1GB Ram αλλά να παίζει όλα τα απαιτητικά παιχνίδια. Και το Android που έχει φτάσει στα 4gb, είναι άχρηστο. Το zen phone 2 μπορεί ταυτόχρονα να παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά ποιος θα το κάνει αυτό ποτέ;;

Sokos

2GB RAM DDR4 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟ LED FLASH!!!!!!!!!!!!!! ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΛΩΩΩΩΩ!!!! ΠΟΥΛΑΩ ΤΩΡΑ ΤΟ 6ρι ΠΟΥ ΕΧΩ!!!!!
Τα 2GB RAM γιατι να τα βαλει αφου δεν χρειάζεται, το κινητό μου ειναι σουπερ και με το 1GB…. Εγώ αυτό που χρειαζόμουν ηταν το δίχρωμο flash!!!! Αν και ξενέρωσα λίγο με την κάμερα που θα την αυξήσουν στα 12 Megapixel λες και θα τις εκτυπώνουμε σε αφίσα 3,2 Megapixel καλα ειναι για iphone ελπίζω στο 7ρι να την αναβαθμίσουν στα 3,2. Αλλα χαλάλι αφου θα εχει δίχρωμο flash!!!!!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ APLLE!!!!!!!!! 😀

Λευτερης

Εχω βαρεθει να ακουω “το iphone μου τρεχει τελεια με1 GB ram. Τι να τα κανω τα 4 γιγα” . Φαινεται ποσο ασχετοι ειναι απο τεχνολογια και ποσες απαιτησεις εχουν αυτοι που χρησιμοποιουν το εν λογω επιχειρημα. Ο πρωταρχικος ρολος της μνημης ραμ ειναι το multitasking. Το iOS εχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ multitasking και οι εφαρμογες παγωνουν στο παρασκηνιο. Γι αυτο κ 12 γιγα να βαλει η Apple δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα. Απο την αλλη το Android ως ανωτερο και πιο εξελιγμενο λειτουργικο εκμεταλευεται πληρως την μνημη ραμ σε βαθμο που οι συγχρονες ναυαρχιδες μπορουν να τρεχουν ταυτοχρονα μεχρι και 16 εφαρμογες. Ειναι απαραδεχτο να θελω στο smartphone μου του 2015 να θελω μεχρι να ολοκληρωθει μια διεργασια να κανω κατι αλλο και να μην μπορω. Αλλα η Apple πανεξυπνα εκμεταλλεύεται την αγνοια των περισσότερων πελατων της και θα μας πουλησει τα 2 γιγα ραμ σαν κατι πρωτοποριακο. Και ξαφνικα τα δυο γιγα δε θα ειναι υπερβολη για τους iFans αλλα το νεο στανταρτ. Σαν να λεμε 4,7 ιντζες οθονη…

Parastas

Με βλέπω να κάνω το switch από wp αν ισχύει η φήμη.. Η ram είναι αυτό που με ξενερώνει στο iPhone…

Sokos

@αρης τα είπες όλα φίλε!!!!! ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!! Κάτοχος iphone 6 (το ειπα και πάνω)
Να φανταστείς πήρα το Galaxy S6 πριν 3 εβδομάδες και το πούλησα γιατί δεν καταλάβαινα διάφορες στην οθόνη, ασε που μου ξεφλούδισε κ η καμερα… MONO IPHONE ΡΕΕΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!

Βαγγος

Sokos το οτι προτιμας iphone ειναι δικια σου αποψη δεν μπορεις να αποκλειεις καθε αλλη εταιρια λογω της αρεσκειας σου.Λευτερη!επιτελους η φωνη της λογικης…καλα τα πες…και αυτες οι ‘χαζομαρες’ της apple ακομα και με το multitasking που εν ετη 2015 κτ τετοιο ειναι ανηκουστο θα ελεγα…ειναι καρκινος!

thanoik34

Αν παρατηρήσετε τον τελευταίο καιρό η Apple 🍎 έχει αρχίσει και αντιγραφή το Android phone 📞 σε ram,μέγεθος οθόνης κ.α. και όπως διάβασα σε ένα άρθρο το καινούργιο iPhone 7 θα έχει την καμπυλότητα του s6 edge για να βλέπουν μερικοί fun 🎉 τις Apple 🍎

chaos

@thanoik34 Εξαπανεκαθεν αντεγραφε η apple απλα τωρα εγινε περισσοτερο αισθητο γιατι εχει μεγαλωσει ο ανταγωνισμος και τρεχει να προλαβει. Τι αλλο θα ακουσουμε.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!!!!

Sokos

Βάγγο εγω δεν αποκλείω τίποτα είμαι ανοιχτός σε όλα για αυτο και πήρα το S6 και όχι μονο.. Το iphone θα το παρω για το δίχρωμο led flash φυσικά. Αυτο το χαρακτηριστικό μου λείπει απο το 6ρι ειναι η αλήθεια :/
Επίσης θα ήθελα το 7ρι να καμπυλώνει τοσο πολύ η οθόνη που να ακουμπάν οι δύο ακρες της, και να ειναι σε φαση κυλινδρικό iphone θα ηταν τρομερή η ιδέα!!!!!!! Ασε που δε θα λυγίσει κιόλας, γιατί το 6ρι που εχω τώρα έχει πάρει μια μικρή κλήση λίγο προς τα μέσα αλλα με βολεύει αφάνταστα οταν κανω κλήση, ακουμπάει ολη η οθόνη γλυκά στο μάγουλο σαν το lg g flex είναι αυτη τη στιγμή για να καταλάβεις.

inblx

Μερικοί δεν έχετε την παραμικρή ιδέα εδώ μέσα, απλα σχολιάζετε άρθρα χωρίς καν να έχετε ψάξει λιγο. Η apple απ’ότι καταλαβαίνω θα εστιάσει στην κάμερα του iPhone 6S πςρισσοτερο, και στην λήψη 4k βίντεο. Γιαυτό θα χρειαστεί την παραπανω RAM και τα περισσότερα MP στην κάμερα. Βέβαια, δεν θα αφήσει το 1GB έξτρα ανεκμετάλλευτο, κάτι θα μας δείξει, gaming, κάποιο. multitasking feature η κάτι ανάλογο. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι εδώ μέσα, είναι πως το iOS είναι πανάλαφρο, δεν χρειαζεται τους uber δυνατούς και πολλούς πυρήνες που έχει το Android, ουτε τα 3-4GB RAM για να τρέξει ομαλά. Πολύ απλα, το λειτουργικό δεν έχει το multitasking που έχει το android. Στις περισσότερες περιπτώσεις “παγώνει” τις εφαρμογές στο παρασκήνιο, όπως λέει ο φίλος @Λευτέρης πιο πανω. Έτσι μπορεί να τρέχει ομαλά με μονο 1GB RAM, ποσο μάλλον με 2. Επίσεις όλοι εσείς που λέτε και ξαναλέτε για την ανάλυση του iPhone, έχετε δει οθόνη απο iPhone 6-6+ και μιλάτε? Ενα απο τα καλυτερα Panel φοράει. Το ppi είναι πανω απο 300. Φτανει τα 400. Τι άλλο θελετε δηλαδή. Πρέπει να ανέβει ενα άρθρο πανω πανω στο Techblog που να εξηγεί πως τα νούμερα δεν κάνουν την ποιότητα, ούτε την εμπειρία χρήσης,… Συνέχεια »

Dimitrisdubai

Εγώ θα ήθελα έναν από τους περισπούδαστους φίλους μας εδώ μεσα να μου εξηγήσουν τι ακριβώς κάνουν με τα κινητά τους και καίγονται τόσο πολύ για το multitasking. Ειδικά τη στιγμή που είμαι σίγουρος που δεν το κάνουν ούτε καν με τους υπολογιστές τους. Να υποθέσω ρενταρετε στο 3ds δουλεύετε revit και παράλληλα φορτώνετε filters στο Final Cut Pro ε;

χαρης

@inblx
Μια χαρα τα λες εγω το μονο που θελω να προσθεσω ειναι πως εαν βγει iphone με 4 πυρήνες και 2 gb ram η apple θα μας παρει και τα σωβρακα.Εδω το s6 για να ειναι πιο γρήγορο θελει 8 πυρήνες και 3 gb ram και ειναι μιση κλανια πιο γρήγορο.Χαρη μας κανει και δεν τα βαζει ακόμα τουλάχιστον

kostas

Ωραία όλα αυτά που λέτε. Εμένα θα μου λύσετε όλοι εσείς μια απορία? Τα iphone 6 και Galaxy s6 , που είναι κινητά όνειρο για κάθε gadjetakia, πως τα αγοράζετε βρε παιδιά. Κινητά των 700 και 800 ευρώ πώς τα παίρνετε? ο μισθός σας είναι 1.000 ευρώ τον μήνα???? Λύστε μου και εμένα αυτή την απορία που είμαι 10 μήνες άνεργος και έχω ένα ταπεινό sony E4.

Γιάννης σε λέω

Πολύ καλή κίνηση από την Apple. Δεν είχα ποτέ κινητό της και σκέφτομαι τον επόμενο χειμώνα να αποκτήσω ένα… 🙂

Επίσης όλοι εσείς που καίγεστε για το multitasking να υποθέσω έχετε καταργήσει το PC και έχετε εναποθέσει όλες σας τις ελπίδες στα smartphone ε?

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι δεν έχουν σημασία οι πυρήνες ούτε η τεράστια μνήμη. Πρωτεύοντα ρόλο παίζει το ίδιο το λειτουργικό και το Android φημίζεται για το πόσο βαρύ είναι, σε αντίθεση με IOS και windows phone.

alxgiann

Sokos, έλα πες την αλήθεια. Τρολάρεις, έτσι; Ειδικά στη τελευταία πρόταση σχεδόν έπεσα κάτω από τα γέλια…

Ιωάννης jb

Είναι άσχημο να βλέπεις μερικούς που νομίζουν ότι δεν είναι θύματα του μάρκετινγκ να λένε θύματα αυτούς που προτιμάνε το iPhone!!!
Θύμα του μάρκετινγκ είναι αυτός που θέλει 2k ανάλυση στις 5 ίντσες και στο σαλόνι του έχει 40 ίντσες με ανάλυση fhd!!!
Θύμα του μάρκετινγκ είναι αυτός που έχει 16 mp κάμερα στο smartphone του και υποστηρίζει κιόλας πως είναι κορυφαία ενώ έχει 8 mp compact digital camera και λίγο άμα βάλει το μυαλό του να δουλέψει θα δει ότι τα mp δε μετράνε καθόλου!!!
Θύμα είναι αυτός που παίρνει ότι καινούργιο του πλασάρει η κάθε εταιρία μόνο και μόνο για να λέει το δικό μου έχει καλύτερα specs μεγαλύτερη οθόνη κτλ.

unlim21

@Ιωάννης κι ακόμα πιο χαζός είναι αυτός που νομίζει πως με ένα σούπερ ουαου κινητό
πάνω στο τραπέζι πιστεύει οτι όλοι τον θαυμάζουν. 🙂

Λευτερης

@ Γιαννης Ε αφου εχουμε PC φιλε τι το θες το browsing στο κινητο. Αφου εχεις καμερα τι θες την καμερα στο κινητο; Αφου εχεις GPS τι το θες στο κινητο.. Ειλικρινα εκει που πιστευω οτι δεν υπαρχουν πιο αστεια επιχειρηματα εμφανιζεται καποιος με κατι τετοια ” αφου εχεις PC τι το θες το multotasking στο κινητο”. Το λειτουργικο του 3310 ηταν πολυ πιο ελαφρυ απο το iOS. Γιατι δεν παιρνεις αυτο;;;; Και γιατι δεν βαζεις DOS στον υπολογιστη σου. Τρεχει τελεια με 200mhz επεξεργαστη και 32 mb ram. Οσες πιο πολλες δυνατοτητες εχει ενα λειτουργικο τοσο πιο βαρυ ειναι κ τοσο πιο καλα χαρακτηριστικα θελει στο hardware. Δ λεω οτι το android ειναι τελειο. Εχει παρα πολλα μειονεκτηματα αλλα ειναι ΠΟΛΥ πιο προηγμενο λειτουργικο απο το iOS. Τωρα αν εσενα σ ενδιαφερει το Facebook και το Instagram κ κανενα παιχνιδι, σκασε το 800αρι σου και παρε το iPhone με προπερσινη τεχνολογια. Το GS6 που εχει το βαρυ ανδροιδ κανει τα παντα πολυ πιο γρηγορα και εχει τετραπλασια πιξελ να τραβηξει η gpu. Και εχει και multitasking πραγματικο. Να λοιπον που χρειαζεται το τελευταιο hardware. Εσυ κουβαλα το PC σου μαζι να κανεις multitasking. Και βγαλε κ μια φωτο ν… Συνέχεια »

Γιάννης σε λέω

@Λευτερης

Αδερφέ εγώ δε ζητώ πολλά απ τη ζωή μου. Ένα smartphone όμορφο με καλή ποιότητα κατασκευής, με καλή κάμερα και ομαλό λειτουργικό που να έχει όλες τις βασικές εφαρμογές που χρειάζομαι.

Γι αυτό και προτίμησα το Lumia 930, με καλύπτει σε όλες τις ανάγκες μου. Έτσι γλυτώνω άγχος και κάψιμο

LeoG3

Σε τεχνολογικό site και μπαίνει ο άλλος και λέει ότι η οθόνη δεν μετράει , η κάμερα δεν μετράει , , όλες ίδιες είναι , απόλυτη ισοπέδωση σε όλα , ή αλλιώς να μειώσουμε τα υπόλοιπα κινητά που είναι καλύτερα από το δικό μας για να μην αισθανόμαστε κόμπλεξ κατωτερότητας. Εδώ θα μου πεις έγραφε αρλούμπες ότι τα αδιάβροχα κινητά είναι για τους βοσκούς και τους αγρότες , στην ισοπέδωση κολλάς?

Αλεξ

Ρε παιδιά μπορείτε να μου πείτε πόσα features Έχει το λογισμικό της Apple και πόσα το Android (ακόμα και το stock). Αμα δείτε μπορεί κάθΕ εταιρία να προσθέσει και κάτι χρήσιμο για αυτό είναι λογικό να χρειάζονται περισσότερα GB Ram στα Android κινητά είναι βέβαια κ άλλα πράγματα π κάνουν τa Android Smartphones πιο βαριά αλλά μν ξεχνάμε πιο σύστημα δίνει στν χρήστη τις περισσότερες δυνατότητες.

Ιωάννης jb

unlim21.. είναι κάτι που συμβαίνει και δεν είναι κακό… το να ξέρει κάποιος ότι κάποιοι άλλοι τον θαυμάζουν είναι γεγονός και συμβαίνει!!!!
Κακά τα ψέμματα όλοι θαυμάζουν κάτι που είναι ακριβό πχ. ένα ακριβό αμάξι ή ένα ακριβό pc ή και ένα ακριβό κινητό γιατί όχι είναι και ένα σύμβολο καλής οικονομικής κατάστασης.
Για να μην παρεξηγηθώ θα πω πως και κατα κάποιο τρόπο συμφωνώ και με αυτά που λέει ο Λευτέρης είναι γεγονός οτι οι android ναυαρχίδες των τελευταίων 2 ετών έχουν ξεφύγει και κάνουν κάποια πράγματα παραπάνω απ όσα κάνει ένα iphone απλώς είναι στον χρήστη εγώ πχ. τα περισσότερα απο αυτά που κάνει το note 4 δε τα χρειάζομαι οπότε προτιμώ άλλες συσκευές που θα μου δώσουν και ομαλότερο τελικό αποτέλεσμα!!!! αλλά και μια δόση καλύτερου design!!!!!!!
Δε θέλω ουτε χαζά πενάκια ούτε να έχει κυρτότητα η οθόνη μου (g flex), ούτε να χωρίζω την οθόνη στα 2, αλλά και ούτε να έχω 2k ανάλυση σε 5 κάτι ίντσες!!!!!

Dimitrinho

@Ιωάννης jb μα το note 4 που εχεις ειναι το τελευταιο μοντελο του note και εχει ολα αυτα που λες αν μου ελεγες για το note 3 να ελεγα οκ τωρα σε λιγους μηνες που θα βγει το note 5 ξαφνικα δεν θα σου κανει το 4 και θα πεις καποιες δικαιολογιες ωστε να πας να αγορασεις το note 5 και οχι μονο εσυ γενικα πολλοι θα το σκεφτουν ετσι

KostasB

Sokos σίγουρα έχεις το 6άρι; Από το iphone 5 και μετά όλα τα iphone έχουν δίχρωμο led φλας…

Dimiitrisdubai

Έχει τελικά την πλάκα του εδώ. Παλιά μαλώναμε για τα αυτοκίνητα, αλλά τώρα λόγω έλλειψης χρήματος πέσαμε μερικά επίπεδα πιο κάτω στα κινητά. Εγω πάλι τα βαρέθηκα ολα, άσχετα αν λόγω δουλειάς έχω καταλήξει να κυκλοφορώ με δυο συν ταμπλέτα. Και πιστέψτε με, τα τελευταία δυο χρόνια έχουν περάσει από τα χέρια μου ολα. Κάθεστε και μαλώνετε ποιος εχει καλύτερο κινητό και μετά τι; Ο άλλος δεν εχει να φάει, κινητό ονειρεύεται. Τι να πω. Anyway, εχει το χαβαλέ του όμως, κάθε μέρα μπαίνω στο site με τον πρωινό μου καφέ και το τσιγάρο να σας θαυμάσω.

vasilist

Η αλήθεια ειναι οτι το ios δεν χρειάζεται πάνω απο 1 gb ram καθώς δεν υποατηριζει multitasking.
οσο για τον τυπο που εiπε για το zenfone 2 4gb άστο μεγάλε…κάτσε στην σπηλιά σου, γιατi ανοίγω όλλα τα apps και τα έχω στην ram και μετά ανοiγουν σε κλάσμα δευτερολέπτου γιαυτό και συναγωνiζεται με τα flag ships, το οτι δεν υποατιριζει το ios multitasking δεν σημαινει πως θα σε χαλούσε να μπορουσε και το iphone να είναι τοσο γρήγορο οταν αλλάζεις apps.
Οσα δεν φτανει η αλλεπου τα κανει…μήλα στη. Περιπτωση αου.

chaos

Οταν βλεπει ο αλλος συσκευη με 4GB ram και οκταπυρινο επεξεργαστη και ενα σωρο παραφουσκωμενα χαρακτηριστικα και ειδικα στις κινεζικες συσκευες που το κοστος ειναι στο 1/3 της τιμης που εχει το iphone λογικο ειναι να δυσανασχετει.
Αλλα τι να κανουμε ο ανταγωνισμος στο android ειναι μεγαλος και οι εταιριες για να πουλησουν συναγωνιζωνται ποιος την εχει μεγαλυτερη και και δυστυχως την πληρωνουμε εμεις που τα αγοραζουμε. Απο την αλλη η apple εχει εχει φταξει ενα φανταστικο για μενα λειτουργικο που δουλευει ομαλα χωρις να χρειαζεται πυρινικους αντιδραστηρες κτλ και το λανσαρει σε ενα ποιοτικο και πανεμορφο περιτυλιγμα.

forneverarrow

Όπως θα καταργηθούν και οι τιμές κατω των 1000€ μαζί με την 16gb έκδοση…

Eddiedimitris

Οι μεν δεν χρειαζεται παραπανω μνημη οι δε ασχολουνται με το μεγεθος.

Το ζητημα ειναι να τρεχει οσο γινεται πιο αψεγαδιαστα και κακα τα ψεμματα τα iphone εχουν τα λιγοτερα κοληματα και γενικα προβληματα στο λειτουργικο.

Οποτε και οι μεν και οι δε οτι λετε ειναι απλα για να τσακωνεστε και τιποτα παραπανω.

Agnostos13

Αυτο που marketing των αριθμων δεν βρομαει προβατιλα παρα μονο της Apple δεν το εχω καταλαβει…
Αληθεια τι το απιστευτο κανει το multitasking του Android που δεν το βρισκεις στο iOS? Γιατι το εχετε για καραμελα μερικοι!

-ενας ανυποψιαστος ios-ας-

inblx

Για τα παιδιά που ρωτούν για το multitasking.

Δεν είναι οτι τρέχουν Crysis 3 την ωρα που κάνουμε 3D rendering. Είναι πως ανοιγοκλείνουμε εφαρμογές γρήγορα. Δηλαδή, μια απλή καθημερινή κινηση που κάνω με το κινητό, είναι να ανοίγω το πρωί συνήθως τις ενημερωτικές εφαρμογές. Παταω με την σειρα:
Google Chrome/ Home/ Facebook/ Home/ Spotify/ Home/ Flipboard/ Home/ Gmail/ Home κτλ, κτλ, και μερικές αλλες απο διάφορα Forum Sites.

Τα ανοίγω όλα και πιάνω να διαβάζω με την σειρα. Όταν τελειώσω με το Chrome ας πούμε, παταω το multitasking, σβήνω το Chrome και παταω το Facebook. Με τον ίδιο ρυθμό και τα υπολυπα μέχρι να τελειώσουν. Και το καλό που έχει το Android είναι πως τα ανοίγει απευθειας και τα κρατάει στην μνήμη, ενω το iPhone, το iOS μάλλον, μόλις πατήσεις το Home button παγώνει η εφαρμογή και όταν την ξανανοίξεις ξανακάνει reload την εφαρμογή. Αυτό στα iPhone γίνετε πολύ συχνα. Όταν είχα το 5s τουλάχιστον. Γιαυτό έφυγα και πήγα σε Android με 3GB RAM (Xperia Z3).

Dimitrisdubai

@inbix
……I rest my case……

giannisanag

@Dimitrisdubai

Θα σου πω τι εκανα εχτες πινωντας τον καφε μου (περιεχεi multitask και αλλα που ονειρευεται το ios)
1.εβαλα το tubemate να κανει download 3 βιντεακια απο το youtube
2. οση ωρα το εκανε αυτο πηρα καποια screenshots απο τον καταλογο της εταιρειας μου σημειωσα πανω με το spen καποιες προσφορες και τα εστειλα με mail σε ενα πελατη.
3. Στο μεταξυ το ενα βιντεο ειχε κατεβει και αφου το περιεκοψα το εκανα εισαγωγη σε ενα powerpoint που μου εστειλε συνεργατης και το εστειλα να ανεβει στο google drive.
4. Οση ωρα γινοταν το upload (και το download των αλλων 2 βιντεο) σε splitscreen βολταρα σε καποια site και στο facebook
5. To upload τελειωσε μαζι και το ενα απο τα δυο download. ξανα μολρη επεξεργασια του βιντεο και upload στη σελιδα μας στο facebook ενω ταυτοχρονα μιλαω στο τηλεφωνο με συνεργατη

μπορει να τα κανει με 1gb ram και χωρις itunes και jailbreak το ios; οχι

Γι αυτo περιμενω να βγει το note 5

Γιατι ειμαστε καποιοι που δεν σκαμε 600αρια για μοστρα στην Καφετερια ΑΛΛΑ για δουλεια.

giannisanag

@dimitrisdubai

Καποιοι σκαμε 600αρια οχι για μοστρα στην καφετερια αλλα για δουλεια

Δες τι θα πει παραγωγικοτητα στην καφετερια με ενα note 3 στα χερια:
1,εχω βαλει το tubemate να κατεβαζει 3 βιντεακια και εγω επεξεργαζομαι ενα κειμενο.
2. Το ενα βιντεο κατεβαινει το κανω μια μικρη περικοπη και το κανω upload στο google drive.
3. Το link του στο drive μαζι με το κειμενο τα στελνω με mail σε συνεργατη εμω ταυτοχρονα μιλαω με πελατη και κραταω σημειωσεις σε active note με το spen
4.το δευτερο βιντεο κατεβαινει συνεχιζω την κουβεντα ενω ταυτοχρονα το κανω upload στη σελιδα μας στο fb
6.το τριτο βιντεο κατεβαινει και ενα μικρο κομματι του με περικοπη το στελνω με bluetooth σε ενα φιλο που ηρθε να πιουμε καφε

Θα μπορουσε να τα κανεο αυτα στην καφετερια το iphone η ερχεται για μοστρα;

dkoukou

Σκοτωνεσαι στη δουλεια βλεπω…
Λεφτα για γραφειο δεν υπαρχουν φανταζομαι και δηλωνεις εδρα το mikel της γειτονιας…
Αντε ολοι οι χακεραδες-μπαμπαστρουμφ εδω μεσα.

giannisanag

Ναι ειδες dkoukou δουλευω Κι απο το δρομο κι απο το γραφειο. Κι απο το δρομο δουλευω με το note Δεν μου πληρωνει ο μπαμπας τη ναυαρχιδα και τον καφε για να κανω το κομματι μου στις γκομενες στο mikel τη γειτονιας σαν μερικους εδω μεσα

Βαγγος

Ιωάννης jb τι λες ρε αδερφε για οικονομικη κατασταση.Εδω το νανιαρο αγοραζει iphone 5s για μοστρα και το μονο που κανει ειναι facebook και γενικα χαλαρο browsing.Ενω δεν του βαζει ουτε καρτα.Αυτες τις παπ@ριες να μην εβλεπα….!εχουμε ξεφυγει

giannisanag

+10000 βαγγος

dkoukou

“Δες τι θα πει παραγωγικοτητα στην καφετερια με ενα note 3 στα χερια:”

…i rest my case too…

giannisanag

Dkoukou…. επιχειρηματα. Εκτιθεσαι.

dimitrisdubai

@giannisanag Κατ’ αρχἀς ὀταν απευθύνεσαι σε κάποιον, καλό είναι να μη κάνεις δηλώσεις του τύπου “Καποιοι σκαμε 600αρια οχι για μοστρα στην καφετερια αλλα για δουλεια” γιατί δεν γνωρίζεις τον συνομιλητή σου. Τὠρα αναφορικά με τα γραφόμενἀ σου και θα με συγχωρέσεις αλλά θα κινηθώ στο ίδιο μήκος κύματος με τα γραφόμενά σου: 1. Εξαιρετικό το Note σου και οι δυνατότητές του, σου εύχομαι να μάθεις να αξιοποιείς και τα σημεία στίξης !!! 2. “Καποιοι σκαμε 600αρια οχι για μοστρα στην καφετερια αλλα για δουλεια”….Βασιλάκης Καίλας εν έτη 2015…..δακρύσαμε 3. Ξέχασες στην αρίθμηση το νούμερο 5 4. και τελευταίο. Δεν θα κάνω κριτική για το είδος της δουλειάς σου και τις εργασιακές σου συνήθειες αλλά συγνώμη κιόλας, εύχομαι να μην ασχολείσαι με τον κλάδο της πληροφορικής γιατί μάλλον δεν έχεις ιδέα του τί εστί multitasking. Αυτό που περιγράφεις είναι το multitasking του κατσαπλιά. Και κάτι τελευταίο. Επειδή είμαι καιρό στο εξωτερικό, η όλη γυφτιά και από τους μεν και από τους δε περί μόστρας του κινητού, είναι μάλλον σύνδρομο Ελληνικό. Πίστεψέ με, εδώ που είμαι χέστηκαν κιόλας τί κινητό έχει ο καθένας. Το κινητό αποτελεί αντικείμενο επίδειξης για αυτούς για τους οποίους η απόκτισή του είναι στόχος και κατάκτιση ζωής.… Συνέχεια »

giannisanag

DimitrisduBai
Βασιλακης καιλας επειδη δουλευω;;,
Οχι δεν ειμαι πληροφορικαριος
Jailbreak; δεν εχω κανει root το note αν το κανω γεια σας….
Εχω macbook pro και ειχα iphone απο το 3g μεχρι το 5 οποτε γνωριΩ το oικοοσυστημα και μου αρεσει. Ειναι ομως ακριβο γι αυτα που παρεχει και σε οτι αφορα το ios περιορισμενο σε δυνατοτητες
τα περι μοστρας δεν πηγαιναν σε εσενα. Ειναι πολλοι οι μοστρατοι εδω μεσα. δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας φαινεται περιεργο καποιος να χρησιμοποιει πραγματικα για δουλεια ενα ακριβο τηλεφωνο που στην ουσια γι αυτο φτιαχτηκε.
το multitasking ξερω πολυ καλα τι ειναι και οταν η συσκευη μου το υποστηριζει σταληθεια.(δηλαδη να κανει πολλα πραγματα ταυτοχρονα κι ας ασχολουμαι εγω με ενα) με βολευει αφανταστα.

Dimitrisdubai

@giannisanag
Κοίτα, το βασιλάκης ήταν για πικάρισμα. Καλά κάνεις και δουλεύεις και μπράβο σου. Αυτό που ήθελα να γράψω αλλά βαριόμουνα να συνεχίσω να γράφω, είναι πως πάντα στη δουλειά μου θέλω να χρησιμοποιώ το καλύτερο εργαλείο που έχω ή μπορώ να έχω για κάθε μου εργασία. Δεν μου αρκεί κάποιο εργαλείο που κάνει περίπου αυτό που θέλω. Ίσως γιατί έχουμε και διαφορετικό πεδίο απασχόλησης.

Olethron

Χαχαχαχαχα….. Ωραίοι είστε εδώ μέσα. Συμφωνώ με μερικούς εδώ, απλα θέλω να προσθέσω μερικά πραγματακια. Τεχνολογία δεν είναι να εχεις εναν πολυπύρηνο (με 4-6-8 πυρήνες) επεξεργαστη στο κινητό, δεν είναι να εχεις 4gb-6gb-8gb μνήμη ram, ουτε να εχεις μεγαλύτερη ανάλυση στην κάμερα απο το μάτι σου. Τεχνολογία είναι να τα έχεις όλα αυτά και να κρατάει η μπαταρία. Τεχνολογία είναι να αξιοποιεί το λειτουργικό όλα αυτά και να μην κολλάει καθόλου. Τεχνολογία είναι να εχεις το 1/4 απο αυτά και να ρολαρεις καλυτερα απο αυτους που τα έχουν. Και επιτέλους, σταματήστε να λέτε πως είναι πίσω τεχνολογία η Apple. Ηταν η πρώτη που έβαλε 64bit επεξεργαστή σε κινητό, όταν οι άλλοι έβγαζαν επεξεργαστές με Cortex A7 ακόμα. Αυτά που φοράει, και που ΘΑ φοράει είναι η τελευταια λεξη της τεχνολογίας. Απ’ότι διαβάζω θα έχει Cortex A72 και FinFET 14nm αρχιτεκτονική και Dual Channel LP-DDR4 μνήμη, όπως και το Galaxy S6. Το οποίο θα τρέχει iOS. Φανταστείτε πως θα ρολαρει. Πίσω δεν είναι, μπροστά είναι, απλα βάζει μικρότερους αριθμούς. Κάτοχος HTC One M9. Δεν πήγα ποτε σε iOS συσκευή, γιατί πιστεύω πως αν κάποιος σκάσει 700€ – 900€ πρεπει να έχει και μια ελευθέρια στο λειτουργικό. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν… Συνέχεια »

zois

και εγω την σεβομαι γιατι κανει το καλυτερο marketing και οταν δεν εχει αλλα περιθωρια κοροιδειας απλα κανει την κολοτουμπα και το πιανει παλι απο την αρχη αυτο θα πει τεχνολογια να τα οικονομας χοντρα με τεχνολογιες που σχεδον εχουν ηδη ξεπεραστει σε android smartphones.

NikolasS.

Ναι,βάλτε και κυρτή οθόνη και θα είναι ίδιο με το S6 Edge.Και μέτα να έρθουν τα fanboys της Apple να μας πουν πως πρώτα τους αντέγραψε η Samsung (μπαταρία,μη επεκτάσιμη μνήμη) ενώ πρώτη η Apple έκλεψε τα μισά χαρακτηριστικά.Τα iPhone ούτε 400€ δεν έπρεπε να κάνουν.Η Samsung σε όλα διπλάσια, κάμερα, μπαταρία, επεξεργαστής, μνήμη, ανάλυση. Ειδικά τα S6 και S6 Edge δεν θα τα φτάσει ούτε με το iPhone 8. Κρίμα για τα λεφτά, να αγοράζεις ένα κινητό μόνο για το όνομα και την φιγούρα και με την δικαολογία “με βολεύει καλύτερα το λειτουργικό”…

konomi21

Θα σταματήσουν την έκδοση με τα 16 και θα ανεβάσουν την τιμή γιατί από τα 16 στα 32 η βασική έκδοση δεν θα ναι τσάμπα.
Ωραία πράγματα και σε 2-3 χρόνια θα ξεκινάει από τα 1000 ευρώ η βασική έκδοση .

Αλέξανδρος

Σας έχουμε βαρεθεί όλους εσάς, τους fanboy της Apple. Πριν πείτε μόνο iPhone δοκιμάστε και τίποτα άλλο. Σύντομη σύγκριση Galaxy S6 Exynos 7420 64bit (8 πυρηνος => 4 * 2.1 Ghz & 4 * 1.5 Ghz) 3 GB LPDDR4 1600 Mhz 16 MP HDR κάμερα, 2160p (4K) video & 5 MP HDR μπροστινή 1080p video Android 5.1.1 με multitasking και ολα τα σχετικά και και και 5.1″ οθόνη 2560*1440 pixel 577ppi iPhone 6 Apple A8 64bit (2 πυρηνος => 2 * 1.4 Ghz) 1 GB LPDDR3 (πολύ πιο αργή σε σχέση με την LPDDR4) 8 MP HDR (αποδεδειγμένα ότι το HDR της apple είναι υποδυέστερο της Samsung, μέχρι και σε ψηφοφορία που έγινε στο tomsguide, όπου έδειξαν πολλές φωτογραφίες από κάθε κινητό σε διάφορες συνθήκες και ο χρήστης επέλεγε τις καλύτερες χωρίς να ξέρει ποία φωτο είναι ποιανού κινητού το S6 νίκησε με ποσοστό που άγγιζε 90%, δλδ ξεφτίλα το iPhone 6, ωστόσο είμαι σίγουρος οτι αν ελεγαν ποια φωτογραφία είναι ποιανού κινητού είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε -για να δείτε πως κάνετε οι apple fanboy-) 1080p video & 1,2 MP μπροστινή 720p video iOS 8.4 4,7″ οθόνη 1334*750 pixel 326ppi δείτε τα εδώ μια και καλή:… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

LeoG4 δεν είναι μόνο με το LG G4 και μονο εσύ, όλοι όσοι παίρνουν iphone μετά ζηλεύουν από άλλους.
Προσωπικά είμαι κάτοχος Galaxy S6. Είχα 4 άτομα τα οποία διαρκώς με έπρηζαν, το iPhone μου και το iPhone (οι 2 είχαν το iPhone 6) και ήδη οι 2 αυτοί πήραν το s6 γτ ζήλεψαν, και ο ένας το s5, ο άλλος ψάχνει να δώσει το 5S για να αλλάξει. Το 90% που φεύγουν από iPhone και πάνε σε πραγματικές high-end συσκευές που είναι 2 (Galaxy S6 και LG G4) δεν ξαναγυρίζουν. Οι περισσότεροι μάλιστα λένε “ποτέ ξανά iPhone” κάτι που αποτελεί ύψιστη ντροπή για την apple!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.