iPhone 6s: Η Apple δέχεται μήνυση για την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης

Μια εταιρεία ονόματι Somaltus LLC υπέβαλε μήνυση κατά της Apple, στα δικαστήρια του Τέξας, με την αιτιολογία ότι η Apple παραβίασε μια πατέντας της. Ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία fast-charge που χρησιμοποιεί η Apple σε iPhone 6s και άλλες συσκευές, παραβιάζει μια πατέντα της εταιρείας από το 2010.

Το fast-charge της Apple, επιταχύνει την διαδικασία φόρτισης όταν η μπαταρία είναι κάτω από το 20%. Πάνω από αυτό το ποσοστό συνεχίζει με τον κανονικό ρυθμό φόρτισης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, η Apple παραβιάζει την πατέντα υπ’αριθμόν 7.657.386 με την ονομασία «Integrate Battery Service System». Από την Apple ζητάει να αποζημιωθεί για απροσδιόριστες ζημιές, αλλά και τρέχοντα δικαιώματα. Φυσικά η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που οδηγείται στα δικαστήρια, με εταιρείες όπως την Asus, Lenovo, Samsung, Sony και Toshiba να έχουν μηνυθεί.

Ο ενάγων φαίνεται να έχει κάποιο σχέδιο στο μυαλό, υποβάλλοντας σε πίεση τις εταιρείες, με σκοπό στο τέλος να συμβιβαστούν μαζί τους. Αυτό δούλεψε ήδη με την Ford και την Nissan, στις οποίες έκανε μήνυση για την ίδια πατέντα και στο τέλος συμβιβάστηκαν. Αν αυτό γίνει και τώρα, η Somaltus θα καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της χωρίς να προβεί σε πολυέξοδες δικαστικές διαμάχες.

apple sued fast charging technology, iPhone 6s: Η Apple δέχεται μήνυση για την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Έχουν μηνυθεί σχεδόν όλες οι εταιρίες τηλεφώνων κ το άρθρο λέει η Apple δέχεται μήνυση . Πιασάρικο μάλλον το logo…

Konstantinos

Έχω μερικές ιδέες για πατέντες. Βασίζονται σε τεχνικές augmented reality cognitive characteristics και dynamic metadata. Ενδιαφέρεται κανείς να συνεταιριστούμε;

imerisios

Καποιο λαθος κανετε. Το phone 6s δεν ειχε ποτε τεχνολογια γρηγορης φορτισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.