iPhone 6s: Στην 30η θέση όσον αφορά στην λήψη σήματος

Ο Gert Frolund Pedersen, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Aalborg στην Δανία, είχε γίνει γνωστός για την ανακάλυψη του προβλήματος της κεραίας του iPhone 4, υπόθεση γνωστή ως και “Antennagate”. Από τότε συνεχίζει να ελέγχει και άλλες συσκευές για να δει τις επιδόσεις τους όσον αφορά στη λήψη σήματος.

Μια από τις τελευταίες συσκευές που έλεγξε στο Πανεπιστήμιο είναι το iPhone 6s, του οποίου οι επιδόσεις δεν ήταν και οι καλύτερες.

Ο Pedersen συνέκρινε το iPhone 6s με διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 6, Samsung Galaxy S6 και Sony Xperia Z5 Compact. Το τεστ για την λήψη αφορούσε στις επιδόσεις των συσκευών για την GSM 900 συχνότητα σε dBm. Αυτή η συχνότητα χρησιμοποιείται πιο συχνά για την πραγματοποίηση κλήσεων ή σε άλλες GSM χώρες για backup band.

Τα τεστ διεξάγονται σε περιβάλλον προστατευμένο από ραδιοκύματα και βρήκε ότι από τις 37 συσκευές που ελέγχθηκαν το iPhone 6s βρέθηκε τριακοστό με -93.0dBm. Το Samsung Galaxy S6 είναι σχεδόν στην κορυφή με -97.8dBm και το Sony Xperia Z5 Compact είναι δέκατο.

Παρόλο που τα νούμερα μοιάζουν να είναι αρκετά κοντά, δεν ισχύει. Το Decibel είναι λογαριθμική κλίμακα, με το -100dBm να είναι 10 φορές καλύτερο από το -90dBm. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ του Galaxy S6 και του iPhone 6s είναι 3 φορές περίπου.

Σύμφωνα με τον Pedersen, το πρόβλημα με αυτές τις συσκευές είναι το μέγεθος των κεραιών μέσα στην συσκευή. Οι κατασκευαστές αυτή δίνουν περισσότερη προσοχή στο μέγεθος της οθόνης και την χωρητικότητα της μπαταρίας, μην αφήνοντας πολύ χώρο για την κεραία.

Παρακάτω ακολουθεί η πλήρης λίστα με τις συσκευές που ελέγχθηκαν:

iPhone 6s: Στην 30η θέση όσον αφορά στην λήψη σήματος, iPhone 6s: Στην 30η θέση όσον αφορά στην λήψη σήματος

iPhone 6s: Στην 30η θέση όσον αφορά στην λήψη σήματος, iPhone 6s: Στην 30η θέση όσον αφορά στην λήψη σήματος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικηφορος

XPERIA Z1 σε ισογειο -101 dpm καταπληκτικο σημα, το βλεπεις στις πληροφοριες τηλεφωνου κ κατασταση sim στα sony

One

Αυτά εχουν οι μεταλικες κατασκευές…

Gvirginia

@One Δεν είναι οι μεταλλικές κατασκευές, αλλά το μέγεθος της κεραίας. Για παράδειγμα το One, αν και μεταλλική συσκευή, είναι 11ο. Το Lumia 925 από την άλλη είναι τελευταίο και το μόνο μεταλλικό που έχει πάνω του είναι το περίγραμμα.

Παίζει δηλαδή και το πώς τοποθετείς την κεραία – ανοίγματά της.

Costas

@One
Δεν παίζει ρόλο το υλικό κατασκευής μην το μπερδεύεις με την προχειρότητα της κατασκευής. Πολλά είναι τα μεταλλικά από την παραπάνω λίστα με καλύτερο σήμα. Απλός δεν έγινε σωστή μελέτη της κατασκευής, γι αυτό τον λόγο και το sar είναι στον θεό. Αλλά είπαμε, στο iPhone πληρώνεις το prestige για το γαμπριλίκι!

azriel84

Καλές οι έρευνες, αλλά έχω βάλει iPhone 6 δίπλα σε S5 και One Plus One στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όλα με Cosmote και είχαν όλα ίδιο σήμα 3G αλλά στο 4G το iPhone είχε περισσότερο… Τείνω να πιστεύω την πραγματικότητα από τις έρευνες ενίοτε.

anwnymous

Αμέσως, να κράξουμε!
Πως αλλιώς θα κρατούσε το sar χαμηλά?

PAPAGANNIS

Πωπω φετος το S6 τους εχει παρει τα σωβρακα σε…. antutu, σε φωτογραφια, σε ληψη σηματος, best awards T3, BEST AWARDS DESIGN το edge, σε οθονη, Οντως best smartphone 2015 , και ας λενε για ραδιο ,sd ,

Mpidis

Τπτ δεν μπορεί να κάνει καλά αυτή η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Και το σαρ στον θεό. Όποιον έχω ρωτήσει δεν έχει ιδέα πόσο είναι αν είναι σημαντικό κτλ. Καμένοι εγκεφαλοι.

NZ

Και; Που θέλει να καταλήξει ο κος Pedersen;

Gvirginia

@azriel84 Η έρευνα έγινε, όπως γράφει το άρθρο, στο GSM 900. Δηλαδή τη συχνότητα του “2G”, καθώς τέσταρε την δυνατότητα να πιάσει αδύναμο σήμα. Ουσιαστικά δηλαδή το Doro Phone θα πιάσει πιο εύκολα σήμα απ’ότι το 925.

Paul

Υπάρχει θέμα με το iPhone σε σύνδεση δεδομένων και 3G σε άσχημες περιοχές .Και αυτό που παρατηρώ επίσης ότι τη μια στιγμή συνδέεται στο Ίντερνετ σφαίρα και μπορεί στο επόμενο λεπτό να σέρνεται χωρίς να μετακινηθείς

Giannaras

Χα χα δώσε πόνο Κώστα

akis

Καλά να πάθουν οι Apple fan boys. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι αγοράζουν ένα πανάκριβο προϊόν που η ποιότητα του δεν ανταποκρίνεται στα χρήματα που έχουν δώσει.

giannis

αν ισχυει ειναι απαραδεκτο. μπορει να κανουν παπαδες, μπορει να ειναι σουπερ ντουπερ αλλα ακομα κι αν κοστιζουν ενα χιλιαρικο ειναι πρωτα και πανω από ολα ΤΗΛΕΦΩΝΑ. εννοειται οτι απαιτω η ναυαρχιδα να είναι κορυφαια σε αυτον τον τομεα. δυστυχως το note μου ρεζιλευεται καθημερινα σε ατον τον τομεα απο το Vodafone Smart tab 3g της μικρης μου το οποιο παιζει youtube με σημα edge στο ιδιο σημειο πoυ το note3 το note 2014 10.1 και το g2 mini δεν μπορουν να ανανεωσουν καλα καλα το Facebook

iphonakis3

Τι να το κανεις το σημα, το μηλαρακι να εχει πανω στην πλατη να το βλεπουν οι αλλοι με τα κινεζικα και να το ζηλευουν τα άλλα ειναι περιττά , μάγκες μου

ΓιώργοςMclaren

μπορει να φταιει η μεγαλυτερη αναλυση οθονης που εχουν αυτα…

vasilist

Τι περίεργο… Τε παιδιά εσείς που έχετε iPhone ισχύει κάτι τέτοιο? Έχετε χαμηλό σήμα εκεί που άλλοι έχουν καλό?
Ρωτάω γιατί τα iPhone έχουν το μεγαλύτερο sar πως γίνεται να τηγανίζουμε τον εγκέφαλο μας και να μην έχει και καλό σήμα? Δεν κολλάει.

Sakis

Όσα “gate” και να βγάλουν,όσο και να κράζουν οι haters το σίγουρο είναι ένα:
Δεν θα γίνεις iPhone ποτέ….μα ποτε…..μα ποτέεε…

Giannaras

Χα χα χα καλά το σχόλιο ότι φταίει η μεγάλη του ανάλυση είναι όλα τα λεφτά ότι να ναι

Gvirginia

@vasilist Η τιμή που δείχνουν στα χαρακτηριστικά των συσκευών είναι η μέγιστη μετρημένη σε εργαστηριακές μετρήσεις, δηλαδή σπάνια θα πιάσει τέτοια τιμή το κινητό στην καθημερινότητα. Δε σημαίνει ότι εκεί που ο άλλος έχει 2 “μπάρες” σήμα με iPhone, εσύ πρέπει να έχεις 3 επειδή έχεις χαμηλότερο sar. Το sar σχετίζεται με πολλά. Η “απλή” συσχέτισή του με το σήμα είναι ότι τα κινητά με υψηλό sar δεν πιάνουν εύκολα τα χαμηλά σήματα και ψάχνουν συνέχεια για κάποιο. Άρα αφού ψάχνουν συνέχεια για κάποιο σήμα, εκπέμπουν περισσότερη ενέργεια. Επίσης, τα iPhone δεν έχουν το υψηλότερο sar. Αν κοιτάξεις μερικά κινητά που είναι στην παραπάνω λίστα θα δεις ότι στην Αμερική έχουν υψηλότερο sar από τα iPhone, ενώ πχ το Nokia C2-01 έχει υψηλότερο και στην Ευρώπη. Η παραπάνω λίστα σου λέει ότι το ασθενέστερο σήμα που μπορεί να πιάσει πχ το Lumia 925 στην GSM 900 (2G) συχνότητα είναι -88dBm ενώ το Doro Phone -98,8 dBm. Δηλαδή αν βάζαμε έναν τοίχο ο οποίος δεν αφήνει να περάσουν σήματα ασθενέστερα από -88dBm, τότε το 925 δε θα έπιανε καθόλου σήμα ενώ όλα τα υπόλοιπα θα πιάνανε. Όσο πιο κοντά στο 0 είναι η τιμή “dBm”, τόσο πιο δυνατό το σήμα. Στα… Συνέχεια »

steliosGR

Το S6 τελικα ειναι πολυ προσεγμενο, απ ολες τις αποψεις.

Bloodmaster

Τι λετε ρε τρελοι. Το sony xperia go το ειχα 2 χρόνια. Χειρότερη κεραια δεν εχω ξαναδει. Ειδικα απο wifi εισαουν σε δωματιο που πιανει 3-4 γραμμες σημα σχεδον φουλ και πας στο διπλανο και πιάνεις με το ζορι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το note 3 που έχω είναι άριστο σε όλα αλλά στο σήμα τελευταίο. Το nokia 808 έχω ξεκινήσει από Κόρινθο για Πάτρα και δεν μου έχει κοπεί το σήμα πουθενά. Έχω τεστάρει πολλά κινητά σε αυτό το θέμα κανένα δεν έχει ξεπεράσει το nokia. Μία φορά ήμουν στο χωριό και μίλησα από περιοχή που με κανένα άλλο κινητό δεν έχω καταφέρει και πάντα με τον ίδιο πάροχο. Το 808 έχει sar 1,2 και το note 3 για παράδειγμα 0,23. Νομίζω για αυτό δικαιολογείται.

Gvirginia

Ξαναλέω, η πιο πάνω έρευνα δε δείχνει πιο κινητό έχει τις περισσότερες μπάρες σήματος αλλά ποια είναι η μικρότερη ισχύς σήματος έτσι ώστε το κινητό να έχει σήμα στο 2G. Ούτε έχει να κάνει με το WiFi.
Επίσης το sar είναι η υψηλότερη τιμή που μετρήθηκε εργαστηριακά. Δε σημαίνει ότι ένα κινητό με υψηλό sar είναι πιο επικίνδυνο σε σχέση με ένα με χαμηλό sar. Πχ Αν το 925 εκπέμπει μία φορά το χρόνο 0.81 W/kg στο κεφάλι αλλά τις υπόλοιπες μέρες εκπέμπει 0.2 W/kg έχει χαμηλότερο μέσο όρο από πχ το Edge αν εκπέμπει κάθε μέρα 0.33 W/kg.

@ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Το ίδιο έχω πάθει και εγώ, το Nokia 112 με την πράσινη εταιρεία δε μου δίνει σήμα ούτε στο σπίτι ούτε στο χωριό (βασικά κόβεται η φωνή και πέφτει η κλήση). Στο lumia 920 με την κόκκινη εταιρεία δε τα παθαίνω αυτά, άρα παίζει ρόλο και η εταιρεία. (φυσικά και έχω αλλάξει SIM μεταξύ των συσκευών)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.