iPhone 6s vs iPhone 6: Μπορεί η Apple να ξεπεράσει τον εαυτό της;

Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 ήταν ένα από τα καλύτερα της Apple όπου κατάφερε να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων, κάτι που ούτε η ίδια δεν περίμενε. Άφησε πίσω τον ανταγωνισμό και ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη με τα iPhone 6. Τα πρώτα δείγματα των φετινών iPhone 6s ήταν πολύ καλά με 13 εκατ. πωλήσεις το πρώτο 3ήμερο κυκλοφορίας, όμως μπορεί η Apple να ξεπεράσει τον εαυτό της φέτος;

Σε πρόσφατη αναφορά προς επενδυτές, αναλυτής της KGI Securities θεωρεί ότι το iPhone 6s δεν μπορεί να ξεπεράσει τις πωλήσεις που έκανε η Apple το τέταρτο τρίμηνο πέρσι με το iPhone 6.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι έκανε μέσα σε ένα τρίμηνο ρεκόρ πωλήσεων με 74.5 εκατ. iPhones εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Φέτος εκτιμάται ότι την ίδια περίοδο θα πουλήσει μεταξύ 70 με 75 εκατ., πράγμα που σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να μην σπάσει το δικό της ρεκόρ και να παρουσιάσει μικρή πτώση. Βέβαια, να πούμε ότι ο αριθμός δεν είναι χαμηλός αν σκεφτούμε ότι οι αλλαγές που έγιναν στη σειρά “s” είναι πολύ λιγότερες.

Το iPhone 6s έκανε πιο δυναμική αρχή από τους προκατόχους του, αλλά αυτό εκτιμάται ότι οφείλεται στην κυκλοφορία του στην Κίνα από τις πρώτες μέρες, και όχι στο αυξημένο ενδιαφέρον σε σχέση με το iPhone 6. H Apple προβλέπεται να ανακοινώσει αύξηση πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο του 2015 (+23.6% περί τα 48.5 εκατ. κομμάτια εκ των οποίων τα 20-22 εκατ. είναι iPhone 6s).

Ωστόσο, η KGI Securities προβλέπει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα παρουσιάσει πτώση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για πτώση στα νούμερα της Apple, καθώς πολλοί είναι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι το iPhone 6s δεν θα φτάσει τον προκάτοχό του. Μάλιστα σε σχετικό άρθρο είχαμε πει ότι φήμες θέλουν την Apple να μειώνει τον αριθμό των παραγγελιών λόγω της χαμηλότερης ζήτησης από την δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Πηγή

Σχόλια

  • Με εναρξη πωλησεων στη Κινα. Μαλιστα ... οπου μονο το beijing εχει περισσοτερους κατοικους απ οσο εχει ολοκληρη η Ελλαδα μαζεμενους. Το 1/100 του πληθυσμηου μονο του Beijing να αρχιζει να πληρωνει τη συνδρομη για το apple music θα βγαζει 120εκ. δολλαρια το χρονο. Ποσο μαλλον εαν επεκταθει στην υπολοιπη Κινα. Και μετα σου λενε πωπω κοστολουγουμε ακριβα τις συσκευες μας λογω R&D costs κλπ. Οκκκκκκκκκκ

  • Το iphone 6 είχε ως επίσημο πρόβλημα το λύγισμα(bendgate).
    Το iphone 6s έχει ως επίσημα προβλήματα την υπερθέρμανση(hotgate),την ξαφνική απενεργοποίηση(turnoffgate) και τους διαφορετικούς χρόνους διαρκείας της μπαταρίας(batterygate).
    Είναι αλήθεια λοιπόν: Η APPLE ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ...ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!! :D

  • DIREFEAR μονο που η Apple κανει αντικατασταση τις προβληματικές συσκευές ΠΑΝΤΑ! Το κανουν οι άλλοι αυτο;ΟΧΙ

  • Mary,

    1ον, κάνεις λάθος. Σε διαπιστωμένο πρόβλημα, όλοι οι μεγάλοι αντικαθιστούν.

    2ον, τις αντικαθιστά με βελτιωμένες; Όχι. Με τις ίδιες. Και τα προβλήματα λύνονται στο επόμενο μοντέλο (και ελπίζοντας να μην έχει άλλα).

    Όχι ευχαριστώ.

    Δεν θα ξεχάσω το antennagate (μια και πιάσαμε τα -gates) που η λύση ήταν "βάτε θήκη".

    Χαχα οκ. Whatever.

    Από εκεί και πέρα δεν έχω πρόβλημα να παραμυθιάζεται ο καθένας όσο θέλει για να υπερασπιστεί την επιλογή του. (αν και παιδιά δεν πρόκειται να σας πει ευχαριστώ καμία multibillion εταιρία, ούτε δώρο καμία συσκευή)

  • Όσοι έχουν 6αρι και είναι ικανοποιημένοι από τη συσκευή τους δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για το 6s

  • Αφού με τέτοιο άθλιο design πούλησε τόσο πολύ πιστεύω με μια θεαματική αλλαγή θα ξεπεράσει και το 6 και το 6s

  • Καλησπέρα μια άσχετη ερώτηση θα κάνω? πιο ποιος γνωρίζει παρακαλώ πως μπορώ να στείλω με Bluetooth από iPhone 6s Plus φωτογραφίες σε antroit τηλέφωνα π.χ lgg2 Δεν αναγνωρίζει καμία συσκευέι.

  • η λογική λέει πως το iPhone 6s θα έχει καλύτερες πωλήσεις από το απλό 6άρι. και αυτό γιατί εάν εξαιρέσεις την αλλαγή design και μεγέθους οθόνης, δεν υπήρχε άλλος σοβαρός λόγος να φύγεις από 5 και 5s για να πας στο 6.
    Στο 6s όμως, όποιος το έχει χρησιμοποιήσει έστω και λίγο, καταλαβαίνει το πόσο γρήγορο είναι σε όλους τους τομείς. έχει μεγάλη διαφορά ακόμα και από το απλό 6αρι. Βασικά κρίμα γι αυτούς που αγόρασαν το 6 καθώς δεν υπήρχε καμία ουσιαστική αναβάθμιση απο τα 5, και δεν έκαναν υπομονή για το 6s που έχει γίνει αρκετή δουλίτσα.
    Η γνώμη μου είναι ότι το απλό 6αρι ήταν το χειρότερο iphone που έχει βγει ποτέ. Παρόλα αυτά έκανε τρελές πωλήσεις. Θα μου φανεί κουλό εάν το 6s δεν καταφέρει να ξεπεράσει τους αριθμούς. Βεβαια για ενα iphone plus 64αρι (plus γιατι η αυτονομία του μικρού είναι για κλάματα) θες και ένα χιλιάρικο.. Υπερβολικά λεφτα όπως και να το κάνεις.. Ιδικά όταν κινητά όπως το Huawei Mate7 και G4, τα βρίσκεις στην μισή τιμή.
    Τώρα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που όπως και να'χει βρίσκουν πολύ πιο ευκολο και απλό το ios από τα άλλα δύο λειτουργικά π.χ. 40άριδες+ που δεν έχουν έχουν την όρεξη να μάθουν πως λειτουργεί ένα android, και τους καταλαβαίνω μπορώ να πώ. Υπάρχει και ένα άλλο ποσοστό, το οποίο παίρνει iPhone γιατί τους αρέσει η αισθηση της ποιότητας του κινητού, το design με το αλουμίνιο κλπ, και ας το βάζουν στο τέλος σε πλαστικές θήκες. Υπάρχει και ένα ποσοστό το οποίο τους τρέχουν τα λεφτά από τις τσέπες που λέμε, δεν τους ενδιαφέρει και πολύ να ψαχτούν για το ποιο κινητό να πάρουν, οπότε λένε θα πάρω το πιο ακριβό, το έχουν και όλοι γύρω μου, οπότε θα είναι και το καλύτερο. Βέβαια δεν λέω, υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν το κινητό με 36 δόσεις και ρωτάνε σε καφετέριες συνέχεια για κωδικό του wifi.. αμα το γουστάρουν, τι να τους πεις;. Και τέλος υπάρχουν και αυτοί που δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο εάν δεν έχει το μήλο από πίσω, όπως και να το κάνουμε, είναι μεγάλο το brand της apple και με master στην διαφήμηση.. Ανοίγεις τηλεόραση και το έχουν όλοι οι celebrities, βλέπεις κάποιον σε ισχυρή θέση σε εταιρία και πολυεθνικές και χρησιμοποιεί iphone γιατί του το κάνουν δώρο. κάθε φορά που βγαίνει το καινούριο, γεμίζουν οι δρόμοι διαφημιστικά. (εδώ ολόκληρη samsung κατέστρεψε την σειρά galaxy S για να την χτυπήσει, γελοιοποιόντας τον εαυτό της βγάζοντας sd, αποσπώμενη, multitask, και πολλά από τα καλούδια που έδιναν ισχύη στην S σειρά, και στο τέλος έφαγε σφαλιάρα..)
    Και κάπως έτσι μαζεύονται τα μεγάλα ποσοστά των πωλήσεών της. Πάντα θα πουλάει το iPhone. Εχει συγκεκριμένο target group και συγκεκριμένη τακτική. και ας κάνει την διπλάσια τιμή από τους υπόλοιπους. (Βέβαια εγώ wp έχω, που κάνω με αυτό τα ίδια που θα έκανα και με ένα iPhone στο 1/3 της τιμής, και αποφάσισα να πάρω καινούριο pc με τα ίδια λεφτά, αλλά αυτά ειναι επιλογές..)

  • @apostratos Εσύ όντος τώρα κάθεσαι και στέλνεις φώτο μέσω bluetooth? Στο 2010 βρίσκεσαι? Σε εποχή με 4G και vdsl συνδέσεις που στέλνεις ολόκληρο album σε δευτερόλεπτα μέσω whatsup viber, αντε και μέσω mail?? Που ζεις?

  • Pazzo Δεν πας καλά!!! καταρχήν είμαι 43 ετών αυτά που με λες δεν με ενδιαφέρουν μάλλον είσαι κανα παιδάκι και κακός που με απάντησες!!!!! Άντε γεια παιδάκι!!!!!

  • Κύριε Αποστρατε. Μου κανατε μια ερώτηση και σας απάντησα... με συγχωράτε κιολας έτσι; αφού είστε 43 όπως λετε, μπορεί να μην ασχολείστε, και μπορεί και να μην έχετε ιδέα τι σημαίνει 4G, vdsl και viber. Οπότε πολύ απλά σας ενημέρωσα. Από ένα 8χρονο μέχρι έναν πωλητή σε public π.χ την ίδια ενημέρωση με μένα θα σας παρείχαν. Και πάλι χίλια συγνώμη που σας ξανααπαντάω.. Μην το πείτε στους γονείς μου και με βάλουν τιμωρία και μου κόψουν το χαρτζιλίκι και δεν μπορώ να πάρω τσίχλες μετά..

  • Δεν ξερω τι λετε για τα διαφορα ''gates'' εγω ξερω οτι εχω δυο 6s αυτη τη στιγμη στο σπιτι και δεν εχουν ουτε θεμα με τη μπαταρια (το ενα samsung και το αλλο TSMC), ουτε κλεινουν ξαφνικα, ουτε ζεσταινονται υπερβολικα (το s6 μου καιει περισσοτερο ας πουμε για την ιδια εργασια).
    Μετα το 4αρι κανενα iphone δεν μου εκανε εντυπωση. Αλλα το 6s τραβηξε την προσοχη μου.
    Ολα αυτα που ακουγονται για προβληματα ειναι να χαμε να λεγαμε... Το οτι μπορει να βγει 1 συσκευη με προβλημα δεν σημαινει οτι ολες το εχουν. Αυτο ισχυει για καθε κατασκευαστη...
    Και το κορυφαιο του 6s ειναι οτι κανει πλακα με τα 2GB ραμ στο multitasking τοσο στο s6 μου οσο και στο M9.
    Στο μονο που ειναι κατωτερο απ τις φετινες ναυαρχιδες κατα πολυ λιγο ειναι η καμερα.
    Αυτα... Τωρα ο καθενας εχει τη γνωμη του αλλα αυτη τη δουλεια κατ εμε εκαναν εξαιρετικη δουλεια.

  • pazzo.. χαχαχαχαχα!!!!!
    APOSTRATOS.. τα θελες και τα ακουσες και δεν εχει και άδικο σε αυτά που σου λέει!!!!
    Πάντως ρε παιδιά πόσο μπροστά μπορεί να εβλεπε ο jobs οταν δημιουργούσε το iphone???
    Εχει γράψει ιστορία ο άνθρωπος!! κορυφή μιλάμε και τώρα έχεις τους βλάκες να απολαμβάνουν τα δικά του σχέδια και τα λεφτά που αν δεν ηταν αυτός ακόμα στη nokia θα τα δίναμε!!!!

  • Πριν από δυο (2) εβδομάδες αντικατέστησα το μοναδικό Blackberry Passport που είχα για περίπου ένα χρόνο, με το επίσης μοναδικό Samsung Galaxy S6 edge plus. Φυσικά προχώρησα σε διαγραφή περιεχομένου από το blacKberry (4 λογαριασμοί email, 2 twitter, 1 linkedin κλπ με συγχρονισμό επαφών και ημερολογίου μέσω gmail). Μέχρι εδώ όλα καλά και φυσιολογικά.
    Πριν από τρεις (3) ημέρες αντικατέστησα το iPhone 5 της γυναίκας μου με iPhone 6s. Φυσικά προχώρησα σε διαγραφή περιεχομένου από το iPhone 5 (1 λογαρισμός email κλπ με συγχρονισμό επαφών και ημερολογίου μέσω gmail). Η apple θεώρησε ότι έπρεπε να διαγράψει το περιεχόμενο του email, επαφών, ημερολογίου, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. Με λίγα λόγια θεώτησε ότι έπρεπε να διαγράψει την "ύπαρξη" της γυναίκας μου από παντού αφού διαγράφεται από ένα προϊόν της. Εννοείται ότι θα προχωρήσω δικαστικά εναντίον της συγκεκριμένης εταιρείας, δείτε όμως επαγγελματισμό από τη μία πλευρά και ερασιτεχνισμό από την άλλη.

  • Justin bieber ,σιγα μην ειμασταν και στο σταθερο τηλεφωνο μονο,με την ιδια λογικη ο εφευρετης του κινητου ηταν ετη φωτος μπροστα απο τους αλλους.
    Αργα η γρηγορα θα εξελισσοταν η τεχνολογια ητε απο αυτον ή απο αλλους ,απλα ο jobs λογω apple ετρωγε τεραστια διαφημηση (ειδικα μετα τον θανατο του εχει παραγινει μεχρι και δυο ταινιες εχουν βγαλει).

  • Αν ΕΣΥ διέγραψες τον λογαριασμό iCloud ειναι δικό σου θεμα και όχι της Apple, και προφανώς κατι έκανες λάθος γιατι φαντάζομαι δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς iPhone! Εχω αλλάξει 3 iPhone και 2 iPad και τόσα χρόνια σε κάθε μου αλλαγη κανω αυτη τη διαδικασία και εχω ολα τα αρχεία μου στην θέση τους. Τελος στο λέω φιλικά να μην κινηθείς δικάστηκα γιατι θα γελάσει όλος ο πλανήτης με το ποσό άσχετος εισαι απο iPhone. Επίσης αν δεν γνωρίζεις τη διαδικασία μπορούν να σου την κανουν σε οποιοδήποτε κατάστημα κινητής γρηγορα και εύκολα! Φιλικά παντα.

  • @APOSTRATOS Η Apple δεν επιτρέπει τον διαμοιρασμό αρχείων μέσω Bluetooth για λόγους "malware". Έχει bluetooth για hands free και αξεσουάρ αλλά όχι για αρχεία.
    Οι τρόποι για να στείλεις σε ένα android είναι:
    1) Facebook, Viber, Google Hangouts κτλ
    2) Email
    3) Cloud (dropbox, onedrive, google drive κτλ)
    4) Μέσω εφαρμογών, τις οποίες πρέπει να εγκαταστήσεις και στις δύο εφαρμογές. (Send anywhere, Instashare κτλ)

    Γενικά, για όλα τα παραπάνω θα χρειαστείς ή δεδομένα δικτύου (3G-4G) ή WiFi.

  • Την Apple φετος την κατάστρεψαν οι διαφορετικοι επεξεργαστες που ο ενας υπερθερμαίνεται και καιει μπαταρία και ο άλλος λειτουργει κανονικα. Και ο προβληματικος επεξεργαστής είναι από τον πιο άσπονδο φιλο της Apple ολως τυχαιως lol

    @Ιωάννης jb Ενας που ακουει ακομα τους παπαροκαδες και τους Tiamat φαντάζεσαι ποσο κολλημενο ατομο μπορει να είναι....

  • Μην με λέτε Justin Bieber. Ξέρω είναι το δεύτερο μου όνομα αλλά σταματήστε σας παρακαλώ.

  • Αν μπορεί η apple να ξεπεράσει τον εαυτό της;
    Φυσικά! Στα επόμενα μοντέλα θα κάνει κι άλλα fail.

  • Ο pazzo μίλησε σωστά, τουλάχιστον στα περισσότερα σημεία. Υπήρξα μεγάλος θιασώτης της Apple (και παραμένω όσο βγαίνει iPad) και δεν το κρύβω ότι για εμένα το iPhone 5s ήταν η καλύτερη συσκευή που έπιασα στα χέρια μου, όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά. Το 6/6s approach με χάλασε απίστευτα, ιδιαίτερα στην εμφάνιση αλλά και στην κοστολόγηση που πλέον έχει ξεφύγει από την ατμόσφαιρα... Και σε τελική ανάλυση, το είχα επιλέξει το 5s για το μικρό μέγεθος, την άψογη αισθητική και τα δυνατά χαρακτηριστικά (για τότε) όπως οι κάμερες, το fingerprint, η tri core gpu και τα 64bit. Τώρα το 6s τι μπορεί να μου προσφέρει? Μια 4,7" οθόνη με ένα αστείο ppi εν έτη 2015: η Super AMOLED του S5 που πήρα στα 489€ φέτος έχει 100ppi παραπάνω και απείρως καλύτερα χρώματα από την αρχαία retina του 6s. Εφόσον η Apple επέλεξε να μας ωθήσει στις μεγάλες οθόνες με το ζόρι, τότε στο εξής θα επιλέγω Android, που τουλάχιστον παίζει χρόνια στην κατηγορία και το κάνει και καλύτερα!

    Όσο για την καραμέλα με το αλουμίνιο και το γυαλί... νομίζω κατάντησε γελοίο επιχείρημα. Το 90% όσων έχουν iPhone ή Galaxy s6 ή HTC One, όλο με θήκες τους βλέπω να κυκλοφορούν, εκτός από ένα 10% που είτε δουλεύει όλη μέρα σε ένα γραφείο ή απλά δεν το βγάζει από την τσάντα παρά μόνο σε κανένα cafe ή στο σπίτι. Για ρώτα κόσμο που κάνει εξωτερική δουλειά να δεις τι θα σου πει.

  • "Γενικά, για όλα τα παραπάνω θα χρειαστείς ή δεδομένα δικτύου (3G-4G) ή WiFi."

    Eν ολιγοις φεξε μου και γλιστρησα..malware και τριχες να μην πω...δηλαδη ολοι εμεις δεκαετιες που κανουμε ανταλλαγη αρχειων εχουμε ξεσκιστει στα Malwares ε;
    Απλα θελει να πουλαει διαδικτυακες υπηρεσιες και να περιορισει τους παντες εκει που θελει αυτη.
    Πιο οικονομικο,πρακτικο,το λιγοτερο ενεργοβορο και στα γρηγορα τσακ μπαμ που λεμε απο το bluetooth δεν εχει και οποιος λεει το αντιθετο απλα δεν κανει τουμπεκι γιατι ετσι του την ειπε η apple να κανει.
    Δεν κοιταει το malware που πουλουσε μεσα στο store της εφταιξε το bluetooth τρομαρα της...

  • @Themazerunner Δε λέω ότι καλά κάνει αλλά αυτή είναι η πολιτική της, σε όποιον δεν αρέσει ας μην προτιμάει τα προϊόντα της. Παρόμοιες / Ίδιες διαδικτυακές υπηρεσίες έχουν και οι ανταγωνιστές της, άρα δε το έκανε για αυτό το λόγο...

    Άλλη ιστορία είναι τα antivirus, 10+ χρόνια χρησιμοποιώ υπολογιστή χωρίς antivirus και δεν έχω κολλήσει ιό, άρα γιατί υπάρχουν? Επειδή κάποιοι κατεβάζουν αυτά τα exe για να κερδίσουν 10000€ κτλ...

    Πάντως εγώ βρίσκω πιο βολικό το WiFi (δε μιλάω για 3G στη χώρα μας) μιας και δε χρειάζεται να περιμένω μαζί με ένα άλλο άτομο να του το στείλω κτλ. Του το στέλνω μέσω email και έχει την ταχύτητά του και το χρόνο του να το κατεβάσει. Το ίδιο και μέσω cloud.

    Επίσης εκτός από το καλώδιο, αν γινόταν, το WiFi-direct το βρίσκω πολύ καλύτερο (πιο γρήγορο πιο ασφαλές και μεγαλύτερη εμβέλεια) από το Bluetooth (εξοικονόμηση μπαταρίας).

  • Πρωτον στην Ελλαδα τα πακετα δεδομενων ειναι της πλακας ιδιαιτερα για καποιους που θελουν να αντικαταστησουν ή να τα χρησιμοποιησουν για ανταλλαγη.Οπως και να εχει παντου ΔΕΝ εχει σημα,οταν εισαι στην εξοχη στο βουνο κλπ με φιλους περα απο bluetooth ολα ειναι αχρηστα.Αλλωστε ολοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να πληρωνουν την κ..λα της apple.
    Δευτερον το bluetooth διαβαστε πρωτα και μετα πειτε την γνωμη σας ειναι το πιο energy friendly πρωτοκολο παγκοσμιως.Γι'αυτο και χρησιμοποιειτε για συνδεση ηχειων,ακουστικων κ.α...Το wifi ρουφαει την μπαταρια.
    Συνεπως ειναι αναντικαταστατο και οτι λεει η apple ειναι μ.......
    Σε μερικα χρονια που θα το βαλει θα ειναι μια καινοτομια που θα τρεξουν ολοι να την αγορασουν 100 ευρω παραπανω ενω σημερα το κοροιδευουν οπως και ολα τα προηγουμενα...το εχουμε ξαναδει το εργο...οθονη,καμερα mp,μνημη κλπ...

  • @Themazerunner Μα είπα, το bluetooth το μόνο που έχει καλύτερο από το WiFi-direct είναι η εξοικονόμηση μπαταρίας, άρα μήπως να διάβαζες εσύ καλύτερα? Επίσης το WiFi δε χρειάζεται modem (ναι το χρησιμοποιείς στο βουνό άμα θες), είναι σαν το bluetooth , το ενεργοποιείς και συνδέονται οι συσκευές. Άλλη τεχνολογία είναι το NFC αλλά αυτό είναι ακριβό.
    Για το 3G το ξέρω, γι'αυτό είπα "δε μιλάω για 3G στη χώρα μας"...

    Το bluetooth όταν διαμοιράζει αρχεία τρώει περισσότερη μπαταρία, αυτό που λες εσύ είναι το LE (Low Energy) το οποίο φτιάχτηκε για μικρές συσκευές οι οποίες δε χρειάζονται συνεχή ροή δεδομένων (της τάξης των 100 kbps περιοδικά και όχι συνέχεια). Οι εταιρείες πλέον έχουν δύο επιλογές: ή το κλασικό Bluetooth ή να βάλουν μαζί με το κλασικό το LE.

    Μιλάγαμε για file transfer και πήγαμε στα ηχεία... Τα πρωτόκολλα της Apple υποστηρίζουν LE (και από το 3GS που είχε για handsfree) αλλά όχι file transfer, επομένως δε καταλαβαίνω πού κολλάει αυτό, κάπου τα έχεις μπερδέψει μου φαίνεται...

    Άρα, έχεις bluetooth LE (όπως έχει και η Apple) για τα πληκτρολόγια ηχεία ακουστικά κτλ και WiFi για να διαμοιράζεις τα αρχεία..

    ΥΓ: Όπως είπα παραπάνω, αυτό είναι η πολιτική της. Σε όποιον δεν αρέσει, δεν αγοράζει. Αυτός που θα αγοράσει iPhone θα πρέπει να διαβάζει - ενημερώνεται τι αγοράζει. Άρα δεν υποχρεώνεται κανένας να "πληρώνει την κ..λα της apple".

  • Πως ρε κοπελια τρωει το bluetooth περισσοτερη ενεργεια απο τα αλλα που λες οταν ειναι το λιγοτερο ενεργοβορο;το bluetooth εχει εμβελεια μερικα μετρα ενω τα υπολοιπα πολυ περισσοτερα.
    Το λες και το ξαναλες...διαμοιρασμο αρχειων μιλαμε οχι να δωσουμε ιντερνετ σε ενα οικοδομικο τετραγωνο.
    Εξαλου την κ..λα της apple την πληρωνεις οταν δινεις 1000 ευρω και δεν μπορεις αμεσα να διαμοιρασεις αρχεια με ολα τα υπολοιπα λειτουργικα.Δηλαδη ολοι παγκοσμιως πρεπει να εχουν iphones για να διαμοιρασουμε αρχεια στους φιλους μας;
    Για το NFC να γελασω...τα androids το εχουν κατι χρονακια.Ειναι και πανακριβο ε;ποσο;1000 ευρω εχει;
    Καταλαβαινετε την χρηστικοτητα του bluetooth του NFC ή επειδη δεν το δινει η apple δεν ειναι αναγκαιο;και δεν μιλαμε εαν το εχει ως hardware απλα αλλα ταυτοχρονα να ειναι ενεργο και χρηστικο για ολους τους χρηστες ολων των λειτουργικων.Ελεος...το πιο βασικο πραγμα και το καναμε επιστημη...
    Τελος εννοειτε οτι δεν αγοραζω iphone με τοσο κλειστο λειτουργικο και γελοιες διαδικασιες για ενα δυο βασικα πραγματα.Εννοειτε οτι οποιος θελει αγοραζει αλλα τι σχεση εχει με αυτο που συζηταμε;σχολιαζουμε μια λειτουργια και τις συνεπειες.
    Οταν μιλησουμε για αγορα και τιμες εκει θα εχει νοημα.Καθε φορα που η apple θα εχει ελλειψεις θα το ριχνουμε στο...οποιος θελει το παιρνει οποιος οχι;

  • @Gvirginia/Themazerunner:
    Επειδη συζητατε σε λαθος βαση...
    Το Instashare (που χρησιμοποιω εγω) εχει επιλογη αποστολης αρχειων ειτε με bluetooth, ειτε με wifi-direct, ειτε με συνδεση σε κοινο wifi modem. Οποτε διαλεγεις αν θες εξοικονομηση ενεργειας και κοντινη αποσταση (bluetooth) ή ταχυτητα και μεγαλη αποσταση (wifi). Και ειναι crossplatform (με εξαιρεση τα windows phone). Δεν μου φαινεται και πολυ περιοριστικο!
    Οσο για το NFC σε αποστολη αρχειων μου κανει οσο χρησιμες ειναι και οι υπερυθρες τη σημερον ημερα (βασικα οι υπερυθρες μου φαινονται λιγο χρησιμοτερες καθως μπορεις να αλλαξεις και κανενα καναλι στην τηλεοραση-βγαλτε κανα bluetooth τηλεχειριστηριο ρε παιδια, στο 2015 ειμαστε!)...

  • @Agnostos13 Αυτό του λέω αλλά δε δείχνει να καταλαβαίνει. Δεν έχω χρησιμοποποιήσει αυτές τις εφαρμογές, μιας και δεν έχω iPhone. Τις ανέφερα γιατί ήταν σε άρθρο το οποίο απαντούσε στην ερώτηση του APOSTRATOS.

    @Themazerunner Δεν είμαι κοπελιά. Δεν είπα ότι τρώει περισσότερη ενέργεια από τα άλλα, αλλά ότι όταν χρησιμοποιείς το bluetooth για διαμοιρασμό αρχείων τρώει περισσότερη ενέργεια από το LE. Άρα όταν διαμοιράζεις αρχεία. το bluetooth δεν έχει καμία σχέση με το LE. Το λέω και το ξαναλέω γιατί ενώ μιλάγαμε για διαμοιρασμό αρχείων, εσύ ανέφερες το LE το οποίο είναι για ηχεία, ακουστικά κτλ.

    Για την κ..λα της Apple, θα ξαναεπαναλάβω αυτό που είπα. Αν θες το παίρνεις και "πληρώνεις την κ..λα" , αν δε θες δε το παίρνεις. Η Apple θέλει όλοι να έχουν iPhone, καλό - κακό αυτό είναι στον καθένα να το κρίνει. Αλλά δε σε υποχρεώνει, έχεις την επιλογή απ'όσο θυμάμαι αν θα αγοράσεις iPhone / Android / WP.

    Πραγματικά, ότι λέω νομίζεις το λέω για να υπερασπιστώ την Apple? Είπα ότι "άλλη τεχνολογία είναι το NFC αλλά είναι ακριβό" (ακριβό σε σχέση με το bluetooth, WiFi-Direct) και απαντάς "τα Android το έχουν κάτι χρονάκια". Είπα ότι δε το έχουν? Απλή αναφορά μιας διαφορετικής τεχνολογίας για διαμοιρασμό αρχείων έκανα, σταμάτα να τα κάνεις όλα Android vs Apple.

    Βρε άνθρωπε, σου είπα ότι είναι άχρηστα τα NFC - bluetooth? Φυσικά και είναι χρήσιμα, απλά δε καταλαβαίνω το λόγο να "βγάζεις χολή" για κάτι το οποίο δε σε αναγκάζει κανείς να αγοράσεις. Θες file transfer μέσω bluetooth? Ε, μείνε μακριά από iPhone, απλό είναι.

    Για το bluetooth δες παρακάτω:

    https://www.bluetooth.com/Pages/low-energy-tech-info.aspx

    "Data Transfers – Bluetooth Smart (low energy) supports very short data packets (8 octet minimum up to 27 octets maximum) that are transferred at 1 Mbps. All connections use advanced sniff-sub rating to achieve ultra low duty cycles"

    Άρα για το LE έχεις ταχύτητα 1Mbps, αν θες περισσότερη αφήνεις το πρωτόκολλο LE (θυσιάζοντας μπαταρία) και πας στο κλασικό (High Speed) με 24Mbps.

    ΥΓ: Προς πληροφόρησή σου Lumia 920 έχω, δεν έχω αγοράσει ποτέ συσκευή Apple.

  • Ρε φιλε...συνεχιζεις το ιδιο παραμυθι οταν εγω σου μιλω με τον πιο απλο τροπο.Τα androids ΕΝΑ bluetooth εχουν και αυτο χρησιμοποιουμε.Σου λεω οτι ειναι το πιο οικονομικο σε ενεργεια και διαμοιρασμο σε σχεση με ολα τα υπολοιπα και αρχιζεις...low energy nfc apple ετσι apple αλλιως...η μηλοεταιρεια κανει το ευκολο δυσκολο και καθεσαι και μου μπερδευεις ολα τα πρωτοκολα μαζι.
    Σε ρωταω απλα και ξαστερα.Μπορεις να στειλεις με bluetooth ενα ειναι το γαργαλημενο...αρχεια σε android και wp χωρις ιντερνετ και wifi;αν οχι...παρτο και βαλτο φωτια.Αν ναι...πες μου να το ξερω...

  • @Themazerunner Ένα bluetooth chip ναι, ένα πρωτόκολλο bluetooth όχι. Στο Android χρησιμοποιείς πχ 20 από τα 35 πρωτόκολλα. Η Apple χρησιμοποιεί 19 από τα 35, το ένα λιγότερο είναι αυτό για file transfer. Μάλιστα εσύ ανέφερες το Low Energy, αν και εν τέλη δε ξέρεις τι κάνει.
    Σου είπα εγώ ότι κάνει καλά η Apple? Εσύ απάντησες στο σχόλιό μου και άρχισες να πετάς σκόρπιες σκέψεις σου χωρίς να μπορείς να τις στηρίξεις με επιχειρήματα. Το ίδιο έκανες και στο hands-on του Ζ5.
    Όσο για το "Σε ρωταω απλα και ξαστερα", έχω απαντήσει "απλα και ξαστερα" στο σχόλιο #20.

  • Ρε φιλε θα συννενοηθουμε καποια στιγμη η μπα;low energy(χαμηλης ενεργειας) ειναι το bluetooth ΓΕΝΙΚΑ!Tι δεν μπορεις να καταλαβεις ειλικρινα;το 3G 4G ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ τα εντερα τους.
    Το WIFI EΠΙΣΗΣ!To bluetooth OXI!δες την εμβελεια του καθενος και θα καταλαβεις.
    Τι με νοιαζει αν εχει το bluetooth 1024 πρωτοκολα;την δουλεια μου την κανω;οικονομικο ειναι;αμεσοτητα μου δινει;κατσε εσυ να ξεψηριζεις τα πρωτοκολα...απλα για να πεις κατι παραπανω...και κοφτε επιτελους το οτι οι αλλοι σθνεχως δεν γνωριζουν και τα ξερετε εσεις...και ιντερνετ εχουμε και πανω απο 25 χρονια ασχολουμαστε με υπολογιστες...
    Οτι και να πεις και στην θεωρια και στην πραξη το bluetooth τρωει την λιγοτερη μπαταρια απο ολα.Αν αυτο δεν το ηξερες ποτε και ψαχνεις να το μαθεις τωρα σε δικαιολογω...
    Ανοιξε το wifi και εχετε το ανοιχτο συνεχεια.Ανοιξε τα δεδομενα( 3g 4g)και εχετε τα συνεχεια ανοιχτα.Ανοιξε το bluetooth και εχετε το συνεχεια ανοιχτο.
    Ποιο απο τα 3 θα σου φαει την μπαταρια πιο γρηγορα;το bluetooth ε;

  • @Themazerunner Δεν είπα ότι το bluetooth τρώει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τις άλλες τεχνολογίες, δες το ποστ #26 στο τέλος. Low Energy δεν είναι το bluetooth "ΓΕΝΙΚΑ", αλλά μία τεχνολογία του (πρωτόκολλο). Δεν υποστηρίζουν όλα τα κινητά με bluetooth, το LE.

    Το WiFi-direct το ίδιο άμεσο είναι και πιο γρήγορο. Στο μόνο που υστερεί είναι η εξοικονόμηση μπαταρίας.Εγώ το ήξερα, εσύ μάλλον δε διάβασες το ποστ #26. Ξαναλέω, ΕΣΥ ανέφερες το LE και όχι εγώ.

    Μάλιστα εσύ είπες στο #25 "Πιο οικονομικο,πρακτικο,το λιγοτερο ενεργοβορο και στα γρηγορα τσακ μπαμ που λεμε απο το bluetooth δεν εχει και οποιος λεει το αντιθετο απλα δεν κανει τουμπεκι γιατι ετσι του την ειπε η apple να κανει." Κάτι που είναι τελείως λάθος, μιας και το WiFi-direct είναι 10 φορές πιο γρήγορο και το ίδιο πρακτικό. Στο μόνο που υστερεί είναι το ενεργειακό θέμα. Περιμένω να μου παραθέσεις άρθρο που να λέει ότι το bluetooth είναι πιο γρήγορο/οικονομικό από τις άλλες τεχνολογίες. Μάλιστα έχει την ίδια κατανάλωση με το NFC, το οποίο υστερεί στην εμβέλεια και ταχύτητα.

    Αλλά τι κάθομαι και λέω σε άνθρωπο με "πάνω από 25 χρόνια πείρας στους υπολογιστές", ο οποίος δε ξέρει πώς λειτουργούν τα heatpipes. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

  • Ποια heatpipes ρε φιλε τωρα θα μας μουρλανεις;σε καθε σχολιο θα αναλυουμε τα προηγουμενα;
    Οταν εγω εβαζα coolers με hetapipes αμφιβαλω αν ηξερες τι ηταν και αν ειχες ακομη pc...ημιμαθεις εισαι εσυ που αν καποιος ερθει να σε ρωτησει ενα απλο πραγμα θα τον βγαλεις τρελο αρχιζοντας ολες αυτες τις θεωριες διχως νοημα.Σε ρωταω για το bluetooth 2 βασικα πραγματα και λες θεωριες επι των θεωριων απλα για να πεις.
    Σε ρωτησα...ειναι ενεργειακα το bluetooth πιο οικονομικο απο ολα αυτα που ειπαμε;αρχιζεις την παραμυθα...με τα 1024 πρωτοκολα τα nfc 3g 4g και δεν συμμαζευεται...ξερουμε τι ειναι και τα χρησιμοποιουμε απο τοτε που βγηκαν απο την πρωτη ημερα.Εσυ ξερεις;
    Σε ρωτησα...μπορεις να διαμοιρασεις αρχεια με bluetooth απο το iphone σε android και wp;αρχιζεις...αυτο η apple το αλλο η apple...
    Ευτυχως που ξερεις εσυ και μορφωνομαστε...να απαντας σε αυτα που σε ρωτανε και οχι σε αυτα που θες να πεις απλα για να δειξεις οτι ξερεις και ενα ασχετο παραπανω...

  • @Themazerunner Δεν αναλύσαμε τα προηγούμενα, μιας και απάντησες σε εκείνο το άρθρο κάτι εντελώς λάθος και μετά σιωπή. Μου απάντησες με το ύφος "θα ήθελες να είναι όπως το λες", σου απαντάω με άρθρο το οποίο λέει ακριβώς αυτό που είπα αλλά εκεί δε μας συμφέρει να συνεχίσουμε. Έβαζες heatpipes χωρίς να ξέρεις πως λειτουργούν, χωρίς να ξέρεις στοιχειώδεις αρχές μετάδοσης θερμότητας. Μια χαρά.

    Όσο για το bluetooth, είπα ξεκάθαρα στο ποστ #26 ότι είναι πιο φιλικό ενεργειακά σε σχέση με τις άλλες τεχνολογίες. Εσύ όμως νόμιζες ότι είπα ότι δεν είναι.
    Εσύ είπες ότι το bluetooth είναι πιο πρακτικό και γρήγορο από τις άλλες τεχνολογίες, ενώ δεν είναι.
    Τις υπόλοιπες "θεωρίες" τις είπα γιατί νόμιζες ότι το bluetooth που συνδέεις τα ακουστικά και το bluetooth που μοιράζεις αρχεία, έχουν την ίδια κατανάλωση ενέργειας. Το να λες μετά "ξερουμε τι ειναι και τα χρησιμοποιουμε απο τοτε που βγηκαν απο την πρωτη ημερα", κακό σε σένα κάνεις και όχι σε μένα.

    Αν το bluetooth ήταν η καλύτερη τεχνολογία, τότε δε θα υπήρχε λόγος να αναπτύξουν τις τόσες άλλες τεχνολογίες.
    Πώς γίνεται να τα ξέρεις και να τα χρησιμοποιείς από την πρώτη μέρα και να μην γνωρίζεις ότι εκτός από το 3g 4g όταν είσαι σε βουνό λειτουργούν και οι άλλες τεχνολογίες? Μιας και είπες "οταν εισαι στην εξοχη στο βουνο κλπ με φιλους περα απο bluetooth ολα ειναι αχρηστα".

    "Σε ρωτησα…μπορεις να διαμοιρασεις αρχεια με bluetooth απο το iphone σε android και wp;αρχιζεις…αυτο η apple το αλλο η apple…"
    Δες το ποστ #20. Δηλαδή απαντάω στον APOSTRATOS ότι η Apple δεν επιτρέπει τον διαμοιρασμό αρχείων και σημαίνει ότι πιστεύω το αντίθετο? Δηλαδή τι άλλο εννοούσα με το παραπάνω?

    Εγώ μια χαρά απαντάω σε αυτά που με ρωτάνε, εσύ για κάποιο λόγο θες να επαναλαμβάνουμε τις απαντήσεις μας. Δεν είναι περίεργο που αρκετά άτομα έχουν κάνει παράπονα για σένα.

    ΥΓ: Εγώ για ότι λέω έχω και έτοιμα 1-2 άρθρα που να στηρίζουν τα επιχειρήματά μου. Ακόμα περιμένω το άρθρο σου που να λέει "το bluetooth είναι πιο γρήγορο/οικονομικό από τις άλλες τεχνολογίες".

  • Οποιος εχει παραπονα για το προσωπο μου εχει και πληκτρολογιο να μου τα περιγραψει.Δεν περιμενω να χρησιμοποιεις εκφρασεις για λογαριασμο αλλων εκτος κι αν σε ορισανε εκπροσωπο τους.Ξεκαθαρο αυτο που λεω να μην το αναλυσουμε περαιτερω γιατι εκθετεις τον εαυτο σου και κανεναν αλλον.
    Αφου λοιπον με το iphone ΔΕΝ μπορεις να διαμοιρασεις αρχεια σε αλλα λειτουργικα οπως γινεται αυτο στα υπολοιπα μεταξυ τους μεσω bluetooth και το bluetooth ειναι το πιο φιλικο ενεργειακα σε σχεση με τα υπολοιπα τι συνεχιζεις τα ανουσια επιχειρηματα τυπου λεω απλα για να πω;
    Συμφωνεις συνεπως μαζι μου συμφωνω μαζι σου και τελος οπως το περιεγραψα και σε ρωτησα.
    Ευχαριστημενος;αντε να το κλεισουμε εδω γιατι καποιο προβλημα εχεις οταν σε ρωτανε 2 πραγματα σε 1 γραμμη και μου παραθετεις ανουσια googlarismata διχως νοημα με επαναλαμβανομενο τροπο...

    • Themazerunner και υπόλοιπα παιδιά, παρακαλώ κρατήστε χαμηλούς τόνους. Μην ρίχνετε λάδι στην φωτιά, μην απαντάτε σε εριστικά σχολια. Στο χαλαρό παιδιά, κανείς δεν ειναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με όσα λέμε/ λέτε. Είναι ωραία η πολυφωνία και η συζήτηση, μην προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους να συμφωνήσουν μαζί σας. Ο καθένας έχει την άποψή του και πρέπει να ειναι σεβαστή χωρίς χλευασμό και ειρωνεία.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.