Τα υλικά του iPhone 6s κοστίζουν 245 δολάρια

Εκτίμηση σχετικά με την αξία των επιμέρους υλικών που συνθέτουν το iPhone 6s, καταλήγει ότι συνολικά κοστίζουν στην Apple, 245 δολάρια Αμερικής. Πρόκειται για την έκδοση με τα 64GB ενσωματωμένη μνήμη η οποία και πωλείται στον τελικό καταναλωτή περίπου 849 ευρώ.

Το συνολικό κόστος των υλικών του προηγούμενο μοντέλου iPhone 6 64GB ήταν 16.50 δολάρια πιο χαμηλό. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος θα αγοράσει τα εξαρτήματα και θα φτιάξει το δικό του iPhone.

Επίσης θα πρέπει να βάλετε στην εξίσωση της τελικής τιμής, το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, marketing αλλά και του κέρδους που θέλει να έχει η Apple. Μάλιστα η ίδια πρόσφατα ανακοίνωσε ότι τις πρώτες 3 μέρες πούλησε 13 εκ. iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Τα υλικά του iPhone 6s κοστίζουν 245 δολάρια, Τα υλικά του iPhone 6s κοστίζουν 245 δολάρια

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios

Κωστα η τιμη που πωλειται και η τιμη που κατασκευαζεται δεν ειναι στα ιδια χρηματα. Διορθωστε το παρακαλω για να ειναι η διαφορα στα ιδια χρηματα και οχι το ενα σε ευρω και το αλλο σε δολλαρια.

akis

κάθε εταιρία βρίσκει οικονομικά υλικά για να κατασκευάσει ένα κινητό…! αλλα έχει σημασία αυτό? το αποτέλεσμα μετράει πάντα…!!

για την samsung δεν λέτε κουβέντα e? hmm σωστά… κορυφαία εταιρία…! ακριβά υλικά…!

One

Περιμένουμε με αγωνία επίσημη τοποθέτηση του Λευτέρη.

NZ

Κόστος υλικών: 245 $
Κόστος συναρμολόγησης;
Κόστος για πακετάρισμα;
Κόστος διαφήμισης;
Κόστος μεταφοράς από Foxconn στις αποθήκες της Apple;

Λουκάς

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση προς τον Κώστα χωρίς να πέσετε να με φάτε ! Διαβάζω την σελίδα εδώ και παρά πολύ καιρό .. Θα ήθελα να μου πεις σε παρακαλώ για πιο λόγο τόσο κόμπλεξ ; Καλά κανείς και μας λες το κόστος υλικών στα ιφ. Για την σαμμυ γιατί δεν τα βάζεις όπως και για χιομη χουαγαι κτλπ; Απλά μια απάντηση χωρίς να τσακωθώ χωρίς τπτ. Πρώην κάτοχος γκαλαχυ σ4 ιφο6 κ σε λίγες μέρες 6σ

txds

τετοια αρθρα ειναι πολυ σπανια , να σαν αυτο ..
https://www.pcworld.com/article/2156320/why-are-xiaomi-phones-so-cheap.html

Γιάννης

Αντί να τα βάζετε με την Apple που σας αρμέγει με τις υπερβολικές τιμές της τα βάζετε με τον Κώστα που απλά αναδημοσιευει ανάλογα άρθρα απο ξένα site.
Εγώ πάντως θα αισθανόμουν κορόιδο να πληρώνω 800 ευρώ για κάτι που κοστίζει 200.

neutrinogr

https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s6-edge-more-expensive-than-iphone-6-plus-6732/
και το κόστος του Samsung s6 edge που ρωτάτε.

Dapitium

Η γη είναι επίπεδη και ο Κώστας έχει κόμπλεξ!

akis

@Γιάννης: πες μου λοιπόν τι συσκευή έχεις να σου πω ποσο κοστίζει.. ειλικρινά τωρα.. όλες η συσκευές δεν κοστίζουνε την πραγματική αξια της τιμής τους…! δεν είναι μονο η apple που το κάνει αυτό… αλλα όλες η εταιρίας πάντα βρίσκουνε το πιο οικονομικό υλικό αλλα ταυτόχρονα και καλο…!

δηλαδή για το galaxy s6 edge plus που έχει επίσημη τιμή αγοράς στα 869 δεν είναι υπερβολική? μάλλον όχι… έχει θα μου πεις καλύτερα χαρακτηριστικά…! ok δεν διαφωνώ…! αλλα το iphone είναι απλά iphone…! και το καλο είναι ότι η τιμή του μένει πάντα σταθερή οποτε μπορείς να το πουλήσεις άνετα…!

Tasos Spanos

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα με την τιμή.
Κάποιος που έχει ένα μαγαζί αγοράζει τον καφέ 20 λεπτά και τον πουλάει 3 ευρώ ή οποιοδήποτε προϊόν.
Υπαλλήλους ενοίκια ένσημα τεβε ρεύμα ΦΠΑ νερό θέρμανση λογιστήριο και άλλα ποιος θα τα πληρώσει αν πουλήσει τον καφέ 30 λεπτά?
Και στα κινητά πίσω από αυτό που παίρνουμε εμείς πληρώνονται χίλια δύο. Πχ πατέντες υλικά εργάτες εργοστάσια τμήμα σχεδίασης τμήμα διαφήμισης. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Αλλά πόσα υπάρχουν.
Εντάξει δεν είπα ότι τα δίνουν φθηνά αλλά όχι ότι 250€ είναι λίγα για συσκευή μόνο υλικά.

Marios

@Κωστας Στο πρωτο σχολιο ουδεν απαντηση;

stratos

δεν θελω να πω κατι κακο ή ασχετο με το αρθρο αλλα η apple εχει 98.000 εργαζομενους οποτε σαν τιμη ναι ειναι ακριβα αλλα εχει και ποσο κοσμο απο πισω. προφανως βγαζει κερδος και γι αυτο ειναι εταιρεια γιγαντας και οχι MLS. και εκτος αυτου πληρωνεις και ενα brand που ειναι ενα απο τα πιο σταθερα και αξιοπιστα σε αυτο τον τομεα της τεχνολογιας ( εννοειται και υπολογιστες ) .αυτα και οσο αφορα την τιμη περυσι αν θυμαμαι καλα ο κ.Βλαχακης ειχε ανεβασει αρθρο σχετικα παλι με το κοστος κατασκευεις του galaxy s5 και του iphone 5s ή 6.

stratos

οριστε και το σχετικο αρθρο , ειστε και παλιοι λετε κιολας!!! https://techblog.gr/mobile/production-cost-of-iphones-galaxy-flagships-9876/

μονο να γαυγιζετε χωρις λογο μπορειται τελικα!!

Themazerunner

Ενα κινητο ειναι που λεει assembled in china οπως τα περισσοτερα.
Εχει κοστος 250(χονδρικα)και πωλειται στα 800 βασικη χονδρικα.
Κερδος;ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ!

Αυτο συμβαινει παντου.Ο καθενας πουλαει οσο θελει.
Απο την στιγμη που ο αλλος το αγοραζει κοροιδο ειναι η apple η samsung η sony η htc η xiaomi κ.α να μην πουλανε;
Τα βαλατε ολοι με τον Κωστα επειδη θελει ο ανθρωπος να μας δειξει με την ελευση του καινουριου iphone ποσο κοστος εχει και ποσο πουλαει.
Εαν μιλουσε το αρθρο για VW θα εισασταν ησυχοι επειδη δεν θα θιγοταν η Apple;
Κωστα…ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ για το NOTE 5.
Εγω και θα τα χωσω στην samsung και θα μιλησω για ολα.
Ακομπλεξαριστος ειμαι απο την φυση μου.

Stavros

+10000 στον @Tasos Spanos.

Παρόλα αυτά έχουν ξεφύγει οι εταιρίες.
Δεν λέω ότι θα’πρεπε να τα παίρνεις στα 200Ε τα iPhone 6 & Galaxy S6.
Γιατι στην τελική πληρώνεις όλα αυτά που λες, αλλά πληρώνεις και το BRAND NAME.
Ότι πιο ισχυρό μπορεί να έχει μια εταιρία είναι αυτό. Το brand name.
Έχουμε καταντήσει όμως, κάποιον που τον ενδιαφέρει η τεχνολογία και για ένα κινητό να πρέπει να δώσει 700+.
Φυσικά υπάρχουν και άλλα πιο φθηνά αρκετά η και εξίσου καλά.
Ο καθένας ότι νομίζει.

Μάκης

Εγώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ καταρχήν στον κύριο βλαχάκη για τα άρθρα που δημοσιεύει, και κατά δεύτερον σε όλους εσάς που διασταυρώνεται τα ξίφη σας μόλις δείτε post με την μαγική λέξη (Apple) διότι για μένα αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας να ψάχνω να διαβάσω τις απαντήσεις από τα θέματα που περιέχουν την “μαγικη” λέξη (μην με κραξετε ειλικρινά δεν θέλω να ειρωνευτώ κανένα, και προς θεού δεν υποστηρίζω την Apple)

pazzo

Καλά κάνει ο Κώστας και ανεβάζει άρθρα για iphone. Σχεδόν 1 με 2 την ημέρα. Περισσότερες επισκέψεις στα άρθρα και περισσότερα comments από φανατικούς εταιριών. Έτσι περισσοτερα λεφτά από διαφημιστικά. Ανεβάζει και για άλλες τεχνολογίες που και που,(πέραν του iPhone, το ποσο καίει το Sony z και αν εχει η όχι τελικά SD card το Sam) αλλά αλλου θα εχει το πολύ 3 comments.. Σωστά; γενικά ωραία τα άρθρα του techblog, απλά τους τελευταίους μήνες προσπαθούν να ανεβάζουν 10 άρθρα την ημέρα, ώστε τα μισά να είναι μπούρδες. Λες και δεν ξέραμε ότι τα υλικά του iPhone είναι κοντά στα 200 με 250 ευρώ… Λες και τα υλικά ενως αυτοκινητου, τηλεόρασης, λαπτοπ κλπ κάνουν όσο η λιανική. Γράφετε και όλοι εδω μεσα από Sony HTC Sam κ.α. και κράζετε, λες και αυτά κοστίζουν 500 και τα αγοράζετε 550…
Υσ. Και εννοείτε δεν έχω iPhone για να μην αρχισετε να λέτε τίποτα διάφοροι..

Nikos

Εγω αγορασα το S6 μου μονο 431 χωρις φπα σε λιγοτερο απο 3 μηνες(17/6/2015) απο την κυκλοφορία του!

Γιάννης

@ akis
Έχω το S6 που κοστίζει το ίδιο και παραπάνω να κατασκευαστεί με το iphone 6s αλλά το πήρα 500 ευρώ και όχι 850. Για το edge δες εδώ (πλην της οθόνης το κόστος με το απλό 6 είναι το ίδιο):
https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S6-edge-costs-more-than-an-iPhone-6-Plus-to-make-the-curved-screen-is-its-most-valuable-component_id68249

wrangler10

Δεν σας παρακάλεσε κανείς να το ψωνίσετε.Αν δεν σας κάνει …στο επόμενο.Σε κάθε αντίστοιχο θέμα τα ίδια και τα ίδια…

stratos

@Κώστας Βλαχάκης μην δινεις αξια σε σχολια απο αξεστους και αγενεις ανθρωπους που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι συγκερκιμενα αρθρα τεχνογνωσιας-τεχνολογιας . και οπως ειπα και πιο πανω εχει αναφερθει ξανα στο παρελθον με το κοστος κατασκευης iphone & samsung.

Themazerunner

Εγω θα ρωτησω το πιο ευλογο πραγμα που βλεπω εδω μεσα…σε βαθμο μεγαλης αγενειας…
Εφοσον οι φιλοι της Apple(και για το Iphone) δεν τους νοιαζει τι επεξεργαστη τι μνημη τι Flash τι οθονη κλπ εχει τι ακριβως κανουν και ποσο το ios συνεισφερει στο ολο οικοσυστημα με μετρησεις και λογικα συμπερασματα(και οχι τις @@) της apple…
Γιατι μπαινουν εδω μεσα και σχολιαζουν γινονται αγενεις ειρωνευονται και πουλανε μουρη;;;
Aφου τους νοιαζει μονο το αποτελεσμα το brand name και το χρωματακι σουπερ “ουαου”…πιαστε απο ενα καταστημα και πηγαινετε να δωστε τα αφθονα χρηματακια σας στις 9 του μηνα να τελειωνουμε!
Αφηστε τους ανθρωπους εδω μεσα να σχολιαζουν για τεχνολογια και εχουν ορεξη να μαθαινουν και αντε στο καλο…με το ζορι κανεις ΔΕΝ ΣΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ να σχολιαζετε.
Απλο λογικο και κατανοητο.

Agnostos13

Εχουμε πει…η Apple πουλαει premium προιοντα…
Οποτε φανταζομαι δεν περιμενει κανεις να πουλαει στο κοστος!

Ekimolaos

Τρελαίνομαι όταν απευθύνονται στον Κώστα κομπλεξικά και μπαίνει και ειρωνεύεται χωρίς τύψεις κι ενοχές!!

Ρε, ξεκολλήστε λίγο, τι έχετε πάθει και σε κάθε post, ειδικά όταν αφορά την Apple, τρέχετε να φάτε ο ένας τον άλλον; Παίζει να έχουν περάσει και χρόνια απ’την τελευταία φορά που είδα ανθρώπινη συζήτηση εδώ μέσα… Δεν είναι δύσκολο, πραγματικά… Απλά ν’αφήσετε τους φανμποϊσμούς στην άκρη θέλει, και όλα καλά. Έλεος δηλαδή, να πω πως είχατε μετοχές ναι αλλά δεν έχετε…

Dami

@wrangler10 +1000 φιλε,ακριβως ετσι…ο καθενας βγαζει την περιοδο του εδω μεσα αναλογα με την εταιρια που εχει.

@Themazerunner μαλλον μπερδευτηκες αδερφε.Στα αρθρα για τα iphone πεταγονται οι galaxακηδες και στα αρθρα για τα galaxy πεταγονται οι iphonακηδες.Οι ακεραιοι φτανουν σε επιπεδο να επισημαινουν και τι συσκευη εχουν για να μην τους κολλησουν καμια ταμπελα.Τραγικα τα πραγματα…οχι αστεια.

AlEX

@Dami Συμφωνο φιλε μου αλλα ετσι για να ειμαστε και λιγο αντικειμενικοι, οι φαν του ανδροιδ σχολιαζουν περισσοτερο εναντιων της αππλ παρα τους φαν της αππλ εναντιων των ανδροιδ. Αλλα ναι συμφωνο πως ο ενας ειναι εναντιων του αλλου. Πραγματικα τραγικα…

Themazerunner

@Dami το σχολιο μου ηταν παρα πολυ απλο.Το ποιος μπαινει που και τι λεει και ποσο εχει καθε δικαιωμα ασχετως της συσκευης που εχει.
Εαν τα σχολια συνοδευονται με ευγενεια και οχι επιθεση προσωπικη και ακομη χωρις “δικηγοριστικα” σχολια λες και τους διορισε εδω μεσα η apple ειναι καλοδεχουμενα απο την πλευρα μου.Σιγουρα καποιος θα εχει iphone αλλος galaxy αλλος lumia αλλος sony κ.ο.κ…
Αυτο πρεπει αυτοματως να σημαινει οτι στερεισαι αποψεως;
Θελεις να πεις κατι;πες το.Δικαιολογησετε το ομως οσο χαζο κι αν μοιαζει στον αλλον.Ειμαστε εδω μεσα να συζηταμε να αναλυουμε και να βγαζουμε συμπερασματα.
Τοση επιθεση ρε φιλε οσο απο τους Iphone-ακηδες δεν εχω δει πραγματικα.Μιλανε για το iphone Και την apple λες και τους θιξαμε την μανα.Ελεος.
Θελεις μα συμμετασχεις;καλως.Μιλα πες την αποψη.
Σε πειραζουν τα σχολια των αλλων;\
ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ!
Πηγαινε σε ενα μαγαζι παρτο και φιλα το απο το πρωι μεχρι το βραδυ και ασε τους αλλους να μιλανε.Δεν σε υποχρεωσε κανεις να μπεις εδω μεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.