iPhone 6s: Μια γεύση από το Force Touch [concept video]

Αν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό είναι σωστές τότε στα επόμενα iPhone 6s και iPhone 6s Plus περιμένουμε ενσωματωμένη τεχνολογία Force Touch στην οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη θα αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης από το δάχτυλο και θα αντιδρά ανάλογα.

Σήμερα εμφανίζεται ένα concept video λίγων δευτερολέπτων το οποίο μας δείχνει πως θα μπορούσε να λειτουργεί το Force Touch στα επόμενα iPhone.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση του settings menu. Μέσα από το Control Center υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης διάφορων λειτουργιών όπως Bluetooth, WiFi κλπ. Με το άγγιγμα του εικονιδίου ενεργοποιείς την λειτουργία που θέλεις, ενώ με το Force Touch κρατώντας παρατεταμένα το δάχτυλο επάνω μπορεί να σε πετάξει στο Settings menu για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Aν θέλεις να κάνεις αναζήτηση WiFi δικτύων πατάς παρατεταμένα το εικονίδιό του και θα σε πηγαίνει στο WiFi settings menu προκειμένου να κάνεις όλες τις τροποποιήσεις από εκεί.

Βεβαίως πρόκειται για concept, αλλά η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι καθόλου άσχημη. Αν πράγματι η Apple βάλει Force Touch τότε θα δούμε πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες του. Ωστόσο, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας διότι όπως συνέβη πέρσι όπου όλες οι διαρροές μιλούσαν για οθόνη με επικάλυψη από ζαφείρι, έτσι και φέτος πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι την τελική ανακοίνωση του iPhone 6s.

Δείτε το video:

iPhone 6s: Μια γεύση από το Force Touch [concept video], iPhone 6s: Μια γεύση από το Force Touch [concept video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stelios

Τι λέτε τώρα?Αυτό υπάρχει και κάτι αιώνες στα άλλα κινητά?
Σοβαρά έμεινα κάπως μόλις είδα το βίντεο WTF

viel

βασικα το βιντεο δεν αντιπροσωπευει το force touch, η λειτουργια του ειναι να μπορει να διαβασει την πιεση που εσκει ο χρηστης πανω στην οθονη και αναλογα να εκτελει οτι το προγραμματισεις. να ανοιγει νεο μενου, να προχοραει ενα βιντεο πιο αργα και πιο γρηγορα αναλογα με την πιεση, να μπορει να διαβασει την πιεση μιας γραφιδας , και πολλα αλλα τα οποια θα εχουν ετοιμασει οι devs, den prepei na to mperdeyoymai με το long press

t.78

Κάτσέ γίά νά μήν τρέλάθώ….άύτό ύπάρχέί στά κίνήτά έδώ κ χρόνίά.Τό πάράτέτάμένό ή ένύόνό πάτήμά θπήρχέ σπό τόν κάίρό τόύ omnia σέ wp.

Amark

Τωρα το έκανε η apple άρα είναι πρωτοπορεία,τέλος!

thanoik

και εγω όταν παταω παρατεταμένα τις οποιες ενδείξεις στο lumia 735(w10) με βγαζει στο μενου εκει που παταω δλδ είναι και αυτό force touch?

StavroZZ

ποιος μιλησε για παρατεταμενο πατημα?
το force touch εχει να κανει με την δυναμη που ασκεις!!

Makis

@StavroZZ….Πες τα….ο άλλος t.78 ποιος ξέρει με τι κινεζιά γράφει και δεν έχει αφήσει γράμμα χωρίς σημείο στίξης…..χαχαχαχαχα…..

Manolis

προφανώς το βίντεο είναι παραπλανητικό… αυτό που δείχνει υπάρχει στο android όπου παρατεταμένο πάτημα σε ένα εικονίδιο σε οδηγεί στις ρυθμίσεις.. δηλαδή παρατεταμένο άγγιγμα που δεν έχει καμία σχέση με Force Touch!!! 😉

@makis αυτό που βλέπεις είναι μια “βλακεία” λειτουργεία του πληκτρολογίου Android συσκευής που για κάποιο δικό του λόγο αν έχει ενεργοποιηθεί (προφανώς καταλάθος) βάζει τόνους σε όλα τα γράμματα!

KostasB

Μάλλον γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσει και σκληρότερο αλουμίνιο για να μην λυγίσει με το πίεσε πίεσε τώρα που έχει και την κάμερα να εξέχει και δημιουργεί κενό στην πλάτη…

Αλέξανδρος

Μου φαίνεται οτι είναι gimmick αυτή η λειτουργία.
Επίσης δεν πατάμε πάντα με την ίδια δύναμη την οθόνη, κάποιες φορές την χαϊδεύουμε και άλλες την κοπανάμε σαν να μην υπάρχει αύριο..
Το δικαιολογώ που το βάλανε στο ρολόι (γιατί η οθόνη είναι πάρα πολύ μικρη) όπως επίσης δικαιολογώ την ύπαρξη του στο Mac (γιατί δεν έχει οθόνη αφής) αλλά σε τηλέφωνο είναι άχρηστο για τον μέσο χρήστη.

Agnostos13

Η τεχνολογια force touch διαφερει απο την υπαρχουσα capacitive multitouch στο οτι μπορει να ξεχωρισει το αγγιγμα απο το πατημα. Ετσι αλλη λειτουργια θα ενεργοποιειται με το απλο αγγιγμα και αλλη με το πατημα (οχι απαραιτητα παρατεταμενο).
Κατι αντιστοιχο υπηρχε στα πρωτα blackberry αφης που για να επιλεξεις κατι δεν αρκουσε να το ακουμπησεις αλλα επρεπε να το πατησεις. Βεβαια τοτε για το πατημα υπηρχε καποιο κουμπι πισω απο την οθονη που με την πιεση εκανε “κλικ”(σαν το digitizer των Macbook προ force touch εποχης).
Απο εκει και περα δεν εχει διευκρινιστει αν η δυναμη που ασκει ο χρηστης μπορει να δημιουργει αναλογικη αλληλεπιδραση. Δηλαδη αν εκτος απο τη διακριση σε αγγιγμα και πιεση υπαρχει διακριση και στο ποση πιεση ασκειται ωστε να προσφερονται διαφορετικες λειτουργιες αναλογα με τα διαφορα επιπεδα πιεσης.
Ειδομεν…

viel

@Agnostos13 αυτο ακριβως κανει το force touch καταλαβαινει ποση πιεση ασκεις! πχ στο mac οσο πιο δυνατα πιεζεις τοσο πιο γρηγορα προχωραει μια ταινεια! αλλο το long press αλλο το force touch. για μενα θα ειναι τρομερο feature

mimis.

παιδιά μην μπερδευετε το force touch με το long press..

DelDeli

Εντάξει ρε μάγκες μπράβο είστε παρά πολύ ψαγμένοι, σκεπτόμενοι, έξυπνοι, δεν είστε εσείς πρόβατα, και παίζετε την τεχνολογία στα δάχτυλα, το καταλάβαμε. Πάλι καλά έχουμε και εσάς που αποκαλυψατε ότι αυτή η τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια. Μόνο που δεν υπάρχει. Είναι όντως καινοτομία. Είστε τόσο ανίδεοι που μπερδεψατε το force touch με το long press. Το long press υπάρχει όντως εδώ και χρόνια (στα iphone από το 2007) και είναι ότι πιο βασικό σε τεχνολογία οθόνης αφής. Στο force touch το κινητό αναγνωρίζει τη πίεση που ασκείς και δρα ανάλογα, όπως στο νέο macbook. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διάφορα καλύτερα βρείτε άλλο site άσχετο με την τεχνολογία να αναδείξετε το μυαλό σας. Και συνεχίστε να βριζεται την apple μάγκες, έτσι φαίνεται πόσο ψαγμένοι είστε 😉

Αν θες απάντα κόσμια

Παιδιά πραγματικά τώρα είστε σαν ανώριμα 10 χρονα… Και οι Samsung fans και οι Apple fans… Apple: Όλοι ξέρουμε ότι η εταιρία είναι από την μέρα που φτιάχτηκε κλοπή… Όλοι ξέρουμε ότι ο γερο-Jobs ήταν ένας κατεργάρης… Όλοι ξέρουμε ότι δεν πληρώνεις αυτό που παίρνεις με την Apple. Είσαι δεν είσαι Apple fanboy πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν αξίζει 800 ευρώ το iPhone 6 και 6 plus ειδικά για μια μικρή αναβάθμιση από το iPhone 5&5s. Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε πια και οι πιο καημενούληδες που τους κλέβουν συνέχεια… Μην νομίζετε ότι η Apple είναι τόσο αθώα. Επίσης μην μιλάτε για το πόσο γρήγορο εινια το iPhone 6 ενώ έχει επεξεργαστή της Samsung… Μια μην μου λέτε ότι τραβάει υπέροχες φώτο με την 8αρα αφού η Sony την έχει φτιάξει. Τέλος μην είστε τόσο φανατικοί… Δικαίωμα σας να την υποστηρίζετε αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υποτιμάτε τις υπόλοιπες εταιρίες για αυτό… Γενικώς πρέπει να κοιτάξετε πέρα από την μύτη σας. Κανένας δεν σας πειράζει αν δεν τον πειράξετε εσείς πρώτη… Samsung: Θέλετε δεν θέλετε πάλι οι Apple fans πρέπει να παραδεχτείτε ότι τούτη η εταιρία είναι κορυφή… Όπως και η Samsung fans να παραδεχτούν και ότι… Συνέχεια »

Makis

σου απαντώ κόσμια

200 δολάρια κάνει το iPhone στην πατρίδα του με μια χαρά συμβὀλαιο, δες τι προσφέρουν οι sprint, att&t and Verizon, εδώ είναι αραπιά και όπως σε κάθε αραπιά ας το πουλάνε και 1000.
Σχετικά με τα λειτουργικά, αν είσαι γραφίστας, photo manager, μουσικός, οι apple συσκευές προσφέρουν προγράμματα, applications που σου δίνουν δυνατότητες να κάνεις άψογες επαγγελματικές δουλειές. Ρὠτα χρήστες να σου πουν. Ο μέσος χρήστης είναι μια χαρά με Windows. Smartphone είσαι μια χαρά επίσης, με μία περσινή ναυαρχίδα Android, πρωτίστως κοιτάμε Nexus.

Πάω για βουτιά, τα λέμε….

Αν θες απάντα κόσμια

@Makis Ναι αλλά οι προτεινόμενη τιμή ήταν σε αυτά τα χρήματα (700-900€). Όπως και του iPhone 6 όπως και άλλων πολλών Android ναυαρχίδων. Άλλο το συμβόλαιο το οποίο σε “αναγκάζει” συνήθως να εγγραφτεις σε κάποιο πρόγραμμα του αντίστοιχου παρόχου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα… Καλή βουτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.