Μόνο το iPhone 6s Plus με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας

Κατά την διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης των iPhone 6s και iPhone 6s Plus, ένα από τα σημεία που επικεντρώθηκε η Apple, είναι η νέα βελτιωμένη κάμερα. Η κάμερα iSight είναι 12 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K. Ωστόσο, όπως συνηθίζει η Apple, δεν έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά και την κάμερα.

Επίσης, ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας δουλεύει πλέον και σε video, ενώ προηγουμένως ήταν κυρίως για φωτογραφίες.

Όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ των δυο, το DIS βασίζεται κυρίως σε software για να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κάμερας και να αντισταθμίσει τυχόν κουνήματα. Από την άλλη, το OIS βασίζεται σε πραγματικούς αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στην κάμερα για να αντισταθμίσουν οποιοδήποτε κούνημα κατά την λήψη φωτογραφιών.

Τέλος, μεταξύ των αλλαγών που έχει κάνει η Apple είναι η αύξηση ανάλυσης στα panoramas σε 63 Megapixel από 43 Megapixel που ήταν στα προηγούμενα iPhone. Επίσης, το 9to5Mac αναφέρει ότι το μέγεθος των pixel έχει μειωθεί από 1.5µ σε 1.22µ.

Μόνο το iPhone 6s Plus με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, Μόνο το iPhone 6s Plus με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Σοβαρά τώρα;
Απίστευτο.
Τι να πει κανείς.

Paul

Το OIS δεν με νοιάζει αλλα θα ήθελα το landscape mode και στο 6αρι .

shadgr

για να μην προεξέχει είναι αυτό; ή ένα κίνητρο να πάρεις το ακριβότερο;
απαράδεκτο! Στο lg g4 πάντως η κάμερα είναι κορυφαία.. και f1,8!

παπαροκας tiamat

Έδωσε 2 γιγα ραμ στο μικρο! Μη τα θέλουμε και ολα δικα μας!

Goal123

Τεχνολογικό επίτευγμα!!! Όχι αστεία. Σε λίγο θα μας πουλάνε τηλεόραση 480p και τα χιονακια που θα εμφανίζονται από την φοβερή εικόνα θα το παρουσιάζουν ως την υπέρτατη απεικόνιση του καιρού!

Γιάννης

Γελάει ο κόσμος με την Apple για ακόμη μια φορά , κινητό 700 ευρώ με οθόνη HD και χωρίς OIS. Θα μου πεις βέβαια μήπως αυτοί που το αγοράζουν ξέρουν τι είναι το OIS και τι ανάλυση οθόνης έχει.

azriel84

Εγώ γελάω όταν συγκρίνουν ΟΛΟΙ τα κινητά τους με τα 16+ Mpixel κάμερες με τις οχτάρες και πλέον δωδεκάρες των iPhone. Πρέπει να τσούζει πολύ που τους γλεντάει η Apple με “χαμηλότερα” ντεμέκ specs.

Goal123

Διέρρευσαν specs του iPhone 7
2mp κάμερα χωρίς led flash γιατί θεωρείται ότι τα πολλά mp και το flash θεωρούνται παγίδα του καταναλωτισμου. Μονοπύρηνος επεξεργαστής 800mgh για γρήγορη και αποβληματιστη εμπειρία χρήσης.256mb ram γιατί είναι πρωτοπόροι γιατι θα είναι οι μοναδικοί στην αγορά που θα την έχουν.Οθόνη 480p για να βλέπεις το κάθε pixel ξεχωριστά.4gb rom γιατί παραπάνω θα ήταν υπερβολή.Και το καλύτερο για το τέλος από εδώ και πέρα όλες οι εκδηλώσεις της εταιρίας θα μεταδίδονται σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι με την εξαιρετική ποιότητα εικόνας αντ1!

Nick

Αχ βρε Sony την έκαψες την apple τόσο ακριβά της δίνεις xmor και lens?

Χρηστος

παιδια θα κανω επικολληση ενα σχολιο ενος iphone fanboy σε σχεση με τη μπαταρια του νεου iphone 6s. λεγοντας του οτι η μπαταρια του ειναι πολυ μικρη μου απαντα……. ”Το αν μία μπαταρία έχει χωρητικότητα 1715 μιλιαμπερόρια (mAh) ή 2015 mAh και πάει λέγοντας επίσης δεν λέει κάτι από μόνο του γιατί οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούμε…..smartphones tablets κλπ είναι επιλεγμένες με βάση την κατανάλωση ρεύματος των chip που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό τους CPU,GPU,LTE + Wireless chip…..για παράδειγμα ανάλογα με την τεχνολογία του CPU (Central Processing Unit) και με βάση την αρχιτεκτονική πάνω στην οποία είναι χτισμένο το chip απαιτεί λιγότερη ή περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει…! Μην κολλάτε στα νούμερα που σας πλασάρουν και σε χωρητικότητες μπαταρίας και άλλα τέτοια……! Μία ηλεκτρονική συσκευή με βάση τα σημερινά δεδομένα όταν μπορεί να βγάλει μιάμιση και 2 μέρες είναι οκ τι νόημα έχει να μένουμε στους αριθμούς???? Αναφορικά με το CPU ο επεξεργαστής των Samsung Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge είναι κατασκευασμένος με τη μέθοδο λιθογραφίας στα 14nm(νανόμετρα), στα 64-bit ο επεξεργαστής του iPhone 6 είναι Dual-core χρονισμένος στα 1.4 GHz τεχνολογίας Cyclone ARM based και είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική των 8nm(νανομέτρων) ποιος θα μου… Συνέχεια »

Lkostas

@ Χρηστος
Μια χαρα τα λεει, που ειναι το προβλημα?
Η αυτονομια ειναι συνδυασμος μεγεθους μπαταριας κι καταναλωσης, οχι απλα μεγεθους μπαταριας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.