iPhone 6S: Η Apple θέλει να πείσει τους κατόχους παλαιότερων iPhone να το αγοράσουν

Η Apple, όπως και όλοι οι κατασκευαστές, θέλει οι χρήστες παλαιότερων μοντέλων να αναβαθμιστούν και να αγοράσουν τις τελευταίες εκδόσεις των ναυαρχίδων. Ο τρόπος που βρήκε είναι να προβάλλει pop-up διαφημίσεις μέσα στο App Store app, σε χρήστες iPhone 5s ή παλαιότερων μοντέλων και τους προτείνει να αναβαθμιστούν στο “ridiculously powerful” iPhone 6s.

Σύμφωνα με αναφορές στο Reddit και το Twitter, οι χρήστες δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό, ειδικά όταν οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται όταν οι χρήστες ξεκινούν να αναβαθμίζουν κάποιο app.

Φαίνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple κάνει κάτι τέτοιο και μάλλον αυτός ο τρόπος διαφήμισης προστέθηκε με τον ερχομό του iOS 9.2 μέσα στην εβδομάδα, το οποίο ήρθε να διορθώσει bugs, έφερε κάποια νέα features και βελτίωσε την απόδοση.

Βεβαίως είναι δικαίωμα της Apple να διαφημίζει όπως και όπου θέλει τα προϊόντα της, όμως αυτό μπορεί να μην είναι αρεστό σε όλους.

iphone 6s pop ads, iPhone 6S: Η Apple θέλει να πείσει τους κατόχους παλαιότερων iPhone να το αγοράσουν

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Φανταοζμαι η ιδια η διαφημιση θα παιζει και στους κατοχους του 6s … κανε την αναβαθμιση κινητο μου πορτοφολι , κανε την αναβαθμιση και παρε μεγαλυτερη εκδοση αποθηκευτικου χωρου. Τρολ !!!!

Manolis

τη λέξη “powerful” γιατί τη βάλανε;;; :p

Alex

@Manolis
Διότι είναι ότι ότι ποιο γρήγορο στην αγορά; Real life test θες; Benchmark θες;

Manos

@Manolis Δυστυχώς φίλε μου είναι όντως ότι πιο powerful υπάρχει εκεί έξω… Εννοείται δεν μας αρέσει αυτό αλλά τι να κάνουμε..

Paul

Ευχαριστούμε που μας το θυμίζεις APPLE αλλά δεν………υπάρχει iphone 5 αρι σπίτι που δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός λόγος για το 6αρια..οπως λειτουργούσε αψογα το 2013 λειτουργεί ακόμα καλύτερα τώρα..και ειδικά αν δεν θέλεις παντοφλέ οθόνες

spiv4kl

Μιλάμε πάντα για USA πελάτες.

Γιάννης

Όντως μπορεί να μην έχει καλή οθόνη και κάμερα το iphone και σαν σχεδιασμός να μοιάζει με παντόφλα αλλά σε επεξεργαστή είναι πολύ δυνατό. Κάτι που βέβαια θα αλλάξει με τον Exynos 8890 και τον Snapdragon 820.

giannis

Οι πωλήσεις δεν πάνε καλά έτσι apple;είναι δυνατόν για να βγάζεις εσύ δις κάθε χρόνο να δίνει ο καθένας κάθε χρόνο χίλια ευρώ;έλεος με το δούλεμα.

Jorge

@giannis προφανώς απευθύνεται στους πελάτες των iPhone 5S και πίσω. Όχι για αυτούς που αγοράσαν έναν χρόνο πριν.

Μια χαρά κάνει, μιλάω εκ πείρας, το 6S Plus δεν παίζεται με κανένα άλλο. (!)
Και προσωπικά μου δίνει ότι χρειάζομαι και πολλά περισσότερα. Αυτή είναι η δική μου γνώμη -επειδή ξέρω πλέον πως όταν ακούνε απλ μερικοί πέφτουν να σε φάνε-.

panossd

@Jorge όπως εσύ είπες δίνει πολλά περισσότερα από ότι οι χρειάζονται οι περισσότεροι χρήστες..οπότε γιατί να ανβαθμίσουν οι κάτοχοι iPhone 5 (λόγω του 1 gb RAM) και πάνω;

vkrd

Σε λίγο θα στέλνουν μπράβους στο σπίτι να τους απειλούν να αγοράσουν το νέο μοντέλο…
Όσο για το πόσο πάουερφουλ είναι, ε εντάξει, νισάφι πια με τη δύναμη των επεξεργαστών κινητών τηλεφώνων ή όπως αλλιώς λέγονται! Δεν είναι ανάγκη να έχεις σούπερ κομπιούτερ για να κάνεις ένα τηλεφώνημα…

intr0n

Εμπνευσμένο από το win10 nagware χεχε.

Jorge

@panossd Δεν είπα πως είναι ανάγκη να γίνει η αναβάθμιση. Είπα απλά πως αν κάποιος που θέλει να αναβαθμίσει το κινητό του, το 6S Plus αξίζει. Εγώ προσωπικά ήμουν με 4S και πλέον η κατάσταση ήταν δύσκολη, δεν λέω iOS 9.1, αλλά δεν παλευόταν. Συν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του 6S Plus σε σχέση με το 4S για εμένα έκανε την διαφορά. Και για να μην μιλάμε μόνο για την Apple, η γνώμη μου είναι πως της ίδιας κλίμακας είναι και το S6 Edge+ και το Z5 Premium -αν και το τελευταίο δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου-. Απλά για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό αυτό που κάνει κλικ.

panossd

@Jorge, κι εγω ήμουν με 4s και μόλις πριν 2 μήνες .αλλαξα σε 5c..πολυ καλο τηλέφωνο..λόγω μνήμης όμως (8gb), το άλλαξα σε 5s..απ όσο βλέπεις δεν πήγα σε 6s λόγω οτι το 5s ακομη -και γενικότερα τα 5αρια -στέκονται αξιοπρεπώς..σίγουρα και στο android υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις..αλλα δεν ειναι iOS.. :p

P.S. Χρησιμοποιώ το τηλ. ως heavy user..

Veritas

Πανω απ ολα να γινεται η δουλεια! Πριν μερες επρεπε με κατι συνεργατες να κανουμε κατι συνδεσμολογιες…φτασαμε σε ενα σημειο οπου υπηρχε διφορετικη αποψη για το πως θα συνεχισουμε…Ηταν η στγμη που επρεπε να ψαξουμε στο ¨ψαχτηρι ¨ της google.Αυτο εγινε απο το
Samsung xcover 550h η απαντηση εδοθει και η δουλεια εγινε.Διαρκεια μπαταριας 6 ημερες με ¨γεματη ¨ χρυση…Πανω απ ολα να γινεται η δουλεια!

ChrisG

ότι κάνει ένα κινητό των 250 ευρώ και ναι…android και wp το κάνει και το iphone και λιγότερα.ο λόγος που έχω Note 4 έιναι η κάμερα(λόγω ocr κ.α)χρειάζομαι την ανάλυση και το πενάκι που δεν το έχει κανένα άλλο και κάνει ένα κάρο δουλειές.1000 ευρώ για iphone πεταμένα χρήματα για να πουλάνε οι μισοί μούρη και οι άλλοι μισοί για να παίρνουν τηλέφωνο και να στέλνουν άντε και κάνα sms. αν δεν ήθελα τα παραπάνω τα 250-300 μια χαρά έιναι για ένα κινητό και το Note το πήρα όταν πήγε στα 500 και λίγο πιο κάτω.1000 ευρώ δεν αξίζει ΚΑΝΕΝΑ(καμίας εταιρείας) απο οποιαδήποτε άποψη(και αυτή είναι η άποψη μου). και στο 4s παινευόταν όλοι στην αρχή οτι έπαιρνε αναβαθμίσεις και κοκορευόταν και τώα όλοι μείνανε με ένα τούβλο στο χέρι.εταιρεία έιναι η apple και ζητάει ότι και οι άλλες.ΚΕΡΔΟΣ!μόνο που σε αυτήν με ψεύτικο marketing το πληρώνεις 3 φορές πιο πάνω.τώρα που θα καταργήσουν και τα 16gb η βασικη έκδοση θα ξεκινάει απο τα 1000 και θα φτάνει 1300.μηχανάκι αγοράζεις και στην 2η 3η φορά μηχανή.ένα απλό κινητό υπερτιμημένο μέχρι αηδίας είναι με μπόλικο αέρα κοπανιστό που θέλει η apple να της στάζουν όλοι το χιλιάρι κάθε χρόνο…ότι να΄ναι…εδώ θα… Συνέχεια »

Android & Windows User

@Ο/Η ChrisG : Πολύ σωστός, μπράβο !!!!!!

Panos7GR

Γιατί δεν κάνεις ότι κάνατε πάντα όλοι; Δώσε ελαττωματικό update στις προηγούμενες γενιές.
Που είναι το δύσκολο; Απλός, λιτός, δοκιμασμένος και αποτελεσματικός τρόπος. Όχι διαφημίσεις και αηδίες….

Veritas

ChrisG 👍

NZ

Αγαπάμε μήλο! Τέλος

Rayban

Και εγώ τα έσκασα για το iphone 6S plus γιατί νόμιζα λόγω διαφήμισης ότι είναι κορυφή (πιο πριν είχα το LG G2) και απογοητευτικα και σε οθόνη (ψόφια χρώματα) και σε κάμερα (θολές οι μισές φωτογραφίες που έβγαλα). Ευτυχώς το πούλησα και πήρα την κινητάρα το Samsung Edge+.

Olethron

Μεγάλη βλακεία. Σαν να σου λέει: “θες το κινητό σου να ρολαρει σωστά; Πάρε αυτό!” Έχει βέβαια το δικαίωμα να το κάνει, όπως το κάνουν ήδη πολλές άλλες εταιρίες. Η Microsoft ας πούμε, όπου μας έχει πρήξει με τα Windows 10, και άλλες. H Apple σαν εταιρία θα μπορούσε μέχρι τώρα να έχει κάνει πολλά. Έχει τεράστια έσοδα, τρομερό κόσμο που δουλεύει για αυτή (προγραμματιστές, σχεδιαστές της συσκευής και του SoC) partnership με μεγάλες εταίρες κτλ. Επίσεις έχει και 100% Control των συσκευών της, αφού αυτη κατασκευάζει το δικό της Hardware και το Software. Με όλα αυτά κάποια άλλη εταιρία θα είχε κάνει παπάδες, όμως η Apple δεν κάνει τίποτα. Τουλάχιστον τίποτα πρωτοποριακό, πέρα από τα gimmicks όπως TouchID και Force Touch, γιατί ξερει πως δεν χρειάζεται να πρωτοπορήσει. – Αν βγαλει iPhone με νέα τεχνολογία μπαταρίας πως θα πουλήσει έξτρα αξεσουάρ μπαταρίας. – Αν του βάλει ένα λειτουργικό όσο χρήσιμο όσο και το Android, με τις ίδιες λειτουργίες πως θα κάνει innovate μετά με νέα features. – Αν βάλει περισσότερη μνήμη στην φτηνότερο έκδοση πως θα πουλήσει χρυσή την περισσότερη μνήμη. Δεν λέω, είναι όλα Marketing κόλπα αυτα που κάνει. Πολλοί Fans ή πρόβατα (με την καλή έννοια πάντα)… Συνέχεια »

Panagiiotis

Εχει χοντρό γελιο οταν υπαρχουν στο θεμα οι λέξεις s6_s7 υπαρχουν 25 σχόλια απο iphone users, οταν υπαρχουν οι λέξεις 6s_6s plus παλι υπαρχουν γυρω στα 25 σχόλια απο samsung users και κανα 2_3 απο τις υπόλοιπες εταιρείες

Παναγιώτης

ridiculously… Απλά

Max91

@Alex
@manos
Αν έβαζε και ανάλυση 640χ480 θα πήγαινε ακόμα πιο μπάλα. Μην ακούω τρέλα που είναι ΛΙΓΟ πιο γρήγορο από το S6 αλλά φυσικά με τριπλασια ανάλυση το S6 τι περιμένατε;

Βαγγέλης

Οσο δυνατό και να θεωρώ το 6s και το καλύτερό iPhone που έχει φτιαχτεί ποτε άλλο τόσο βεβαιώνομαι οτι τα κινητα είναι υπερεκτιμημένα.Επρεπε να υπάρχουν όρια στη τιμολόγηση βάση προσφοράς ζήτησης σε μια σχεδον χρεοκοπημένη και οικονομικά αποκλεισμένη παγκοσμίως χωρα με τα capital controls.Οταν η google εξαλείψει το λιγο πλεον fragmentation του android που δεν είναι μακριά τότε θα πεσει και η τιμή των iphones.

Animamundi

Iphone μόνο μέχρι 250 ευρώ θα το αγόραζα,από κει και πέρα το θεωρώ ληστεία!

Μαριος

Χαχαχαχαχ powerful το iphone εν ετει 2015.. Παιδια ας σοβαρολογουμε, ναι σιγουρα το 3G και το 4 ηταν επανασταση, καλα ηταν ομως!

Agnostos13

Έρχονται γιορτές και λογικό είναι η Apple να προσπαθεί να δελεάσει τους υφιστάμενους πελάτες της για να πάνε σε αναβάθμιση.
Όσο αφορά τα σχόλια που διάβασα:
-Σχετικά με τον χαρακτηρισμό “Poweful” είναι πετυχημένος καθώς είναι τόσο το πιο δυνατό iPhone όσο και το ποιό δυνατό smartphone της αγοράς.
-Η Apple πούλαγε πάντα και πουλάει premium συσκευές, ασχέτως αν σε αρκετές χώρες έχουν γίνει viral. Έτσι λογικό είναι να τιμολογεί με τις αντίστοιχες τιμές. Επίσης τιμολογεί με γνόμωνα την οικονομία των μεγαλύτερων ανεπτυγμένων χωρών και όχι της Ψωροκώσταινας που πολλοί ψωνίζουν με βάση το αν θα βάλουν 12, 24 ή 48 δόσεις για μια συσκευή.
-Το iOS δεν θα γίνει Android και δεν πρέπει να γίνει Android. Η ασφάλεια που προσφέρει σε συνδιασμό με την λειτουργικότητα είναι κορυφή.
-Την ιστορία με την ανάλυση στην οθόνη που το fullHD δεν ικανοποιεί δεν το καταλαβαίνω. Γιατί ένα smartphone πρέπει να τρέχει σε ανάλυση που δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά; Αυτό και αν είναι marketing…

Βαγγέλης

Αγνωστε χρόνια τώρα η ιδια η Apple τα iphone τα πουλάει πρωτά με διετή συμβόλαια και μετα απο καποιο διάστημα απο τη παρουσίαση τους τα πουλάει unlocked και φθηνότερα απο ότι πωλούνται στην Ελλάδα απο όπου επίσης βγάζει χρήματα και όσο για την ασφάλεια των iPhone την αμφισβητεί άμεσα ο Snowden που ξέρει πολύ καλα τα πράγματα πως έχουν στον τομέα αυτό.

forneverarrow

Οκ, αφού ο dual core βγήκε πιο γρήγορος από τους octa core λέω να πάψω να ασχολούμαι με την τεχνολογία… Σε ποια benchmarks;; Σε αυτά που συγκρίνουν iOS επιδόσεις με Android;; Που συγκρίνουν 750p ανάλυση με QHD?? απλά αστείο. Αν μου έλεγαν ότι πρέπει να πάρω iPhone για το πλήρες οικοσύστημα και το optimize λειτουργικό που δουλεύει άψογα και τα διαρκή updates, τότε θα έλεγα χαλάλι. Αλλά όχι και πιο powerful… Η οθόνη απλά δεν συγκρίνεται πλέον με τον ανταγωνισμό. αρκεί να βάλεις ένα G4 ή ένα S6 (απλό, όχι Edge) δίπλα στο 6s (και στο Plus αν θέλεις, το ίδιο κάνει)… Όσο για τις διαφημίσεις, αν διαβασει κανείς τους όρους πριν από κάθε update, δεν θα πρέπει να έχει κανένα παράπονο, εφόσον όλα προβλέπονται νομικά, και είναι αποδεκτά εφόσον συμφωνείς, διαφορετικά δεν θα μπορέσεις να δουλέψεις τη συσκευή. Εμένα δεν θα με ενοχλούσε πάντως, αν και το 5s είναι η τελευταία εξαιρετική συσκευή της Apple και δουλεύει ακόμα άψογα. Από το 5 και πίσω υπάρχει θέμα. Και κάτι ακόμα σχετικό. Παρατήρησα ότι έπειτα από 3 χρόνια με το iPad mini (1st gen) νιώθω ότι πλέον δεν μπορώ να δουλέψω άνετα… Κάτι δεν πήγαινε καλά από το iOS 8, αλλά… Συνέχεια »

Agnostos13

@Βαγγέλης
Τα τελευταία χρόνια λανσάρονται και unlocked συσκευές ταυτόχρονα με τις εκδόσεις δικτύων. Αν συγκρίνεις με ΗΠΑ, ΗΒ κλπ. εκεί υπάρχουν πολύ καλύτερες επιδοτήσεις αφενώς από τα δίκτυα (στην Ελλάδα κλάφ’ τα) και αφετέρου χαμηλότερο ΦΠΑ, δίκτυο Apple (χωρίς μεσάζοντες) κλπ. Ωστόσο ακόμα και από έξω να αγοράσεις πάλι δεν τις λες και φθηνές συσκευές.
Ο Snowden είχε πει οτί η Apple έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην κρυπτογράφηση από το iOS 8 και μετά ωστόσο δεν θα χρησιμοποιούσε iPhone γιατί δεν είναι σίγουρος οτι δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης από κυβερνητικές υπηρεσίες. Αυτό όμως ξεφεύγει από τα θέματα ασφαλείας.

Batman

Χαχαχαχα παντα μπαινω σε τετοια αρθρα για να γελαω με τα σχολια.Τι τρωγεστε με τα benchmarks?Σημασια εχει η εμπειρια χρησης παρτε ο,τι σας ευχαριστει.Κατα την γνωμη μου και έχουν περασει παρα πολλα κινητα απο τα χερια μου,σαν το iPhone δεν εχει ειναι σκυλι!

Batman

Σορρυ για το διπλο ποστ, ομως τι νοημα εχει μια οθονη σαν του S6 edge όταν δεν μπορει να έχει επιδόσεις το τηλέφωνο με αυτήν σε παιχνίδια για παραδειγμα?Βαζεις Asphalt σε Android και όσοι παιζουν παιχνιδια γενικως και κοβει το ματι,ματωνουν τα ματια τους απο το stuttering.Στο iPhone τρέχουν όλα νεράκι.Ναι η οθόνη του iphone 5 και 6 έχει απαρχαιωθεί κατα την γνώμη μου στον τομέα της αναλυσης όμως 6 και 6s plus η οθόνη είναι κρύσταλλο.Ναι είναι πανάκριβο το iphone αν δεν θες μην το παρεις.Δε σημαινει ομως οτι επειδη ειναι ακριβο οτι εχεις την ιδια εμπειρια χρησης με android 250 ευρω που διαβαζω.Αν ειναι δυνατον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.