iPhone 6S / 6S Plus: Θα έχουν 2GB μνήμη RAM;

Σύμφωνα με μία έγκυρη κατά το παρελθόν πηγή, το Apple Insider, η νέα γενιά iPhone θα ενσωματώνει μνήμη RAM 2GB. Η Apple στα τωρινά της μοντέλα έχει διατηρήσει την μνήμη RAM μεγέθους 1GB την οποία είχαμε πρωτοσυναντήσει στο iPhone 5 πριν από 3 χρόνια. Εκείνη την χρονιά είχε κυκλοφορήσει και το iPad 3 το οποίο είχε 1GB μνήμη RAM, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του iPad 2 που ενσωμάτωνε 512MB RAM.

Πέρυσι το iPad Air 2 κυκλοφόρησε με 2GB RAM, και το πρώτης γενιάς iPad Air είχε 1GB RAM.

Υποθέτοντας ότι το iPad λειτουργεί με τον ρόλο του προάγγελου, ευελπιστούμε τα νέας γενιάς iPhone να ακολουθήσουν παρόμοια τακτική. Η περισσότερη μνήμη RAM θα μπορεί να προσφέρει αναμφισβήτητα μεγαλύτερη ευκολία για πιο άνετη λειτουργία πολλαπλών εφαρμογών, καθώς θα βελτιώσει και την ζωή της μπαταρίας μιας και θα διαχειρίζεται λιγότερο έντονα τους πόρους.

Μια άλλη επίσης πληροφορία που διαδίδεται μέσω της ίδια πηγής, αναφέρει και την ύπαρξη της Apple SIM στα νέας γενιάς iPhone την οποία πρωτοείδαμε στα iPad Air 2 WiFi & Cellular και iPad Mini 3 WiFi & Cellular. Η Apple SIM ωστόσο προορίζεται για τις αγορές των Η.Π.Α και της Αγγλίας, προσφέροντας στους χρήστες κάποια πακέτα κινητής τηλεφωνίας μικρής διάρκειας.

iPhone 6s, iPhone 6S / 6S Plus: Θα έχουν 2GB μνήμη RAM;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
almir

2G ram ; Πολύ δεν είναι ;

KostasB

Μία άλλη φήμη πριν καιρό έλεγε ότι ήθελαν από το 6άρι να βάλουν 2gb αλλά η εταιρεία που τους προμηθεύει τις ram δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις ποσότητες και έτσι παρέμεινε στο 1. Προσωπικά πάντα ήμουν της άποψης ότι τα S είναι καλύτερα από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών. Τα σκέτα (4,5,6…) έρχονται με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση και τα S βελτιώνονται στο hardware…

manolis

ας βάλει όσο θέλει αλλά πραγματικά είναι υποτιμητικό να βλέπεις μια απλή εφαρμογή όπως το facebook να σέρνεται σε συσκευή iPhone διετίας….

Δημήτρης

οτι και καλα σερνεται το fb σε iphone μας λες μανωλη?εχω ipad 2(οχι το air)και το fb δεν μου κολαει ποτε και πουθενα!!!μηπως το εχεις ξεσκισει εσυ λιγο??και 2ον..αντε να παρεις ενα android κινητο του 13 και πες μου αν θα σου κολαει το φμπ…ελεος!!τωρα για την ραμ..2gb ειναι πολλα για iphone…η μπαταρια τους δεν κρατανε που δεν κρατανε..αμα βαλουν και 2 ραμ την κατσαμε

Le Tak

Δημήτρη έκανες παραπάνω ένα λαθος για τη ραμ… Διάβασε λίγο πρώτα πως λειτουργούν οι συσκευές, τα βασικά, και μετά θα μπορείς με πιο μεγάλη σιγουριά να σχολιάζεις!

Fanis

Η Apple έφτασε στο 2012!!! Χα χα χα χα!!!

VasiliS5mini

Το Facebook γενικά είναι η χειρότερη εφαρμογή, τρώει πολλούς πόρους του συστήματος. Παρεμπιπτόντως έχω βάλει CM 12 στο galaxy S2 και το Facebook πάει σφεντόνα. Αφού χρησιμοποιώ αυτο αντί για το S5 mini που έχω για κύριο τηλέφωνο. η Apple ίσως σκέφτεται να βάλει κάποια επιπλέον χαρακτηρίστηκα και θα χρειαστεί την επιπλέον Ram. Απ ότι βλέπω έχει αρχίσει να καίει ένα ένα τα χαρτιά της. Ξεκίνησε με το μεγάλωμα της οθόνης τώρα με την Ram. Τέλος πάντων μέχρι να τα κάψει όλα έχει χρόνο.

ioankav

Λογικό είναι βάλει 2 GB στις επόμενες συσκευές της (ίσως και παραπάνω δε θα ήταν κακό). Ειδικά αν στο iOS 9 φέρει και split screen για εφαρμογές (έτσι έχει ακουστεί κατά καιρούς) με 1 GB RAM δεν πάει πουθενά…

naxxxman

Δεν φταίνε οι συσκευές και τα λειτουργικά που δεν τρέχουν καλά εφαρμογές, ουτε το μέγεθος της RAM. Οι άχρηστοι πρόγραμματηστες φταίνε του Facebook.

Θα μας βάλει 2GB RAM, θα πιασει να μας δείχνει ποσο καλό είναι το multitasking, που πραγματικα θα είναι καλό αφού και τώρα είναι μια χαρά με 1GB, θα μας δειξει 2-3 εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται την RAM και φυσικά θα μας δειξει κανένα νεο infinity blade που θα θέλει 2GB για να τρέξει, λογο του οτι θα είναι open world. Προβλέψεις κάνουμε….

Όσο για το infinity blade, λογικά θα έχει και καινούρια γραφικά DirectX 11, μιας και με κάθε νέα γενιά Ax SOC, βάζουν και καινούριες GPU.
Οι καινούριες GPU που αναφέρομαι είναι αυτές της Imagination Technologies, οι γνωστές PowerVR οπου έχουν ανακοινώσει τις 7XT series με υποστήριξη για DirectX 11.2. Τώρα ποια θα φοράει? Λογικά την GT-7800 που έχει 8 πυρήνες και περίπου 330 GFLOP απόδοση.
Αν όχι αυτή σίγουρα την GT-7600 με 192 πυρήνες και απόδοση 250 GFLOPS. Οτιδήποτε λιγοτερο από αυτές τις 2 θα έχει την ίδια περιπου απόδοση με τις παλιές, απλα θα υποστηρίζει περισσότερα APIs

Ιωάννης jb

Ρε παιδιά σταματήστε να αναπαράγετε κάποιοι το ότι τα s μοντέλα είναι καλύτερα!!! Καταντάει χαζομάρα έλεος δηλαδή!!!!!! αφού είναι ένα χρόνο νεότερο μοντέλο λογικό δεν είναι??? Αν κοιτάξτε τα κανονικά και όχι τα s μοντέλα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά πχ. μέγεθος,ram σχεδιασμός, οθόνη σε σχέση με τους προκατόχους τους. Η μνήμη ram στην ιστορία των s μοντέλων πάντα ήταν στο ίδιο μέγεθος το μόνο που άλλαξε ήταν ότι επειδή πέρασε ένας χρόνος και άλλαξε η τεχνολογία στο 5s βάλανε 1gb ddr3 και όχι ddr2 που είχε το 5άρι (αλλά και το 4s είχε παλιότερη τεχνολογία μνήμης ram οπότε όσο πιο πίσω πάμε τόσο και πιο παλιά η τεχνολογία της μνήμης). Αν θα γίνει 2gb ram η μνήμη στο 6s θα είναι η πρώτη φορά που η apple ανεβάζει το μέγεθος μνήμης σε s μοντέλο. Ας κάνουν ότι θέλουν αυτοί είναι οι γνώστες του θέματος, όλοι εμείς απλά θα τα αγοράσουμε και θα τα κρίνουμε… από εκεί και πέρα το αν θα κάνει multitasking (πράγμα που οι φορητές συσκευές δε το χρειάζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό για να λέμε και του στραβού το δίκιο δλδ, ακούω μερικούς που θέλουν να ανοίγουν 10 καρτέλες στον browsner και παράλληλα να έχουν… Συνέχεια »

Sot11

Ιωάννης jb γιατι; Αφού έτσι ειναι γιατι να μην το πουμε, παντα τα s κανουν την διαφορά και φέρνουν περισσότερες αλλαγές απο ότι τα κανονικά! Και δεν καταλαβαίνω καν γιατι σε ενοχλεί τόσο!
Όσο για το fb μιας και τέθηκε το θεμα, για εμένα δεν υπάρχει χειρότερη εφαρμογή απο το fb! Θυμάμαι μια φοβερή ενημέρωση που είχαν δώσει που δεν άνοιγε καν!

nonos04

Ειναι τα γνωστα παιχνιδια των εταιρειων και καλα μην παρετε το s6 που βγηκε γιατι εγω θα το βγαλω ετσι!!!!!!!
Πρεπει να το παρη χαμπαρη η Apple οτι αν δεν ανοιξει το λειτουργικο της συστημα δεν προκειτε να παει μπροστα μονο με την καλη ποιοτητα κατασκευης!

ioankav

Sot11 θα συμφωνήσω με τον Ιωάννηςjb στο θέμα των μοντέλων. Δες το iphone 5 με το 5s: Αλλαγή επεξεργαστή (από Α6 σε Α7), τύπος RAM (ddr2 σε ddr3) και μικρή αύξηση σε μπαταρία. Ίδιο σχέδιο, ίδια κάμερα, ίδια τα άλλα. Στο iphone 4 με 4S μόνες αλλαγές ο επεξεργαστής (Α4 σε Α5) και κάμερα(από 5 MP σε 8 MP). Αλλαγές από 5S σε 6: νέο design, άλλο μέγεθος οθόνης, άλλη ανάλυση, νέος επεξεργαστής. Αντίστοιχες αλλαγές όταν πήγε από το 4S στο 5. Οι σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει σε μετάβαση όταν το προηγούμενο μοντέλο ήταν κάποιο S. Τα μοντέλα S έχουν μικρές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό τους.

Δημήτρης

Τούμπανο για πηγαίνει σφαίρα! Τιμή όμως;

KostasB

Τα μόνα που έχουν λόγο υπαρξης ειναι τα S. Βγάζουν τα σκέτα με ντεμί χαρακτηριστικά και μετά τα βελτιώνουν χωρίς εξωτερικές αλλαγές. Για μένα αυτό είναι απαράδεκτο. Το καινούργιο πρέπει να είναι διαφορετικό.

Ιωάννης jb

Sot11.. Έλεος ρε φίλε πραγματικά!!!!!! δηλαδή λέω να σταματήσει και πεταγεσαι και το συνεχίζεις λες και το κανεις επίτηδες!! η ανιδεος είσαι ή δεν έχεις ιδέα από iPhone!!!!
ioankav δε χρειάζεται να θέτεις παραδείγματα αυτό που λέω ισχύει και όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει! Όποιος δε θέλει ας τον να νομίζει ότι θέλει

Ιωάννης jb

KostasB.. Αφού σε βλέπω έχεις ωραία λογική αν σε ρωτήσουν ποιο προτιμάς εσύ να προτιμήσεις το 5s και όχι το 6…. και αν σε ρωτήσουν το 4s η το 5 μη κάνεις καμιά βλακεία και πάρεις το 5 κρίμα θα είναι!!
Α ρε κάτι ντζιμανια που γράφουν εδώ μέσα

KostasB

Όταν μιλάς για τζιμάνια να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο πρώτο μέσα και μην κάνεις τον έξυπνο. Κατάλαβες φυσικά ότι εννοούσα ότι είναι καλύτερο κάποιος να περιμένει να πάρει το 4S αντί του 4 (5S αντί του 5 κ.ο.κ.) απλά ήθελες να πεις το δικό σου εσύ. Είχα 4S και βλέπω ότι ακόμα και σήμερα τρέχουν πολύ πιο αξιόλογα από τα 4αρια. Πάντα η apple έβγαζε ένα κινητό και μετά έβλεπε τι δεν πάει καλά σε αυτό και το διόρθωνε στις S εκδόσεις (βλέπε πρόβλημα με το σήμα στο 4αρι).

Ιωάννης jb

KostasB Μπροστά σε σένα παίζει να είμαι και αινστάιν!!!!!!
Νομίζεις ότι ο καθένας έχει όρεξη να περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο και να έχει τη χαζή λογική σου???
Κάθε χρόνος που περνάει το iphone βελτιώνεται σταθερά, τα s μοντέλα κρατάνe το ίδιο design (και μερικά ακόμη ίδια, πχ. ανάλυση οθόνης, μέγεθος οθόνης) οπότε εκεί μένουν στάσιμα!!!! και υστερούν σε σχέση με τα άλλα…
Το hardware βελτιώνεται σταθερά σε κάθε νέο iphone!!!!!!!!!!!
Λογικό δεν είναι το 4s να τρέχει πιο καλά απ το 4?? αφου ρε μη σε πω καμιά κουβέντα τότε βγήκαν οι πρώτοι 2πύρινοι το 4 είχε μοοπύρινο (το πόσο πιο γρήγορα πάει όμως το 4 απ το 3gs γιατί δε το λες??)
Ακόμη απ το 4 και μετά η apple άρχισε να βελτιώνει κατα πολύ και το τομέα κάμερα απο τα 3,2mp του 3gs πήγε στα 5 στo iphone 4 και στο 4s πήγε στα 8, ενώ σήμερα με το 6 έχει την καλύτερη κάμερα-βιντεοκάμερα στο κόσμο!!!!!

Sot11

Νταξει Ιωάννης jb αυτό που λες εσυ ειναι το σωστό, άσε μας τωρα… Αυτό το στυλακι και η έπαρση που έχετε οι περισσότεροι εδω μεσα απο που σας έρχεται; Για αυτό υπάρχουν τσακωμοί σε ολα τα άρθρα γιατι όλοι έχετε δίκιο εδω μεσα…

KostasB

Αϊνστάιν μάζεψε την γλώσσα σου και μίλα πιο όμορφα. Συζήτηση κάνουμε εδώ. Έχεις την γνώμη σου και έχω την δική μου. Εγώ λέω αυτά που βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου. Εσύ αν είσαι τα μάτια της apple φυσικά και θα βλέπεις αυτό που σε συμφέρει. Δεν υποστηρίζω μια συγκεκριμένη εταιρεία όπως κάνετε οι περισσότεροι. Έχω περάσει και από windows mobile και από ios και από android και σκοπεύω να περάσω και από windows phone. Έχω δει και τα συν και τα κατά και λέω αυτά που βλέπω και διαπιστώνω. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Καμία εταιρεία δεν είναι τέλεια.

zaxarakis24

ρε παιδιά, πώς και δεν έχει πεταχτεί κάποιος hater ακόμα να γράψει για τα νανόμετρα και τη λιθογραφία του επεξεργαστή;

plaka

τι λες τωρα omg 2gb ram αρα θα πρεπει να διπλασιασει και την τιμη λογικα. εδω στο macbook για 0.1ghz παραπανω φουσκωσε 300 ευρω αρα για διπλασια ραμ και το τονιζω σιγουρα διπλασια τιμη 😛 welcome to 2011 apple

Γιάννης

2 GB RAM το 2015 , 13 MP camera το 2016 , QHD οθόνη το 2017 , 4 πύρηνο επεξεργαστή το 2018 , μπαταριά 3000 mah το 2019 , AMOLED το 2020 κτλ κτλ. Και το άρμεγμα συνεχίζεται.

Salonigi

@Ιωάννης jb εχει την καλύτερη κάμερα απο τα προηγούμενα ιΦον ίσως ,αν εννοείς την καλύτερη κάμερα κινητού απο ολα τα αλλά άστο…..εισαι ανίδεος !

iphoneisai

Καλά θα ήταν τα 2 gb ram. Αλλά και να μην ανέβαινε, το 1Gb για ios είναι σαν 4gb για το android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.