iPhone 6s Plus: Με οθόνη 2K για να ανταγωνιστεί τα Note;

Όσον αφορά στον τομέα του hardware, η Apple έχει επιλέξει να μείνει έξω από τον ανταγωνισμό “παίρνοντας τον χρόνο της” πριν κάνει οποιαδήποτε αναβάθμιση. Σύμφωνα όμως με νέες φήμες που κυκλοφόρησαν σήμερα, αυτό αναμένεται να αλλάξει και λέγεται σκέφτεται να βάλει οθόνη ανάλυσης 2Κ στο iPhone 6s Plus.

Η οθόνη υψηλής ανάλυσης θα έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί την σειρά Samsung Galaxy Note. Η αναβάθμιση στην οθόνη θα αφορά και τα 2 κινητά με το iPhone 6s να παίρνει full HD οθόνη και το iPhone 6s Plus οθόνη ανάλυσης 2Κ.

Αυτή την στιγμή το iPhone 6 έχει οθόνη ανάλυσης 1334×750 ενώ το iPhone 6 Plus 1080×1920 pixels. Παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτούμε ότι μια τέτοια αναβάθμιση φαίνεται απίθανη αν παρατηρήσει κανείς την ιστορία της Apple. Από την άλλη ακόμη πολλές εφαρμογές δεν έχουν προσαρμοστεί στις μεγαλύτερες αναλύσεις που εισήγαγε φέτος, οπότε μεγαλύτερες αναλύσεις θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εμείς κρατάμε πολλές επιφυλάξεις ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο,αλλά πως θα σας φαινόταν αν αυτό γινόταν πραγματικότητα;

Concept
iPhone 6s Plus: Με οθόνη 2K για να ανταγωνιστεί τα Note;, iPhone 6s Plus: Με οθόνη 2K για να ανταγωνιστεί τα Note;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

60 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblx

Ας βάλει. Πως αλλιώς θα το κοστολογισει 1000$ -1500$…???

John

Γιατι παρουσιαζετε ρε παιδια οτι γελοιο concept βρειτε? Η παραπανω φωτο με το δηθεν iPhone6S+ ουτε στο ελαχιστο δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα. Η μονη διαφορα σε εμφανιση που θα εχει με το κανονικο 6 πλας θα ειναι το ακουστικο που θα βρισκεται μισο… χιλιοστο πιο πανω. Ουτε το iPhone 9 δεν προκειται να ειναι ετσι.

Agnostos13

Δεν εχει νοημα… Ηδη εχει μπερδεψει τους developers με τις νεες αναλυσεις των 6/6Plus. Αν βαλει και νεα αναλυση μαλλον περισσοτερο κακο θα κανει αυτη τη στιγμη παρα καλο…

Γιώργος

Φέτος θα μπει κάμερα αστρονομικής ανάλυσης 12 Mp , μην τα θέλουμε και όλα δικά μας , γύρω στο 2017 μπορεί να μπει και οθόνη 2K , το 2019 μπορεί να βάλουν και AMOLED , είναι μελετημένο το άρμεγμα.

vladimiros

Ε καλα αμα βαλουν και 2Κ οθονη θα καταναλωνει πιο πολυ ενεργεια ,και μετα θα θελει 2 φορες την ημερα φορτισει το κινητο…αφου ολοι ξερουμε στα μηλα δεν βαζουν μεγαλα νουμερα στα χαρακτηριστικα τωρα για πιο λογο να βαλουν τοσο μεγαλη αναλυση στην οθονη..λογικα φοβουνται το Note που ερχεται!!

azriel84

Μάλλον οι άλλοι φοβούνται περισσότερο που φορτώνουν specs και πουλάνε σε ένα χρόνο όσα πουλάει η Apple σε ένα μήνα…Μια χαρά ξέρει τι κάνει η Apple, δεν είναι χαζοί.

Dimitrisdubai

Μάλιστα, το ακούσαμε κι αυτό, η Apple φοβάται τις πωλήσεις του note. Μα καλά πόσο χρονών μπορεί να είναι κάποιος για να τα πιστεύει αυτα απορώ. Τώρα, όσων αφορά την οθόνη, είναι νομίζω περιττό να πω πως η Apple ΠΟΤΕ δεν έβαλε κάτι που θεωρούσε (αυτη όχι εμείς) περιττό. Η 2k ανάλυση δεν εχει ουσιαστικά κανένα ωφελος. Αυτό που είναι σίγουρο πως θα δούνε είναι το force touch.

Nick

Η αλήθεια είναι πως η Apple ποτέ στην πραγματικότητα δεν πήρε και ούτε θα πάρει χαμπάρι από οποιοδήποτε Note, ό,τι και να του βάλουν πάνω οι Κορεάτες. Προσωπικά δε, μπορώ να πω ότι ανέκαθεν έπλεπα σπάνια τα Note να κυκλοφορούν – λίγοι τα προτιμούν λόγω μεγέθους – με την έλευση των iPhone 6 Plus δε τα βλέπω να σπανίζουν ακόμα περισσότερο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της φίρμας αυτής κατ’εμέ, έχει κάνει τα προϊόντα της status symbol στη συνείδηση πολύ μεγάλης μερίδας του κόσμου, ενώ μαζί με την Samsung έχουν επιτύχει τον ορισμό του επιτυχημένου μάρκετινγκ, να υπερτιμήσουν δηλαδή τα προϊόντα τους σε βαθμό που να παίρνουν αδικαιολογήτως τέτοιο κομμάτι από την πίτα των παγκοσμίων πωλήσεων.

zois

ειναι αδικη η συγκριση κατα την γνωμη μου ολες οι μεγαλες samsung lg sony θα επρεπε να σταματησουν να βγαζουν κινητα για τουλαχιστον 5 χρονια και να περιμενουν την καθηστερημενη την apple να φτασει την τεχνολογια τους λυπαμαι πραγματικα που δεν το κανουν ειναι η μονη ελπιδα για να βγαζει η apple κινητα που να συμβαδιζουν τεχνολογιακα με το τρεχοντα ετος ειναι αυτο που λεμε ολοι μαζι και η ψωριαρα μονη της.

Alexandros

Εγώ δεν ξερω τι λέτε 2Κ δεν είναι αρκετό, θέλω 4Κ τουλάχιστον, γιατί έχει νόημα μεγαλύτερο = καλύτερο! Και η κάμερα θέλω τουλάχιστον 20 mp γιατί ξέρουμε και από φωτογραφία και εκει μεγαλύτερο = καλύτερο.

Agnostos13

Και εγω ηθελα 5K οθονη, 50Mp καμερα, 16πυρινες cpu και 32gb ram για να κερδιζω τους φιλους μου στα ΥΠΕΡ-ΑΤΟΥ αλλα αυτη η Apple δεν λεει να βγαλει iPhone Pro… Παλι στον αριθμο πωλησεων θα στηριχτω για να τους κερδισω!

need

Η apple πουλαει βάσει ονόματος,οι περισσότεροι το αγοράζουν για μόστρα, γιαυτο k δεν την πολυνοιάζει τη οθόνη θα βάλει η αν είναι τετραπυρηνο
Πάρε δέκα iPhone χωρίς το σήμα επάνω k βαλτά σε ένα μαγαζί στα 400 ευρώ, k πάρε αλλα δέκα ακριβώς τα ίδια αλλα με το σήμα επάνω k βαλτά ένα 1000αρίκο,
Πόσοι πιστεύεται θα αγοράσουν αυτό με τα 400 ευρώ?
Εγώ πιστεύω ελάχιστοι

zois

μονο που με τα s6 θα χασεις και σε αυτον τον τομεα.

Parastas

@Alexandros και @agnostos13 κλαίω…. Χαχαχα

fotis lgg3

Δε θα πω το δικο μου lgg3 αντε να πω το note4.Ας το πιασει ενας φαν του μηλου μια φορα στα χερια του κ μετα ας ερθει να κανει κήρυγμα.Αυτη ειναι η μεγαλη επιτυχια της κ της βγαζω το καπελο:Πουλα σαν τρελλη κ μαγκια της σε αυτους που δεν εχουν απαιτησεις απο τη συσκευη κ αρα δεχονται οτι τους σερβιριστει ως αξιωμα.Απο την αλλη επιθυμω επελαση των κινεζων γιατι καμμια apple samsung sony htc lg δεν θελω να μου παιρνει πανω απο 500 ε για μια συσκευη που ειναι για ενα το πολυ 2 χρονια.

zois

μπραβο φιλε foti εγραψες απο τα 10 καλυτερα σχολια που εχω διαβαση εδω μεσα και εισαι και αντικιμενικος γιατι παρολο που εχεις το lg g3 που ειναι το καλυτερο κινητο του 2014 εσυ εφερες για παραδειγμα το νοτε 4 παρεμπιπτοντως πεσμου οτι το lg g3 το εχεις 32 και σε λευκο για να σου δωσω τα ευσημα και σε γουστο.

klevis

Ας εξερεσουμε την φώτο γιατί δεν θα είναι έτσι μόνο από τεχνικά χαρακτηριστικά δα είναι καλό το κινητό αλλά θα είναι και πολύ ακριβό

Peter Giankls

Ειλικρινα τωρα σε τομεα Phablet ακομα ειναι περιτη η 2,5Κ οθονη και οντως οι developers θα εχουν προβλημα.Πιστευω οτι 2,5Κ αναλυση ειναι απαραιτητη πανω απο 9,5 ιντσες.

Υ.Γ.Ειλικρινα θελω καποιο FanBoy της Apple να μου δικαιολογησει γιατι ενα iPhone 6 Plus ειναι καλυτερο απο ενα Galaxy Note 4 και οχι με βασει της πωλησεις διοτι ολοι ξερουμε κατι που δεν πουλαει καλα δεν σημαινει πως δεν ειναι καλο.

kostas

@Peter αν και έχω android θα σου πω γιατί το iphone είναι ποιο καλό απο ενα Νότε,περισσότερες εφαρμογές και ποιο stable.σταθερό λειτουργικό χωρίς λαγκαρισματα.και με βαση οτι πουλάει το iphone όσοι θέλουν μεγαλύτερη οθόνη λογικό είναι να πάνε σε iphone plus παρα στην σαμμυ.τώρα όσο για το πενάκι δεν νομιζω να το λειτουργουν παρα πολλοί

pazzo

@kostas
Είσαι εντελώς φάουλ στο ότι το note μπορεί να έχει λαγκαρισματα ενώ το iPhone όχι. Δεν λέω πως το αντροιντ σαν λειτουργικό δεν έχει τα γνωστά θεματακια του με λαγκαρισματα, αλλα αυτά τα βρίσκεις σε midrange κινητά 1.5 ετών και άνω. Δεν μπορείς να λες οτι ένα galaxy note λαγγαρει όμως.. Φιλικά πάντα
-χρηστης windows phone-

Peter Giankls

@Kostas σεβομαι την αποψη σου και τωρα η δικη μου επειδη ειμαι χρονια χρηστης android και ο κολητος μου εχει iPhone χρονια τα ξερω και τα 2 και απο την καλη και απο την αναποδη.Καταρχας σε καθε καινουργια ναυαρχιδα που βγαζει η apple το λογισμηκο ειναι μες τα bug η sammy το εχει ξεπερασει αυτο(εννοωντας οτι σε καθε καινουργιο Note δεν υπαρχουν καινουργια bug,δεν λεω οτι δεν εχει,λεω οτι δεν εχει καινουργια)τωρα οι πvλησεις για μενα εχουν σημασια αλλα δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου οταν διαλεγω συσκευη γιατι το λεω αυτο επειδη οταν καποιος παει μονο και μονο για μοστρα να παρει iPhone(δεν εχω προβλημα που παιρνει iPhone εχω θεμα για ποιον λογο παει να το παρει)φυσικα και ανεβαινουν οι πωλησεις σε σχεση με αυτον που θα παει να παρει ενα note 4 για multimedia/gaming χρηση. Κλεινωντας ελπιζω να το διαβασουν ολοι και να το καταλαβουν δεν λεω οτι το iPhone 6 Plus ειναι καλυτερο ή χειροτερο του Note 4. δεν μπορεις να βγαλεις νικητη σε αυτα τα προιοντα επειδη ο καθε αγοραστης που θελει να παρει ενα Note 4 ή ena iPhone 6 Plus πρεπει να ξερει γιατι το παιρνει και οχι μονο για να κανει μοστρα.Και τα 2… Συνέχεια »

Agnostos13

@Peter Giankls

Αν και δεν ειναι επι του θεματος θα σου πω εγω τι καλυτερο μπορει να βρει καποιος σε ενα iPhone σε σχεση με ενα Note. Οχι βαση της χρησης που κανω εγω (γιατι δεν ειμαι και των phablet), ουτε βαση της χρησης που κανει ενας πληροφορικαριος που θελει να περναει νεες rom και tweaks καθε 2 μερες, αλλα βαση της χρησης που κανει ενας επαγγελματιας (που αλλωτε θα πηγαινε σε blackberry) που υποτιθεται πως προοριζονται αυτες οι συσκευες…
Αξιοπιστια – Σταθεροτητα – Ασφαλεια! Παλαιοτερα θα ελεγα και ποιοτητα εφαρμογων, τωρα εχει κλεισει η ψαλιδα (χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν ακομα πολλα σκουπιδια στο Play).

Peter Giankls

@Agnostos13 δεν το λεω καθολου επιθετικα απλως δεν καταλαβαινω.Αναφερεις το μονο τομεα που υπερτερει το iPhone(οντως υπερτερει σε αυτα κατα 73% σε σχεση με την Samsung) ή αναφερεις αυτο το τομεα ως καθοριστικο λογο για na αγορασεις ενα iPhone εναντι ενος Note 4

Agnostos13

@Peter Giankls

Τα αναφερω ως τρεις αρκετα σημαντικους παραγοντες επιλογης, για εναν επαγγελματια, που θα τον ωθησουν να επιλεξει iPhone εναντι Note.

Peter Giankls

@Agnostos13 ok εσυ εννοεις για επαγκελματικη χρηση συμφωνω απολυτα.Απλως με λιγα λογια εξαρτατε τι θες για να επιλεξεις ενα απο τα 2.Οπως ειπες(και συμφωνω απολυτα)τα iPhone ειναι καλυτερα για επαγγελματικη χρηση,παντως εγω τα χωριζω σε 3 κατηγοριες.1 επαγγελματικη χρηση iPhone.2 Σοβαρο multimedia(Gaming,streaming κτλ) Galaxy Note και 3 οι επιδιξιες εννοωντας οτι παιρνουν ιPhone μονο για μοστρα.Και τωρα ας μου πει καποιος εαν εχω αδικο

Sotiris

Perer Giankls, άνοιξε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα στην οθόνη του Note και δύο εφαρμογές ταυτόχρονα στο Iphone να δούμε ποιό λαγκάρει.

Peter Giankls

@Sotiris επειδη απο οτι καταλαβαινω αυτο ηταν εξυπναδα κανε reboot το Note 4 3 φορες και προσπαθησε να κανεις 3 φορες reboot στο 6 Plus στην δευτερη φορα θα κολησει στο Apple logo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daniel

κοράκια

Peter Giankls

Το δεν εχει χρησιμοποιθει καταληλα διοτι ουτε καβγαδες υπαρχουν ουτε κατι που θα θυμιζε εποχες που σφαζονταν fανς της apple kai fans thn sammy(τουλαχιστον στα τελευταια σχολια)Για οποιους ειχαν διαβασει το αρθρο του techblog!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daredevil

Μπαίνω στο instagram και πέφτω πάνω σε φωτογραφίες απο μοντέλα , ηθοποιούς και άλλα ξ@@@λα που τα πετάνε όλα έξω, απο τις 10 οι 9 έχουν iphone (για να μην πω 10/10) , σιγά μην ξέρουν τι θα πει megapixel και 2Κ , ο κόσμος αγοράζει iphone καθαρά λόγω διαφήμισης και πουλμουρ εκτός απο μερικούς εγκλωβισμένους όπως ο Agnostos13 που δεν μπορεί να πάρει άλλη μάρκα γιατί έχει και ipad και mac κτλ. και αναγκαστικά ακολουθεί γιατί αν μπεις στο μαντρι δεν μπορείς να βγεις.

Agnostos13

@Daredevil
Κριμα που θα σου γκρεμισω ετσι απλα τους αστειους ισχυρισμους σου αλλα δεν εχω ουτε Mac ουτε και iPad και μαντεψε…ουτε και Apple Watch!
Αλλοι ειναι οι βοσκοι που κραζοντας την Apple και στηριζοντας αλλες εταιριες νομιζουν πως ξεχωριζουν!

ΥΓ. Το οτι εχουν πολλοι iPhone λογω μοδας δεν σημαινει κατι. Το ιδιο ισχυει και για τα Samsung. Εξαλου αρκετοι ειναι αυτοι που θα αγορασουν βαση αυτων που βλεπουν γυρω τους…

Spiros

Παιδια το θεμα ειναι καθαρα να μην πω ξεκαθαρα, η χρηστικοτητα! Σου δινει ενα stock αποθηκευτικο χωρο και σου λεει αν θες παραπανω πρεπει να τα σκασεις αντι να βαλει ενα micro sd και να κανει τη ζωη του καθε χρηστη ποιο ευκολη! Για ποιο λογο να μην με αφινει ενα iPhone να περασω μουσικη απο υπολογιστη? Ενω ενα Samsung, LG, Sony, Nokia να με αφινει? Γουσταρετε ολοι απο εδω μεσα να κουβαλατε cd iTunes στην τσεπουλα? Δε νομιζω και ξερεις κατι δεν ειναι μονο η μουσικη.. ειναι κι αλλα πολλα που κανουν τον κοσμο να εχει μεγαλη εχθρα προς αυτη την εταιρια παρολο που εχει τοσα αξιοσεβαστα καλα. Επομενος επιλεγει αλλες συσκευες. Ισως να συμφωνησω οτι η Apple και τα iPhone να εχουν γινει σημα κατατεθεν ως προς τον ορισμο του Smartphone αλλα αν το ψαξετε λιγακι θα δειτε ποια ηταν η πρωτη εταιρια που κατασκευασε το 1ο Smartphone και ποτε.

κατοχος Samsung Galaxy S6 32gb black

nickos

Εδώ στην Ελλάδα ειδικά έχουμε γεμίσει επαγγελματίες. Μια βόλτα από παραλια Θεσσαλονίκης να περάσω θα δω μουσατους ταττουατζιδες με ιφονια στο χέρι. Προφανώς κ μιλάμε για επαγγελματιες. Προφανώς κ αστειεύομαι αλλά δεν συμφωνώ αυτό που λέτε, οι επαγγελματίες θα πάρουν ιφον ή bb. Ας μ πει κάποιος που ξέρει γτ γίνετε αυτό με τους επαγγελματίες;

giannisanag

Το τι θα παρει ενας επαγγελματιας εξαρταται απο τις αναγκες του. Μουσικοι και graphic designers ορκιζονται στο apple οικοσυστημα.
καποιος που η δουλεια του χρησιμοποιει τεχνολογια κυριως για γρηγορη και ασφαλη πανω απο ολα επικοινωνια θα προτιμησει BB.
Επισης ios θα προτιμησουν μεγαλες επιχειρησεις με δικα τους IT που θα στησουν ολο το information περιβαλον τους σε apple με custom εφαρμογες για απολυτη συμβατοτητα
οι υπολοιποι (που μαστε και περισσοτεροι τουλαχιστον στην Ελλαδα) προτιμαμε high end android οπως το note που μας δινουν σε μεγιστο βαθμο mobility και flexibility καθως οι εφαρμογες ειναι απειρες και ανοικτες, η μεταφορα δεδομενων παιχνιδι και το αληθινο multitasking ατελειωτο. Στα μειον τα εγγενη μειονεκτηματα του android εναντι του ios λογω πληθους android συσκευων.
παντως εχωντας δωσει πολλα χρηματα για τα 2 μου note (3 και 10.1) θεωρω οτι στην Ελλαδα του 2015 ειναι αστειο να δινει καποιος 500+ για ενα κινητο για μοστρα κι οχι για εργαλειο δουλειας.

nickos

@giannisanag

Καλά αυτά που λες και φαίνεται ξέρεις κάτι παραπάνω αλλά πες μου λίγο. Ποιος επαγγελματίας δουλεύει με τηλέφωνο; δλδ πέρα από τηλέφωνο, μνμ, μειλ άντε κ καμια πρόχειρη παρουσίαση μέσω office, κατά την γνώμη μου είναι δύσχρηστες οι άλλες δουλειές. Για σχέδια, προγραμματισμούς κ.α. Έχεις το σταθερό άντε κ κανα ταμπλετ. Το κινητό είναι πρώτον εργαλείο επικοινωνίας και δευτερον γκατζετια, κ όχι τοπ εργαλείο δουλειας. Γνώμη μου πάντα έτσι;

giannisanag

Μονο με τηλεφωνο; κανενας φυσικα. Αλλα μερικες φορες ενα τοπ smartphone σου λυνει τα χερια (κυριολεκτικα γιατι δεν χρειαζεσαι αμεσα πολλες συσκευες η για τος στιγμες που δεν τις εχεις). Θα σου φερω 2 real life παραδειγματα:
1. Συγγενης ασχολειται επαγγελματικα με συστηματα σκιασης (τεντες, περγκολες). Πλεον κραταει σημειωσεις για διαστασεις και παραγγελιες στο note ενω αγαπημενο του feature ειναι το να παιρνει φωτογραφια τον χωρο του πελατη, να σημειωνει τις διαστασεις πανω στη φωτο με το πενακι και τη φωτο να τη στελνει στο γραφειο για να βγει προσφορα. Ουτε προχειρα σχεδιαγραμματα σε χαρτια ουτε τιποτα
2. Φιλος που ασχολειται με το internet marketing (διαχειριζεται σελιδες πελατων και τις προωθει διαφημιστικα) εχει ολη τογ τη δουλεια στο smartphone οπου παει γιατι μπορει ανα πασα στιγμη να κανει σχεδον τα παντα απο το iphone του
Αυτα ηταν 2 παραδειγματα στα γρηγορα

Γιώργος

Εγώ θα πω για την δουλεία μου (στέλεχος σε πολυεθνική) , iphone έχουν και κάποια υψηλά στελέχη (όχι πολλοί) αλλά κυρίως τα χαμηλά (το παιδί για όλες τις δουλειές , ο θυρωρός , ο κηπουρός κτλ) , και στην προσωπική μου ζωή οι φίλοι μου (γιατροί , αρχιτέκτονες κτλ) έχουν κυρίως Samsung ή LG (και όχι πάντα ακριβά μοντέλα) ενώ βλέπω πορτιέρηδες , σερβιτόρες , ντελιβεράδες κτλ με iphone.
Αυτό με έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι όσο πιο αμόρφωτος είναι κάποιος και όσο χαμηλότερη η κοινωνική του θέση τόσο πιο πιθανό να έχει iphone (προφανώς θεωρούν κάποιοι ότι θα τους ανεβάσει το status).

nickos

Τελικά έχεις κάποιο δίκιο το αναγνωρίζω. Δεν κάθισα να τα σκεφτω αυτά τα παραδείγματα. Αλλά πάνω κάτω όλα τα κινητά τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες έχουν. Εκτός από το νοτε που έχει το κάτι παραπανω βεβαίως βεβαίως. Το δεύτερο παράδειγμα που ανέφερες το κάνουν πολλοί μάλιστα.

giannisanag

Ολα τα smartphοne κανουν σχεδον τα παντα. Αλλα ο αλλος που βγαζει χρηματα απο αυυο το εργαλειο θα τα σκασει για μα εχει καποιο ου δεν θα κολλαει, θα ναι γρηγορο θα βγαζει και καλες φωτο.
αυτα που κανουν οι περισσοτεροι με τα ακριβα smartphone και tablet τα εκανα μια χαρα με ενα galaxy core 2 χρονια πριν. (Youtube, facebook, instagram,twitter,chrome,email) Δουλεια ομως δεν μπορουσα να κανω. Η κορη μου λιωνεθ εδω και εναν χρονο ενα smart tab 4 της vodafone. Εξαιρετικο σε αποδοση για τα απλα, αξιοπιστο κι ανθεκτικο κι alagαριστο. Για να γραψω ομως μια παραγραφο οταν χρειαστηκε μαρτυρησα λογω αποκρισης της οθονη
ς

lsantas

Έχω βαρεθεί να ακούω γιατί το μηλοφωνο δεν έχει 500 πυρήνες και 300 μβ ram για να δουλέψει “καλά”. Ξεκινάμε από τα εξής δεδομένα.. Το iphone απλά δουλεύει και δουλεύει καλύτερα απο οποιοδήποτε τηλ αυτή την στιγμή. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΛΟΓΟΙ είναι οι εξής.. Α) Λειτουργικό πλασμένο στα μέτρα του υλικού.(δεν έχω να προσθέσω κάτι εδώ) Β) ΠΟΙΟΤΗΤΑ Εφαρμογών στο app store..(έχω βαρεθεί να βλέπω άσχετες μεταφράσεις στο play store από google translate και οτι η εφαρμογή σταμάτησε να λειτουργεί) ένας ακόμη λόγος είναι οτι οι κάτοχοι iphone ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ για τις εφαρμογές περισσότερο από οτι στο playstore για αυτο και οι developers ασχολούνται περισσότερο με appstore. Τι να το κανω το S6 αν ο o messenger είναι τοσο κακογραμμένος που σε πετάει εξω…και na μου πετάει κάθε μισή ωρα διαφορετικη εφαρμογη(συστηματος) ενα ακυρο μυνημα για αναβαθμιση, προσωπικα δεδομενα, διαφημησεις και οτι κατεβει σε καθε developer να βαλει στο τηλ για bloatware.. Γ) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΩΝ. Πχ έχετε ποτέ συγκρίνει την έξοδο ήχου iphone 4(DigitalAnalogConverter)(τηλ 5αετειας) ας πούμε με την έξοδο ήχου απο ενα android μοντέλο εν έτη 2014-2015 ας πούμε το OpO που είμαι και κάτοχος??? η μέρα με την νύχτα.. δοκιμάστε σε ένα καλό ηχοσυστημα και πείτε μου. iphone είχα… Συνέχεια »

prankster100

@lsantas sταματα να υπερασπιζεσαι μια στασιμη ετερεια με τα γαματα υλικα κτλ κτλ ΠΛΕΟΝ αυτην την στιγμη θες να δεις σε πραξη θες σε 200 βιντεακια το iphone εμεινε πισω οχι τυχαια? Η apple εκτος απο ενα γαμο λογισμικο που θελει 200 updates πλεον να συνελθει δεν φτιαχνει τιποτα αλλο ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑ. σπεκς παλια τετραετια οθονη το 2015 αποφασισε να βαλει 1080 και μην μου πεις δεν βλεπεις διαφορα απο το 720 στο 1080 λες ΨΕΜΜΑΤΑ. Απορω αφου σπεκς δεν σου βαζει περνει τα ποιο φθηνα κομματια developers συμφωνω εχει με το τσουβαλι χωρις αυτους θα ηταν 0 η apple ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ? πλεον οι αλλοι τα ιδια και καλυτερα υλικα χρησιμοποιουν το σ6 ειναι μακραν καλυτερο σε ποιοτητα τελευταιας τεχνολογιας σπεκς κτλ κτλ εκει δικαιολογει την τιμη η apple πως την δικαιολογει απο την στιγμη που το ος της εινια δικο της χρεωνεται 0 εξηγησε μου τι ειναι αυτο που δικαιολογει την τιμη του iphone

Agnostos13

@prankster100

Απο τα γραφομενα σου: “απο την στιγμη που το ος της εινια δικο της χρεωνεται 0 εξηγησε μου τι ειναι αυτο που δικαιολογει την τιμη του iphone” φαινεται οτι μαλλον δεν εχεις ιδεα απο οικονομικα. Σε συμβουλευω οταν φτασεις στην τριτη Λυκειου να παρεις ΑΟΘ σαν μαθημα επιλογης, θα σε βοηθησει αρκετα να μαθεις καποια βασικα πραγματα…
Απο εκει και περα εγω ειμαι 200% σιγουρος οτι στις 4,5″ αν σου φερουν τρια πανελ, ενα 750p, ενα fhd και ενα 2K δεν θα βρεις ποιο ειναι ποιο (αν δεν σου το πουν)!

Dimitrisdubai

@ prankster 100 Κανείς δεν υπερασπίζεται την Apple (γιατί δεν το έχει ανάγκη), απλά πολλοί έχουν πια κουραστεί με τα επιχειρήματα κάποιων εναντίον της. Έχω ρε φίλε και το iPhone 6+ Και το s6 edge. Το πως κατάφερε η Samsung να κάνει επιτέλους unibody κατασκευή και να έχει πάλι αίσθηση πλαστικού είναι κάτι που υπερβαίνει λογικής ( και οποίος εχει πιάσει και τα δυο κινητά καταλαβαίνει τι εννοώ). Τώρα, αναφορικά με το τί κατασκευάζει η Apple και τί όχι είναι τραγικό επιχείρημα. Το ότι η Apple ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ και προδιαγράφει πλακέτα και επεξεργαστή και μετά κάποιος άλλος τα κατασκευάζει δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι τα παρουσιάζεται σαν κάρι το αρνητικό. Ένα θα πω απλά. Καινούργιο s6, και εννοώ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, έβγαλα μερικές φωτό την κόρη μου και όταν πήγα μέσα από την εφαρμογή της κάμερας να ανοίξω τις εικόνες και μου έβγαλε ότι η εφαρμογή εικόνες έπαψε να λειτουργεί, τί άλλο θέλεις να σου πω που το λένε όλοι και δεν καταλαβαίνετε. Απλά είναι τα πράγματα. Το iPhone δουλεύει. Μπορεί για όλους εσάς τους hackers που σπίτι σας έχετε υπολογιστές που πιάνουν 100 teraflops να μη σας φτάνει, για κάποιους από εμάς εμάς το iPhone είναι ότι πιο αξιόπιστο, και αυτό… Συνέχεια »

dimitrisdubai

Και συνεχίζω στο τί έχει η Apple που όλοι πια έχετε ξεσκιστεί: Η Apple έχει ΔΙΚΗΣ της σχεδίασης hardware, το ποιός το κατασκεύαζει δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την ίδια. Δηλαδή εγώ που είμαι αρχιτέκτονας και σχεδιάζω ένα κτίριο, το γεγονός ότι το κατασκευάζει ένας κατασκευαστής το κάνει δικό του έργο? Τα εύσημα τα παίρνει πάντα αυτός που είχε τη σύλληψη της ιδέας, όπως και τα βραβεία. Η Apple χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 64-bit την στιγμή που η samsung 32, αυτό αναφορικά για το πόσο ‘ΠΊΣΩ’ ειναι τεχνολογικά η Apple. Μιλάτε όλοι για το πόσο καλή είναι η Apple στο να σας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η ερώτηση μου είναι απλή. Πόσο απέχουν οι αποδόσεις των επεξεργαστών που χρησιμοποιεί η Apple με αυτους android συσκευών αναφορικά με single core processing, και το λέω αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών για android, πέρα ότι είναι σε 32-bit αρχιτεκτονική ( με ότι συνεπάγεται αυτό) είναι επίσης γραμμένες για single core. Με λίγα λόγια, στα android κινητά, αγοράζεις ενα μηχανημα που φοράει πολυπύρηνο επεξεργαστή για να τρέχει προγράμματα εφαρμογών που δεν το χρειάζονται. Και κάτι τελευταίο. Η Apple έχει δικό της r&d για το OS της, όχι μία ομάδα που έχει σκοπό απλά… Συνέχεια »

Τέλης

Μόνο που το iphone δεν είναι BMW αλλά Smart-ακι (και λόγω “ιπποδύναμης” και λόγω μεγέθους που μέχρι πρόσφατα ήταν στις 4″) , ωραίο αμαξάκι αλλά λίγο υπερτιμημένο ρε αδερφέ.

dimitrisdubai

@ Τέλης

I know what you mean…Αλλά ρε φίλε στο τέλος της ημέρας, άμα δεν βγάλεις την #αύλα σου σε κάτι που σου αρέσει, πού θα το κάνεις? Και κάτι τελευταίο αναφορικά με την ιπποδύναμη. Εδώ που είμαι, είτε έχεις σμαρτακι είτε ferrari, 120 είναι το όριο (και όριο, όχι χαζά όπως στην Ελλάδα). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα κινητά. Τί να την κάνεις ιπποδύναμη που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις!!!!!!!!

AlexP

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώνονται… Υπάρχει ιός που χτυπάει τα πληκτρολόγια και χαλάει την ορθογραφία…

Agnostos13

Κανοντας παραλληλισμο με αμαξια, οντως η BMW ειναι το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα ομοιοτητας με την Apple. Πληρωνεις ποιοτητα, αξιοπιστια, καινοτομια, επιδοσεις. Απο την αλλη τα Toyota/Nissan με τους φτιαγμενους κινητηρες, τα πολλα αλογα και τις τεραστιες αεροτομες…
Oπως και να το κανεις η διαφορα ειναι εμφανης ειτε συγκρινεις την Μ6 με το GTR/GT89, ειτε την 116 με το Micra/Yaris…

djs

Οι επικεφαλίδες των άρθρων είναι συνειδητά υπερβολικές και εντυπωσιακές για να προωθούν την ανούσια αντιπαράθεση των αναγνωστών που ανεβάζει τη δημοφιλία του site…

Lsantas

@Agnostos13 Για τον παραλληλισμό των αυτοκινήτων δεν θα συμφωνήσω σε ολα….. Δεν λες την BMW πιο αξιόπιστη από ένα οποιοδήποτε γιαπωνεζοκορεατικοασιατικο αυτοκίνητο… Όλα τα άλλα ναι… Αξιόπιστο όμως όχι… ( ελλατωματικοι εγκέφαλοι , τρόμπες βενζίνης πετρελαίου, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ) … 10 χρόνια κάτοχος Honda jazz. Δεν έχει βγάλει το ΤΣΑΚ.. θα προτιμουσα ενα GTR απο ενα M6..

Lsantas

@djs Συμφωνώ μαζι σου. Αλλά δες το και αλλιώς, από το να βλέπεις ειδήσεις καλύτερα εδώ..

Agnostos13

@Lsantas
Εστω, βγαλε το αξιοπιστια και βαλε ασφαλεια!

@djs
υπολογιζοντας οτι καθε αρθρο που γραφει καπου “Apple” ή “iPhone” θα εχει απο κατω τουλαχιστον 20 σχολια απο haters που θα κραζουν δεν θελει πολυ!

μαρια

Να αγοράσω ΚΙΝΗΤΟ με 1000 ευρώ (samsung apple, sony, htc, lg,κτλ), όχι ευχαριστώ. Καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω να αγοράσω ένα alienware και θα μου κρατήσει για καμιά 10 χρόνια. Για κινητό πάνω από 300 ευρώ, μην πω 250, δεν δίνω…

Τέλης

Σίγουρα πληρώνεις αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής στην Apple , άλλωστε η HonHai/Foxconn είναι γνωστή για τα ποιοτικά made in China προϊόντα που που παράγει με σήμα το μήλο…λολ…
Και εγώ Κινεζικό κινητό έχω (Oneplus) αλλά τουλάχιστον το πλήρωσα στην τιμή που πρέπει (340 ευρώ με μεταφορικά) και όχι το φύκι για μεταξωτή κορδέλα.

NZ

Από αλλού ξεκίνησε η συζήτησε, αλλού κατέληξε. Κάτι σαν το Alou Fun Park ένα πράγμα!
Απαντώντας στα διάφορα σχόλια, αγαπητικών και όχι της Apple, να ενημερώσω ότι η εταιρεία χρόνια τώρα βγάζει προϊόντα που υπερκοστολογεί. Δεν ήταν λοιπόν μόνο η ξεροκεφαλιά του Steve Jobs ή του Tim Cook (τώρα). Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν τμήματα στην εταιρεία που ασχολούνται με τα πάντα, οπότε ένα μέρος της “υπερκοστολόγησης” πάει και σε αυτούς. To research & development το πληρώνεις (ισχύει παντού)! Απλά ο Jobs κατάφερε να περάσει στον κόσμο αυτό ακριβώς. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι το brand name της Apple κοστίζει περίπου τα 100 δις. Άλλος ένας παράγοντας που η τιμή είναι στα ύψη!
Τώρα το να μπαίνει ο καθένας στη διαδικασία να κράζει είναι χαμένος χρόνος. Ο καθένας ας αγοράζει αυτό που θέλει, είτε για το θεαθήναι, είτε για hardcore χρήση, είτε για να το βάλει στο γραφείο του κλπ.
Τα έχουμε ξαναπεί 1,000,000 φορές. Η Apple προσφέρει 5 πράγματα, η Samsung προσφέρει κάποια άλλα διαφορετικά 5 πράγματα, η LG τα ίδια και πάει λέγοντας!
Όλος αυτός ο χαμός γύρω από το Apple (iOS) vs SAMSUNG, LG, HTC, SONY (Android), έχει καταντήσει μια σκέτη γραφικότητα!

Vassilis Papathanasiou

αν το κινητο ειναι οπως στο concept θα ειναι τελειο!!! αν του βαλουν και 2Κ οθονη….

th0d0ris567

Ας πω και Εγώ την άποψη μου μιας και μιλάτε για iPhone και note4. Μόλις βγήκε το iPhone 6 plus το αγόρασα αμέσως.μου άρεσε πολύ εμφανισιακά και το πήρα πριν καν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Μετά από 5 μήνες χρήσης και πολλά jailbreak teawks κλπ και γενικότερα πολλές ώρες χρήσης απογοητευτικα. Λίγη ραμ που μόλις άνοιγες 5-6 εφαρμογές έκανε επαναφορτωση. YouTube hd video;θέλει υπομονή για να το δεις. Μετά από αυτό πήγα στο note. Οθόνη από άλλο πλανήτη σε σχέση με του iPhone. Πλέων βλέπω βίντεο hd για πλάκα. Multitasking σε άλλο επίπεδο με 15 εφαρμογές στο background χωρίς επαναφορτωσεις κλπ. Και γενικά καλύτερη για τις ανάγκες μου εμπειρία χρήσης.το μόνο που βρήκα καλύτερο στο iPhone ήταν η μπαταρία αλλά με το fast charging του note δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί το iPhone ναι μεν κρατούσε η μπαταρία περισσότερο αλλά για να το φορτίσεις ήθελες τετραπλασιο χρόνο. Αυτά από εμένα.

Καλημέρα 🙂

Aργυρης

Εγω αυτο που παρατηρω μεσα απο αυτο το σαιτ και συγκεκριμενα μεσα απο τα σχολια που γινονται απο τα διαφορα αρθρα ειναι οτι καθε φορα που γινεται λογος για καποιο προιον της apple ή καποια ειδηση βλεπω κατω στα σχολια τα ιδια ατομα να κραζουν την apple και γενικα να υπαρχει ενας χαμος και σειρες απο σχολια ενω σε καποια αλλη ειδηση δεν συμβαινει κατι τετοιο και αυτο κυριως απο ατομα που εχουν αndroid κινητα…δε μπορω να καταλαβω αφου εχετε θεμα με την εταιρια και δε σας αρεσει γιατι μπαινετε και γραφετε και ασχοληστε.Περιμενετε δλδ τι;;;;να ακουστειτε;;;και σε ποιον;σεβαστες οι αποψεις αλλα λεγοντας καθε φορα σε μια ειδηση της apple τα ιδια πραγματα κουραζετε και εμας αλλα και εσας τους ιδιους…ελεος πια εχει καταντησει αηδια καθε φορα το ιδιο τροπαριο…ο καθενας αγοραζει οτι του αρεσει και οτι τον εκφραζει…προσωπικα εγω θα αγορασω το καινουργιο iphone 6ς και θα φυγω απο τον κοσμο του android γιατι με εχει απογοητευσει αρκετα..οκ σου δινει ελευθερια και παραμετροποιηση αλλα στην ουσια σου ειναι αχρηστη πλεον…τα περισσοτερα launchers ηχοι skins που σου δινει για να το κανεις οπως θες συνηθως ειναι γεματο διαφημισεις για να παρεις κατι full edition πρεπει παλι να πληρωσεις ολα αυτα… Συνέχεια »

Nikopoup

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι θα γίνει ποτέ.. Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να έχεις 2k σε αυτές τις ίντσες. Αλλά και να υπήρχε με 2πυρηνο επεξεργαστή θα ήταν πολύ αργό. Άσε που και η μπαταρία δεν θα άντεχε. Στο μόνο που παραδέχομαι την Apple είναι στο μάρκετινγκ. 2015 και δεν έχουν ούτε fhd.. Όχι να πάμε και σε 2k.

Themazerunner

Επειδη μιλαμε για concept δεν θα πω πολλα.
Αδυνατον να κανει τετοιο η apple για πολλους και διαφορους λογους.
1-Developers.
2.Μπαταρια.(φορτιση,μεγεθος).
3.Ενεργοβορα αναλυση για την apple και θα λαγκαρει το ios.(ποιος ακουει μετα τους αγοραστες).
4.Διπυρηνος οριακα οποτε fail.
5.Ακομη και τα γραφικα του ios ειναι κατασπρα και με μικρα εικονιδια στο μενου και παντου για να μην λαγκαρει και να μην απασχολει την gpu.Για τοση ανοητη δεν την εχω την apple.
Γιατι δεν βαζει χρωμα και μεγαλυτερα μεγεθη στα εικονιδια οπως στο android.Προφανως το δοκιμασε και δεν τραβηξε.Οταν κανει μεταβαση σε Multicores ισως να το τολμησει.Κατι θα βρει να κοψει απο καπου για να δωσει αλλου.Ισως να βαλει αλλη πιο οικονομικη γραμματοσειρα και ακομη πιο μικρα εικονιδια σε ασπρομαυρο χρωμα.

6.Τελος…αχρειαστη θα πηγαινε τετοια αναλυση σε ios users που μπαινουν ενα Net,facebook και instagram.Μια χαρα ειναι και το 720p στην πλειοψηφια.
Οποτε για ρισκο το βλεπω παρα για ειδηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.