iPhone 6s vs Nikon D750: Η Apple κερδίζει στο 4Κ video

Η Apple φέτος αποφάσισε να βάλει 4Κ video recording στο iPhone 6s, κάτι που τα Android έχουν εδώ και καιρό. Θεωρητικά για να ήταν έτοιμη τώρα να κάνει τη προσθήκη, αν μη τι άλλο σημαίνει ότι έχει κάνει καλή δουλειά. Μπορεί όμως να συγκριθεί με μια DSLR και μάλιστα να τραβήξει καλύτερο 4Κ video;

Ο φωτογράφος Lee Morris από το Fstoppers, πήρε το iPhone 6s και το έβαλε απέναντι στην Nikon D750, προκειμένου να δει αν μπορεί να τραβήξει καλύτερο 4K video. Αναφέρει ότι τελικά το iPhone 6s πράγματι κατάφερε να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα με καλύτερη λεπτομέρεια, πιο ζωντανά χρώματα και καλύτερη αντίθεση σε σύγκριση με την DSLR.

Σημειώνεται ότι το video τραβήχτηκε σε τέλειες συνθήκες φωτισμού, οπότε σε άλλη περίπτωση η D750 μάλλον θα είχε την καλύτερη απόδοση μεταξύ των δύο.

Δείτε το video:

Plus επαγγελματική φωτογράφιση με το iPhone 6s

iPhone 6s vs Nikon D750: Η Apple κερδίζει στο 4Κ video, iPhone 6s vs Nikon D750: Η Apple κερδίζει στο 4Κ video

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

axaxaxaxaxaxa δεν ειναι λαδομενος παντως .

Junkermann

Οι επόμενες ταινίες της Marvel θα γυριστούν με iPhone.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

_Junkermann

Nick

@Junkermann, χαχα, ταινίες σίγουρα όχι, αλλά μην το αποκλείεις να δούμε κάτι εμφανώς μικρότερο όπως μουσικό βιντεοκλίπ. Αν δεν απατώμαι η Sony το έκανε – τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε – με δικό της music video, προφανώς μικρού αγνώστου καλλιτέχνη, γυρίζοντάς το με το Z3.

Giannhs

Dslr της τάξης των 2.500 ευρώ χειρότερη απο φακό smartphone αξίας μηδαμινής αν σκεφτείς πως ολόκληρο το κινητό έχει κόστος κατασκευής 250 ευρώ περίπου. Δηλαδή πόσο γελοίοι μπορούν να γίνουν ? Εχουν ξεπερασει καθε οριο

Giannhs

σημείωση: 2.500 ΜΟΝΟ η κάμερα! για τον φακο που ειναι ξεχωριστο κομματι θες αλλα χιλιάρικα εξτρα….

Themazerunner

Εντω μεταξυ το ποσο σχετικοι ειναι και αυτος που υποτιθεται οτι ειναι και φωτογραφος τρομαρα του…αλλα και αυτοι που βγαλαν την ειδηση δεν κοιταξε κανεις οτι η D750 δεν τραβαει 4κ αλλα FullHD μεχρι 60fps το μεγιστο!Μιλαμε για το μεγαλυτερο fail…πως θα συγκρινεις 4κ οταν δεν μπορει να γινει ληψη 4κ.
Ας το συγκρινουν με του note 5 και μετα ας πανε και στις DSLR.
Ελεος ρε φιλε…

https://www.nikonusa.com/en/nikon-products/product/dslr-cameras/d750.html#tab-ProductDetail-ProductTabs-TechSpecs

thanoik

Η πρωτη ταινια που γυριστικε με smartphone ηταν το Nokia N8 απλα υστερουσε σε ραμ και επεξεργαστη

azriel84

Σε ιδανικές συνθήκες λοιπόν το iPhone τραβάει καλύτερο 4Κ video από την συγκεκριμένη DSLR, το video τα δείχνει όλα εκτός αν κάποιος είναι τυφλός ή εθελοτυφλεί. Τώρα, αν κάποιος εδώ μέσα είναι τέρμα pro και μπορεί να μας πει με επιχειρήματα τι τσατσιά τυχόν έχει κάνει ο τύπος, αν έχει κάνει κάτι και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα, τότε επίσης πάσο. Επίσης αντιγράφω από το Phonearena που είναι και πηγή του άρθρου. “Granted, the imaging processor inside the iPhone are leaps and bounds above the processing power in the DSLR, and the iPhone’s 4K optimization has likely been a year in the making, but it’s reassuring to know that in broad daylight the phone in your pocket can shoot as good a video as some DSLRs, and then some” Αφήστε λοιπόν το mindless hating και δείτε το βίντεο και την είδηση ως έχει για ένα τεχνολογικό προϊόν. Αν ήταν το Note 5 στην θέση του iPhone, θα διαβάζαμε τώρα σχόλια για βασιλιάδες στον θρόνο τους και άλλα τέτοια (ονόματα δεν λέμε, παπαροκάδες δεν θίγουμε). Έχουμε φτάσει στο σημείο οι ναυαρχίδες κινητών είτε λέγονται iPhone ή Note 5 ή Lumia κτλ να τραβάνε αξιοπρεπέστατο 4K video, το οποίο για την συντριπτική πλειοψηφία… Συνέχεια »

Tasoulik

Εγώ πάντως ως κάτοχος της D750 και του iphone 6, θα μου πειτε αλλο 6 αλλο 6s ναι οκ, δεν εχω δει κάτι κοινό…. Είπαμε έχει καλή κάμερα το iphone 6s, αλλά κάτι τέτοια όταν τα διαβάζω γελάω!!!

azriel84

edit:

Επίσης πάνω σε αυτό που λέει ο Themazerunner (ωραίος φίλε btw) στο video ο δημιουργός αναφέρει στο YouTube

“In this video we compare the 4k footage from the iPhone down-sampled to 1080p to the 1080p footage from the Nikon D750. Spoiler: The iPhone wins.”

Κανένα άρθρο δεν το αναφέρει αυτό…

chris

@Themazerunner
μαλλον αυτο που ηθελε να πει ειναι να ξυπνησει η nikon και επιτελους να βαλουν σοβαρο βιντεο στις dslr
δεν γινεται μια μηχανη που εχει 2500 χιλιαρικα να μην εχει αστρονομικη διαφορα απο την καμερα ενος κινητου
οσο για την αναλυση αυτο ειναι αλλη ιστορια
ιδιο ειναι το 1080p στο youtube και ιδιο στο bluray?
εγω παντως αυτο καταλαβα
απλα επειδη υπαρχει μεσα προιον της apple γινεται ο θορυβος

azriel84

edit 2:

Να και σύγκριση 4K vs 4K από τον ίδιο. Τα τσιμπήσανε όλοι τα κλικ τους στην τελική…

https://fstoppers.com/gear/iphone-6s-vs-sony-a7rii-4k-video-comparison-87830

Junkermann

Πολλές ταινίες, ειδικότερα μικρού προϋπολογισμού, γυρίζονται με σώματα DSLR. Αυτή είναι η μισή αλήθεια, γιατί ακόμα και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνται κινηματογραφικοί (Cine) φακοί και όχι φωτογραφικοί (Still image).

Για όλες τις υπόλοιπες ταινίες, χρησιμοποιούνται κάμερες πάλι μαζί Cine φακούς. Οι εταιρείες πάνω-κάτω είναι συγκεκριμένες (ΟΧΙ δεν έχει Apple). Μπείτε έτσι για πλάκα, για να χαζέψετε τις τιμές.

Arri Alexa https://www.arri.com/camera/alexa
Red https://www.red.com/
Sony CineAlta https://pro.sony.com/bbsc/ssr/cat-broadcastcameras/cat-cinealta/
Zeiss (φακοί) https://www.zeiss.com/camera-lenses/en_us/cine_lenses.html
κτλ

_Junkermann

παπαροκάς tiamat

Οχι.! Οχι.! Δε τα πηρε σας λεω ……

Manolis

h αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα είναι ίδιο, άρα γιατί να πάρεις μια dslr και όχι μια compact της κακιάς ώρας που με ΤΕΛΕΙΟ φωτισμό βγάζει τέλειες φωτογραφίες και βίντεο;;; Τώρα αν θέλεις όποια στιγμή πραγματικά γουστάρεις να έχεις πολύ καλό ή και τέλειο αποτέλεσμα (ανάλογα τις γνώσεις σου) είτε είναι βράδυ είτε έχει τρελό ήλιο τότε ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για μένα μια DSLR ακόμα και των 300 ευρώ!!! 😉

One

Είναι εντελώς γελοία αυτά τα συγκριτικά και δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού…

Γιώργος Τ

Η βλακεία δεν παει στα βουνά!!!
Ποιος συγκρίνει αιστητηρας φουλ Φρέιμ με αιστητηρας σε μεγεθος κουμπιού που εχει το iphone! Να το εκανε κάποιος άσχετος θα το δικαιολογούςα Μα επαγγελματίας!!!!
Ειναι τόσο μεγάλες οι διάφορες που θα μπορούσα να γράφω όλο το βράδι…

Θα σας πω μόνο αυτο.
Όταν ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει οπτικό υλικό το προορίζει και για ανάλογη χρήση, δηλ όταν σχεδιάζει έναν αιστητηρας για επαγγελματία ειναι τόσες πολες οι επιλογές που του αφήνει για επεξεργασία που όταν ο ανάλογος επαγγελματίας το επεξεργαστή το υλικό δεν θα μπορούν να το πιάσουν οχι ένα iphone αλλά ούτε 100000 iphone μαζί.
Τωρα όταν το εργοστάσιο απευθύνετε σε ερασιτεχνικό κοινό βάζει και ένα λογισμικό που βγάζει ένα μέσο όρο οπτικής ποιότητας που καλύπτει τον ερασιτέχνη.
Στον επαγγελματία όμως αφήνει το αποτέλεσμα να το επιλέξει αυτός και οχι το λογισμικό της μηχανης. Για αυτο και τα επαγγελματικά αρχεία ειναι πολυ μεγαλύτερα σε μεγεθος για να δώσει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύει στο επαγγελματία.

Άρα οποία σύγκριση ειναι ανούσια …

Υς. Κρίμα στον επαγγελματία!

Γιωργος Παππας

Υπο τελειες συνθηκες φωτισμου οταν υπαρχουν αξιολογοι φακοι το software παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Η apple εχει ιστορια στο video και photo editing και software κατι που κανεις δεν αμφισβητει, επομενως τα χρωματα ισως να ειναι οντως καλυτερα στο iphone (υπο καποιες συνθηκες παντα), ωστοσο το optical image stabilasation η ταχυτητα του focus και αλλα ειναι πραγματα στα οποια υπολείπεται το iphone (προφανως) απεναντι σε μια dslr

Bloodmaster

Ειπε και κατι σωστο. Σε μερικους εδωσε καποια tips για μια καλη φωτογραφία. Επαγγελματιας ειναι αλλα ποσο πιο κατω να πεσεις σαν επαγκελματιας. Της dslr ειναι μια κουμουτσα ο φακος και το συγκρινει με το iphone. Ενα αυτο, δευτερον καθαρα στημένο το βιντεο διοτι οποιος θελει εχει ενα super model γειτονα. Οσο για το βιντεο ειχα δει παλια σύγκριση μεταξύ Sony xperia z2 και μιας canon dslr δεν θυμαμε μοντελο. Αποτέλεσμα μονο οταν εκανε ζουμ φαίνοταν η διαφορά διοτι η canon τραβουσε 1080p ενω το z2 4k . Απαραδεκτος και κακος που δεν αναφερετε οτι η dslr τραβαει 1080p στο αρθρο. Αυτα

antonis

οτι βλακεία θες βγάζουν πια για να πουλήσουν τα iphone…έλεος ποια..

Android & Windows User

Η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα με αυτό το iphone 6s ποια, έλεος
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε να λένε για να πουλήσουν το iphone 6s !!!!!
Μην λέμε ότι θέλουμε είναι δυνατόν να συγκριθεί η καμερούλα του iphone 6s με την κάμερα μιας Nikon D750 της τάξης 2500 Ευρώ που σε χαρακτηριστικά είναι 1000 φορές πιο ανώτερη από αυτήν του iphone 6s που το κόστος του iphone 6s συνολικά είναι 800 Ευρώ χώρια την αξία της κάμερας μόνη της χωρίς τα υπόλοιπα !!!!!!!!!!!
Οι κάμερες των smartphones δεν μπορούν να συγκριθούν σε καμία περίπτωση με αυτές των
φωτογραφικών μηχανών εκτός αν έχουμε καμία φωτογραφική μηχανή του 1980 !!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.