iPhone 6s vs. Sony Xperia Z5: Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 6s και Sony Xperia Z5 είναι τα δυο πιο φρέσκα μοντέλα smartphones και αναμένεται να κυκλοφορήσουν μαζί μέσα στο Σεπτέμβριο, τουλάχιστον στις πρώτες χώρες. Μπήκαμε στον πειρασμό να τα βάλουμε πλάι-πλάι και να συγκρίνουμε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Οθόνη 3D Touch που αντιλαμβάνεται την πίεση για το iPhone 6s, αδιάβροχη προστασία και κάμερα 23 Megapixel το Xperia Z5.

Ποιο επιλέγετε και γιατί;

iPhone 6s vs. Sony Xperia Z5: Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 6s vs. Sony Xperia Z5: Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 6s vs. Sony Xperia Z5: Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 6s vs. Sony Xperia Z5: Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kalex1999

Αυτή η RAM τελικά ποσό θα είναι ?

Chris Original

Xperia Z5 φυσικα.

Mpidis

Z5 φυσικά γτι δεν θέλω να είμαι μόνιμα δίπλα σε μια πρίζα. Για την κάμερα την οθόνη την αδιαβροχη κατασκευή την μπαταρία και γενικώς γτι είναι android. Αλλωστε τόσο καιρό αποριπτω τα sony αλλά το z5c premium σκέφτομαι να το τσιμπήσω.

Dapitium

xperia Z5 για τους παρακάτω λόγους:

1. Μπαταρία (με το Ζ3 εφυγα το πρωί απο το σπίτι με περίπου 30% μπαταρία και ξέρω πως θα βγάλω την μέρα μέχρι το απόγευμα με τηλέφωνα και wifi ανοιχτό, η συσκευή θα μπει σε stamina mode και το βράδυ θα το φορτίσω για τις επόμενες δυο μέρες. Την ίδια φιλοσοφία θα έχει και το Ζ5)

2. 32gb και sd (αρχεία, φώτο, video σε 4Κ και μουσική στην 64 ή 128 gb κάρτα χωρίς να τσεκάρω αν γέμισε η συσκευή. Επίσης υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας των αρχείων δλδ μου πάτησε την συσκευή ελέφαντας και χάλασε.. βγάζω την sd και έχω όλα μου τα αρχεία στο νέο μου τηλέφωνο)

3. Ομορφιά – design (υποκειμενικό αυτό, κάποιοι δεν το γουστάρουν.. no problem)

4. Αδιάβροχο (σου βάζει νερό η όμορφη σερβιτόρα και άθελα της σου βρέχει το κινητό! Δεν την κράζεις.. απλά της χαμογελάς και της λές πως δεν τρέχει τίποτα..)

σε θέμα απόδοσης τώρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αναμένουμε τον κ. Βλαχάκη να κάνει hand on.

Aris

Ρε συ Dapitium,

Θα σου πατήσει τη συσκευή ο ελέφαντας και θα σωθεί η SD; 😛

Από τιτάνιο είναι αυτή η SD; 😛

Kassandros

Z5 φυσικά!

Dapitium

@Aris είναι καιρός να αφήσουν τα drop test οι youtubers και να ξεκινήσουν τα elephant test. Να μιλάμε και με στοιχεία.. Στέλνω mail στον Andrianisen!

Gabriel

Z5 φυσικά! αν και ….με αυτό το τρυφερό ροζουλί στο iphone παραλίγο να αλλάξω γνώμη….

Sannad

Z5 αν και δε συμπαθώ τη Sony αλλά κουβαλάμε που κουβαλάμε τόσα μαζί μας δεν έχω καμία όρεξη να κουβαλάω και φορτιστές και powerbanks.

ΥΓ: Λατρεύω να βλέπω το σκοτωμό από κάτω σε τέτοια θέματα, κατίνα ε??

One

Ακομα και το Ζ5 Compact ειναι καλύτερο που ειναι στην ιδια ανάλυση με το iPhone και ειναι και λιγο πιο ελαφρυ (138 grams). Φαντασου το Ζ5 Premium τι κανει στο 6s Plus. Καλη ποιότητα η Apple αλλα στα specs έμεινε πισω.

ΝικοςZ1

Xperia z5

KN

To Z5 φυσικά θα συμφωνήσω, γιατί έχει καλύτερα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που στην καθημερινότητα ή για ειδικές κατηγορίες ατόμων βοηθάνε πολύ. Eπίσης προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από το στυλ του iphone.
Η αλήθεια θα προτιμούσα να πάρω το Z5 premium.

Nio

Οσο και να θέλω να υποστηριξω το iphone δεν μπορω.
Εχουν σχεδόν το ιδιο παχος αλλα οι μπαταριες καμια σχεση.
Αν ηθελε η apple εβαζε μεγαλύτερη μπαταρία αλλά ποιος ο λογος να μειωσει τα κερδη της?
Ζ5 για μενα.
ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ…

zar.k

Το iphone γιατι εχει μικργ μπαταρια,δεν εχει sd,δεν εχει fm,δεν εχει αποσπωμενη μπατατια,δε στελνρις bluetooth,εχει μικροτερη καμερα,αλλα ειναι ομορφουλι κ ροζουλι.

Xperiakias

Xperia Z5

Μάκης

Μα καλά! θέλει και ρώτημα, Z5 φυσικά!!!

Γιάννης

Κανένα απο τα δύο , η Apple βασίζει τις πωλήσεις της στους πιστούς οπαδούς της (εκ των οποίων το 99% δεν ξέρει τίποτα απο τεχνολογία και αγοράζει λόγω “ονόματος”) , το Ζ5 δεν μου λέει τίποτα σαν κινητό (και ειδικά με τον 810 που έχει θέμα) άσε που είναι και άσχημο.

Spanidis

Z5, απλα, ειναι ωραιο, φρεσκο, τελεια καμερα (απ’ οσα γνωριζουμε μεχρι στιγμης) μεγαλη μπαταρια και υπεροχη οθονη της Sony. Και επιπλεον δεν ειναι Apple!

Φώτης

Z5 η Note 5 ρε παιδια;;;Τα γουστάρω πολυ!!!I phone 4 εχω κ δεν ξαναπαιρνω Μηλαρακι!!!!Μακρια….

jim aten

μετά από ένα ταξίδι σε πολλά και διάφορα smartphones κατέληξα προ 3ετίας στα iphone που πιστεύω ότι σε χρηστικότητα, design (υποκειμενικό), υποστήριξη εφαρμογών και αξεσουάρ είναι πολύ μπροστά. Το ενιαίο σχεδιο (σε αντίθεση με την πληθώρα μοντέλων πολλών εταιρειών με OS Android) τα κάνει πολύ φιλικά σε θήκες, αξεσουάρ (γνήσια κ after market) κλπ. Εϊναι απίστευτα απλά στη χρήση (σε σύγκριση με άλλα λογισμικά) και την υπολογιστική τους δύναμη την χρησιμοποιούν στο 100% (τα τελευταία μοντέλα κάθε φορά) καθώς το iOS είναι κομμένο και ραμμένο σε αυτά (σε αντίθεση με τo Android). Αντικειμενικά, είναι πίσω στην τεχνολογία (κάμερα, μπαταρία, ROM, RAM, no radio…), αλλά με το iOS πολλά από αυτά τα μετριάζει στην πράξη σε σχέση με τα specs. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου είναι η αξία μεταπώλησης… απλά δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει… είτε αρέσει είτε όχι, τα iphones κρατάνε πολύ υψηλή αξία, την ώρα που ο ανταγωνισμός χάνει αξία κάθε στιγμή… δεν μιλάω για τα Windows Phones που χάνουν την αξία τους εντός μήνα (είμαι παθών, με απαξίωση συσκευής προ 18μήνου κατά 50% σε τιμή καταλόγου μέσα στο 3μηνο από το launch της συσκευής, οπότε στην αγορά μεταχειρισμένων πρακτικά την χάριζα -από αγορά 700, πάλευα… Συνέχεια »

Δημητρης Κοκκοσης

sony is the best. once a sony, always a sony

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Software Apple iPhone 6s iOS iPhone 6s

iOS 15: Τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s και iPhone SE (2016)

Το επερχόμενο iOS 15 θα δώσει τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s, 6s Plus και iPhone SE μετά από σχεδόν 6 χρόνια υποστήριξης.

Software Apple iOS iPhone

iOS 14.3: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για iPhone 6s και πάνω

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η νέα αναβάθμιση iOS 14.3, η οποία παρέχεται μέσω OTA για όλα τα iPhone 6s και πάνω.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.