iPhone 7: A10 chip πέρασε από Geekbench – Το ίδιο γρήγορο με A9X

Οι δυο μεγάλες ανακοινώσεις που περιμένουμε μέσα στους επόμενους δυο μήνες είναι το Samsung Galaxy Note 7 τον Αύγουστο και το iPhone 7 τον Σεπτέμβριο. Αυτή είναι η αγαπημένη περίοδος των leakers, που σε καθημερινή βάση έρχονται με νέες πληροφορίες.

Αυτή τη φορά μιλάμε για το chip που θα μπει στο iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Το Apple A10 chip πέρασε από τη βάση δεδομένων του Geekbench. Οπως δείχνει το παρακάτω γράφημα, το single-core σκορ του A10 chip είναι λίγο πιο κάτω από το Apple A9Χ που έχει μπει στο iPad Pro, το πρώτο έδωσε σκορ 3000 και το δεύτερο 3010 πόντους. Αντίστοιχα, το Apple A9 είναι αρκετά πιο κάτω με 2519 πόντους.

Το Apple A9X, έχει μπει στα iPad Pro και είναι 20% πιο γρήγορο από το A9 chip που έχει μπει στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, άρα κάπου εκεί περιμένουμε και το A10. H διαφορά φυσικά δεν είναι αμελητέα, όμως η αντίστοιχη διαφορά μεταξύ A8 και A9, ήταν στο 50%. Επομένως, στον A10 ίσως δούμε άλλες διαφορές όπως η καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Υπαρχουν πληροφορίες που λένε ότι το Apple A10 chip θα χρησιμοποιήσει μια νέα “fan-out” μέθοδο, η οποία μειώνει το μέγεθός του, δίνοντας τη δυνατότητα είτε για μικρότερο πάχος στη συσκευή, για μεγαλύτερη μπαταρία ή για άλλα εσωτερικά κομμάτια.

Το Apple A10 chip αναμένεται να κατασκευαστεί από την TSMC με την διαδικασία των 16nm FinFET, ενώ οι πηγές αναφέρουν ότι θα παραμείνει διπύρηνο, όπως ο προκάτοχός του.

apple a10 chip benchmark, iPhone 7: A10 chip πέρασε από Geekbench – Το ίδιο γρήγορο με A9X

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Η ταχύτητα του 7 δεν θα έχει προηγούμενο ..Μακάρι να κάνει καλύτερη διαχείρηση ενέργειας σε συνδυασμό δε με τη μεγαλύτερη μπαταρία η διάρκεια θα είναι πιστεύω κάτι παραπάνω απο ικανοποιητική . Είδωμεν ..

NtinosMD

battery life a little above average βρε χρηστακο….? pokemon go πως να παιξεις μετα ?

Chris_BMW

Ntinos@ Η αλήθεια είναι οτι το Pokemon go είναι αρκετά ενεργοβόρο .. Υπάρχουν προτάσεις απο Κίνα μεριά με καμία 5000 ma μπαταρία να παίζεις ώρες ατέλειωτες!! Κ πολυ πιο οικονομικά… Πέρα απο την πλάκα φίλε μου εγώ με το 6s είμαι αρκετά ευχαριστημένος ( δεν παίζω παιχνίδια με το τηλέφωνο)Μου βγάζει πάντα τη μερα αλλα θα ήθελα λίγο παραπάνω ξερεις για να μην εισαι με το άγχος .. Αν αυτό το λίγο παραπάνω μου το δώσει δεν βρίσκω το λόγο να μην το σχολιάσω θετικά .

Makis

με μπαταρία 1700-1800 ιδίων χαρακτηριστικών Android, δεν θα το έβγαζες από το φορτιστή ποτέ… μη λέμε τώρα ότι δεν έχει καλή διαχείριση ενέργειας το iOS. Βγάζω 9+ ώρες στο face time ή στο Skype με μία φόρτιση σε iPad.

Nikopoup

Η αλήθεια είναι πως έχει πολύ καλή διαχείριση μπαταρίας.. Πότε δεν κατάλαβα όμως γιατί δεν βάζουν ακόμα μεγαλύτερη..

Johnny

Ρε τι λέτε; πλάκα μας κάνετε με την πατάτα που θα βγάλουν πάλι; τα λέτε αυτά μπας και τα πιστέψετε; το 6s plus που είχα δεν μου έβγαζε ούτε μέρα πήρα το s7 edge και με την ίδια χρήση μου βγάζει 2 μέρες σχεδόν , την παλεύεται; ξύπνηστε πρόβατα, εγώ ευτυχώς ξύπνησα.

Agnostos13

@Johnny:
Φημες λενε οτι το Note 7 σου βγαζει 2 βδομαδες!

Chris_BMW

Johnny@ Ακριβώς οπως το πες .. Και μετά ξύπνησες….

Johnny

Πως φαίνεται όμως πως δεν τα είχατε ποτέ αυτά τα δύο κινητά ε; μην πετάτε μια κοτσάνα απλά για να κάνετε εντύπωση, εγώ τα δοκίμασα και τα δύο και κατέληξα και έγραψα ότι ισχύει οποίος δεν έχει ιδέα καλύτερα να μην γράφει τίποτα.

Agnostos13

Εγω παντως δεν εχω ακουσει απο κανενα με iPhone 6(S)Plus που να μην του βγαζει μερα…να ξερεις! Μαλλον εισαι ο πρωτος!

ΥΓ. Τουλαχιστον μεχρι να κυκλοφορησει το Pokemon Go

Johnny

Άκουσε τώρα εμένα τότε… το 6 plus την παλεύε λίγο παραπάνω το 6s plus χειρότερα για να βγάζω μέρα έκανα φουλ οικονομία στην χρήση και στα δύο με το s7 edge είμαι όλη μέρα με το κινητό στο χέρι και δεν κοιτάω καν πλέον το ποσοστό της μπαταρίας ! Και ας μην μιλήσουμε και για την κάμερα γιατί η κάμερα του iPhone είναι για τα μπάζα μόνο την μέρα μπορούσα να βγάζω φώτο ενώ με το s7 χαίρεσαι να βγάζεις το βράδυ φώτο.

dimitris

Ο άλλος μιλάει για ipad και εδώ λέει για 6s ναι και εγω στο laptop βγάζω 2 μέρες πως γίνεται χαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.