iPhone 7: Πως τα πάει η μπαταρία απέναντι στον ανταγωνισμό;

Ένα από τα συχνά παράπονα των κατόχων smartphones αφορά στη μικρή διάρκεια της μπαταρίας, ένας τομέας που περιμένουμε να γίνει η επανάσταση, αλλά ακόμη στην πράξη δεν έχουμε δει κάποιο απτό αποτέλεσμα. Η λύση που επιλέγουν οι περισσότεροι κατασκευαστές είναι να ανεβάζουν τα mAh.

Η Apple δεν αποτελεί εξαίρεση στο παραπάνω φαινόμενο, παρά το γεγονός ότι ελέγχει software και hardware στα smartphones της, οι χρήστες της δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διάρκεια της μπαταρίας.

Στο φετινό iPhone 7 μεγάλωσε ελαφρώς το μέγεθος της μπαταρίας (πήγε στα 1960mAh), αλλά αυτό δεν φαίνεται να ήταν αρκετό προκειμένου να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η βρετανική Which? πραγματοποίησε tests για να δει τη διάρκεια της μπαταρίας στις 3G κλήσεις και web browsing (σε 3G). Φάνηκε ότι η ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία του iPhone 7 δεν ήταν ικανή να ξεπεράσει τα Samsung Galaxy S7, LG G5, και HTC 10.

Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 7 έδωσε 712 λεπτά 3G call time και 615 λεπτά 3G internet, ενώ το HTC 10 αφήνει πίσω τον ανταγωνισμό με 1859 και 790 λεπτά, αντίστοιχα. Στην δεύτερη θέση είναι το LG G5 δίνοντας 1579 λεπτά στις κλήσεις και 640 λεπτά στο internet. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Samsung Galaxy S7 με διάρκεια κλήσεων 1492 λεπτά και 677 λεπτά στο ίντερνετ (που του δίνει την δεύτερη θέση).

Ειδικά όσον αφορά στη διάρκεια της μπαταρίας στις κλήσεις, η διαφορά του iPhone 7 από τις Android ναυαρχίδες είναι αρκετά μεγάλη.

iphone 7 battery, iPhone 7: Πως τα πάει η μπαταρία απέναντι στον ανταγωνισμό;

iphone 7 battery, iPhone 7: Πως τα πάει η μπαταρία απέναντι στον ανταγωνισμό;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
M.G

Με τα mhA της μπαταρίας του iPhone, τα υπόλοιπα θα δούλευαν 10 λεπτά, άντε 20.

Dimitris

Σαφώς και δεν ισχύει η έρευνα(???), κωστα βλαχάκη σε παρακαλώ κάνε το ιδιο τεστ μονος σου να δεις οτι ειναι μουφα.

Προέρχομαι απο HTC 10 και πήγα σε Galaxy S7, μακράν καλύτερη απόδοση μπαταρίας το S7…
(ίδιες ακριβώς εφαρμογές, ίδιες ρυθμήσεις)

Γουγλης

Καλά αυτά τα νούμερα για χρήση internet δεν πρόκειται να τα δεις ουτε σε WiFi. Ακου εκεί 13 ώρες το HTC και τα υπόλοιπα απο 10-11. Αναρωτιέμαι πως έβγαλαν αυτά τα αποτέλεσματα.

ChristosT

@M.G καμία σχέση.
Iphone 7 1960 mah.
Iphone 7 Plus 2900 mah.
Ποιός ο λόγος;
Τέλος…
https://arstechnica.com/apple/2016/09/iphone-7-and-7-plus-review-great-annual-upgrades-with-one-major-catch/5/#h6
Μελετησέ το καλά.

Γιατί τόση διαφορά ανάμεσα σε 6s,6s plus και 7,7plus απο την στιγμή που όλα είναι ΙΔΙΑ αλλά μόνο επεξεργαστής διαφορετικός. Σε τεχνολογικό site σχολιάζεται.
Οι παράμετροι αυτονομίας είναι πάρα πολλοί και δεν έχουν σχέση μονο με λειτουργικό ή οτιδήποτε άλλο υποννοεί ο καθένας.

VasiliS7Edge

“Με τα mhA της μπαταρίας του iPhone, τα υπόλοιπα θα δούλευαν 10 λεπτά, άντε 20.”
Αντίλογος¨
Με την ανάλυση οθόνης του S7 το iPhone θα δούλευε 10 λεπτά, άντε 20.

ChristosT

https://www.youtube.com/watch?v=DkVAb-lLkmc
και αυτό. Ακόμη και το Iphone 7 plus πάλι δεν θα είχε νόημα σύγκρισης λόγω ανάλυσης οθόνης.
Γενικά αυτά τα tests δεν έχουν νόημα. Κάθε κινητό σετάρεται αναλόγως των specs που έχει και τα Iphones έχουν χαμηλά.

https://www.youtube.com/watch?v=BuFlWn3KFXc
και αυτο. Για 1080p το Plus δεν τα πάει και καλά.

sakis

Έχω μπερδευτει! Νόμιζα ότι το G5, έτσι όπως γραφανε οι περισσότεροι ότι έχει χάλια μπαταρία και γενικά είχε φάει πολύ κράξιμο και έτσι κατέληξα στο s7 edge. Και τώρα βλέπω ότι είναι δεύτερο? Χμ..

ChristosT

https://www.youtube.com/watch?v=seSJvwF68-0
Oύτε στην κάμερα δεν τα πάει πολύ καλά το Iphone 7 και το Plus. Mε μονό φακό το Note 7 και σαρώνει. Τί να λέμε…
Για δέ το μικρόφωνο τι να πείς; Τσάμπα τα 1000 ευρώ.
Γενικά η apple είναι ακόμη πολύ πίσω απο την Samsung αντικειμενικά.
Καλή ποιότητα κατασκευής καλό λειτουργικό άν και πτωχό…αλλά έχει ακόμη δρόμο για τα χρήματά του.

Chris_BMW

Κάτι άλλο για το I phone Χρησταρα ;;; Εχεις να μας πεις;;

Nick

Με τέτοια αυτονομία δεν πας πουθενά μόνο αν έχεις και κάνα power bank στην τσέπη την βγάζεις.

Παναγιώτης

Θα μας τρελάνουν αυτές οι άκυρες έρευνες…
Άκου 615 λεπτά 3G internet. Πάτε καλά? με 3g κανένα κινητό δεν βγάζει πάνω απο 5 ώρες.
Κάτοχος oneplus one που όσο και να το πεις απο μπαταρία απλά τα σπάει

ChristosT

@ Chris_BMW δεν χρειάζεται να πώ.
Ότι παραθέτω τα λέει όλα. Τα τρία ερωτηματικά που βάζεις είναι πλεονάζοντα. Με ένα έχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
Σε γενικές γραμμές η apple δεν έχει καμία διαφορά με το 6s, ενώ τα φρου φρου και αρώματα με τις καταργήσεις 3,5 κλπ περιττές.
Ίσως όταν αλλάξει ανάλυση Οθόνης, βάλει καλύτερη κάμερα, σοβαρευτεί και δώσει ένα πιό ευάερο λειτουργικό να πάει μπροστά. Πρός το παρόν μόνο βήματα πρός τα πίσω βλέπω.
Άν το Note 7 δεν είχε αυτή την κατασκευαστική ατυχία στην μπαταρία πιστέυω οτι θα ήταν το πρώτο σε πωλήσεις.

Ioannis

αυτα τα νουμερα που ανακοινωνουν οι εταιριες ειναι για τα μπαζα ποτε δεν εχω πιασει αυτα τα νουμερα π λεγανε για τα κινητα π εχω αγορασει εκτος αν εννουνε ολα κλειστα ιντερνετ κλπ κ φωτεινοτητα μεχρι 40% αλλιως ειναι απλα απατη! Εγω εχω 3000mhb και στην καλυτερη με ολη μερα ανοιχτο το wifi και 2ωρο με 3ωρο τα δεδομενα να μ βγαλει 3 ωρες και 45 λεπτα και κατι με την οθονη ανοιχτη απο 50% με εσωτερικο χωρο και στο αυτοματο εξω πανω απο το 100% π δινει η samsung σε s6 edge plus

Ioannis

μιλαω για χρονο π ειναι η οθονη ανοιχτη δεν βαζω μεσα αναμονη κλπ δεν εχει νοημα εξ αλλου αν δεν το λειτουργεις η παιρνεις 1 τηλ τη μερα μπορει να σε βγαλει και 5 μερες τι να λεμε ποιος το κανει αυτο

Ioannis

και τελος βλεπω καποια σχολια τυπου αν ειχε το samsung τη μπαταρια π εχει το iphone θα αντεχε 20 λεπτα? ρε μαν εχει καμια σχεση η οθονη του s7 με του iphone 7? την ιδια καταναλωση εχουν? ο καθε κατασκευαστης με βαση τις απαιτησεις του τηλεφωνου βγαζει κ την αναλογη μπαταρια αν ειναι να παρω. Αν βαλω κ εγω στο samsung μπαταρια αυτοκινητου μπορει να με βγαλει κ 1 μηνα τι να λεμε τωρα σημασια εχει τι αυτονομια δινει το καθε κινητο τωρα οι κατασκευαστες ξερουν καλυτερα απο τον καθενα μας ποια μπαταρια βαζουν μεσα στα κινητα για ποιο λογο κ γιατι δεν βαζουν μεγαλυτερη anyway

Agnostos13

Καποιοι ξεχνανε οτι τα Samsung εχουν οθονη μεγαλυτερης αναλυσης αλλα αυτη ειναι AMOLED…
Οι IPS ειναι μακραν πιο ενεργοβορες λογω back light!

Κατα τα αλλα…να χαμε να λεγαμε καθε φορα…

ChristosT

και τί σχέση έχει η κατανάλωση με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ανάλυση;
κατά άλλα νάχαμε να λέγαμε…επειδή έχω π.χ 27 DELL 2Κ ανάλυσης χχχ ppi σημαίνει οτι ο επεξεργαστής έχει μικρότερες ανάγκες απο την dell 1080p xxx ppi;

ChristosT

εκτός των άλλων π.χ η οθόνη ενός S6(2κ 577ppi στο 50% φωτεινότητας) έχει κατανάλωση 0,65watts ενώ ένα Iphone 6 plus 1080p 401ppi έχει κατανάλωση 0,79watts.
Αυτό το “μακράν” δεν το κατάλαβα…τέλος μιλάμε για super amoled.

Agnostos13

Μιλωντας για επεξεργαστικη ισχυ αυτο εχει να κανει με την gpu και την αποδοτικοτητα της και οχι με την οθονη αυτη καθεαυτη…
Επισης τα ppi δεν λενε κατι για την καταναλωση.

Tasos Spanos

Αυτονομία είναι μόνο κλήσεις και Ίντερνετ;
Ολα μαζί σε μια ημέρα χρήσης ποιο θα άντεχε περισσότερο;
Τι βάζουμε στο τραπέζι αναλύσεις οθόνης και μπαταρίες και ολα τα λοιπά.
Εννοείται ότι παίζουν ρόλο αλλα έχουμε πχ 3 συσκευές. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε το hardware τους. Πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα στην καθημερινότητα. Φορτίζεις την συσκευή 100% και ξεκινάς την μέρα.
Ποιο τηλέφωνο θα σου βγάλει την μέρα με αυτά που κανεις; Με ίδια χρήση και στις 3 συσκευές.
Με γνώμονα την αυτονομία πχ εγώ θα έπαιρνα πρώτα το iPhone 7 και μετα το Htc 10

Άμα αρχίσουμε άμα το ενα είχε αυτό και το άλλο είχε αυτό και άμα η γιαγιά μου είχε από τα αλλα που λένε πάει το άρθρο.
Όπως είναι οι συσκευές για τον χ,ψ λόγο ποια θα είναι στην τσέπη για πιο πολλές ώρες μέχρι να ξανά μπει στην φόρτιση. Αυτό μετράει.

Κι επειδή είμαι σίγουρος κανένα δεν βγάζει 2 μέρες. Από 24-34 ώρες είναι σε ολα αυτά τα τηλέφωνα η αυτονομία όποτε είναι κάπως μικρή η διαφορά για να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή συσκευής.

Chris_BMW

ChristosT @ θεωρείς οτι το I phone 7 έκανε βήματα πίσω;Άκουσε φίλε μου επειδή έχεις κουράσει Θα σου πω κ γω οτι το 7 έχει κατα πολυ ανώτερο επεξεργαστή σε σχέση με το note κ το κάθε Samsung εκει έξω κ σε βαριές εργασίες(επεξεργασια video 1080p κ 4Κ ) απλα τα ξεφτιλίζει . Έχει πολυ ανώτερο store με αναβαθμίσεις 5 ετιας οι οποίες πλέον σε σχέση με το παρελθόν κάνουν τις συσκευές πιο γρηγορες(βλ. I phone 6s με iOS 10) Έχει πολυ μεγαλύτερες ταχύτητες wifi κ 4g έχει στερεοφωνικά ηχεία,έχει καλύτερη αδιαβροχοποιηση (Δες συγκριτικά στο YouTube) Κ τέλος ανώτερη ποιότητα κατασκευής κ αίσθηση στο χέρι . Για όλους αυτούς τους λόγους +την απίστευτη συνδεσιμότητα με MacBook + I pad (Στέλνεις video μισό γίγα σε δευτερόλεπτα ) για μένα κ πίστεψε με για παρα πολλούς ειναι ανώτερο τηλέφωνο απο το κάθε Samsung. Κ θα το ξαναπώ jet black δεν υπάρχει ουτε για δείγμα ….

ChristosT

@Agnostos13 μόνος σου τα λές μόνος σου διερωτάσαι.
Σαφώς δεν έχει να κάνουν τα ppi και η ανάλυση αυτού καθ’εαυτού με την οθόνη διότι σου έδωσα νούμερα.
Έχει να κάνει όμως με την CPU KAI GPU.
Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει.

Φωτης

Λοιπόν εχουμε κ λεμε..Τρια κινητά μου έρχονται στο μυαλο με την καλυτερη αυτονομία..Mate 8,A5 2016,Z3..Ακο τις καλυτερες της αγοράς!!!Ειδικα το A5 2016 άσχετα αν εχει 1080ρ οθονη κ οχι 2Κ (που ειναι κ οθοναρα) απο τα s6,7 κ note 7 εχει την καλυτερη αυτονομία..Απο ολα τα Samsung στα 250€..

alexis touba

mate7 mate8 honor6 plus redmi note3 xiaomi

panos

Κλασσικα στα αρθρα του iPhone τα περισσοτερα σχολια. Νομιζω οτι με 2 , 3 αρθρα για iPhone την ημερα η επισκεψιμοτητα αυξανεται κατακορυφα.

ChristosT

@Chris_BMW σε κούρασα δεν σε κούρασα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και πάντα θα λέω την άποψη μου είτε σου αρέσει είτε όχι. Αυτό για να τελειώνουμε με προσωπικές επιθέσεις. Όσο για αυτό που λές για τον επεξεργαστή σου παραθέτω κάτι πολύ ωραίο που είχα δεί και σας αντιπροσωπέυει όταν βλέπετε την “ανυπαρξία” του hardware στο Iphone. Samsung users: We have the best QHD screen Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have the best camera Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have the best quality Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have the best and most features Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have the best battery Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have the best Android Phones Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have Expandable memory Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have headphone jack Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have fast charging Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have lris Scanner Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have Edge screen Apple users: iPhone is faster Samsung users: We have S-Pen Apple users: iPhone is faster Samsung users: We… Συνέχεια »

M.G

Αντικειμενικότατοι σε όλα οι Samsung users τι να σου πω; best design, best interface, best battery, best and most features, expandable memory, καλά που δεν είπαν ότι είναι και faster γιατί εκεί είναι που θα ξερενόμαστε στο best γέλιο, ever. Άσε τις αμπελοφιλοσοφίες και δες γιατί δεν βγαίνουν τα άλογα στο δρόμο. Από specs πάνε καλά.

petros

s7 edge μπαταρία… τουμπανο, κάμερα, οθονη, αδιάβροχο, design, ποιότητα υλικων, κάρτα μνημης μόνο του παίζει μπαλα φέτος

vasilist

@sakis το G5 έχει καλύτερη μπαταρία από το S7 και είναι γενικά πιο γρήγορο.
Τα είχα και το έδωσα το s7 μετά από αμέτρητα speed test και έλεγχος μπαταρίας, μόνο το μαύρο του s7 μου λείπει κάτι άλλα καλύτερη συσκευή το G5.
Τώρα γιατί έφαγε τόση λάσπη τι να πω… Πάντως χαίρομαι που το πήρα και είδα πέρα από την κράξιμο που έριχναν, τόσα χρόνια reviews και το οτι ασχολούμαι με την τεχνολογία απέδωσαν.

Agnostos13

@ChristosT:
Μα τα νουμερα που δινεις ερχονται στα λεγομενα μου…
“S6 (2κ) έχει κατανάλωση 0,65watts ενώ ένα Iphone 6 plus 1080p έχει κατανάλωση 0,79watts”
Αρα τα περισσοτερα pixels δεν σημαινει (απαραιτητα) μεγαλυτερη καταναλωση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.