iPhone 7: Διέρρευσε εικόνα από το module κάμερας με OIS

Ο Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας (OIS) είναι ενα χαρακτηριστικό που συναντάμε πλέον συχνά στις κάμερες των high-end smartphones. Η Apple το ενσωμάτωσε από το 2014 στα phablets της, iPhone 6 Plus και 6S Plus.

Τα απλά iPhone 6 / iPhone 6S όμως δεν έχουν Οπτικό Σταθεροποιητή, ένας λόγος για τον οποίο πολλοί κατακρίνουν το Cupertino. Φαίνεται όμως πως από φέτος αυτό αλλάζει, αφού σύμφωνα με εικόνα που διέρρευσε στο διαδίκτυο, ο Οπτικός Σταθεροποιητής θα υπάρχει και στο απλό iPhone 7.

Η εικόνα προέρχεται από το Γαλλικό site nowhereelse.fr και υποτίθεται πως απεικονίζει το module της κάμερας του iPhone 7. Μαζί με αυτό απεικονίζονται και τα modules των καμερών των iPhone 6, 6 Plus, 6S και 6S Plus. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε πως στα modules των δύο phablets και του iPhone 7 υπάρχουν εσωχές αριστερά και δεξιά του φακού. Σε αυτά τα σημεία υπάρχουν μικροσκοπικοί μηχανισμοί που σταθεροποιούν τον φακό, ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις κάμερες των 6 και 6S.

Αν το συγκεκριμένο module κάμερας ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε τα δύο νέα iPhones θα διαφέρουν μόνο στον φημολογούμενο δεύτερο φακό του 7 Plus. Μπορεί αυτό από μόνο του να καθιστά την κάμερα του Plus σαφώς ανώτερη, αλλά ο Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας είναι ένα χαρακτηριστικό που θα έπρεπε από καιρό να υπάρχει στο iPhone και καλώς που το βλέπουμε φέτος. Μένει να δούμε αν όλα αυτά αληθεύουν στην επίσημη παρουσίαση των iPhone 7 / 7 Plus σε μερικές μέρες.

iphone 7 ois, iPhone 7: Διέρρευσε εικόνα από το module κάμερας με OIS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Αφού θα βάλει ois και στο μικρό εν έτη 2016 2017 καλά είναι λες και μόνο το μεγάλο είναι ακριβό και το μικρό έχει 200 ευρώ.

Topdim

Πω πω τεχνολογία η Apple…!!!

alexis touba

Μπραβο στην apple!!!@χα χα χα χα χα χα χα χα χαχα χα χαχαχα οχ χα χα χα χα χα ωχ χα χα χα!!@Ερε παλι προτοτηπησανε.Ασε που αρχηζουν να βγαινουν βρωμες οτι απο το 2019 θα μπορεις να στελνεις και φωτο μεσο bluetooth!!@

Άλεξ

Πωωωωωω καινοτομία!!!

okrad

Μεχι χθες βασικα και μεχρι σημερα δεν ηξεραν τι ειναι ΟΙS τωρα που το ‘μαθανε’ τα χειτερακια βγηκαν να κραξουν.Τοσο ωραιο site καταντησε να μπαινει ο καθε ‘πικραμενος΄ στην πραγματικη ζωη και να βγαζεις μισος.Παιδια εγω δει καμερες και καμερες σε κινητα και του Iphone ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ αλλα ειναι πολυ καλη και ανταγωνιζετε με αλλες ναυραρχιδες.Μια αναζητηση στο google καντε.Οταν θες να σεβαστουν την γνωμη σου πρεπει να την διατυπωσεις σωστα και να εχεις σωστα επιχειρηματα οχι να λες ‘Μπραβο στην apple!!!@χα χα χα χα χα χα χα χα χαχα χα χαχαχα οχ χα χα χα χα χα ωχ χα χα χα!!@Ερε παλι προτοτηπησανε.Ασε που αρχηζουν να βγαινουν βρωμες οτι απο το 2019 θα μπορεις να στελνεις και φωτο μεσο bluetooth!!@΄ Οχι ρε φιλε δεν θα σεβαστω την γνωμη σου και ειμαι σιγουρος οτι εισαι ενας απο τους κατοχους ποθ ακουω σε καφετεριες να ρωτανε ο ενασ τον αλλον ‘ποσους πυρηνες εχει το δικο σου ρε΄Εχω αλαξει αρκετα κινητα και απο τα πρωτα android αλλα πιστεψε με το android ειναι τουλαχιστον 2 χρονια πισω απο το ios αλλα δεν καθομαι να κραζω ουτε το andoid ουτε καμια andrοid συσκευη.Απλος ο καθενας με το κοντο του και το μακρι… Συνέχεια »

Φωτης

Okrad@ εχω iPhone χρονια κ θελω να το στείλω..Μπούχτισα δεν μπορω ΑΛΛΟ!!!Υπαρχουν Τορ android συσκευές που σε πολλα πράγματα ειναι αρκετα ανώτερες..Ασε που βαρέθηκα να ειμαι περιορισμένος..

Agnostos13

@alexistouba:
Στο iphone μπορεις να στειλεις φωτογραφιες και μεσω bluetooth (οπως το 2010) ή και μεσω wifi (οπως αρμοζει σημερα)! Μαλλον δεν τα ξερεις καλα!
Δυστυχως για τους λατρεις του retro δεν εχουν βαλει υπερυθρες…

Manuelo

Okrad το αν θα σεβαστείς την γνώμη του καθενός ή όχι εδώ μέσα αυτο πίστεψε με δεν ενδιαφέρει κανέναν! Το site παραμένει πάρα πολύ ωραίο. Τωρα συνέχισε να απολαμβάνεις εσύ λειτουργικό κι εμείς οι υπόλοιποι πραγματική καινοτομία και τεχνολογία.

Thanosgr13

Φωτη γιαυτο υπάρχει το jailbreak

temasek

okrad εισαι σε τεχνολογικο site και ολοι ξερουν τι σημαινει το ois,τα υπολοιπα περι πικραμενους κρατα τα για τον εαυτο σου επειδη σου “θιξαμε” το κινητο

jim

Κάθε iPhone είναι βαρετό. (πάντα ) Για να δούμε το 7.

okrad

Εγω δεν θυγομαι καθολου και δεν με πολυ ενδιαφερει γνωμη πολλων εδω μεσα γιατι γνωριζω πολλα απο τεχνολογια δεν περιμενω να μου μαθει η κθρια Μαρικα.Ειμιυνα κατοχος πολλων android συσκευων αλλα αγανακτουσα.Galaxy s4 BE αγορασμενο στα 680 ευρω τοτε.Πραγματικα ειχα υποφερει.Lg g3 κανονικα επρεπε να ονομαζετε LG GBUG2.Τα μονα android που πυθουν (κατι ηξερε ο Steve και ειχε αδυναμια σε αυτους)ειναι η sony.Oι αλλοι ειναι πανηγύρι.Η εικονα αυτη τα λεει ολα.Ξυδι?
https://lolindian.com/images/2015/March/6/apple-samsung-sony-funny.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.