iPhone 7: Η Apple εξηγεί γιατί αφαίρεσε την υποδοχή ακουστικών

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε ως φήμη ότι η Apple μπορεί να αφαιρέσει την θύρα ακουστικών, ήταν πολλές οι αρνητικές αντιδράσεις ενώ οι fans της έκαναν ακόμη και online ψηφοφορία. Ωστόσο η ίδια δεν φάνηκε να πτοείται.

Εχθές έκανε την μεγάλη ανακοίνωση των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, από τα οποία απουσιάζει η παραδοσιακή 3.5 χλστ. υποδοχή για τα ακουστικά.

Γνωρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει ποικίλα σχόλια, η Apple θέλησε μέσω του επικεφαλής του τμήματος marketing Phil Schiller, να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε ένα τέτοιο βήμα. Αρχικά, ο Schiller επεσήμανε πως “η λήψη μιας τέτοιας απόφασης ήθελε κουράγιο από την πλευρά της Apple, κουράγιο να πάει παρακάτω, να κάνει κάτι καλύτερο που μας ωφελεί όλους” και συνέχισε λέγοντας ” και η ομάδα μας διαθέτει τεράστιο κουράγιο”.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι ένα Lightning dongle μπορεί να προσαρμοστεί σε παλαιότερες συσκευές, με την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών ελευθερώνεται χώρος για να χρησιμοποιηθεί για πιο σημαντικούς λόγους και το πιο σημαντικό είναι ότι η Apple διευρύνει το όραμά της σχετικά με την καλύτερη ποιότητα ήχου που θέλει να φέρει.

Μέσα στο κουτί του iPhone 7 και iPhone 7 Plus η Apple περιλαμβάνει EarPod ακουστικά με lightning καλώδιο, αλλά και 3.5mm to Lightning port adapter. Επιπλέον, ανακοίνωσε και τα νέα ασύρματα ακουστικά Apple AirPods, τα οποία θα κυκλοφορήσουν Οκτώβριο με τιμή στα 159 δολάρια.

Να πούμε ότι η Apple δεν είναι η πρώτη που κυκλοφορεί smartphone χωρίς υποδοχή ακουστικών, πρόσφατα προηγήθηκε η Lenovo με το Moto Z. Μένει να δούμε αν και πόσοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν το νέο trend που θέλει να καθιερώσει η Apple.

Δείτε το video:

iphone 7 headphone jack, iPhone 7: Η Apple εξηγεί γιατί αφαίρεσε την υποδοχή ακουστικών

iphone 7 headphone jack, iPhone 7: Η Apple εξηγεί γιατί αφαίρεσε την υποδοχή ακουστικών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

69 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Έχεις παλιά ακουστικά; Χρησιμοποιείς το dongle. Δεν έχεις; Βάζεις τα νέα ear pods. Έχεις bt όπως εγώ εδώ και χρόνια και δεν θέλεις μια αρχαία θύρα που σου τρώει πολύτιμο χώρο στην συσκευή σου; Κάνεις πάρτι 😛

Αντιαριστερος

Είσαι πρόβατο? Ακολουθείς πιστά ότι σου λένε

Kakalos

Δεν μας ειπαν πως θα βλεπεις ταινια και θα φορτίζεις ταυτόχρονα

ουδεν7

αν θυμαμε καλα και καποια μοντελα της σειρας xperia (z2 z3 z5 ) εχουν στερεοφωνικα μεγαφωνα αλλα η υποδοχη 3.5 mm ηταν εκει.αν κυρια apple ηθελες και στερεο κ 3.5 απλα μετεφερεσ την 3.5 mm στο πανω μερος της συσκευης κα τα στερεο σ οπως ειναι τωρα..ναι υπαρχει ανταπτορας αλλα δεν εχεις το πλεονεκτημα του φορτιζω και ακουω μουσικη την ιδια ωρα..εκτος αυτου, με τιμη 159 dol (στην ελλαδα σιγουρα πιο ακριβα) αγοραζω wireless earphones beats που ειναι 100 σκαλια καλυτερα…
Υ Γ δεν υποστηριζω ουτε αππλε ουτε κατι απο android. λεω την γνωμη μ και μ αρεσει παντα το καλυτερο ..που στη σιγκεκριμενη στιγμη η apple απεχει …

John

Με τα ασύρματα και φορτίζεις και βλέπεις ταινία . Αν δεν σου κανει τραβά στην σαμσουνια.

Paolo

Καλα εκανε η apple και η lenovo και την αφαιρεσαν τη θυρα γιατι καποτε πρεπει να προχωρησει η τεχνολογια και να σταματησουμε να χρησιμοποιουμε θυρες του προηγουμενου αιωνα

kourouva

Πραγματικα δεν καταλαβαινω τους ανθρωποθς ναι δεν ειμαι φαν μποι και γουσταρω samsung αλλα την τρελα μου γτ να μην θελω την εξελιξη ενα λογο ακου τωρα προβλημα οταν σας πουν θα βγαλουμε και θυρα φορτισης κλαψτε περισσοτερο βασικα τι τα θελουμε τα κινητα ας παρουμε ενα τενεκε με συρμα μια χαρααααα

tivot

@αντιαριστερος, ξέρεις να διαβάζεις;;. Για όσους χρησιμοποιούν την παλιά υποδοχή, βάλανε το dongle. Απλά και ωραία πράγματα.

azriel84

Αντιαριστερέ (πόσο κόμπλεξ άραγε με τέτοιο όνομα) φοβερά επιχειρήματα ρε συ, για το Χάρβαρντ είσαι, χαραμίζεσαι εδώ φιλαράκι. Πήγαινε δώστους τα φώτα σου.

@Kakalos το μόνο point που πράγματι έχει βάση και δεν θα διαφωνήσω, είναι συμβιβασμός. Το update του κινητού φέτος είναι άθλιο, δεν μετανιώνω καθόλου την μετάβασή μου σε S7 Edge. Αλλά η αφαίρεση της θύρας, ειδικά για μένα που μισώ τα καλώδια και χρησιμοποιώ bt εδώ και χρόνια ήταν απόλυτα ευπρόσδεκτη και αναμενόμενη σε οποιαδήποτε συσκευή. Μακάρι να το κάνει και του χρόνου η Samsung για μεγαλύτερη μπαταρία πχ και ήχο από USB type C για όσους θέλουν να παραμείνουν στα καλώδια.

Gvirginia

@azriel84 Ναι, σύμφωνα με αναλυτές, τα 7άρια βγήκαν μόνο και μόνο για να υπάρχει νέα συσκευή (χρήματα στα ταμεία). Του χρόνου με την “επέτειο” λένε θα δούμε “ριζικές” αλλαγές.

Agnostos13

Η αλλαγη εκτος της εξοικονομησης χωρου δινει τη δυνατοτητα για ακουστικα με active noise canceling που θα προσφερουν καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα (δεν αναφερθηκε αν τα νεα earpods ειναι τετοια). Και για οσους προτρεξουν οτι υπαρχουν ηδη ακουστικα με active noise canceling και mini jack να επισημανω οτι αυτα χρειαζονται μπαταριες για να λειτουργησουν (καθως η λειτουργια anc χρειαζεται ρευμα που θα τροφοδοτει το chip) ενω μεσω του lightning θα ταβαει ρευμα απο την ιδια τη συσκευη!

James

Καλά όλα αυτά, αλλά δεν εξήγησε γιατί δε χρησιμοποιεί μία στάνταρ θυρα, να πάμε όλοι μαζί παρακάτω, αλλά δημιουργεί προβλήματα στον κοσμο που σε άλλες συσκευές θα έχει lightning, σε άλλες USB type c και σε άλλες 3.5 mm

Gabriel

Εγώ ανυπομονώ να βγει το iPhone που θα το φορτίζω με ρεύμα apple μόνο από πρίζες apple.

Νίκος

Οκ αλλα ολα. τα παλια κινητα ετσι δεν ηταν ?? Χωρις θυρα 3.5 με. Μια θυρα για ακουστικα και φορτιστη και ενα σονυ ερικσον που ειχα μαλιστα ειχε και διπλο ανταπτορα για να φορτιζεις και να ακους μουσικη ταυτοχρονα Γιατι το κανουμε θεμα ??αυτο δεν ειναι καινουριο !!! Αν ηταν μονο ασυρματα οκ αλλα η μπαταρια μετα ?

Babadook

Ο μόνος λόγος που αφαίρεσαν την θύρα ακουστικών είναι για να προωθήσουν τα ασύρματα ακουστικά. Χωρίς αυτά δεν θα μπορείς να το φορτίζεις και να ακούς μουσική ταυτόχρονα. Αλλά ναι τώρα θα έχει 2 ηχεία για να ακούς τέρμα TUS στο λεωφορείο για το σχολείο.

Μπράβο Apple! ΜΠΕΕΕ!

Babadook

@Νίκος Εχεις απόλυτο δίκιο!
Το σύνθημα μας είναι “Πίσω Ολοταχώς!” και όταν λέμε πίσω εννοούμε το ένδοξο παρελθόν. Εμπρός για πίσω!

Eleonora

Η apple απλα χρυσωνει το χαπι.Ουσιαστικος λογος δεν υπαρχει,προσωπικα εγω δεν πειθομαι με τη δικαιολογια του χωρου.Ενα στανταρ το οποιο ειναι για 100 χρονια κ ειναι οπως το αποκαλεσε η apple “ancient” , δεν πρεπει να αφαιρειται για να φανει κατι “κουλ” ,αλλα να προστατευεται.Αν υπηρχε πραγματικα καλυτερη ποιοτητα ηχου,τοτε εταιριες οπως η Sony που εχει τρελα με την ποιοτητα ηχου και εβγαλε ενα mp3 player των 3000ευρω,θα ειχε σιγουρα προχωρησει στην νεα τεχνολογια,και δεν θα περιμενε την Apple που ακομα και τωρα δεν επιτρεπει την ανταλλαγη αρχειων μεσω Bluetooth.Πιστευω πως η apple απλα το αφαιρεσε για να μειωσει το κοστος παραγωγης ενδεχομενως.

Agnostos13

@James:
Να υοθετησουν και στα αλλα (και οι αλλοι) lightning!

kostas

@eleonora να μειωση το κοστος να αυξηση τα εσοδα απο τα ασυρματα ακουστικα.

Agnostos13

“Πιστευω πως η apple απλα το αφαιρεσε για να μειωσει το κοστος παραγωγης ενδεχομενως.”
Θα πω την αληθεια…δακρυσα!

Γιάννης

Ελάτε ρε παιδιά. Τι έγινε δηλαδή χωρίς ακουστικά?? Λίγος καρκίνος παραπάνω! Ούτως ή άλλως πειραματοζωα είστε!

Chris

Θέλω να φορτίζω το κινητο και ακούω την μουσική μου από ακουστικά με 10 φορές καλύτερο ήχο (aka technica) Θέλω λύση!!!

James

@Agnostos13 γιατί να υιοθετήσουν lightning; Για να πληρώνουν ενοίκιο στην apple; Αφού υπάρχει το type c, στην ανάπτυξη του οποίου συμμετείχε και η Apple πολύ ενεργά

thanos

τεχνολογικη προοδος δεν εινα η αφαιρεση μιας υποδοχης και η αντικατασταση της απο εναν ανταπτορα. ο μονοσ λογος που αφαιρεθηκε ειναι η προωθηση των ασυρματων ακουστικων

Geo

Συγγνώμη… προηγήθηκε στο λανσάρισμα smartphone χωρίς υποδοχή ακουστικών η Lenovo με το Moto Z αλλά μένει να δούμε πόσοι ακόμη κατασκευαστές θα το καθιερώσουν επειδή το χρησιμοποίησε η Apple σαν δεύτερη;;;; Techblog μας μπερδεύεις….. Πολύ μας μπερδεύεις!!!!!

Gvirginia

@Chris Τότε το 7 δεν είναι για σένα… Περίμενε μπας και βγει splitter η πάρε το 6s. Απλά τα πράγματα…

Ioannis

Εγώ γουστάρω έτσι που το έκανε το iPhone
Τα ακουστικά με το jack είναι εκτός μόδας

Geo

@Ioannis
Ακουστικά με audio jack υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν… Για smartphone τώρα εδώ και χρόνια μεγάλος αριθμός χρηστών χρησιμοποιεί Bluetooth.

Σταύρος Χρι

Ο τίτλος λέει : η Apple εξηγεί….
Διάβασα το άρθρο αλλά ακόμα δεν καταλαβα γιατί….
Μάλλον το επιχείρημα ήταν: θέλει κουράγιο για να το κάνεις και εμείς έχουμε το κουράγιο…
Συγκινήθηκα…

Xarisgru

Αν και ομολογουμενως ειμαι fanboy της samsung και δεν υποστηριζω σε καμια περιπτωση την κινηση της apple, δεν ειδα να δημιουργειται τοσος ντορος για την samsung οταν αφαιρεσε το ραδιοφωνο! (που και παλι δε συμφωνησα) θελετε να κανετε τα ευκολα δύσκολα ή για να το πω καλυτερα,να κανετε τα εύκολα ακριβα!

Μάνος Καραδήμος

Δυστυχώς οδηγούμαστε στην εποχή της παλιάς Sony Ericsson όπου είχε proprietery jack και χρειαζόσουν spliter για να το φορτίζεις και να ακούς μουσική, κάτι παρόμοιο με το νέο Macbook με το Type C USB. Επιστρέφουμε στην εποχή των proprietery jacks των προ 2009 κινητών.

Geo pap

Σαν συσκευη το iphone 7 μου αρεσε παρα πολυ και με ωραια και ενδιαφέρον specs.α λλα αυτο με τα ακουστικα είναι βαρη.δεν ξερω αν ριναι καλο η κακο αυτο θα το δειξει ο χρόνος μονο.εγω παλι εχω αφησει τις τελευταιες μου ελπιδες στην nexus σειρα για να ανανεωσω το κινητο μου μετα απο χρονια.το iphone 7 παντως θα κερδισρι την αγορά οπως και να χει μας αρέσει δεν μας αρεσει το μονο που μενε να δουμε ειναι το ποσο ψηλά θα φτάσει

vasilist

Μόνο για τα λεφτά το έκανε, αφαιρεί την θύρα γλυτώνει λεφτά από τα εκατομμύρια iPhone που θα πουληθούν και θα πάρεις και τα δικά της ασύρματα με αποτέλεσμα να βγάλει περισσότερα ακόμα και από τον έξτρα ανταπτορα που θα πρέπει να κουβαλάς αν ακούς σε ακουστικά υψηλής ευκρίνειας με πολύ καλό ήχο η 3.5 είναι must.
Και μην πει κανένας για ασύρματα με πολύ καλό ήχο γιατί θα δείξει που δεν έχει ιδέα από ήχο και δεν θα μπω στον κόπο να του εξηγήσω αλλά τουλάχιστον όσοι ξέρουν από ήχο θα καταλάβουν.
Καλά κάνει και την αφαίρεσε την θύρα και ας είναι μικρό downgrade αλλά μην προσπαθείτε να την δικαιολογία είτε και ολας.

NZ

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ περιμένω Sennheiser Wireless να γουστάρω.

Λευτέρης

@John τότε δώσε μου 159 δολάρια (δεν ξέρουμε ακόμα στην Ελλάδα πόσο κοστιζουν) για τα νέα airpods σε ένα ήδη πανάκριβο τηλέφωνο.

Manolis L

Ακριβώς ότι είπε και η @Eleonora . Πρέπει να είσαι γενικά πολύ στόκος για να μην καταλαβαίνεις ότι το έκανε για τα λεφτά. Χώρος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για το audio jack. Είναι ένα jack που έχει τεράστια αγορά πίσω του, ολόκληρη βιομηχανία μουσικής βασίζεται χρόνια σε αυτό, είναι reliable, έχει καλή ποιότητα και το compatibility με τα πάντα για τα σημερινά δεδομένα είναι τρομερό (δεν πρόκειται να το πω backward compatibility επειδή το έβγαλαν από ένα κινητό). Ολόκληρη η κίνηση βασίζεται στο να οδηγήσει όλο αυτό το τεράστιο κοινό όπου χρησιμοποιεί ακουστικά καθημερινά για μουσική στο να αγοράσει τα ασύρματα καθώς όποιος χρησιμοποιήσει το dongle αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι είναι μια δύσχρηστη μαλακία, γλιτώνοντας μαζί και κόστος για τα jack inputs. Ακόμη, επειδή η Apple βρήκε τρόπο να τα χρησιμοποιήσει μέσω του dongle δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή κίνηση αυτόματα, ηρεμίστε. Συνοπτικά το value για χώρο που θα κερδιθεί είναι πολύ μικρότερο του value χρησιμότητας που είχε η θύρα. Μην μπαίνουμε πάλι στον κόπο να το κάνουμε ολόκληρο thread όπως προείπαν και κάποιοι, απλά σας το εξηγούνε.

Χρήστος

Απλά θα μπορούσε να πάει με USB type C και να είμαστε όλοι χαρούμενοι

Agnostos13

@James:
Ας υιοθετησουν και type-c…μικρη σημασια εχει! Αλλο ειναι το θεμα μας

@Thanos:
Τεχνολογική προοδος θα είναι να βάλουμε καμιά δεκαρια υποδοχές ακόμα;

@Vasilist:
Αν ηθελες κρυσταλινο ηχο θα προτιμουσες lightning σε dac απο το mini jack!

James

@agnostos13 ποιο είναι το θέμα μας; Ότι αντικατέστησε ένα universal στάνταρ πρότυπο σύνδεσης με ένα ιδιόκτητο μόνο και μόνο για να εγκλωβίσει κόσμο και να πουλήσει ταυτόχρονα πανάκριβα ασύρματα ακουστικά;
Μήπως οι ανταπτορες που ξεχνιούνται/χανονται;
Μήπως το hub που χρειάζεται για να να φορτίσεις και να ακούς μουσικη, αν θέλεις να σου βγει κάπως φθηνότερα από 160 δολάρια;

Γιατί σίγουρα η ποιότητα του ήχου δεν είναι το θέμα μας. Αυτή επιτυχνάνεται και με στάνταρ πρότυπα.

Babadook

Κοιτά να δεις που τους αφαίρεσε την θύρα ακουστικών και αυτοί πανηγυρίζουν.
Αι αι τσαπ τσαπ τσαπ! ΜΠΕΕΕΕΕ!

VasiliS7Edge

Εγω πάλι θα γουσταρα ένα κινητό τόσο minimal που να μην έχει τίποτα άλλο εκτός απο ενα ενιαίο σώμ και την οθόνη μπροστά. Το power on/off καθώς και το vol Up & Down να γίνεται με αισθητήρες στο σώμα της συσκευής. Η φόρτιση πάλι με ασύρματο τρόπο ή με καλώδιο με επαγωγικό τρόπο σε οποιοδήποτε σημείο της συσκευής. Σε καλό δρόμο είναι η Apple για μένα. Κάτσε να αλλάξω πλευρό τώρα.

Λογικός

Οι μισοί από εσας που γράφετε όπως κ γω δεν θα πάρουμε iPhone . Γιατί ασχολειστε δεν μπορώ να καταλάβω ! Αυτός που θα έχει λεφτά να πάρει το μήλο θα έχει λεφτά και για ακουστικά! Το βασικό ομως θα είναι να πάει απατο ( δεν παίζει λόγο φανμποις) και να μην ακολουθήσει άλλη εταιρία αυτή την λογικη !

Agnostos13

@James:
Κυριως αντικατεστησε ενα αναλογικο μεσο με ενα ψηφιακο…
Να μην ειμαστε οπισθοδρομικοι!

@Babadook:
Μασα εσυ το χορτο σου πασα μου…και ασε τους μεγαλους να “μιλησουν”

james

@Agnostos13 στην πραγματικοτητα δεν αντικατεστησε, αλλα αφαιρεσε ενα αναλογικο μεσο και στη θεση του εβαλε… τιποτα! Τα ασυρματα και τα lightning ακουστικα υπηρχαν ηδη στο iphone. Απλα στερησε απο καποιους ακομα μια επιλογη για τους λογους που εχουμε αναλυσει ηδη.

keysmith

Καναμε δεκαετίες να γίνει στανταρ το 3.5” όταν παλαιότερες εποχές ο καθένας είχε το δικό του βύσμα. Το ίδιο έγινε και με το micro usb μέχρι να γίνει καθολικός φορτιστής!

Τα οφέλη ήταν προφανή και τεράστια. Αγόραζες μια φορά ακουστικά (καλά ή φτηνά) και φορτιστή. Και μία φορά να μη αγόραζες όποιος είχε σου δάνειζε το δικό του και ότι ακουστικά έβρισες χρησιμοποιούσες και σε ηχεία και σε ενισχυτές συνέδεες out of the box οποιοδήποτε κινητό και έρχεται η apple ακόμα μία φορά να σου πει ότι αφαίρεσα την θύρα 3.5mm..

.. για το καλό σου!!!!!!!!?!?!!!

.. και υπάρχουν τύποι που συμφωνούν!!??!?!!!??!?

Χάσατε την microSD, σας άλλαξε το μέγεθος της sim 2 φορές, δεν έχετε micro usb, συνεχίζει να έχει κλειδωμένο το bt και σαμποτάρει κοινούς τρόπους συνδεσιμότητας, και τώρα δεν θα έχετε 3.5mm και θα ψάχνετε αντάπτορες και ιστορίες..

… Και χαίρεστε και συνεχίζετε να αγοράζετε??!?!?

Χαχαχαχα… Οπαδοί “θρησκείας” με σύνδρομο Στοκχόλμης (αγαπάς αυτόν που σε κρατάει όμηρο!) μου κάνει.

madmichalis

Πιστευω ότι το 7 είναι η πιο ολοκληρωμενη πρόταση smartphone στην αγορά. Πανισχυρο, όμορφο, με μπαταρία που βγάζει άνετα μια μέρα. Η τιμή του είναι όντως ακριβή αλλά ότι δίνεις παίρνεις. Ο αποθηκευτικός χώρος του 6S είναι τεχνολογίας NVMe όπως οι ssd στα macbook έχει ταχύτητα 400mb/s read 160mb write. Αυτή τη στιγμή στο skroutz μια sandisk extreme pro 64GB κοστίζει 120E με χαμηλότερες ταχύτητες. Επίσης μέσα στην τιμή του είναι κ 5 χρόνια άμεσων updates. Αφού βελτίωσε τόσο την κάμερα, που πιστεύω ήταν το μόνο σημείο που υστερούσε σε σχέση με άλλα κινητά. Η αδιαβροχοποίηση που έφερε πρώτη η Sony είναι ευπρόσδεκτη προσθήκη. Για όσους λένε ότι υστερεί στην οθόνη τους καταλαβαίνω αλλά εγώ από τη στιγμή που δεν βλέπω pixels και βλέπω φυσικά και όχι ψευτικα χρώματα είμαι ικανοποιημένος. Δε θα κάτσω να δω ταινία άλλωστε σε 5 ιντσες. Μακάρι να βάλει και 4Κ οθόνη καποια στιγμή απλώς η οθόνη δεν είναι ο λόγος που αγοράζω ένα κινητό αρκεί να καλύπτει τις παραπάνω προυποθέσεις που ανέφερα. Ειμαι υπέρ τις αφαίρεσης της θύρας γιατί γενικά ειμαι υπέρ της εξέλιξης στην τεχνολογία. Εξάλλου αν δεν ήταν η apple με τις παράξενες αποφάσεις της όπως να μη βγαίνει η μπαταρία και… Συνέχεια »

Agnostos13

@James:
Χωρις να φυγει κατι δεν υπαρχει ο ορος “αντικατασταση”!

james

@Agnostos13 μα δεν εχουμε καμια αντικατασταση εδω

Kwstas Anastasiou

Αν και Apple Fun αγοραζω καθε χρονο το καινουργιο iphone,πιστευω οτι τωρα με την αφαιρεση του τζακ δεν θα το αγορασω,ειναι πολυ συχνο φαινομενο για εμενα να φορτιζω και να ακουω μουσικη,μενουμε στο 6s λοιπον και βλεπουμε…

Ntoz

Unibody =ακριβότερη συσκευή, δυσκολία αντικατάστασης μπαταρίας, αυξημένη θερμοκρασία Κ στατιστικά κάτι που ισχύει, αυξημένη ακτινοβολία σαρ.

α

Έχοντας το υπέροχο mate 8 Κ μην ξαναπαιρνοντας iphone(5s)και Samsung (s5), βλέπω μια βασική διαφορά στους δύο “victims fan”.
1. Οι μεν της Samsung, ευτυχώς τιμωρουν οπoτε πρέπει την εταιρεία τους, και αυτή αναγκάζεται να διορθώσει τις βλακειες(αφαίρεση sd, αφαίρεση αδιαβροχοποιησης μετά το s5 κι όπως θα κάνουν με αφαίρεση removable battery που δε θα κόστιζε τίποτα τώρα που πχ είχε προβλήματα η μπαταρία του note7 .
2.οι δε της Apple δέχονται όχι μόνο τα πάντα, αλλά εγκλωβιζονται όλο Κ πιο πολύ, μη έχοντας τις εναλλακτικές του Android αλλά πληρώνουν όλο Κ περισσότερα αποπανω.
Ειλικρινά, μονο αν απαιτούμε Κ τους τιμωρουμε μη αγοράζοντας, έστω για ένα διάστημα, μας υπολογίζουν Αλλιώς, μια ζωή θύματα.

Gvirginia

@Ntoz Η unibody κατασκευή δεν επηρεάζει το sar.

michalis

Την στιγμή που η apple αντικατέστησε το mini jack για να προωθήσει τα ασύρματα ακουστικά η samsung έχει ήδη βγάλει τα Samsung’s Gear IconX που ειναι και πιο τεχνολογικά προηγμένα, πιο ανατομικά και εργονομικά και δεν κρέμονται σαν μύξα όπως της apple …..χωρίς να καταργήσει την θύρα.

Anakin

Φθηνές δικαιολογίες είναι το κέρδος σκέφτεται που θα βγάλει από τα ακουστικά

bezilys

Είναι που είναι ανεβασμένο αρκετά το Sar στα iPhone τώρα και με τα ασύρματά ακουστικά…….

χρηστος

Το εκανε για να παρει παραπανω λεφτα διοτι ξερει οτι θα τα παρουν..
160 ευρω ειναι απιστευτα υψηλη τιμη (χωρια τα 800+ ευρω του κινητου).
παντως samsung, sony κτλ εκανα αδιαβροχα κινητα και με την υποδοχη για ακουστικα. Καμια δικαιολογια λοιπον: απλα το εκανα για τα λεφτα & υπαρχουν καποιοι που θεωρουν τα κινητα αυτα αξια για την τιμη τους..

Eleonora

“ενω μεσω του lightning θα ταβαει ρευμα απο την ιδια τη συσκευη!” εγω μην σου πω εκανα τσισακια μολις το διαβασα.

Gvirginia

@bezilys Τι σχέση έχουν πάλι τα ασύρματα ακουστικά με το SAR…?

Κωνσταντίνος

Δεν με τρελενει η Apple,δεν θα επαιρνα Apple χωρις να σημαινει οτι με χαλαει κι ολας,αλλα αυτοι που λεν για φορτιση και ακουστικα,σας λεει τιποτα αυτο https://warp.gr/media/catalog/product/cache/1/small_image/430×404/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/s/cst75.jpg Λετε να ειναι τοσο δυσκολο αν γινει μια τετοια υλοποιηση;;

Spyros

Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ποτέ αυτή την θύρα ούτε χρησιμοποιώ ακουστικά. Οπότε δεν θα με πειράξει αν την αφαιρέσουν όλες οι εταιρείες. Αλλά το σωστό είναι να μείνει επειδή υπάρχουν άνθρωποι που το χρησιμοποιούν.

bezilys

@Gviginiaότι είναι ασύρματο ακτινοβολί,φορτιστής, ακουστικά κι ότι άλλο που είναι ασύρματο!

JohnWave

Καταρχάς όποια εξήγηση δίνει η Apple να διευκρινήσουμε ότι δεν τη δίνει προς τους πιστούς αγοραστές iphone αλλά στους νέους που θέλει να προσθέσει. α) Όταν εξηγούσε τα περί ανθρώπινου αντίχειρα και ιδανικού μεγέθους 4 ιντσών, χρειάζονταν οι αγοραστές iphone εξήγηση ; Την υπερασπίστηκαν με ζήλο όλοι οι fans ενωμένοι σαν μια γερή γροθιά και μετά έγιναν μια γερή γροθιά για τις εξωγήινες 4.7 ίντσες που έγιναν σε μια μέρα γήινες ! β) Για τα παλαιολιθικά bezels που έχουν αφήσει το screen/body ratio στο 65,5% ζητούν εξήγηση ; γ) Για τη μπαταρία έχουν ζητήσει εξήγηση; δ) Για την έλλειψη quick charging εν έτει 2016-2017 ; Mε άλλα λόγια : Οτιδήποτε και αν κάνει η Apple, οτιδήποτε και αν δεν κάνει, η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών iphone ( όχι το 100% για να μην παρεξηγούμαι) θα το έχει αποδεχτεί εξαρχής πριν την κυκλοφορία της συσκευής και χωρίς να ζητά καμιά εξήγηση. Το γνωρίζουμε όλοι αυτό, το γνωρίζει και η Apple. Οι όποιες εξηγήσεις στρέφονται στους νέους δυνητικούς αγοραστές iphone. Προσωπικά την εξήγηση “το κάναμε για να εξοικονομήσουμε χώρο για πιο σημαντικούς λόγους” την πετώ στα σκουπίδια. Ποιος είναι ο “πιο σημαντικός λόγος” που εφαρμόστηκε τελικά στο iphone 7; Τι προστέθηκε στο… Συνέχεια »

NZ

Πλάκα στην πλάκα, τώρα που το σκέφτομαι, αν και μου αρέσει πολύ η ιδέα των ασύρματων ακουστικών, θα με θυμηθείτε θα πέσει πολύ κλεψιά! Δεν προστατεύονται τ’ ακουστικά έτσι.

Γιαννης

Στην κοινοτητα των audiophile το jack 3.5 παραμένει, αλλά τι ξέρουν αυτοί…

Agnostos13

@Eleonora:
Προφανώς δεν κατάλαβες γραμμή από τα παραπάνω!

@james:
Πως δεν έχουμε αντικατάσταση…δεν έφυγε μια αναλογική έξοδος για να έρθει μια ψηφιακή;

haris

Ρε άνθρωποι αυτά τα ακουστικά που έβγαλε στην αγορά συνδέονται και με το 6s.
Απλά χάσατε την αναλογική 3.5 και την υπερασπίζεστε ακόμα?
Ρε για όνομα αυτό είναι ψυχασθένεια…

James

@Agnostos13 προφανώς δε θέλεις να καταλάβεις. Έφυγε μία αναλογική, αλλά στη θέση της δεν ήρθε τίποτα, επειδή η ψηφιακή υπήρχε ήδη. Είναι η ίδια που χρησιμοποιείς για να φορτίσεις και ήδη υποστηρίζει έξοδο ήχου και εξωτερικά dac. Δεν πρόσθεσε τίποτα παραπάνω από ο,τι ήδη υπήρχε, μονο αφαίρεσε κάτι. Πόσο πιο απλά να το πω; Το γιατί το αφαίρεσε, όλοι το έχουμε καταλάβει, εκτός από εσάς τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς, για να το θέσω κομψά.

Agnostos13

Ελαχιστοι γνωριζαν οτι η lightning ειναι ψηφιακη εξοδος για ηχο…οι περισσοτεροι την ειχαν μονο για τη φορτιση! Τωρα το εμαθαν!

James

“Ελαχιστοι γνωριζαν οτι η lightning ειναι ψηφιακη εξοδος για ηχο…οι περισσοτεροι την ειχαν μονο για τη φορτιση! Τωρα το εμαθαν!”

Κύριοι διαχειρισταί του σάιτ, παρακαλώ προσθέστε emoji στα σχόλια, θέλω να κάνω facepalm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.