iPhone 7: Το δημοφιλέστερο κινητό για το δεύτερο τρίμηνο του 2017

iphone 7 best seller q2 2017, iPhone 7: Το δημοφιλέστερο κινητό για το δεύτερο τρίμηνο του 2017

Η Strategy Analytics δημοσίευσε τα αποτελέσματα της νέας της έρευνας για τα smartphones με τις καλύτερες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Την κυριαρχία έχουν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, στην πρώτη και δεύτερη θέση.

Τα Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8+ ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση με τα best-selling smartphones για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, είναι το Xiaomi Redmi 4A με 5.5 εκατ. παγκοσμίως.

Το iPhone 7 πούλησε 16.9 εκατ. κομμάτια και πήρε 4.7% μερίδιο αγοράς. Tο iPhone 7 Plus πήρε το 4.2% της πίτας με 15.1 εκατ.

Η Samsung, που ανακοίνωσε τα Galaxy S8 και Galaxy S8+ τον Μάρτιο και ξεκίνησε τις αποστολές τον Απρίλιο, κατάφερε να πουλήσει 10.2 εκατ. και 9 εκατ. κομμάτια, αντίστοιχα.

iphone 7 best seller q2 2017, iPhone 7: Το δημοφιλέστερο κινητό για το δεύτερο τρίμηνο του 2017

Το εξαιρετικά οικονομικό Xiaomi Redmi 4A με τιμή περίπου 100 ευρώ, έρχεται μετά τις ναυαρχίδες των Samsung και Apple

Συνολικά, πουλήθηκαν στο τρίμηνο 360 εκατ. smartphones. 1 κάθε 6 νέα smartphones, ανήκει στην λίστα με τα Top 5 best-sellers.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Η Apple πουλάει στο 3ο (!) τρίμηνο της δυο φορές περισσότερα απο οτι η Samsung στο λανσάρισμα κ πρώτο δικό της ..
Στις ναυαρχίδες απλα παίζει μόνη της ..

Fotis

Μπράβο στο plus.

kalaeisai

@ Chris_BMW ,

Ναι, τα κοριτσάκια και οι φιγουρατζίδες αποτελούν την πλειοψηφία. Τι έκπληξη…

hayate

Chris BMW συνεχώς ξεχνάς ότι η Samsung έχει να ανταγωνιστεί πολλές άλλες ναυαρχιδες που έχουν android ενώ τα μήλα είναι τα μόνα με iOS. Συνεχώς το ξεχνάς αυτό… Δεδομένου αυτού λοιπόν τα s8s τα πήγαν αναλογικά καλύτερα από τα αγαπημένα σου iPhones.

Agnostos13

Κλαψτε

bakchr

Έκανα κι εγώ το λάθος να δώσω το 7plus για να πάρω το s8+. Είπα μετά από τόσα χρόνια να δώσω άλλη μια ευκαιρία στο android και στη samsung (παλιότερα είχα το s4 αλλά και το lg g3). Δεν άντεξα ούτε ένα μήνα όμως και ξαναπήρα το 7plus αφού πρώτα ξεφορτώθηκα το samsung. Το s8+ είναι μια πολύ όμορφη συσκευή, με (θεωρητικά) εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Τι να τον κάνεις όμως τον τρομερό επεξεργαστή και τα τόσα giga ram αν το τηλέφωνο κολλάει σε καθημερινές εφαρμογές ;;; Το android είναι τόσο τραγικό λειτουργικό που χρειάζεται i7 και τουλάχιστον 16gb ram για να δουλέψει όπως το ios. Οι ίδιες εφαρμογές έχουν μεγάλη διαφορά στα δύο λειτουργικά. Ενώ στο ios φαίνονται θαυμάσιες, στο android μοιάζουν πρωτόγονες. Για να μην μιλήσουμε για τα παιχνίδια…εκεί η διαφορά είναι χαόδης. Το google play είναι σαν κινέζικη απομίμηση του apple store. Βάλανε face και iris recognition που δουλεύουν κάπου στο 50%. Όσο για το δαχτυλικό αποτύπωμα, εκεί που το έβαλαν, το έκαναν άχρηστο. Αναγκάστηκα, μετά από πολλά χρόνια, να ξεκλειδώνω το κινητό μου με pin !!! Αυτό το bixby button και γενικά η υπηρεσία, πόσο άκυρα είναι ??? Πως να πουλήσει λοιπόν παραπάνω το s8 ; Εγώ πάντως… Συνέχεια »

thanos

@hayate κι εσυ μαλλον ξεχνάς πως η Apple βγάζει κάθε χρόνο 2 συσκευές ενώ οι υπόλοιπες βγάζουν, και έχουν, πολυ περισσότερα μοντέλα. Και όπως φαινεται απο αυτη την έρευνα, αλλα και πολλες άλλες, οτι αυτο δε παίζει κανένα ρόλο και η Apple παραμένει πρώτη. Ο κόσμος προτιμάει Apple και οχι Samsung, LG, Sony, HTC κλπ ή πολυ απλά προτιμάει iOS και οχι Android. Με τις υγείες σας!!!

Rizo

@bakchr
Αρχικά θα συμφωνήσω με το δαχτυλικό αποτύπωμα. Όντως στο S8 είναι χάλια. Όχι για την θέση του, αλλά επειδή είναι φορές που δοκιμάζω και 5 φορές για να πιάσει!! Μου σπάει τα νεύρα ώρες ώρες. Το iris σε κανονικό φωτισμό πιάνει πάντα. 50% που λές εσυ είναι μόνο όταν φοράω γυαλιά ηλίου (polarized) ή στο βαθύ σκοτάδι.
Μετά απο αυτό όσα λες είναι θέμα λειτουργικού. Δεν σε κατηγορώ. Συνήθησες και σου αρέσει το iOs. Ίσως και να είναι και καλύτερο σε κάποια πράγματα. Αλλά όχι και να κολάνε οι εφαρμογές. Τόσες έχω ανοιχτές δεν καταβαίνει τίποτα.
Το μόνο που βλέπω εγω να καθυστερεί, όχι όμως να κολλάει, είναι όταν κάνω κλήση. Δεν ξέρω αν έτσι είναι ρυθμισμένο, αλλά θέλει 2-3 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει την κλήση προς κάποιον. Στο Sony δεν ήταν έτσι.

ilias

Μην ξεχνάμε ότι περισσότερες εταιρείες προωθούν το iPhone πολύ περισσότερο από άλλες συσκευές. Συν ότι το δίνουν φτηνότερα από τον ανταγωνισμό, άσχετα αν οι αρχικές τιμές τους είναι πολύ μεγαλύτερες.

Θυμάμαι παλιά ένα φίλο στην Αμερική, με ρωτούσε στο fb πιο ειναι καλύτερο, το 6 – 6 Plus ή το LG G2. Είχαν την ίδια τιμή, με το ίδιο ακριβώς συμβόλαιο. Από τότε κατάλαβα γιατί είναι γεμάτο iPhone. Αν τα αγόραζαν full price από την αρχή μπορεί τώρα να μην υπήρχαν καν τα iPhone.

Rizo

@thanos
Ο hayate έχει δίκαιο εδώ. Αν θέλετε τότε μετρήστε iOs vs Android. 15% – 85% είναι, τι ψάχνετε??
Και τι θα απαντήσετε? Οτι η Apple πουλαει μόνο 2 συσκευές???
Ε, γιαυτό η Samsung τα πάει μια χαρά. Γιατί έχει ένα σωρό άλλες εταιρίες και ανταγωνιστεί στο Android.

Enzo

Τα νούμερα απλά επιβεβαιώνουν το προφανές! Τα iphone είναι ανώτερα κινητά, τέλος!

Chris966

APPLE και πάλι APPLE!!!
Iphone και πάλι Iphone!!!
Όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες…IPHONE μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

zaxarakis24

στις ναυαρχίδες πέφτει ξαλμύρισμα από την apple, ούτε τη σέντρα δεν περνάει η samsung, βεντούζα.

τώρα για τα υπόλοιπα android τηλέφωνα, έχουμε το κλασσικό κλαμπάνιασμα των android-άκηδων εγώ πήρα xiaomi με 100 ευρώ και εγώ samsung με 800 ευρώ και έχουμε το ίδιο τηλέφωνο.

ό,τι να’ναι

Agnostos13

@Rizo:
Αν σκεφτεις οτι με τα λεφτα του iphone παιρνω 30 συσεκυες android του 50αρικου…και μεγαλο ποσοστο εχει το iOS!

Γιώργος Κ.

Συμφωνώ με όσους λένε ότι η Samsung και η κάθε Samsung έχει να ανταγωνιστεί κι άλλες πολύ καλές συσκευές με Android. Εάν μόνο η Samsung έβγαζε Android δεν είμαι σίγουρος για την τελική έκβαση του αποτελέσματος…

Dimitris

Α ρε παλιά εποχή Nokia 8210 το απόλυτο. Και ο άλλος λέει μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Μακάρι να κλείσει το internet και να ξαναδημιουργηθουν αλάνες. Μυξαραιοι

KostasB

Ένας “Snake” που σας χρειάζεται..
Θα ανάβετε φωτιά με τσακμακόπετρες…

aptalikos

Αν δεν μπορείς να αναλύσεις τα στοιχεία μην τα διαβάζεις καλύτερα. Μιλάμε για το 2ο τρίμηνο όταν καλά καλά οι πωλήσεις των S8,S8+ ξεκίνησαν προς το τέλος αυτού του τριμήνου και με προβλήματα διαθεσιμότητας στην αρχή οπότε άσκοπο να το συζητάμε.

@bakchr Φίλε έχω το τηλέφωνο απο την 1η μέρα που κυκλοφόρησε και πέρα από κανά 2 restart που έκανα σε αναβαθμίσεις δεν έχει κολήσει ποτέ με όλα ανοιχτά και με 120 εφαρμογές εγκατεστημένες. Καθημερινά το ξεζουμίζω σε φωτογραφίες βίντεο και ιντερνετ και το τηλέφωνο είναι απίστευτο. Για το Iphone που λες ότι ξαναγύρισες απλά βάλε και τα 2 δίπλα δίπλα με ανοιχτή την οθόνη και εκεί δεν υπάρχει καν σύγκριση.

bezilys

Πόσο μαρεσει να βλέπω τους fan της Sammy με της apple να τσακονονται για της πολήσεις που έκαναν! Για κλάματα και για γέλια είστε…..
Παρεμπιπτόντως μαρεσει που λέει και άλλως “κλάψτε“ με πήγε πίσω στα χρόνια του δημοτικού τέτοια λέγαμε!

Agnostos13

@bezilys:
Λογικο…αφου κλαινε σαν τα παιδακια του δημοτικου!

JD

Μπράβο στην Apple που κατάφερε ένα μετριότατο κινητό με σχεδιασμό 5ετίας να το κάνει πρώτο σε πωλήσεις. Δεν είναι και λίγο πράγμα να δουλεύεις τόσο κόσμο ταυτόχρονα και να πουλάς φύκια για μεταξωτες κορδέλες.

Chris_BMW

@JD

Άνοιξε μου τα μάτια φίλε !!!
Ποιο κινητό μου προτείνεις για να ειμαι στους έξυπνους κ εκλεκτούς του σάιτ ..

bezilys

@Chris_BMW χαβαι χαχαχα

Rizo

Εγώ ένα θα πω. Το ios είναι πραγματικά πολυ καλό λειτουργικό. Αλλά όλοι λέτε iOS ΑΛΛΑ κανένας σχεδόν δεν δεν έχει και ένα macbook σπίτι, πόσο μάλλον να το χρησιμοποιεί για επαγγελματική χρήση! Εκεί βγάζω το καπέλο. Στην αμερική πολλοί επιχειρηματίες και επαγγλματίες γενικά τα συνδιάζουν και έχουν φοβερή ευχρηστία και παραγωγικότητα γενικά! Το iphone μπορεί να γίνει ενα ένα επαγγελματικό εργαλείο. Τώρα αν απλώς ακούω κάποιον να μιλάει και έχει μόνο ένα iphone – και δεν αξιοποιεί δηλαδή τις δυνατότητες του λειτουργικού – δεν τον ακούω και καθόλου. Δεν το ξέρει το λειτουργικό. Είναι απλός ένα απλό και ελαφρύ λειτουργικό! Ε και??? Να βάλουμε και linux στους υπολογιστές τότε που είναι πανάλαφρα και πάνε σφαίρα. Αλλά όχι! Το linux δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Ενώ τα windows έχουν ένα σωρό πράγματα. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ εδώ… Το android δίνει πολλές δυνατότητες σε έναν νεαρό χρήστη που θέλει να κάνει τις δοκιμες, τις αλλαγές και τα πειραματά του. Τουλάχιστον η google έχει καλές υπηρεσίες και στα windows και βοηθάνε αρκετά. Όποιος θέλει απλά πράγματα δεν τον κατηγορώ. Μια χαρα είναι και το Iphone. Άντε να βάλει και στο καινούργιο και καλύτερη κάμερα. Υπέρ όλων μας θα είναι. Δεν μου αρέσει… Συνέχεια »

Dimitris

Apple μέχρι να σβήσει ο ήλιος τέλος οποίος το είπε επάνω έγραψε τέλος….

Kerveros

Βλέπεις άρθρο με τίτλο “EISA awards: Στο Galaxy S8 το βραβείο του καλύτερου smartphone” και 17 απαντήσεις και σκέφτεσαι “κάτσε να μπω να δω σχόλια. Τα μισά θα κράζουν”.

Πατάς τα νεότερα….και τσουπ…”iPhone 7: Το δημοφιλέστερο κινητό για το δεύτερο τρίμηνο του 2017″. Εδώ πιο πολλές απαντήσεις. Πιο πολύ κράξιμο.

Βήμα 1ο: φτιάχνεις καφέ
Βήμα 2ο: ρουφάς γουλιά
Βήμα 3ο: ανοίγεις άρθρο

Το εκπληκτικό είναι ότι σε πολλά άρθρα τέτοιου είδους, σχολιάζουν τα ίδια άτομα ως haters ή lovers αντίστοιχα.

Ένα απλό παραδειγματάκι…
Άρθρο: “EISA awards: Στο Galaxy S8 το βραβείο του καλύτερου smartphone”
Σχόλιο: Αφου δεν εχει βγει το φετινο μοντελο (iphone φυσικά)…πως θα παρει και βραβειο;
Λες να βραβευσουν συσκευη 1 ετους οταν ολος ο ανταγωνισμος εχει παρουσιασει τα νεα;

Άρθρο: “iPhone 7: Το δημοφιλέστερο κινητό για το δεύτερο τρίμηνο του 2017”
Σχόλιο: Κλάψτε

Πραγματικά ΔΑΚΡΥΣΑΑΑΑΑΑ!!!

Στα νιάτα μου τσακωνόμασταν όταν μας πείραζαν την κοπέλα. Υποθέτω η νέα γενιά θα μαλώνει για το ποιος έχει καλύτερο κινητό!!! ΩΡΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ!!!

bezilys

@Kerveros ÷1

Agnostos13

@Kerveros:
Επειδη αναφερεσαι ξεκαθαρα στο ατομο μου να σημειωσω οτι στο αρθρο για το S8 απανταω ευθεως στον george που διερωταται γιατι δεν παιρνει καποιο βραβειο το iphone.
Οσο για το παρων αρθρο απλα κανω χαβαλε με τα ατομα που μπηκαν να χλεβασουν τα αποτελεσματα των πωλησεων…
Οποτε μαθε να παρακολουθεις την ροη και ασε τους υπαινιγμους για haters και lovers!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.