iPhone 7: Το κινητό με τις καλύτερες πωλήσεις για το πρώτο μισό του 2017

iPhone 7 most purchased, iPhone 7: Το κινητό με τις καλύτερες πωλήσεις για το πρώτο μισό του 2017

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, το iPhone 7 ήταν το κινητό με τις καλύτερες πωλήσεις για το πρώτο μισό του 2017. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε και πάλι την Apple με iPhone 7 Plus και τρίτη η Samsung με το Galaxy Grand Prime Plus. Το Grand Prime Plus είναι ένα οικονομικό κινητό με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 540 x 960 pixels.

To iPhone 6s του 2015, βρίσκεται στην 4η θέση ως το κινητό με τις περισσότερες πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2017 και την πεντάδα συμπληρώνει το Samsung Galaxy S8. Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται το μεγαλύτερο Samsung Galaxy S8+.

Παρά το γεγονός ότι iPhone 7 και iPhone 7 Plus βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις, ο αριθμός των κομματιών που απεστάλη ήταν μικρότερος από των iPhone 6s και iPhone 6s Plus, το ίδιο διάστημα πέρσι. Τα iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ήταν οι πιο δημοφιλείς συσκευές για το πρώτο μισό του 2015, 2016, 2017, αντίστοιχα, το μερίδιο αγοράς για κάθε κινητό συρρικνώθηκε κατά 10% σε 7% και 5% (φέτος).

Το Samsung Galaxy S8+ πήρε την 6η θέση φέτος, ενώ το Samsung Galaxy S7 edge ήταν 4ο το πρώτο μισό του 2016. Η IHS εκτιμά ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι κυκλοφόρησαν λίγο αργότερα οι ναυαρχίδες, ήρθαν Απρίλιο, έναν μήνα αργότερα από τις προηγούμενες. Συνολικά, τα Galaxy S8/S8+ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις επιδόσεις των Galaxy S7/S7 edge, για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το top 10 έχει 5 συσκευές της Samsung, 4 της Apple και 1 Oppo.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Grand prime plus?????

Γιώργος

“Το top 10 έχει 15 συσκευές της Samsung, 4 της Apple και 1 Oppo.” -> “Το top 10 έχει 5 συσκευές της Samsung, 4 της Apple και 1 Oppo.”

bezilys

@Γιώργος Κ κι όμως χάχα και όσους το έχουν πάρει δεν έχουν καθόλου γνώση από τεχνολογια το πήρα μόνο και μόνο γιατι είναι samsung άρα καλό! Χαχαχαχαχα και επειδή έχει τύχει να το έχει και ένας φίλος μου πραγματικά είναι ΤΟ ΣΚΟΥΠΊΔΙ πεταμένα λεφτά!!

Γιώργος Κ.

bezilys δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά με ποιο σκεπτικό αυτό το κινητό είναι στην 4η θέση. Περίμενα καμιά σειρά j που είναι σχετικά αξιοπρεπής για τα λεφτά που ζητάει

techgeek

Είναι καιρός να καταλάβετε ότι τα περισσότερα Android κινητά που πουλιούνται είναι πρώτα τα low end και μετά τα flagship και κάπου εκεί στην μέση τα mid range. Αν πουλούσαν σαν τρελα τα android flagship δεν θα είχε το 88% των κερδών στα κινητά η Apple γιατί τα κέρδη βρίσκονται στα flagships.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα η flagship σειρά της Samsung πάει προς τα κάτω γιατί οι Κινέζοι την έχουν κατασπαράξει ενώ και τα iPhones έχουν μια πτώση κύριος γιατί εδώ και 4 χρονια το ίδιο κινητό βγάζει. Το X θα επαναφέρει την άνοδο για την Apple. Το note 8 δεν το βλέπω να κάνει κάτι για την Samsung.

Σταύρος Χρι

Ο @techgeek τα είπε σωστά !!

Petros

Το πρώτο 6 μηνο το S8 ηταν μόλις 2 μηνων!! στην αγορά και με τιμη 930 to, plus, ολα τα υπόλοιπα είναι μήνες και με μειωμένη τιμη λογω παλαιότητας,

techgeek

Ομως τα iPhone δεν είναι ποτε με μειωμένη τιμή. Κόβουν 100ευρ μονο όταν βγει το νέο μοντέλο. Επίσης δεν περιμένω το S8 στο δεύτερο εξάμηνο να μπει ούτε καν στα top 8 στα top 8. Το X 8 8 Plus θα μπουν μέσα στα top 5 εφόσον υπάρξει stock και το Note 8 θα κανιβαλίσει αρκετά τις πωλήσεις ειδικά του S8+. Αν δεύτερο εξάμηνο δούμε Samsung flagship έστω στα top 10 θα είναι θαύμα. Στην Κίνα η Samsung είναι σχεδόν ανύπαρκτη και εκεί είναι το ανερχόμενο market.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.