iPhone 7: Οι προμηθευτές “επιβεβαιώνουν” την αφαίρεση της υποδοχής για τα ακουστικά

Η Apple έχει δείξει τις προθέσεις της για το πόσο μεγάλη σημασία δίνει στο πάχος των iPhone. Ο Jony Ive έχει δηλώσει ότι η Apple δεν πρόκειται να φέρει μεγαλύτερη μπαταρία διότι αυτό θα κάνει τα κινητά της πιο δύσχρηστα και λιγότερο ελκυστικά. Τι άλλο μπορεί να θυσιάσει η Apple προκειμένου να κάνει το επόμενης γενιάς iPhone ακόμη πιο λεπτό;

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες που επικαλούνται πηγές από Κινέζους προμηθευτές της Apple, το iPhone 7 δεν θα έχει το 3.5 χλστ. βύσμα για τα ακουστικά. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τα ακουστικά του θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το Lightning port ή το Bluetooth.

Οι στόχοι της Apple είναι δυο, να κάνει το iPhone πιο λεπτό και φυσικά να δώσει μια ώθηση στις πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα είναι ευχαριστημένοι οι χρήστες της με μια τέτοια κίνηση μιας και θα χάσουν την συνδεσιμότητα με διάφορα άλλα gadgets. Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη που λέει ότι είναι καιρός να φύγουμε από το παλιό standard και να χρησιμοποιηθεί κάτι νέο και καλύτερο, για παράδειγμα το Lightning λέγεται ότι μπορεί να υποστηρίξει υψηλότερης ποιότητας ήχο.

Οι παραπάνω πληροφορίες δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένες, αλλά πως θα σας φαινόταν μια τέτοια κίνηση από την Apple;

iphone 7 no 3.5mm audio jack, iPhone 7: Οι προμηθευτές “επιβεβαιώνουν” την αφαίρεση της υποδοχής για τα ακουστικά

iphone 7 no 3.5mm audio jack, iPhone 7: Οι προμηθευτές “επιβεβαιώνουν” την αφαίρεση της υποδοχής για τα ακουστικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Εγω που εχω παρει b&w z2 dock θα το βαλω στο π@το μου αν θελω το iphone 7?

john

Εσείς της samsung που θα κραξετε θα δείτε ότι θα το αντιγραψετε και εσεις σε λίγο καιρό…

παπαροκας tiamat

John ειπες τη πιο ευστοχη κουβεντα!
Εδω και μονο στις φημες οτι το iphone7 θα ναι αδιάβροχο, η samsung το επανέφερε σαν feature!

azriel84

Αν μήτι άλλο, αν μια εταιρία έχει αποδείξει ότι τολμάει να ρισκάρει σε θέματα I/O αυτή είναι η Apple. Προσωπικά που χρησιμοποιώ bluetooth ακουστικά εδώ και χρόνια αντι για τα earpods αυτή η είδηση με χαροποιεί ιδιαίτερα. Σίγουρα πολύ κόσμο θα τον ξεβολέψει για διαφόρους λόγους αλλά ο χρόνος θα δείξει αν ήταν η σωστή απόφαση ή όχι.

Scotty

@John , θα φανεί στην πορεία. Πόσο μανιακός πρέπει να’σαι με τα fanboyλικια και την Samsung που την κράζεις από τώρα για κάτι που δεν έκανε και μάλιστα το κανε η Apple ???
Καλύτερα να λεγες οτί η Apple καινοτόμησε πάλι…

λεόντιος

το 2017 η apple είναι υποχρεωμένη να βάλει θύρα παγκόσμιου φορτιστή Aka usb type b or c στην Ελβετία αν θέλει να πουλάει τοπικά εκεί !! για αυτό τί θα κάνει θα φυγει από το lightning ή θα κάνει κάτι άλλο ? (π.χ. παραεισαγωγές)
Ξέρει κανείς ??

geo123

ο άλλος λέει χαίρεται που η apple βγάζει το βύσμα των ακουστικών. Τι ακούω θεε μου δλδ εγω που δεν βγάζω φωτογραφίες με το smartphone μου να χαρώ αν αφαιρέσουν τις κάμερες απο τα smartphones δλδ πόσο πιο πρόβατα.

john

Φιλε scotty εγώ motorola nexus 6 εχω.Παντός ότι η samsung θα αντιγράψει την apple είναι σίγουρο.Είτε σου αρέσει είτε όχι 🙂

aggelos

προφανεστατα και θα βγαλει την υποδοχη…οπως θα βγαλει και το lightning port την επομενη χρονια και θα μεταφερει δεδομενα και θα φορτιζει ασυρματα.τι περιμενετε οτι θα μεινουμε για αλλα 100 χρονια με 500 καλωδια.ο σκοπος ειναι να τα ξεφορτωθουμε απο παντου και αυτα και οτιδηποτε ειναι δυσχρηστο.

Agnostos13

Κάτι μου λέει οτί το Airplay θα ζήσει στιγμές δόξας! AirPods coming…

@Νικος
Το Bowers & Wilkins Z2 (αν λες αυτό) έχει lightning και Airplay support…

@λεόντιος
θα δίνει αντάπτορα από lightning σε usb-c δώρο…

Λευτερης

Καλα θα κανει, δεν χρειαζοταν αλλωστε.

Στον 21ο αιωνα ζουμε, υπαρχουν τα wireless

Nio

Lg G3 έχω αλλά μπράβο στην Apple. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Λιγότερα κα@λωδια στον κόσμο = ελευθερία κινήσεων και άνεση με ασύρματα ακουστικά. Δεν σπαταλαται αδικως ενέργεια για καλώδια. +αυτά που λέει η Apple για καλή κατασκευή με λιγότερες τρύπες (πιο αδιάβροχο) και πιο λεπτό με περισσότερο χώρο για μπαταρία ή hardware. Σε όλες τις καινούργιες τεχνολογίες ακολουθούν οι κατασκευαστες. Οπότε αφήστε τα περί πως θα μπουν οι mini Jack που είναι διακοσιων χρονών θύρα. Πιο αρχαία και από τα κασετοφωνα… Καιρός για αλλαγή. Μπράβο Apple

Panagiotis

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνουν λεπτότερο μαζί με την θύρα? Είναι 7,1 χιλιοστά αν δεν κάνω λάθος το iphone 6s. Το huawei p6 που είχα είχε 3,5 θύρα και ήταν 6,2 χιλιοστά και ίσως υπάρχουν και λεπτότερα. Ας αφήσουν το πάχος στα 7,1 μια χαρά είναι και να μεγαλώσουν μπαταρία.

Kateriniotis

Μια ακόμα συσκευή λοιπόν για φορτισμα καθημερινά! Μετά το κινητό, το power bank, το wearable τώρα και το bluetooth… Σε λίγο θα φορτιζουμε και το κεφάλι μας!

manolis

Εμένα πάντως δε με χαλάει αυτό, δεν πρόκειται να το αγοράσω.. 😉

bill

οποια εταιρεια κ να το κανει δεν μαρεσει η ιδεα

Darth

@λεόντιος τι κακό έχει παραεισαγογη? το να γλιτώνει ο απλός κόσμος τους χαοτικούς και διαστημικούς φόρους που επιβάλλονται σε κάθε τοπική αντιπροσωπεία και βαράει στο θεο της τημες

Cons

Ίσως να είναι το πρώτο μου iPhone μιας και το έχω στα υπόψην να αλλάξω κινητό μετά από 3.5 χρόνια.
Προσωπικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την θύρα ακοθστικών και σε όλα μου τα κινητά, την θεωρούσα άχρηστη, ιδανική για να γεμίζει σκόνη.

Ευπρόσδεκτο από εμένα, σίγουρα όχι όμως για όλους.

P.S.: Lightning port to Headphone jack 3.5mm Adapter, no bid deal…

azriel84

@geo123

Επειδή προφανώς αναφέρεσαι στο σχόλιο μου, αν εσύ γουστάρεις ενσύρματα ακουστικά βάλτα στην lightning θύρα να ακούς και με high quality και άσε με εμένα με τα ασύρματα bluetooth να κινούμαι στο γραφείο και το σπίτι με άνεση χωρίς να κουβαλάω το κινητό στην τσέπη ή το χέρι μου. Γούστα είναι αυτά. Όσο για την σύγκριση με την κάμερα είναι τέρμα άκυρη και τουλάχιστον 10χρονου, η Apple δεν καταργεί τα ακουστικά, αλλάζει απλά την συνδεσμολογία για τους δικούς της λόγους (λανθασμένους ή σωστούς, θα ξέρουμε και θα κρίνουμε όταν και αν το κάνει τελικά).

azriel84

Και μην ξεχάσω να επαληθεύσν την κλασσική καραμέλα-βλακεία που δέρνει εσένα και τους ομοίους σου….. ΜΠΠΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Panos

Πολύ καλά κάνει.

Sav

Ναι.. Και να θέλει κάποιος να το συνδέσει με ηχεία και να μην μπορεί.. Φοβερή καινοτομία από την Apple και πάλι..

Θάνος

Κάποιοι κουράζετε, που νομίζετε ότι μιλάτε εκ μέρους πολλών, αν όχι όλων..

inblx

Αν έχει Qi Wireless ας βγάλει και το Lightning Port. Ας μην έχει καθόλου θύρες, δεν πειράζει…..

Gagarin

Ρε παιδιά λέει το άρθρο ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ IPHONE 7;
Αν το γράφει ζητάω ταπεινά συγγνώμη!!!
Εγω με το φτωχό μου μυαλό κατάλαβα οτι καταργεί την θύρα ακουστικών…ΟΧΙ το να χρησιμοποιείς ακουστικά…
Μπορεί να βγουν ακουστικά με σύνδεση τύπου usb type c…μπορεί να σου πει μόνο ασύρματα…η ακόμα κ με lighting βύσμα…
Λογική θέλει…εξάλλου παμε στο προφανές…η Apple εχει θέμα με την μουσική!!!εφτιαξε καινούργια υπηρεσία μουσικής λέτε να κανει ενα βήμα πιςω καταργώντας τα ακουστικά….;;

Konstantinos

Καλά πόσο κρατάει η μπαταρία ενός iphone και βάζουν και ακουστικά bluetooth.

Dimos

@Konstantinos #26 προσωπικά στο iOS 9.2 μου κρατάει με νορμάλ χρήση 2 μέρες (iPhone 6s)… Κάτι που σε S6, s6 edge Και G4 που είχα δεν έβλεπα πάνω από μέρα! 2 μέρες μου δίνει μια μπαταρία 1715 mAh… Βάλε και κάνε!

Γιάννης

υπάρχει και 2.5″ βύσμα…

TouchWizard

Και ελεγα τι να αφαιρεσουμε απο το s7 για να μοιασουμε κι αλλο στην apple? ιδου.

geo123

Τι άλλο θα διαβάσουμε εσείς που επικροτείτε την κίνηση αυτή, να σας θυμίσω 1 μπορείτε και τώρα να χρησιμοποιείτε ασύρματα ακουστικά 2 Υπάρχουν κινητά που είναι 6-7 χιλιοστά δλδ πόσο λεπτό θα είναι το νέο iphone (θα δούμε) 3 Αν αυτήν την κίνηση την έκανε μια άγνωστη κινέζικη εταιρία και όχι η apple θα είχατε την ίδια αντίδραση 4 Εσείς που λέτε τα περί σπατάλης ενέργειας με τα ενσύρματα ακουστικά, το bluetooth δεν καταναλώνει ενέργεια ; Και τέλος εσείς που λέτε για την θύρα Lightning πως θα συνδέσω τα ηχεία μου και τα καλά μου ακουστικά ή δεν θα τα συνδέσω ή θα αγοράσω αντάπτορα δλδ περισσότερα έξοδα ,περισσότερα καλώδια και κατα πάσα πιθανότητα χειρότερη ποιότητα ήχου.

Agnostos13

@Γιάννης: υπάρχει και το 2,5mm jack που είναι απαξιωμένο από την βιομηχανία.
Η ουσία εδώ δεν είναι μόνο το μέγεθος όσο του οτί μπορούμε να ξεφύγουμε από τον αναλογικό δικάναλο ήχο και να πάμε σε ψηφιακό πολυκάναλο. Ήδη σε πολλές εφαρμογές τα παραδοσιακά καλώδια έχουν αντικατασταθεί από οπτικές ίνες και hdmi.
Επίσης μέσω του lightning προφανώς θα υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση 3,5mm jack, ακόμα και 1/4″ jack όπως πιθανόν και η σύνδεση κάποιου αντάπτορα dac για balanced ήχο…

ChrisG

μία αλλαγή του στύλ νάχαμε να λέγαμε.δεν προσφέρει τίποτε και απλά η γνωστή τακτική της apple να ασχολούνται με αυτήν.δεν έχει να “καινοτομήσει” άλλο και δεν ξέρει πως να δημιουργήσει ντόρο.πιό λεπτό,πιο παχύ,δεν είναι έτσι είναι γιουβέτσι,αφαιρεί τα 16(που είναι τιμολογημένα στο Θεό κλαίβοντας ούτως ή άλλως τον κόσμο αλλά καλά να πάθουν αφού το επιλέγουν)θα ξεκινήσει απο τα 64 και τα 1100 θα είναι η αρχική του βασικόυ μοντέλου(Non plus).apple μαρκετινγκ για να βγάλει τα σπασμένα του 6s.το 1200άρι θα είναι λίαν χαλαρώς λίγο και κάθονται μερικόι να στενοχωριούνται για το αν θα έχει μία υποδοχή σε σχέση με κάτι άλλο.
@geo123 συμφωνώ μαζί σου.
το s7 δεν μοιάζει πουθενά με το Iphone.λειτουργικό,επεξεργαστής,μπρός πίσω όψη,κάμερες,γυαλί-μέταλλο και όλα τα γνωστά είναι μέρα με την νύχτα.μόνη μία ομοιότητα στα ηχεία(οπές)υπάρχει και τίποτε άλλο.αντιθέτως το s6(μοντέλο που ήδη υπάρχει)έχει περισσότερα απο το iphone και σε μερικούς δεν αρέσει.ας το ξεπεράσουν μερικοί.βάλτε φωτογραφίες δίπλα s6 και iphone(όψη-πίσω πλευρά) και όποιος τα βλέπει ίδια να πάει σε οφθαλμίατρο.λεφτά για Iphone έχει οπότε θα έχει και για γιατρό.

inblx

Gagarin, δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι στο ότι η Apple “μπορεί” να καταργήσει άλλο ένα Standard Port που έχουν ολα τα κινητά και όχι μόνο. Για να πουλάει φυσικά τα δικά της. Όταν κάτι είναι Standard δεν το καταργείς, προσπαθείς να δουλέψεις με αυτό.

Ακόμα και ένα 5χρονο γνωρίζει πως το 3.5mm jack ειναι θύρα ακουστικών. Και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές ακουστικών και προϊόντων ήχου χρησιμοποιούν κατά 95% 3.5mm. Γιατί να το αλλαξεις?

Προσωπικά δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο, όλη αυτή ή φήμη απλά μας δείχνει ποσα πρόβατα υπάρχουν….

Bloodmaster

Εμενα προσωπικα με χαλασε. Γιατι? Γιατί το κανει για εναν ανουσιο λογο! Για να γινει η συσκευη απο 6 χιλιοστα 5 ή 4. Και γιατι θα σε αναγκασει αμα χαλασουν τα ακουστικα να παρεις τα γνησια. Που θα τα εχει ειδικη τιμη 50 €!

Agnostos13

@inblx:
Η Apple παντα δουλευε με τα δικα της standards…
Usb->30pin
Micro usb->lightning
Hdmi->thunderbold
Power jack->magsafe
Μονη εξαιρεση το usb-c στο νεο Macbook…

Παντως σιγουρα θα υπαρχει ανταπτορας λογω beats!

geo123

azriel84

Αυτοαποκαλείσε “Θρήσκος της Apple” και σε πείραξε που σε αποκάλεσα πρόβατο και λίγα είπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.