Το iPhone 7 Plus έπιασε φωτιά και η Apple ερευνά το περιστατικό

Στο Twitter ανέβηκε ένα video που δείχνει ένα iPhone 7 Plus να βγάζει καπνούς και τελικά να καταστρέφεται. Το video έχει 27.923 retweet και η ιδιοκτήτρια του καμένου iPhone αναφέρει ότι χωρίς λόγο ξεκίνησε να βγάζει καπνούς.

Προφανώς το πρόβλημα ήταν στην μπαταρία, η οποία φούσκωσε, έπιασε φωτιά και τελικά κατέστρεψε το κινητό. Το θετικό βέβαια είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή άλλη υλική ζημιά.

Εκπρόσωπος της Apple όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό απάντησε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με την ιδιοκτήτρια του iPhone και ερευνά την υπόθεση.

Η 18χρονη κοπέλα ανέφερε ότι για την φόρτιση του κινητού της, χρησιμοποιεί μόνο αυθεντικό φορτιστή της Apple (η χρήση μη αυθεντικών αξεσουάρ συχνά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη). Το κατεστραμμένο iPhone επιστράφηκε στην Apple και δόθηκε νέο κομμάτι αντικατάστασης. Εκπρόσωποι της Apple της είπαν πως θα πραγματοποιήσουν διάφορες δοκιμές και θα της δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σε περίπου μια εβδομάδα.

iPhone 7 Plus fire, Το iPhone 7 Plus έπιασε φωτιά και η Apple ερευνά το περιστατικό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7edge

Δεν ήταν iPhone. Note 7 είναι με θήκη iPhone. Μας κοροιδευετε. Άμα πια. Εντάξει αυτά συμβαίνουν.

ChristosT

Πρός το παρόν τα περιστατικά είναι μεμονωμένα. Κανείς δεν γνωρίζει τις συνθήκες του συμβάντος.
Οι μπαταρίες απο Κίνα αυτά παθαίνουν…μπορεί να είναι και ελαττωματική παρτίδα (συγκεκριμένη ημερομηνία παραγωγής), όπως και στα 6s (απλό μοντέλο)που έσβηνε το κινητό ακαριαία.
Με την αντικατάσταση αυτών διορθώθηκε το πρόβλημα.

giannis

Περίεργο περιστατικό που θα πρέπει να ερευνηθεί ώστε να αποτραπεί στο μέλλον ενδεχόμενο γενικότερο κακό. Πάντως δόθηκε άμεσα συσκευή αντικατάστασης και σύμφωνα με επίσημα χείλη ερευνάται η υπόθεση.
Τελικά η apple δεν πληρώνει για να αποσιωπά τέτοια περιστατικά, δίνει συσκευές αντικατάστασης και ούτε κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Τέλος να υπολογίσουμε ότι πρόκειται για μηδαμινό ποσοστό αφού εδώ και μήνες έχουν πωληθεί δεκάδες εκατομμύρια 7 plus χωρίς πρόβλημα.

ChristosT

[Τελικά η apple δεν πληρώνει για να αποσιωπά τέτοια περιστατικά, δίνει συσκευές αντικατάστασης και ούτε κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Τέλος να υπολογίσουμε ότι πρόκειται για μηδαμινό ποσοστό αφού εδώ και μήνες έχουν πωληθεί δεκάδες εκατομμύρια 7 plus χωρίς πρόβλημα.]

Ακριβώς…

Γιώργος Κ.

Eντάξει εντελώς μεμονωμένο περιστατικό. Και άλλα να συνέβησαν θα ήταν μονάδες ανάμεσα σε εκατομμύρια. Έχω παρατηρήσει κι εγώ πάντως στο ipad mini 4 που έχω ότι θερμαίνεται αρκετά στη φόρτιση. Το είχα στείλει στο σερβις πριν από λίγο καιρό καθώς είχε απότομες μεταπτώσεις μπαταρίας στο άκυρο ή έκλεινε και μου το έστειλαν χωρίς να έχει επιλυθεί πλήρως το πρόβλημα ωστόσο το έλυσαν σημαντικά με αλλαγή πλακέτας όπως μου είπαν. Από τότε κατάλαβα ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο ζεσταίνεται κάπως η πίσω πλευρά κατά τη φόρτιση και φοβάμαι να το αφήσω πχ να φορτίσει όλο το βράδυ γιατί φοβάμαι μην πάθω αλά note 7 αχαχαχα

Thanosgr13

ChristosT εγω τα ίδια συμπτώματα με το 6s αλλά το δικό μου είναι 6s plus και δεν είναι στο πρόγραμμα

ChristosT

@Thanosgr13 τσεκάρεις τον σειριακό αριθμό…δές εδώ.
https://9to5mac.com/2017/02/23/ios-10-2-1-iphone-6s-shutdown-issues/

https://www.apple.com/support/iphone6s-unexpectedshutdown/

Paul

Το νού σας παιδιά …μην αφήνετε ποτέ συσκευές στη φόρτιση χωρίς παρακολούθηση ,ποτέ δεν ξέρεις πότε θα κάτσει η στραβή.

bezilys

Μου φαίνεται είχε ξαναγίνει πάλι κάτι τέτοιο σε ένα iphone 7 που είχε αφήσει κάποιος στο αυτοκίνητο και έπιασε φωτιά αλλά και πάλι πιστεύω μόνο δύο περιστατικά ηταν από κάποιες ελαττώματικες παρτίδες…

Sokos

Ο άλλος λέει “Οι μπαταρίες απο Κίνα αυτά παθαίνουν…”
Γιατί το iPhone από που είναι?!?!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ κλαίω 😂

ChristosT

@Sokos να γελάς με τον εαυτό σου επειδή πολύ απλά η έκφραση πήγαινε για το ίδιο το Iphone 7…άχαχαχαχαχα…διάβαζε προσεκτικά πρώτα και μετά γέλα.
Μετά χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς και μου την λένε και απο πάνω.

σακης

Νταξει δεν ειναι τιποτα επαθε νοτε7 . Να παρει αντιβιωση για 5 μερες και θα περασει

σακης

Christos T . Γιατι η σαμσουνγκ πληρωσε για να το αποσιωπησει ? Μπορουσε με τοσες συσκευες που επαιρναν φωτια ??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.