iPhone 7: Θα έρθει με διπλή κάμερα και ευαίσθητο στην πίεση home button;

Σε περίπου ένα μήνα περιμένουμε η Apple να παρουσιάσει το επόμενο iPhone με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν για οτιδήποτε, από το design μέχρι τις κάμερες, σήμερα λοιπόν άλλες φήμες το θέλουν να έρχεται με home button ευαίσθητο στην πίεση.

Η αναφορά για το ευαίσθητο στην πίεση κεντρικό πλήκτρο του επερχόμενου iPhone έρχεται από το Bloomberg και σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου το νέο αυτό πλήκτρο θα παρέχει απόκριση στο χρήστη μέσω δόνησης, αντί για του φυσικού κλικ που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Όσον αφορά την τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί αναφέρουν στο Bloomberg ότι είναι κάτι αντίστοιχο με το trackpad των τελευταίων MacBook.

Μεταξύ άλλων στην αναφορά του Bloomberg αναφέρεται ότι η Apple έχει ως στόχο την αφαίρεση του βύσματος για τα ακουστικά από το επόμενο iPhone και ως αντικατάσταση του θα προωθήσει το Bluetooth όσο όμως και το lightning connector. Η αφαίρεση δε του βύσματος θα δώσει τη δυνατότητα στην Apple να τοποθετήσει ένα δεύτερο ηχείο στο iPhone, το οποίο θεωρητικά θα βελτιώσει την ποιότητα αλλά και την ένταση του ήχου.

Όσον αφορά τις φήμες για το σύστημα με τη διπλή κάμερα, αυτό θα το δούμε στο μεγάλο iPhone 7, σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg. Οι δύο αισθητήρες θα κάνουν λήψη ταυτόχρονα αλλά με διαφορετικό τρόπο το χρώμα του θέματος της φωτογραφίας και οι δύο αυτές εικόνες θα ενοποιούνται σε μία. Το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις φήμες θα είναι σημαντικά βελτιωμένη φωτεινότητα, αλλά και λεπτομέρειες στις φωτογραφίες, ειδικά σε εκείνες που λαμβάνονται υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον το νέο αυτό σύστημα με τη διπλή κάμερα αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερο zoom στο μεγάλο iPhone 7. Όσον αφορά το μικρότερο iPhone 7, αυτό δεν αναμένεται να διαθέτει το σύστημα με τη διπλή κάμερα.

Αν και δεν έχουμε επίσημα ακόμη ημερομηνία παρουσίασης των νέων iPhone, αυτό αναμένεται να γίνει στα μέσα του Σεπτέμβρη, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε μαζί με τα νέα iPhone και νέα μοντέλα Apple Watch.

iPhone 7, iPhone 7: Θα έρθει με διπλή κάμερα και ευαίσθητο στην πίεση home button;

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

“Οι δύο αισθητήρες θα κάνουν λήψη ταυτόχρονα αλλά με διαφορετικό τρόπο το χρώμα του θέματος της φωτογραφίας και οι δύο αυτές εικόνες θα ενοποιούνται σε μία.”

Δε παιζει να γινει κατι τέτοιο. Απλα οι δυο φακοί θα εχουν διαφορετικό εστιακο μήκος και ισως διαφορετικό διάφραγμα, και το λογισμικο θα χρησιμοποιεί ποτε τον έναν φακο και ποτε τον άλλο ανάλογα με τις συνθήκες.

Agnostos13

“Οι δύο αισθητήρες θα κάνουν λήψη ταυτόχρονα αλλά με διαφορετικό τρόπο το χρώμα του θέματος της φωτογραφίας και οι δύο αυτές εικόνες θα ενοποιούνται σε μία.”

Κατι σαν το HDR?

Nik0s

Οπότε φαντάζομαι θα δούμε φθηνότερο το iPhone εάν δεν έχει τα ακουστικά μέσα. Λέω εγώ τώρα.

KostasB

Αν είναι έτσι η λειτουργία στις 2 κάμερες τότε αυτό πλησιάζει περισσότερο την υλοποίηση της Huawei με το P9.

Μιχάλης

#kostasB Η huawei ήξερε ότι θα γίνει έτσι το iPhone από τα leaks και αντέγραψε την Apple στεγνά.

Sokos

ουυυυ ουυυυ!! θα έρθει με διπλή κάμερα και ευαίσθητο στην πίεση home button.
Να ερθει με καμιά σοβαρότερη οθόνη σε ppi μπορει?? Ζητάω πολλά???

KostasB

@Μιχάλης αυτό με τις αντιγραφές σε όλα καταντάει λίγο κουραστικό. Δεν γίνεται να αντιγράψεις κάτι που δεν υπαρχει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για εξάρτημα κινητού. Δεν τα φτιάχνουν οι ίδιες οι εταιρείες. Τα προμηθεύονται από άλλους κατασκευαστές.
Επίσης, ακόμα δεν ξέρουμε πως θα λειτουργεί. Στην περίπτωση της Huawei ο ένας αισθητήρας είναι έγχρωμος και ο άλλος ασπρόμαυρος. Μπορεί στην υλοποίηση της Apple να είναι διαφορετικά και να αντιλαμβάνονται και οι δύο αισθητήρες τα χρώματα.
Υπάρχουν και υλοποιήσεις από άλλες εταιρείες που έχουν διπλές κάμερες και λειτουργούν ξεχωριστά (π.χ. LG G5).
Αλλά, τουλάχιστον εμφανισιακά, ταιριάζει περισσότερο την προσέγγιση της Huawei με τους 2 αισθητήρες κολλητά δίπλα δίπλα σαν ένα εξάρτημα. Ή και άλλες τύπου HTC One M8, Xiaomi Redmi Pro κ.α..
Υπομονή. Σχεδόν ένας μήνας έμεινε, θα μάθουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.