iPhone 7: Θα φοράει chip από την Intel;

Για τους επεξεργαστές των φετινών iPhone η Apple στηρίζεται σε Samsung και TSMC, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η Intel ετοιμάζεται εντατικά για να δημιουργήσει ένα system-on-chip (SoC) το οποίο θα μπει στο επόμενο iPhone. Οι αναφορές επισημαίνουν ότι η εταιρεία έχει επιστρατεύσει γύρω στα 1000 άτομα που εργάζονται πάνω στο project.

Δεν αναφέρεται ότι η Apple έχει υπογράψει επίσημη συμφωνία, αλλά για την Intel το deal είναι “must win” και γι αυτό εργάζεται τόσο εντατικά.

Ένας λόγος που η Apple ψάχνεται να απεξαρτητοποιηθεί από Samsung και TSMC είναι η διαδικασία κατασκευής. Η Intel φέρεται να χρησιμοποιεί τα 14nm, που δίνει μικρότερο SoC, ενώ αναφέρεται ότι αναπτύσσει και τη διαδικασία των 10nm. Το νέο SoC θα είναι σχεδιασμένο από την Apple και η Intel θα αναλάβει την επίβλεψη της κατασκευής.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε ότι θα φτιάξει και τα chips για το Apple Watch.

iPhone 7: Θα φοράει chip από την Intel;, iPhone 7: Θα φοράει chip από την Intel;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Themazerunner

Eνδιαφερον ειδηση και αν ισχυσει θα δουμε αρκετα δυνατα αποτελεσματα και σταθερα λογω ενος εργοστασιου chip cpu.Πολυπυρηνη cpu μυριζομαι διοτι το dual εχει φτασει στα ορια του.Φαινεται με το 6s πηρε φωτια ο κ…. της τα ακουσε ολιγον εως πολυ και θελει να απεξαρτικοποιηθει απο TSMC και Samsung.
Τα AsusZenfone εχουν intel τα μισα και οι επιδοσεις τους ειναι αρκετα εντυπωσιακες.Πιστευω οτι θα ειναι μια καλη κινηση και πιο τιμια για τους πελατες της οπως εγινε το αντιθετο με το 6s.
Οποτε οποιος σεβεται τα χρηματα του θα πηγαινε λογικα για Iphone 7 και του χρονου.Αυτο με τα 2 εργοστασια ηταν ξενερωμα σκετο και πιστευω πως ειναι ο λογος που δεν προκειται να κανει πωλησεις οπως το παρελθον.Εαν βαλει μυαλο και ριξει και τις τιμες της ακομη καλυτερα για οσους την προτιμησουν…
Ειναι μια κινηση που εχει αρκετο ψωμι και ενδιαφερον αρκει να συνοδευτει με πραγματικες αλλαγες σε ολα τα επιπεδα.Διαφορετικα μια cpu δεν κανει την διαφορα.

Thodoris

@Themazerunner Πώς θα επηρεαστούν οι πωλήσεις από το γεγονός ότι υπάρχουν δύο εργοστάσια; Η πληοψηφία των καταναλωτών δεν έχει ιδέα γι’αυτό και ούτε τους ενδιαφέρει.

Agnostos13

Απο τη μια εχουμε ειδησεις που λενε για A10 απο την TSMC…
Απο την αλλη εχουμε ειδησεις που λενε για απεξαρτητοποιηση απο intel στους υπολογιστες και στροφη σε επεξεργαστες Apple…
Τωρα διαβαζουμε για intel στο iphone…
Μεγαλη αντιφαση στις πληροφοριες που διαρεουν!

Υγ. Θετικη η συνεργασια αν ισχυει…και μακαρι να δουμε ενα δειγμα της σε ενα μελλοντικο MacPad…

Nick

Μακάρι να δούμε το multitreading και σε τόσο μικρά τσιπάκια…Ολόκληροι κολοσσοί τεχνολογικά και δεν έχουν ακόμα βγάλει καμιά πατέντα για τις θερμοκρασίες έστω ένα μικρό σύστημα υδροψυξης…

Nikos

και η συνεργασια αυτη δειχνει οτι το κοστος θα εκτοξευτει….

Themazerunner

Θοδωρη μιλαω παντα για τους ψαγμενους που με τον καιρο ηδη εχουν αυξηθει λογω ενημερωσης σε ολα τα blogs και sites που ειναι εκατομμυρια(μην βλεπεις την “ξανθια” απο τα προαστεια και μη)και ξερουν τι εχει γινει.Ριξε μια πολυπλευρη ματια και θα καταλαβεις.
Αυτος-Αυτη που θελει να βγαζει selfie με Iphone και να φαινεται το μηλοlogo εννοειτε οτι απο αυτους δεν θα επηρεαστει αφου ειναι σταθεροι πελατες.
Οσον αφορα για αυτο που ειπε ο Αγνωστος δεν υπαρχει αντιφαση αφου ηδη εδω και χρονια η apple χρησιμοποιει intel στα macbook και η πληρης μεταβαση της στο Iphone με Intel δεν θα ειναι ουτε αντιφαση ουτε κατι απροοπτο.
Κατι καινουριο σιγουρο αλλα με αναλογες αλλαγες σε ολα τα επιπεδα αν θελει κατι οντως καινουριο και αν ισχυσει η ειδηση αρχισε να το ψαχνει.Εγω το βρισκω σωστο να υπαρχει ΜΙΑ cpu σε ενα μοντελο αν μη τι αλλο να ενημερωνεται για κατι διαφορετικο.

tasos

Γιατί μου φαίνεται ότι η Apple θέλει να προλάβει τη Microsoft πριν κάνει το Surface Phone με Intel επεξεργαστή…

Παναγιώτης

Λογικό ακούγεται αφου στον νεο Xcode υπάρχει η επιλογή για το νέο χαρακτηριστικο το “bitcode” και αν το υποστηρίξει ο developer στη εφαρμογή του δεν θα χρειάζεται να ανεβάσει ξανά την εφαρμογή του στο App Store αν βγεί νέος επεξεργαστής με νέα “καλούδια” ή αλλάξει αρχιτεκτονική επεξεργαστή.

NZ

Μια μελλοντική συνεργασία με την Intel θα ήταν ότι καλύτερο για την Apple. Από τη στιγμή που δεν έχει δική της τμήμα cpu και μιας και η Intel τροφοδοτεί με επεξεργαστές την πλειονότητα των προϊόντων την (πλην του iPhone), η Intel πιστεύω ότι γνωρίζει αρχιτεκτονικές με τις οποίες δουλεύει το μήλο.
Μακάρι. Εμένα πάντως με χαροποίησε ιδιαίτερα αυτή η είδηση, που μακάρι να γίνει πραγματικότητα.

Εχθές παρακολουθούσα στο youtube τον LinusTechTips, ο οποίος έχει πει αρκετά πράγματα και έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη τεχνολογικά. Αναφέρθηκε και στο θέμα μελλοντικής συνεργασίας του μήλου με την Intel. Και φυσικά, τα έριξε λίγο στον Τζώνυ για τη θυσία της μπαταρίας από τη στιγμή που θα μπορούσε να αλλάξει ΕΝΤΟΣ κάποια άλλα πράγματα….

ahill2

Για να απαντήσω στον τίτλο του άρθρου, με την ΚΑΜΙΑ….
η συνεργασία με την intel απο ότι διάβασα αναφέρεται στο modem του iphone 7 όχι σε επεξεργαστή,μάλιστα μάλλον θα γίνει μοιρασιά μεταξύ qualcomm και intel οπως γίνεται μεταξύ TMSC και Samsung.
Το άρθρο εικάζει ότι ΑΝ τα πάει καλά η intel με αυτό το chip ΙΣΩΣ η apple στο μέλλον να συνεργαστεί με την intel για ένα system on a chip δηλαδή μιλάμε για iphone 8 και βάλε.

Agnostos13

@themazerunner:
Με τα υπαρχοντα δεδομενα σιγουρα δεν υπαρχει αντιφαση καθως εδω και χρονια η intel ειναι καλη συνεργατης της Apple. Απο αποψη ειδησεων που διαρεουν υπαρχει αντιφαση καθως στα μεσα του χρονου ειχε ειποθει οτι η Apple σκεφτεται να αφησει την intel και να ιοθετησει δικους της επεξεργαστες στα επομενα Mac.
Εκτος αν ο ποιητης ηθελε να πει οτι θα αφησει τους εμπορικα διαθεσιμους επεξεργαστες της intel και θα παει σε δικης της σχεδιασης (με παραγωγη της intel) οπως γραφει και το αρθρο εδω…
Παντως αν υπαρχει τετοια συνεργασια και αν ισχυουν τα μεγεθη που αναφερονται με 1000 ατομα να δουλευουν πανω στο project μιλαμε για εκτοξευση του κοστους R&D που τρεχει Apple-Intel που εχει σκοπο να χτυπησει ξεκαθαρα τα δυο απεναντι στρατοπεδα (AMD, Samsung) εν οψη λιθογραφιας 10nm…

Themazerunner

@Agnostos13
Λες να αφησει την Intel και να παει σε δικους της επεξεργαστες και ρωτω…
Εχει η apple δικα της εργοστασια για να παραξει δικους της επεξεργαστες;πιστευω οτι αν το δοκιμαστικο chip intel αποδοσει τα απαιτουμενα στο Iphone 7 θα δουμε Intel καθως υπαρχει ενας ολοκληρος χρονος σχεδον περιθωριο δοκιμης.Τιποτε παραξενο τιποτε μη αναμενομενο.
Απλα εαν δωσει το οκ μονο στην intel θα πρεπει να δωψσει εντολη παραγωγης cpu chip αρκετα νωρις για να προλαβει τα χρονικα ορια.
Οπως και να εχει προσωπικα πιστευω οτι λογω chipgate θα αλλαξει στρατοπεδο.

vasilist

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου αν γίνει κάτι τέτοιο μιας και το zenfone 2 που κατέχω πάει σφαίρα από απόδοση και σταθερότητα
Κάνει το galaxy s6 και iPhone 6s σκόνη στο multitasking.

Agnostos13

@themazerunner:
Η Apple δεν εχει αυτη τη στιγμη εργοστασια για επεξεργαστες αλλα μπορει να νοικιασει (οπως με την Foxconn) ή να αγορασει καλλιστα αν χρειαστει. Αυτο ειναι το λιγοτερο…

Themazerunner

Αδυνατον σχεδον να κανει τετοιο γιατι ξερει οτι θα αποτυχει.Οι TSMS SAMSUNG INTEL ειναι κατασκευαστριες εταιριες με την πιο τελευταια τεχνολογια και τεχνογνωσια.Στην foxcomm συναρμολογουνε τα κομματια αλλων κατασκευαστων.Ιδιαιτερα οταν μιλαμε για την καρδια ενω smart ειναι τεραστιο ρισκο και μονο ενας ανοητος κατα την γνωμη μου θα εκανε κατι τετοιο.Προσωπικα βλεπω intel ή TSMC.
Και αν δεν θελει τα ιδια προβληματα μονο ενας απο τους 2 εξ’ολοκληρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.