iPhone 7 vs iPhone 6s drop test: Ποιο αντέχει περισσότερο;

Στο εσωτερικό η Apple έκανε βελτιώσεις στο φετινό iPhone 7, το οποίο έχει καλύτερη απόδοση από το περσινό iPhone 6s, δίνοντας σκορ 178.000 πόντων στο AnTuTu. Εξωτερικά δεν έγιναν πολλές αλλαγές, όμως είναι το φετινό iPhone πιο ανθεκτικό από τον προκάτοχό του;

Το PhoneBuff πήρε στα χέρια του το iPhone 7 μαζί με το iPhone 6s, τα τοποθέτησε σε μια ειδική συσκευή, η οποία πραγματοποίησε πτώσεις από ύψος ενός μέτρου από όλες τις πλευρές των δυο smartphones..

Για αρχή έπεσαν με την πλάτη, στη συνέχεια με την κάτω πλευρά και το πλάι, όπου δημιουργήθηκαν κάποια σημάδια από τις πτώσεις. Όταν έπεσαν με την μπροστινή πλευρά, η οθόνη του iPhone 7 και του iPhone 6s έσπασε. Φαίνεται πως η Apple μάλλον δεν έχει βάλει επικάλυψη από Gorilla Glass 5, αλλά ακόμη και με σπασμένη οθόνη και τα δυο iPhones μπορούσαν ακόμη να πραγματοποιήσουν κλήσεις.

Υπήρξε όμως και ένας ακόμη κύκλος με bonus πτώσεις, όπου το iPhone 7 άντεξε για ακόμη 8 πτώσεις μέχρι να μην μπορεί πλέον να πραγματοποιήσει κλήσεις, ενώ σε αντίστοιχο τεστ απέναντι στο Samsung Galaxy Note 7, το iPhone 6s είχε αντέξει για άλλες 5 πτώσεις. Για την ιστορία να πούμε ότι το Samsung Galaxy Note 7 (με Gorilla Glass 5) είχε φτάσει στις 50 πτώσεις και συνέχισε να λειτουργεί.

Δείτε το video:

iphone 7 drop test, iPhone 7 vs iPhone 6s drop test: Ποιο αντέχει περισσότερο;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jim

Καλά να πάθει που δεν έβαλε gorilla glass.

Gvirginia

@akis
Ίσως δεν έχεις καταλάβει πώς λειτουργεί το techblog. Εκτός από τα hands on και κάποιες συνεντεύξεις, όλα τα άλλα είναι αναπαραγωγή ειδήσεων από μεγάλα sites. Φυσικά και θα αναφέρει περισσότερο τα iPhone / Galaxy μιας και αυτά “πουλάνε” περισσότερο στους αναγνώστες. Χωρίς να θέλω να προσβάλω, αν δε σ’αρέσουν αυτά που διαβάζεις μπορείς απλά να μη μπαίνεις. Ας παρακολουθείς το κανάλι στο youtube μόνο για τα hands on.

bezilys

@Jim και η Samsung που έβαλε gorilla τι κατάλαβε ?γραζουνιεται πιο εύκολα από το iPhone
Συμπέρασμα και τα δύο κινητά δεν πάνε πουθενά χωρίς επιπλέον προστασία!

Max91

Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου στο techblog είναι ότι δεν αφήνει ούτε ένα μήνυμα αν κάποιος πει κάτι αρνητικό. Δεν ξέρω καν τι έγραψε ο akis αλλά και μόνο από την απάντηση του Gvirginia καταλαβαίνω πως πάλι το techblog θίχτηκε. Το λέω επειδή έχει τύχει μια δυο και εγώ να γράψω κάτι αρνητικό και αμέσως σβήστηκε. Όταν όμως κάποιοι τα λένε πιο χοντρά αλλά προς άλλους χρήστες εκεί δεν επεμβαίνει. (Ακόμα και αυτό ίσως σβηστεί)

JohnWave

Προσωπικά όντας :

->προσεκτικός όταν κρατώ το κινητό στο χέρι μου ή όταν το αφήνω σε μια επιφάνεια ( κανένα σπάσιμο οθόνης χωρίς θήκη και χωρίς tempered glass σε 7 χρόνια με 7 συσκευές )
-> απρόσεκτος όταν βάζω τον κινητό στην τσέπη ( δεν προσέχω πάντα αν έχω κλειδιά ή κέρματα ή ότι άλλο )

προτιμώ χίλιες φορές την αντοχή στις γρατζουνιές παρά την αντοχή στις πτώσεις. Και δόξα την Gorilla, από τότε που πήγε στο GG4 δεν χαράσσονται καθόλου οι οθόνες μου. Τώρα με το GG5 για χάρη των πτώσεων, τα θαλάσσωσε η Gorilla με τις γρατζουνιές. Για όσους δεν βάζουμε θήκες και tempered glass, αυτό είναι μια πολύ κακή εξέλιξη για εμάς. Για τους υπόλοιπους που βάζουν tempered glass και ιδίως θήκες, θέματα που αφορούν design, γρατζουνιές και πτώσεις είναι εντελώς ανούσια και αδιάφορα.

giorgosgek

εμενα και τα κινεζικα και τα samsung κρατανε, οπως και τα lumia που μου εχουν πεσει τοσες φορες , ενταξει ειναι και τυχη , ολα μπορουν να χαλασουν και να σπασουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Software Apple iPhone 6s iOS iPhone 6s

iOS 15: Τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s και iPhone SE (2016)

Το επερχόμενο iOS 15 θα δώσει τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s, 6s Plus και iPhone SE μετά από σχεδόν 6 χρόνια υποστήριξης.

Software Apple iOS iPhone

iOS 14.3: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για iPhone 6s και πάνω

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η νέα αναβάθμιση iOS 14.3, η οποία παρέχεται μέσω OTA για όλα τα iPhone 6s και πάνω.