iPhone 8 και 8 Plus: “Σταθερές” πωλήσεις τα πρώτα εικοσιτετράωρα

iphone 8 sales, iPhone 8 και 8 Plus: “Σταθερές” πωλήσεις τα πρώτα εικοσιτετράωρα

Τα iPhone 8 / 8 Plus έχουν λίγες μέρες στην αγορά και για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ζήτηση δεν είναι και τόσο υψηλή. Φυσικά, η έλευση των δύο νέων iPhones είναι υπό την σκιά του επερχόμενου iPhone X, το οποίο αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, μαζί με εκείνο της τιμής πώλησης. Κλείνοντας λοιπόν λίγα εικοσιτετράωρα από την διάθεση των iPhone 8 στο κοινό, υπάρχουν ήδη εκτιμήσεις για την πορεία τους στην αγορά και ένας γνώριμος αναλυτής μας ενημερώνει.

Συγκεκριμένα, ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities, ίσως ο δημοφιλέστερος αναλυτής σχετικά με Apple προϊόντα, χαρακτήρισε την ζήτηση για τα iPhone 8 αυτές τις πρώτες μέρες “σταθερή” και όχι “ασθενή”, επιβεβαιώνοντας βέβαια τα προφανή σενάρια που θέλουν αισθητή μείωση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, σημειώνοντας πως πέρυσι την ίδια περίοδο τα iPhone 7 / 7 Plus είχαν περισσότερη ζήτηση κατά 50%. Ο ίδιος ρίχνει την ευθύνη στο iPhone X, θεωρώντας μάλιστα πως η φετινή ναυαρχίδα της Apple θα φτάσει μόνη της τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις.

Αναφορικά με τις, μέχρι τώρα, προτιμήσεις των καταναλωτών, το iPhone 8 Plus φαίνεται να είναι ελαφρώς μπροστά έναντι του μικρού αδελφού του. Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες χρονιές η μικρότερη έκδοση (iPhone 6, 6S, 7) ήταν εκείνη με την μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά φαίνεται πως πλέον οι καταναλωτές έχουν στραφεί προς το Plus, τόσο λόγω του μεγέθους, όσο και των επιπλέον χαρακτηριστικών που προσφέρει (διπλή κάμερα, καλύτερη ανάλυση, το νέο Portrait Lighting mode κλπ.). Εν τέλει, ο Ming-Chi Kuo θεωρεί πως οι πωλήσεις των 8 και 8 Plus συνδυασμένες θα φτάσουν εκείνες του iPhone X, κάτι που σημαίνει πως παρά την μειωμένη ζήτηση, τα δύο smartphones του Cupertino θα εξακολουθήσουν να μονοπωλούν σε μεγάλο βαθμό.

Σε μερικές εβδομάδες το iPhone X θα γίνει ευρέως διαθέσιμο και τότε θα μπορούμε να σχηματίσουμε μια σφαιρική εικόνα για την πορεία των νέων iPhones στην αγορά. Μέχρι στιγμής τα iPhone 8 / 8 Plus δεν έχουν πείσει απόλυτα, κυρίως λόγω του ίδιου και συνηθισμένου (πλέον) σχεδιασμού τους, κάτι που έρχεται να αλλάξει το X σύντομα. Μένει να δούμε αν οι προβλέψεις επαληθευτούν και το επετειακό μοντέλο σπάσει τα κοντέρ, παρά το τσουχτερό της τιμής του.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Το iphone 8 δεν έκανε αρκετές πωλήσεις γιατί δεν υπάρχει τεράστια διαφορά από το 7 και 7 plus…και όσον αφορά το iphone X δεν πρόκειται να σπάσει κανένα ρεκόρ γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει καν σε απόθεμα Το 1/4 των περσινών πωλήσεων. Άρα πως θα σπάσει ρεκόρ χαχα. Ωστόσο το iphone x έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά κατά την γνώμη μου αλλά η τιμή είναι υψηλή ακόμα και για τους funs.

Geektech

τι να αγορασουν ρε παιδια, 3 χρονια ιδιο σχεδιο αν ειναι δυνατον

σανο και αγιος ο θεος

Παναγιώτης

“σημειώνοντας πως πέρυσι την ίδια περίοδο τα iPhone 7 / 7 Plus είχαν περισσότερη ζήτηση κατά 50%”

εχει 50% μειωση και θεωρειται “σταθερο” ;
καλα πλακα μας κανετε; αποτυχια θεωρειται… (για την απλ).
αν ηταν ετσι οι πωλησεις του s8 samsung θα ειχατε βαλει τιλτους… “αποτυχια το s8 κτλ”
“δεν πουλαει” “παει για φουντο η samsung”
αλλα μιας και μιλαμε για αηφον δεν βαζουμε τετοιους τιτλους !!!!

ΝΙΚΟΣ

Που να δείτε και τι μούφα είναι το Χ

John

Σταθερές πωλήσεις ονομάζεται το 50% κάτω; Ξέραμε από πριν ότι τα μέσα δεν είναι αντικειμενικά γιατί η Apple έχει πολύ καλές “δημόσιες σχέσεις” αλλά πλέον καταντάει γελοίο.

Txds

Πιστεύω ότι φέτος θα φάει χαστούκι η Apple,όχι γιατί δεν θα είναι καλό το x αλλά γιατί μέχρι να βγει θα έχει πέσει η τιμή του note 8 , θα έχει βγει το mate 10,το lg v30 και το mix 2 θα έχει φτάσει σε όλα τα μαγαζιά. Δυστυχώς για την Apple και ευτυχώς γι εμάς φέτος είναι χρόνια ωπου σχεδόν όλες οι εταιρείες βγάλανε συσκευές με Βαρβατές μπάλες που πάνε και μπάλα.

Agnostos13

Πιστεύω όταν βγεί το X θα ρολάρει το πράμα.
Όχι γιατί θα τρέξουν όλοι για το X αλλά γιατί πολλοί που ενδιαφέρονται για αγορά περιμένουν να δουν από κοντά το X για να αποφασίσουν αν αξίζει να δώσουν παραπάνω να πάνε εκεί ή βολεύονται και με κάποιο 8αρι…

ΝΙΚΟΣ

Η Msft παρουσίασε quantum compute , η Google κάτι ψήνει επίσης , η A.I καλπάζει παντού, οι ψηφιακοί βοηθοί εξελίσσονται και ασχολείστε με χαντρούλες και bezel less καθρεφτάκια για ιθαγενείς

JohnWave

Λογικό να μην πάει καλά το iphone 8 και λογικό να πάει πολύ καλά το iphone X. Ναι θα υπάρχουν android ναυαρχίδες ισάξιες ή και καλύτερες σε διάφορους τομείς αλλά η πλειοψηφία των αγοραστών iphone δεν θα ασχοληθεί με αυτές. Μακάρι να μπει στη διαδικασία ψαξίματος και συγκρίσεων ( προς συμφέρον τους θα είναι) αλλά ποτέ δεν το έχει κάνει.

Petros

Σαν τον Σουμαχερ που ειναι σε κωμα αλλα η υγεία του μενει… σταθερή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.