iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

Η μεγάλη μέρα έφτασε και η Apple ανακοίνωσε επίσημα τα δυο νέα iPhones της. Πρόκειται για τους διαδόχους των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, για τα οποία είχε χυθεί αρκετό μελάνι για το πως θα ονομαστούν. Τελικά ήρθαν ως iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Στην Ελλάδατα νέα iPhone θα πωλούνται από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή του νέου iPhone 8 θα ξεκινά από 699 δολάρια για το μοντέλο με ενσωματωμένη μνήμη 64GB model, ενώ το iPhone 8 Plus θα ξεκινά από 799 δολάρια για τα 64GB. Και τα δυο μοντέλα έχουν εκδόσεις με χωρητικότητα 256GB. Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και η διάθεση από 22 Σεπτεμβρίου.

Update: Αυτές είναι οι επίσημες τιμές Γερμανίας
iPhone 8 64GB – 799 ευρώ
iPhone 8 256GB – 969 ευρώ
iPhone 8 Plus 64GB – 909 ευρώ
iPhone 8 Plus 256GB – 1079 ευρώ

Τιμές Αγγλίας
iPhone 8 64GB – 699 λίρες Αγγλίας
iPhone 8 256GB – 849 λίρες Αγγλίας
iPhone 8 Plus 64GB – 799 λίρες Αγγλίας
iPhone 8 Plus 256GB – 949 λίρες Αγγλίας

Η Apple έκανε σημαντική μεταπήδηση όσον αφορά στην ονομασία των μοντέλων της, αντί να δούμε iPhone 7s και iPhone 7s Plus, πήγε στον αριθμό 8. Να σημειωθεί (αν έχει κάποια αξία) ότι και η Samsung βρίσκεται στον αριθμό 8 με τις ναυαρχίδες S και Note. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple δεν κυκλοφορεί S έκδοση, από τότε που ξεκίνησε με το iPhone 3GS το 2009.

iPhone 8 και 8 Plus official, iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

Μπορεί να άλλαξε τον αριθμό, αλλά από άποψη σχεδιασμού α νέα iPhone 8 & 8 Plus, παραμένουν στην ίδια γραμμή με αυτό που έχει υιοθετήσει από το 2014 με τα iPhone 6 και 6 Plus.

Στη σειρά του iPhone 8, η Apple έχει κάνει σημαντική βελτίωση όσον αφορά στην οθόνη προσθέτοντας την τεχνολογία True Tone, όπως στο 10.5 ιντσών iPad Pro. Η οθόνη προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται και προσφέρει πιο ακριβή χρώματα.

iPhone 8 και 8 Plus official, iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

Μέσα η Apple έχει αναβαθμίσει τον επεξεργαστή, από τον A10 Fusion στα iPhone 7, πήγε σε Apple A11 Bionic. Είναι εξαπύρηνος με 2 performance πυρήνες που είναι 25% ταχύτεροι από τον A10, και 4 performance πυρήνες, που σύμφωνα με την Apple είναι 70% ταχύτεροι από του προηγούμενου μοντέλου. Υπάρχει επίσης η GPU σχεδιασμένη από την Apple, 30% ταχύτερη, την ίδια απόδοση με τον A10 αλλά με τη μισή ενέργεια.

iPhone 8 και 8 Plus official, iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

Η κάμερα του iPhone 8 είναι 12 Megapixel, μεγαλύτερη, ταχύτερη και διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Το iPhone 8 Plus έχει επίσης νέους αισθητήρες με διάφραγμα φακού f/1.8 και f/2.8, η διπλή κάμερα έχει νέο “Portrait Lighting” feature για να προσαρμόζει τον φωτισμό για τα πορτραίτα. Οι βελτιώσεις είναι εμφανείς και στο video και η Apple λέει ότι τα νέα iPhones έχουν την καλύτερη ποιότητα video που έχει μπει ποτέ σε smartphone, με υποστήριξη για 4K/60fps video. Τα slow motion videos υποστηρίζουν πλέον 1080p ανάλυση στα 240fps, διπλάσια από τα 120fps του iPhone 7.

Η Apple αναφέρει ότι το iPhone 8 είναι το πρώτο κινητό σχεδιασμένο για augmented reality, με κάμερες βαθμονομημένες για AR, μαζί με νέο γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο για καλύτερη παρακολούθηση της κίνησης.

iPhone 8 και 8 Plus official, iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι η πλάτη από γυαλί, προκειμένου να είναι δυνατή η επαγωγική ασύρματη φόρτιση, που δεν θα ήταν δυνατό να δουλέψει μέσα από το αλουμίνιο. Η εφαρμογή της ασύρματης φόρτισης μοιάζει να είναι ίδια με όλα τα υπόλοιπα smartphones που έχουμε δει μέχρι σήμερα να την υιοθετούν. Το κινητό τοποθετείται απλά στο charging pad. Η θύρα Lighting μένει ελεύθερη για τα ακουστικά, μιας και πάλι απουσιάζει η 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών.

iPhone 8 και 8 Plus official, iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

iPhone 8 και 8 Plus official, iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

iPhone 8 και 8 Plus official, iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

iPhone 8 και 8 Plus official, iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Έλα και το χ

combo

Τώρα άμα πω τίποτα….

STELIOS

Μπράβο προτοτυπια βάλανε τζαμι στο iPhone 7s

Billk

Boring…….

Fotis

Απογοήτευση μακάρι το χ να είναι τέλειο.

bezilys

Το iPhone se φαίνεται πιο ωραίο σχεδιαστικά από αυτά που βλέπω στην φοτογραφια

XperiakiasT

Μπεζελ? Κανενας????

Pazzo

Όλο λέτε λέτε και ξαναλετε ότι Xperia ότι κρατάνε τον ίδιο σχεδιασμό. Ενώ η apple δεν σας ενοχλεί 4 χρόνια τώρα που ακολουθεί τον ίδιο σχεδιασμό. Δεν είναι κακό, απλά λέω.
Καλό κινητακι το 8. Θα πωλησει εκατομμύρια κομμάτια όπως ολα τα προηγούμενα

Nikopoup

Γιατί όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστες σνομπαρουν το κεραμικο? Βάζεις που βάζεις γυαλί, βάλε μια κεραμική πλάτη να είναι και πανέμορφη αλλα και ανθεκτική όχι σαν εκείνο το υπέροχο jet black που γρατσουνιοταν με ένα νόμισμα..

Fotis

Το χ το ειδα είναι χάλια το 8 plus είναι τοπ.

Λεωνίδας

Δεν ξέρω, αλλά γιατί μου φαίνεται ότι τα περισσότερα νέα specs που παρουσιάζουν σαν σουπερ ουαου καινοτομίες απευθύνονται σε παιδιά 15 χρόνων? Εμένα προσωπικά όλη αυτή η ιστορία με την αναγνώριση προσώπου, ακόμα και τα δακτυλικά αποτυπώματα, με απωθεί εντελώς. Όπως και το s8, σα να ξεφεύγει λίγο από την “ανθρώπινη χρήση” και ευχρηστία…Εντυπωσιακά μεν, λίγο πιο δύσχρηστα δε.Εύχομαι κι οι άλλες εταιρίες να μην κολλήσουν μ’αυτη την μανία των bezeless smartphones που ακουμπάς οθόνη και θήκη μαζί.Όσο για τις τιμές…παραγματικά αστείες. Νομίζω ότι κανείς δεν χρειάζεται να δώσει σήμερα πάνω από 400 Ευρώ (max) για ένα κινητό που θα του καλύπτει όλες του τις ανάγκες.

Παναγιώτης

γελανε και οι πετρες…

Kostasktm

Τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου…

John

AXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
AXAXAXAXAXAXAXAAXAXAXA
EINAI TO IΔΙΟ!!!!

Eva

Stelios να σου θυμίσω ότι το γυαλί το έχει από το 4!

Evagoras

949 ειναι το 256 gb

Billk

Παρουσίαζει με έμφαση τις ικανότητες στα games διότι μόνο τους νέους μπορούν να πείσουν για να το πάρουν. Επαγγελματικά δεν ανέφεραν τίποτα. Μόνο σαν entertainment phone μπορεί να υποστηριχθεί για να πουλήσει κάπου.

Φασσα

4 χρονια το ιδιο κινητο……εξωτερικα….καλα εκει στην apple εχουνε ξεμεινει σιγουρα απο ιδεες…μακαρι να παει απατη μπας καταλαβουν τη μ@λ@κια τους

Παπαροκας tiamat

κακα τα ψεματα. ειναι κορυφαιο κινητο που θετει ξανα νεα standards.
επεξεργαστης απιστευτος, η οθονη σε πιο πολλα hz για πιο ομαλη ροη και καμερα 4κ σε 60hz που περιμεναμε να δουμε στο android απο τον snapdragon 820 που το υποστηριζε και δε το βλεπαμε ομως πουθενα απο τους oem!

απο δω και στο εξης ολως τυχαιως ολα τα android θα βγαινουν με δυνατοτητα 4k 60hz …..

αδιαβροχο ειναι? δε λεει το αρθρο!

Κωνσταντίνος

Μπορεί να είναι το ίδιο σχεδον μεν, αλλά για μένα φέτος νομίζω κάνει ένα 8 Plus. Έχω το 6s και περίμενα να βγουν αυτά να τα δω για να αποφασίσω επειδή θέλω να το αλλάξω λόγω κάποιον μικρών προβλημάτων τέλος πάντων, και όντως το 8 είναι το ίδιο, αλλά για μένα το Χ είναι μια αποτυχία. Καμία εμπιστοσύνη στο FaceID και μου φαίνεται καθόλου πρακτικό το γεγονός ότι δεν έχει home button. Α, και ας μην αναφερθώ στην τιμή του…

Παπαροκας tiamat

το καταλαβα απο το βιντεο…ειναι αδιαβροχο…
γι αυτο ολα τα android εξακολουθουν να ‘ναι και εκεινα….

Πάνος®

Για τα τεράστια bezels θα πείτε κάποιοι που σχολιάζετε επί μονίμου βάσεως σε αντίστοιχα θέματα τα της Sony, ή μπα;

ChristossOriginal

Πάνος® Τσιμουδιά προς το παρον.. (και ελπιζω και στο μελλον)

alex

Ουσιαστικά η Apple φέτος αντί για 2 έβγαλε 1 κινητό…

Γιώργος Κ.

Παιδιά αυτό το Tiamat είναι ο πρώην chris G, μετά Chris T. σαν τα virus στο resident evil ? Για να ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.

bezilys

Κάτι ξέρει που συνέχισε το ίδιο design στο s8 γιατί το x ειναι σκέτο έκτρωμα και θα φανεί και στις πολήσεις

ChristossOriginal

@Γιώργος Κ. Ναι. Σε μια φαση ημασταν 3 Chris. Με επαιρνε κατα καιρους και εμενα λοιπον η μπαλα στα σχολια και μπερδευομασταν ποιος ελεγε τι και ποιος απαντουσε σε ποιον, οποτε βγηκε και το ChristossOriginal ονομα (μιας και ημουν ο πιο παλιος) για να ξεχωριζουμε.

Στα του κινητου τωρα, ισχυει οτι εχω/εχουμε πει και περσυ και κυριως προπερσυ μιας και δεν υπαρχει κατι καινουριο φετος. Ακομη και τεχνολογικα να το δεις, κανείς δεν το εχει δουλεψει ακομη ωστε να αναφερει διαφορες. Οποτε εαν το φιλοσοφησετε λιγο θα διαπιστωσετε οτι δεν εχετε να πειτ ε τιποτα!

Γιώργος Κ.

Ευχαριστώ για την απάντηση ChristosOriginal. Δεν μπορώ να πω πως μου είχε λείψει αλλά έχουν πλάκα αυτά που γράφει.

Πάντως εμένα μου αρέσει το κινητό καθώς και η προσπάθεια της Apple να αποκτήσει χαρακτηριστικά από αλλά κινητά που υπήρχαν. Καλό της έκανε τελικά όλο αυτό.

hayate

Ναι ο tiamat είναι ο πρώην Chris tgf κτλ και ο bezilys είναι ο IoannisJB απλά με κάποια ορθογραφικά περισσότερα για να μην τον καταλάβουμε και καλά

Το Χ είναι μια χαρά. Τα άλλα μια από τα ίδια με 2 – 3 χαρακτηριστικά παραπάνω

bezilys

@hayate και μετά ξύπνησες?!

GS

Ξανακαλωσήρθες iphone 6 που μετατράπηκες σε 8.Για άλλη μια φορά αποδεικνύει αυτός ο <> ότι δεν έχει έμπνευση για νέα σχέδια και βγάζει κα΄τι ίδιο και παρόμοιο.Καλά τα χαρακτηριστικά που έχει αλλά και πάλι είναι στη σκιά του S8 και Note 8.Απορώ πόσο σανό δίνει αυτή η εταιρεία στα εκατομμύρια πρόβατά της για να θαυμάζουν το ίδιο τηλέφωνο με άλλα χαρακτηριστικά.Για μένα το απόλυτο 0 και πάλι η Apple.

Σταύρος

To iPhone 8 και το iPhone 8 Plus είναι τέλια κινητά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.