iPhone 8: H Apple κόβει την παραγωγή στο μισό;

iphone 8 production, iPhone 8: H Apple κόβει την παραγωγή στο μισό;

Ο μεγάλος σταρ στην ανακοίνωση που έκανε η Apple τον Σεπτέμβριο, ήταν αναμφισβήτητα το iPhone X, ωστόσο το κινητό δεν έχει έρθει ακόμη στην αγορά, σε αντίθεση με το iPhone 8, που είναι ήδη διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων.

Για το iPhone X, ο πήχης έχει ανέβει αρκετά ψηλά με την Gartner να προβλέπει μάλιστα ότι χάρη στο επετειακό iPhone της Apple, θα σημειωθεί συνολική άνοδος στην αγορά των smartphones. Για το 2018 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1.9 δισ. αποστολές.

Όμως οι αναφορές που μας έρχονται για το iPhone 8 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Μάλιστα έχει ειπωθεί ότι στους παρόχους των ΗΠΑ, το περσινό iPhone 7 ξεπερνά σε πωλήσεις το iPhone 8.

Για πολλούς ένας από τους λόγους που δεν κάνουν πωλήσεις τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, είναι ότι οι χρήστες περιμένουν να δουν πρώτα το iPhone X στην αγορά και ύστερα να αποφασίσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έρχονται σήμερα από την Ταϊβάν, η Apple έχει αποφασίσει να κόψει στο μισό τις παραγγελίες για την παραγωγή του iPhone 8.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι για τον μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο, οι παραγγελίες για το iPhone 8 και iPhone 8 Plus έχουν μειωθεί κατά 50%. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο αληθεύει κάτι τέτοιο, αλλά αν ισχύει θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Apple να κόβει την παραγωγή του iPhone τόσο νωρίς.

Είτε ισχύει είτε όχι η αναφορά, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, φαίνεται πως κατάφερε να ρίξει κατά 1.5 μονάδα την μετοχή της Apple, αφού κάτι τέτοιο θα είναι ασυνήθιστο για την ίδια.

Οι αναφορές για την χαμηλότερη ζήτηση των iPhone 8 συνοδεύτηκαν και από την απουσία σειρών έξω από τα καταστήματα της Apple, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Apple από την πλευρά της δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο όσον αφορά την παραπάνω φημολογία.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Α Π Α Τ Ο

Rizo

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ρε παιδιά,
αλλά περιμένοντας να δούνε το iPhoneX πέρνουν ένα 7 αρι για να την βγάλουν πέρα???
Πλάκα μας κάνετε??
Και μετά που θα πουλάει σαν φρέσκο ψωμί το Χ θα έχουμε ξεχάσει ότι το 8 δεν πούλησε ούτε τα μισά…

30fill

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των χρηστών iphone δεν επιλέγουν κινητό με κριτήριο την τιμή ή τις επιδόσεις του αλλά το design και τα features, τότε λογικό να περιμένουν το iphoneX.

JD

Αφού επιλέγουν με βάση το design και τα features γιατί αγόραζαν τόσο καιρό τα 6 , 6S , 7 , SE κτλ. με απαρχαιωμένο σχεδιασμό (60% αναλογία οθόνης) και με ξεπερασμένες IPS οθόνες 750p και 1080p.

Kostas

Apple σε πήρανε χαμπάρι ότι τούς πουλάς φούμαρα..

txds

και πολυ αργησε να φαει το χαστουκι της…

giorgosgek

ελπιζω να της γινει μαθημα επιτελους, να δουμε και το x

Agnostos13

Οι χαμηλές πωλήσεις των iPhone 8 είνα ένα δείγμα οτί οι περισσότεροι πελάτες της Apple δεν ενδιαφέρονται για κάτι λιγότερο από ναυαρχίδα…

ΥΓ. Αν και είναι αρκετοί οι αναποφάσιστοι που περιμένουν να δουν το Χ πρώτα

newton91

απατο

Hatzipanos

Ρε λες να ξύπνησε ο κόσμος…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.