iPhone 8: Επιβεβαιώνει κατά λάθος αναγνώριση προσώπου;

iPhone 8 αναγνώριση προσώπου, iPhone 8: Επιβεβαιώνει κατά λάθος αναγνώριση προσώπου;

Ενδείξεις για την ύπαρξη ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου στο iPhone 8 φαίνεται να δίνει η Apple στο HomePod firmware που έδωσε στους προγραμματιστές.

Η Apple έδωσε στους προγραμματιστές ένα firmware για το έξυπνο ηχείο HomePod, το οποίο αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του τον Δεκέμβριο.

Εκεί, όμως φαίνεται ότι περιέχονται και λεπτομέρειες για το iPhone 8, οι οποίες εκτός από την ύπαρξη της αναγνώρισης προσώπου φαίνεται να δείχνουν και το σχήμα της συσκευής.

Τα παραπάνω ανακάλυψε ο προγραμματιστής Steve Troughton-Smith. Από τα λεγόμενά του, το επερχόμενο iPhone αναφέρεται με την κωδική ονομασία D22 και σε ένα σημείο του κώδικα αναφέρεται η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου μέσω υπέρυθρων. Μάλιστα, λέγεται ότι η αναγνώριση θα μπορεί να γίνεται υπό διαφορετικές γωνίες.

Αυτή εντοπίστηκε στο BiometricKit με την ονομασία Pearl ID.

Ο Troughton-Smith αναφέρει: “Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το firmware του HomePod αποκαλύπτει την ύπαρξη ξεκλειδώματος με αναγνώριση προσώπου με υπέρυθρες στο επερχόμενο iPhone, το οποίο μπορεί να εντοπιστεί στο BiometricKit και σε άλλα σημεία”.

Επίσης, ο Troughton-Smith δήλωσε ότι υπάρχει κι ένα σχέδιο (form factor) για το πώς θα είναι η συσκευή, η οποία μοιάζει να είναι bezel-less και δεν δείχνει να έχει το home key στην οθόνη, ενώ το σημείο στο πάνω μέρος της οθόνης πιθανότατα χρησιμεύει για το ηχείο, τις υπέρυθρες και την κάμερα. Το σχέδιο επιβεβαίωσε κι ο Guilherme Rambo.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Θεωρω οτι παει να τα κανει ολα σωστα η apple αυτη τη φορα μακαρι να δουμε και μια κορυφαια καμερα και ισως ψηθω να τη δοκιμασω μετα απο πολλα note και galaxy.

Kostas

Άρα όπου να ναι θα δούμε από το λαγουδάκι galaxy loser με αναγνώριση προσωπου

Nto

Αυτή η αναγνώριση προσώπου γυρίζει μετά από χρόνια. Λες να παρουσιαστεί σαν κάτι καινούριο; πλάκα θ έχει.

alexandros

το galaxy κωστα κατ αρχην εχει αναγνωριση προσωπου και στο s8 και σε παλαιοτερα galaxy ειχε.και οσον αφορα οτι στο iphone θα παρουσιαστει ως κατι καινουριο εννοειται αυτο καθως θα χρησιμοποιει αλλη τεχνολογια προφανως πιο ασφαλη,γρηγορη και ευκολη που ισως να προσπερναει και το βασικο προβλημα του χαμηλου φωτος και του οτι πρεπει να ειναι σε συγκεκριμενη θεση το προσωπο ως προς τη καμερα αυτη τη στιγμη.

ΝΙΚΟΣ

Ένα σκάνερ ίριδας αλά Lumia 950 και πολύ είναι για τους αστοιχείωτους του Cupertino

bezilys

Αυτά τα “κατά λάθος” με τρομάζουν!

George

Όταν το iphone είχε μικρή οθόνη, οι οπαδοί του μιλούσαν για τον ανθρώπινο αντίχειρα. Όταν μεγάλωσε η οθόνη, οι οπαδοί του ξαφνικά σταμάτησαν να έχουν θέμα με τον αντίχειρά τους.. Όταν είχε μείνει πίσω στην κάμερα, οι οπαδοί του δεν νοιάζονταν. Όταν βελτιώθηκε η κάμερά του, οι οπαδοί του νοιάστηκαν. Το ίδιο θα συμβεί με το fast charging, το wireless charging, τα μηδαμινά bezels, την κάμερα σε χαμηλό φωτισμό και τις oled οθόνες υψηλής ανάλυσης. Όταν τα αποκτήσει αυτά το iphone, ως δια μαγείας οι οπαδοί του θα τα λατρέψουν και δεν θα κάνουν κουβέντα για το ότι όλα αυτά τα χρόνια τα στερούνταν πληρώνοντας μάλιστα περισσότερα χρήματα. Γνωστή η ιστορία του iphone , γνωστός και ο τρόπος σκέψης των αγοραστών του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.