iPhone 8: Face ID, αναβαθμισμένα AirPods και Animoji δείχνει νέα διαρροή

iPhone 8 face id animoji, iPhone 8: Face ID, αναβαθμισμένα AirPods και Animoji δείχνει νέα διαρροή

Με αναγνώριση προσώπου, αναβαθμισμένα Air Pods και Animoji, δηλαδή κινούμενα Emoji θα έρχεται το iPhone 8, σύμφωνα με νέες διαρροές.

Από τότε που κυκλοφόρησε ο κώδικας του HomePod firmware, έχουμε μάθει αρκετά πράγματα σχετικά με το πολυσυζητημένο iPhone που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβριου.

Αυτύ τη φορά όμως, η διαρροή έρχεται από μια τελική έκδοση του iOS 11 που επίσης αναμένεται.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το 9to5Mac το iPhone 8 (ή όπως θα αποκαλείται) θα περιλαμβάνει το “Face ID” το οποίο θα αντικαταστήσει πιθανότατα το Touch ID, καθώς και νέα κινούμενα emoji καθώς και κάποιες αλλαγές στο status bar.

Face ID

Το Face ID αναφέρεται στον νέο τρόπο ξεκλειδώματος του iPhone 8 με το πρόσωπο του χρήστη. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι χρήστες θα πρέπει να κινούν το πρόσωπό τους γύρω γύρω ώστε να το σκανάρει η κάμερα και να ξεκλειδώνει το τηλέφωνο.

iPhone 8 face id animoji, iPhone 8: Face ID, αναβαθμισμένα AirPods και Animoji δείχνει νέα διαρροή

Animoji

Τα animoji θα είναι κινούμενα emoji-μηνύματα, τα οποία θα χρησιμοποιούν τη φωνή του χρήστη και θα αντικατοπτρίζουν τις εκφράσεις προσώπου του χρήστη. Τα Animoji, σύμφωνα με τη διαρροή, θα χρησιμοποιούν τη σάρωση προσώπου για να δημιουργούν τρισδιάστατα emoji, τα οποία θα βασίζονται στις εκφράσεις προσώπου του χρήστη.

iPhone 8 face id animoji, iPhone 8: Face ID, αναβαθμισμένα AirPods και Animoji δείχνει νέα διαρροή

Κινούμενες εικόνες στo status bar

Οι πληροφορίες του status bar φαίνεται ότι θα παρέχονται μέσω animation σε κάθε πλευρά όπου υπάρχει η “εγκοπή” της κάμερας. Αριστερά θα βρίσκονται πληροφορίες για την ώρα και την τοποθεσία και δεξιά πληροφορίες για τις συνδέσεις Wi-Fi, το σήμα και τη μπαταρία.

Οι κινούμενες εικόνες θα αλλάζουν μεταξύ των διαφόρων status, ενώ πιθανότατα θα υπάρχουν και πληροφορίες σχετικά με το Bluetooth.

Airpods

Ενώ τα airpods λέγεται ότι θα είναι ανανεωμένα, σχεδιαστικά δεν φαίνεται να έχουν διαφορές με την υπάρχουσα έκδοση, πέρα από το γεγονός ότι η ένδειξη φόρτισης έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό της θήκης, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να ελέγξει την κατάσταση της μπαταρίας χωρίς να χρειαστεί να την ανοίξει.

iPhone 8 face id animoji, iPhone 8: Face ID, αναβαθμισμένα AirPods και Animoji δείχνει νέα διαρροή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Τώρα καινούργια animoji θεωρουνται ουσιαστική αναβάθμιση?

giannos

@bezilys γιατί είναι η μόνη;

bezilys

@giannos όχι δεν είναι η μόνη αλλά μαρεσει που το παρουσιάζουν και τα animoji σαν αναβάθμιση!

Andr. Kar

Μιλάμε έχω πάθει πλάκα. Τρομερή πρωτοπορια από το μήλο των 1000 ευρο. Σας έχουμε βαρεθεί ρε.. Φτάνει έχετε καταντήσει αηδία

Koukoz

Ινοβεσιο

Μπαμπης

@Andr. Kar πάρε το note τότε των 1050 ευρο και έναν πυροσβεστήρα και κράνος για τις εκρήξεις χαχαχα

ilias

Το είχε κάνει και η Nintendo.

Απλα τώρα η Apple θα προσπαθήσει, και καλά, να βρει τρόπους να χρησιμοποιήσει το “νεο feature” για να εχει να λεει. Και ως συνήθως επειδή ειναι άχρηστοι εκει μεσα έπιασαν τα emoji. Ολόκληρο σύστημα αναγνώρισης προσώπου με την μόνη χρησιμότητα, περα από το ξεκλείδωμα, τα emoji. Ωραία.

Μιχάλης

Νομίζω ότι πλέον με τα animoji ακόμα και ο πιο απαιτητικός power user – business man πελάτης της apple καλύφθηκε!

giannis

Η απουσία touch id θα είναι deal breaker για πολλούς.

wave

Η apple έκανε mainstream τη χρήση touch id στα κινητά. Έχει μια βάση τώρα που τα περισσότερα κινητά έχουν touch id να το παρατήσει και να περάσει σε εντελώς ανέπαφη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου face id!
Και σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει πουθενά touch id στα κινητά…..
Πάντως υπάρχει ένα θέμα. Αν το Iphone 8 έχει μια νεα τεχνολογία ξεκλειδώματος αυτό δεν θα έρθει σε σύγκρουση με τα χαρακτηριστικά των 7s που θα έχουν touch id. Δηλαδή στην παρουσίαση τι θα πει? Πάρτε 7s ενώ το 8 είναι πιο καινοτόμο!
Όπως και να έχει σε λίγες μέρες θα ξέρουμε.
Σχετικά με τα animoji το βρίσκω πολύ ωραίο και εννοείται ότι είναι απλά ένα νέο χαρακτηριστικό και όχι όσα θα μπορεί να κάνει το νέο τηλέφωνο. Συνεπώς καλοδεχούμενο.

Kos

Ενδιαφέρον το face ID και ακόμα περισσότερο που πρέπει να κινείς το πρόσωπο σου γύρω γύρω για να το σκανάρει η κάμερα. Και σε όσους δεν τους αρέσουν τα νέα χαρακτηριστικά να θυμίσω, (από στόματος Tim COOK) Οτι…. εχουμε πολύ καλό ιστορικό στο να δίνουμε στους ανθρώπους κάτι που μπορεί να μην ήξεραν ότι ήθελαν”.

giorgosgek

Ναι μπορει να μη ξεραμε οτι θελουμε νεα emoji , ο κουκ θα μας τα φερει. Τραγικα ολα , αυτες ειναι οι αναβαθμισεις , περα απο τις οθονες και το ντιζαιν της samsung; Eχω πει πως περιμενω πως και πως να βγει το iphone 8 και να ειναι κινηταρα , εννοειται οτι θα ειναι καλυτερο απο τα προηγουμενα και οχι ιδιο οπως βγαινει καθε φορα και θα φτανει τις αλλες ναυαρχιδες ( οχι δεν μιλαω για software, αλλα και software ξεsoftware ειδαμε το Oneplus) . Περιμενω το διαφορετικο απο οποιαδηποτε εταιρεια.

giorgosgek

και σοβαρα μιλατε , εκλεψε το logo της lg για logo του face id ; χαχαχαχ ελεος ακομα κλαιω ! (αν ειναι αυτο βεβαια και δεν ειναι ακυρη φωτο) . Οντως ινοβεισο ,εκει που αντεγραφαν ολες , τωρα το κανει αυτη , τρεμουν τα κοκκαλα καποιου….

Gvirginia

“Μάλιστα, φαίνεται ότι οι χρήστες θα πρέπει να κινούν το πρόσωπό τους γύρω γύρω ώστε να το σκανάρει η κάμερα και να ξεκλειδώνει το τηλέφωνο.”

Όπως καταλάβατε, όταν βλέπετε στις καφετέριες ανθρώπους να κουνάνε το κεφάλι τους σαν bobbleheads (φιγούρες πχ αθλητών που κουνούν το κεφάλι) θα ξέρετε ότι είναι κάτοχοι iPhone X….

wave

@Gvirginia τα χεις μπερδέψει προφανώς δεν υπήρξες ποτε κάτοχος iphone. Το άρθρο εννοεί ότι ΑΡΧΙΚΑ για να αναγνωρίζει το τηλεφωνο τη δομή του προσώπου από οποιαδήποτε γωνία ο χρήστης θα πρέπει να γυρίζει το προσωπο του ώστε να ”χαρτογραφηθεί” από το τηλεφωνο. Το ίδιο κάνουμε αρχικά και με το δακτυλικό αποτύπωμα. Στη συνεχεια αυτό δεν χρειάζεται.
@giorgosgek είδες καμία apple να ανακοινώνει αυτό το logo και μιλάς για αντιγραφή?

Chris_BMW

@Gvirginia

Αν εισαι αυτός που σχολίαζες κάποτε ,δεν περίμενα αυτό το σχόλιο ειδικά απο εσένα ..

Οπως είπε κ ο @wave λογικά αυτό θα γίνεται στην αρχή ώστε το κινητό να απομνημονεύσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου .
Μετά απο οποία γωνία να το κοιτάξεις θα ξεκλειδώνει ..
Ολα αυτά βεβαια ειναι υποθέσεις .. Την Τρίτη θα ξέρουμε …

Gvirginia

@wave

Φυσικά και δεν είχα ποτέ Apple συσκευή, αλλά δεν καταλαβαίνω πού κολλάει μιας και όλες οι συσκευές με αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων χρειάζονται αυτό που λες (να γυρνάς το δάχτυλο).
Εγώ σχολιάζω αυτό που γράφει το άρθρο, αν “εννοούσε” κάτι άλλο, να το έγραφε εξαρχής.

@Chris_BMW

Ναι ο ίδιος είμαι. Χαλάρωσε μια πλάκα έκανα μιας και έτσι όπως περιγράφεται η λειτουργία, τέτοια σκηνικά θα έχουμε ΑΝ είναι έτσι τελικά.
Φυσικά και θα περιμένουμε την Τρίτη, αν και προσωπικά είμαι κατά της αναγνώρισης προσώπου.
Το βρίσκω πιο δύσκολο να ξεκλειδώσεις τη συσκευή, εκτός της περίπτωσης χαμηλού φωτισμού, πχ στο αμάξι εγώ ξεκλειδώνω τη συσκευή χωρίς να την κοιτάω. Με την αναγνώριση προσώπου θα πρέπει να στρέψω την προσοχή μου άλλου.
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, από τα Galaxy, όποτε θα δούμε την Τρίτη πώς και αν τα αντιμετωπίζει η Apple…

wave

@Gvirginia Θα σε γελάσω πως λειτουργούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα android είχα παλιότερα αλλά μετά από λίγο καιρό λαγγαραν και κολούσαν απίστευτα ασε που δεν έπαιρναν αναβαθμίσεις οπότε τα χαιρέτησα.
Είδα το προγούμενο σχολιό σου που λες ότι κάνεις πλάκα και ησύχασα γιατί κανένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί να υποθέσει ότι μια εταιρία θα κυκλοφορήσει κινητά όπου οι χρήστες τους θα κουνάνε τα κεφάλια τους δημοσίως πέρα δώθε για να ξεκλειδώσουν.

Giorgosgek

@wave Σε εχω μπανισει απο καιρο, καταρχην να διαβαζεις και να κατανοεις το σχολιο, μη καταπιανεσαι απο κατι . Ειπα σε παρενθεση αν δεν ειναι ακυρη φωτο , οποτε δεν χρειαζοταν καν η τοποθετηση σου (και καλα), δεν ειπες κατι καινουργιο, επισης αν θες να πεις κατι για το logo, πες το στο techblog που κανει και αρκετα καλα τη δουλεια του , δεν ευθυνομαι εγω . Καλημερα !

Agnostos13

Ελπιζω οπως το touch-id δεχεται πολλα δαχτυλα να δεχεται και αυτο πολλες εκδοχες της φατσας μου.
-με μουσι
-ξυρισμενος
-μαλλιας
-γλομπος
-με κρανος
-με γυαλι
-με μασκα θαλασσης
-με μασκα αποκριατικη
κλπ

ΑΝΔΡΕΑΣ

Αν ήμουν στην θέση του Κούκ, για το επετειακό θα έβαζα προαπαιτούμενο να έχουμε όλοι μια μάσκα του jobs ώστε να την φοράμε, να σκανάρεται από το τηλέφωνο και να ανοίγει.
Για να τιμήσουμε την μνήμη του ανδρός και να ξεχωρίσουν οι σκληροπυρηνικοί πιστοί μας. Οι εκλεκτότεροι των εκλεκτών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.