Δευτέρα
07/08/2017

iPhone 8: Με αναγνώριση προσώπου που λειτουργεί ενώ είναι στο τραπέζι;

iphone 8

Ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι ο κοινός τρόπος να ασφαλίσει κανείς το κινητό του σήμερα, είτε πρόκειται για ναυαρχίδα είτε όχι. Ωστόσο οι κατασκευαστές πάντα θα προσπαθούν να βρουν κάτι καλύτερο και αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι θα είναι η αναγνώριση προσώπου.

Με το iPhone 8, η Apple φημολογείται πως θα φέρει την αναγνώριση προσώπου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία απαιτεί να έχεις το κινητό μπροστά στο πρόσωπό σου, σε αντίθεση με τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, που απλά χρειάζεται να ακουμπήσεις το δάχτυλο επάνω.

Η Apple φημολογείται πως έχει βρει τη λύση σε αυτό. Το iHelp BR βρήκε κάποιες ενδιαφέρουσες γραμμές κώδικα “AXRestingPearlUnlock” και “com.apple.accessibility.resting.pearl.unlock”, που μας κάνουν να υποθέτουμε ότι η αναγνώριση προσώπου μπορεί να λειτουργεί ακόμη και όταν το κινητό είναι τοποθετημένο πάνω σε κάποια επιφάνεια.

Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες ίσως να μην είναι αναγκασμένοι να πιάνουν στα χέρια τους κάθε φορά το iPhone 8 και να το τοποθετούν μπροστά στο πρόσωπό τους.

Προς το παρόν όμως δεν είμαστε βέβαιοι πως θα το καταφέρει αυτό η Apple και πως θα λειτουργεί το χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπου. Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα συστήματα αναγνώρισης προσώπου που έχουμε δει δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ασφαλή και μπορούν να ξεγελαστούν ακόμη και με μια φωτογραφία.

Πηγή:o1,2

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

 1. Ο/Η giannogeorge λέει:

  Δεν θα είσαι αναγκασμένος να σηκώνεις το κινητό σου αλλά να γέρνεις το κεφάλι πάνω από αυτό;; :-)))

 2. Ο/Η wave λέει:

  Θα βάλει τον αισθητήρα αποτυπώματος κάτω από την οθόνη?
  Όχι τελικά θα τον βάλει στην πλάτη!
  Όχι τελικά θα τον βάλει στο power button!
  Όχι τελικά δεν θα τον βάλει αλλά θα βάλει αναγνώριση προσώπου!
  Όχι τελικά δεν θα βάλει τίποτα θα αφήσει τον κωδικό … χ@στηκε …έτσι και αλλιώς και τίποτα να μην έχει θα το αγοράσουν!

 3. Ο/Η bezilys λέει:

  @giannogeorge αυτό ακριβώς!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.