Το κεντρικό κουμπί του iPhone 8 αντικαθίσταται με “Function Area”;

Εδώ και πολλά χρόνια ακούγονται οι πληροφορίες που λένε ότι η Appe θα ξεφορτωθεί το κεντρικό κουμπί από τα iPhone. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί σύντομα, μιας και οι πληροφορίες γίνονται όλο και περισσότερες.

Η επετειακή έκδοση του iPhone (iPhone X ή iPhone 8) που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με αφορμή τα 10α γενέθλια του smartphone της Apple, είναι πολύ πιθανό να μην έχει home button.

Ο γνωστός αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, εκτιμά πως στο iPhone 8 με OLED οθόνη, η Αpple θα αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί από την κάτω πλευρά του κινητού. Αντί αυτού θα υπάρξει μια “Function Area”, για την οποία όμως δεν δίνει καμία άλλη πληροφορία. Υπάρχουν υποθέσεις που λένε ότι θα μπορούσε να είναι κάτι παρόμοιο με την Touch Bar που είδαμε στα MacBook Pro του 2016.

Όσον αφορά στην αντικατάσταση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, ο Kuo κάνει αναφορά στην βιομετρική ασφάλεια, χωρίς και πάλι να δίνει λεπτομέρειες. Στο παρελθόν όμως έχουν ακουστεί πληροφορίες για σκάνερ ίριδας ή προσώπου.

Σύμφωνα με τον Kuo, η αφαίρεση του Touch ID και η προσθήκη της “Function Area” θα έχουν ως αποτέλεσμα οι 5.15 ίντσες της οθόνης 5.8 ιντσών, να είναι διαθέσιμες για χρήση.

Ο συγκεκριμένος αναλυτής στο παρελθόν έχει αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστος και οι παραπάνω πληροφορίες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, όμως όπως πάντα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.

iphone 8 function area, Το κεντρικό κουμπί του iPhone 8 αντικαθίσταται με “Function Area”;

iphone 8 function area, Το κεντρικό κουμπί του iPhone 8 αντικαθίσταται με “Function Area”;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Θέλω να δω αν και πώς θα διαφοροποιηθεί το λειτουργικό με την ύπαρξη Touch Bar αντί για 1 κεντρικό κουμπί.
Όπως επίσης αν θα εκμεταλλεύεται όλη η οθόνη σε φωτογραφίες / βίντεο ή θα είναι always on η Function Area.
Αν βάλει 2Κ στο X, ελπίζω να ανεβάσει την ανάλυση του μικρού.

ΥΓ: Σύντομα ακολουθεί ποίημα για ότι η Apple εγκλωβίζει τους καταναλωτές με την αφαίρεση θυρών, είναι απατεώνες και σβήνουν αρνητικά σχόλια για οθόνες.

KnightRider

Aυτό το function area μάλλον δεν θα είναι και τόσο καλό !!!

@Gvirginia κατα 80% θα υπάρξουν προβλήματα με το function area με iOS σε αναβαθμίσεις κλπ – πλέον είναι ικανοί για όλα

Gvirginia

Να ‘τος….

Chris_BMW

@Gvirginia
😂😂😂😭😭😭κλαίω !!!!

KnightRider

Ε όταν βγει το πρόβλημα αυτό μετά εμείς θα γελάμε !!

KnightRider

@Gvirginia

Εδώ πεθαίνω στα γέλια και αν θες googlαρε το !!!! = «Οι οθόνες OLED είναι άθλιες» υποστηρίζει ο CEO της Apple, Tim Cook

Gvirginia

@KnightRider

Σου απάντησαν στο δίπλα forum που σε έπιασε παραλήρημα.
Το ότι είπε κάτι πριν 4 χρόνια δε σημαίνει ότι πρέπει να το στηρίζει για πάντα.

Δεν είπε κάτι λάθος, οι OLED είχαν μικρότερη φωτεινότητα και χειρότερη χρωματική απόδοση σε σχέση με τις LCD.
Δες και τα τεστ του displaymate…

giannis

Φωνάζουν να αλλάξει την οθόνη, την αλλάζει, κράζουν.
Φωνάζουν να μεγαλώσει η μπαταρία, μεγαλώνει, κράζουν.
Φωνάζουν να φύγει το home button, φεύγει, κράζουν.
Φωνάζουν ότι έτσι όπως πάει θα χρεοκοπήσει, κάνει ρεκόρ, εξαφανίζονται.
Για αυτό αγαπάω το techblog.

KnightRider

@Gvirginia

Nαι αλλά δεν γίνεται μια δηθεν ιδιοφυΐα στην αρχή να αποκαλούσε “άθλια” τα OLED και τώρα να πάει να βγάλει με OLED εφόσον ο Tim Cook έλεγε ότι η Retina είναι “ανώτερη εμπειρία”.

Υποτίθεται κοιτάνε μπροστά !!!

KnightRider

**εφόσον ο Cook κατέληξε και είπε “Θέλουμε την καλύτερη οθόνη, και πιστεύουμε ότι την έχουμε” τότε από εκεί και μετά τελειώνει το πράγμα και όχι να βλέπουμε κάτι το οποίο το χαρακτήρισε παλιά “άθλια” την OLED

Gvirginia

@KnightRider

Τα έχεις μπερδέψει όλα.
Καταρχάς δε νομίζω να είπε ποτέ ο Cook ότι είναι ιδιοφυΐα ή γενικά να τον θεωρεί κάποιος.
Αφού τώρα φτιάξανε οι OLED γιατί να μη βάλει? Σου είπα, κοίτα και τα τεστ από έγκυρα site όπου φαίνεται ότι οι OLED δεν ήταν και ότι καλύτερο πριν 4-5 χρόνια.
Επίσης έπεσε και η τιμή, η οποία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την υιοθέτηση κάποιας τεχνολογίας.

Στα είπανε και δίπλα και δε λες να το καταλάβεις. Η Apple δεν κατασκευάζει.
Έπρεπε να διαθέτει μαντικές ικανότητες για να “κοιτάξει μπροστά” για το ΑΝ βελτιωθούν ποτέ οι OLED.

Πραγματικά αυτό που λες είναι ο ορισμός του ότι να’ναι. Με την ίδια λογική, όσοι είχαν πει (CEO και μη) ότι οι CCFL LCD οθόνες – τηλεοράσεις τους είναι οι καλύτερες, θα έπρεπε να παραμείνουν εκεί και να μη βάλουν τις νέες τεχνολογίες. (LED LCD)

Agnostos13

@KnightRider:
Θα σου αναφερω εγω μερικους λογους που ελεγα οτι οι amoled ηταν αθλιες πολυ πριν τον Μαγειρα!
-υπερκορεσμενα χρωματα
-αλλοιωμενες χρωματικες αποδοσεις (ειδικα σε πρασινο, κιτρινο, κοκκινο)
-burn-in
-χαμηλο προσδοκιμο λειτουργιας
-χαμηλα επιπεδα φωτεινοτητας
-απωλεια ποιοτητας εικονας σε βαθος χρησης
-χαμηλο ευρος θεασης

και κατι ακομα που σαφως σκεφτοταν ο κουκ και εγω οχι:
-ηταν πανακριβες!

Αν εισαι η Apple γιατι να επιλεξεις λοιπον μια οθονη που υπερτερει της lcd-ips μονο στους τομεις μαυρο και εξοικονομηση ενεργειας και μαλιστα με τιμη 10 φορες πανω απο την lcd;
Τωρα που εχει βελτιωθει μπορεις να σκεφτεις αν τα πλεονεκτημα της oled ειναι πλεον περισσοτερα απο τα μειονεκτηματα της ips…

KnightRider

@Agnostos13

Το γεγονός να κοιτούσαν να βελτιώσουν τις Retina ?? Γιατί δεν κοιτάγανε να κάνουν κάτι ???

Επίσης πρέπει να βάλουν καλύτερες μπαταρίες επιτέλους – μην βασίζονται στην οθόνη και τα θέλουν όλα δικά τους !!

ahill2

@ Agnostos13 μα καλά τί ερώτηση είναι αυτή?

Μα για να μην στην λέει o knightrider 4 χρόνια αργότερα που βάζεις oled…

ΚΝ

Άδικος κόπος να λεμε η Apple εχει αυτο και το αλλο ή δεν έχει στα iPhones. Τα τηλεφωνα της Apple ειναι πολυ καλα τηλεφωνα αλλά οχι καλυτερα απο ναυαρχίδες άλλων δυνατών εταιριών. Ομως, εχουν κατι τόσο δυνατό που και μέτρια να είναι θα πωλούνται τρέλα….. ενα πανίσχυρο μπραντ που το iPhone ισοδύναμη με ενα ακριβό κόσμημα για γυναίκα ή αξεσουάρ για τον άνδρα.

Πan.Πan.Σ

Το καλύτερο που διάβασα ποτέ εδώ μέσα. Ότι ο Κούκ δεν ήθελε τις amoled γιατί ήταν ακριβές.. . Ενώ όταν χρησιμοποιουσε τις φτηνές, το iPhone έκανε 1000αρικο… Είπαμε να φανατιζομαστε αλλά όχι να μη βλέπουμε μπροστά μας.

ChristosT

@Agnostos13 λές μερικές φορές πράγματα που δεν κολλάνε. Καλά σου είπε ο KnightRider… λές οτι οι amoled ήταν ακριβές σε σχέση με τις ips-lcd σε ένα κινητό που αυτό δεν φάνηκε ποτέ στην ΤΙΜΗ. Έλεος… Εγώ πάλι θα είμαι ειλικρινής και σταράτος. Έχοντας πολλά χρόνια amoled-Super Amoled και τώρα ips-lcd μπορώ να πώ οτι η δεύτερη έχει περισσότερα πλεονεκτήματα. Το λευκό στo Ιphone το ευχαριστιέσαι καθώς και την κρυστάλλινη απεικόνιση σε όλη την οθόνη. Και μιλώ για το 6s διότι στο 5άρι και στο 4άρι ήταν χάλια οι οθόνες. Προσωπικά η Apple έπρεπε να βελτιώσει ελάχιστα τις Retina και με αυτή την κίνησή της πιστεύω οτι κάνει βήματα πίσω! Ξεκάθαρα… Απλά ο Cook τότε έπρεπε να υπεραμυνθεί της Retina και αυτό που πουλούσε, και τώρα που θέλει να κάνει την αλλαγή (για μένα ΚΑΚΩΣ), αλλά κάτι πρέπει να κάνει για να δικαιολογήσει ώς αλλαγή και το 1100άρι και άνω μεταβαίνουν στις Oled επειδή πέσανε με τα μούτρα όλες οι εταιρείες σε αυτές. Γνώμη μου είναι οτι η Apple κακώς πηγαίνει στις Oled, όταν οι LCD είναι χρόνια δοκιμασμένες! Θα έχει προβλήματα και μετά δεν θα ξέρει πώς να τα μαζέψει. Γενικά θέλει να αυξήσει τις τιμές στα Iphones και φυσικά… Συνέχεια »

vaggos

Το iPhone 7 ειναι το πιο βαρετό τηλέφωνο ειδικα αν έχεις πιασει oneplus 3t ή s7 edge

Kostas

@KnightRider Σε γλεντάει ο Cook!!!

vasilist

@cristost καλά τα λες αλλά για τις amoled και ips πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και για τις δύο.
Οι amoled είχαν πρόβλημα με τα χρώματα γιατί τα έδειχναν υπερκορεσμένα και εκτός εύρους και το είδα πολύ στο galaxy s5 που είχα, αυτό όμως άλλαξε με το s6 και s7 αν βάλεις το pro mode τα χρώματα είναι πολύ ακριβή.
Νομίζω ότι είναι σωστή η κίνηση πλέον να πάει σε amoled, αν και η βασική διαφορά στις ips vs amoled οθόνες παραμένει, δηλαδή οι ips έχουν καλύτερο άσπρο και οι amoled μαύρο αυτά χρώματα πλέον νομίζω δεν έχουν διαφορά πλέον και οι δύο με καλό calibration μπορούν να αποδώσουν σωστά χρώματα.

gianniklis

Ένα είναι το σίγουρο.Το συγκεκριμένο κινητό θα είναι το κορυφαίο και προσωπικά αν πληρεί τις προσδοκίες μου θα το αγοράσω ας κοστίζει και χιλιάρικο.Τώρα για αυτούς που δεν θέλουν ή εν πάσει περιπτώσει δεν μπορούν να διαθέσουν το ποσό αυτό(και καλά κάνουν) υπάρχουν και τα τσαόμι .Βέβαια έχουν κάμερες για τα πανηγύρια,οθόνες της πλάκας και τρίζουν σαν κατασκευές αλλά για αυτό ακριβώς τα πληρώνεις και 150-250 ευρώ.

agnostos13

@Knightrider:
Μα και οι retina βελτιωθηκαν…ή για να μαστε πιο ακριβεις οι ips βελτιωθηκαν (μιας και ips ειναι τα panels). Το προβλημα ειναι οτι οσο πιο βαθυ μαυρο πας να βγαλεις απο τις ips τοσο πιο πολυ ρευμα τραβανε…και γενικα τραβανε πιο πολυ ρευμα!
Οι μπαταριες απο οτι ξερω δεν επιδεχονται βελτιωσεις στην υπαρχουσα τεχνολογια, μονο με το μεγεθος μπορεις να παιξεις θυσιαζοντας διαστασεις συσκευης. Μακαρι να ερθει καποια νεα τεχνολογια αλλα δεν το βλεπω αμεσα. Ασε που στοχος πλεον ειναι οι συσκευες να ζητανε λιγοτερη ενεργεια ωστε να προστατευτει το περιβαλον.

@agill2/Πan.Πan.Σ/ChristosT:
Εχετε διαβασει τι γραφω η τρολλαρετε;
Εγραψα οτι συν ολων των αλλων προβληματων ηταν και πανακριβη. Δηλαδη η λογικη σας λεει επειδη το iphone ειχε 1000 (που δεν ειχε τοσο αλλα λεμε) θα επρεπε προτιμησει και την κατα πολυ ακριβοτερη amoled (ανεβαζοντας κοστολογια και κατ επεκταση τιμη πωλησης) παρ οτι ειχε ενα καρο προβληματα και ηταν υποδεεστερη της ips ετσι για να λεει οτι υοθετησαμε τη νεα τεχνολογια!

ChristosT

@agnostos13 μην το συνεχίζεις είπες ασυνάρτησία.
Μάλιστα όταν ΤΩΡΑ η Apple θα αγοράζει έναντι 70 dollars τις οθόνες που είναι και Oled φαντάσου πόσο είχαν οι amoled…κάνα 40άρι;
Θα πτώχευε η Apple με τέτοια ποσά…έλεος…
Συνολικό κόστος κατασκευής 200-240 dollars και 800-1000 πώληση…δεν στέκει αυτό που είπες.
Άντε να είχε η LCD 28-30…

Gvirginia

@ChristosT Βασικά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τα πάνελ θα κοστίζουν $70. Αυτό ήταν μια αυθαίρετη διαίρεση που έκανε το Phonearena (4 δις / 60 εκ) αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στην αρχική πηγή. Ίσως το ποσό να είναι για την προηγούμενη παραγγελία (100 εκ) ή για τη συνολική (160 εκ) ή τελικά να είναι μόνο για την τελευταία (60 εκ). Εμένα πιο λογικό μου φαίνεται ότι είναι για την αρχική παραγγελία, ώστε να έρθει το κόστος κάθε πάνελ στα ~$43 (όσο δηλαδή είχαν οι LCD του iPhone 7 και κοντά στα $55 που κόστιζαν του Galaxy S7 / Πηγή: IHS ) Στο κομμάτι με τις OLED – AMOLED δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Ίδια τεχνολογία είναι… Ούτε στο “λές οτι οι amoled ήταν ακριβές σε σχέση με τις ips-lcd σε ένα κινητό που αυτό δεν φάνηκε ποτέ στην ΤΙΜΗ” κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις. Οι AMOLED ήταν πιο ακριβές. Το αν φαίνεται στην τιμή κάποιας συσκευής είναι θέμα του κατασκευαστή. Αν θέλει να βάλει AMOLED και να κρατήσει την ίδια τιμή με το προηγούμενο μοντέλο, τότε θα έχει λιγότερο κέρδος. Αν θέλει να έχει ίδιο κέρδος με το προηγούμενο μοντέλο, τότε θα αυξήσει την τιμή. Η Apple, ως… Συνέχεια »

Agnostos13

@ChristosT:
Προφανως δεν κατανοεις τι γραφω…
Ας τα κανω πιο “νιανια” ωστε να καταλαβαινουν και παιδια δημοτικου:

Εχουμε μια οθονη lcd-ips (παλαια τεχνολογια) με 10 πλεονεκτηματα και 2 μειονεκτηματα με κοστος 30$ το πανελ.
Εχουμε μια οθονη amoled (νεα τεχνολογια) με 2 πλεονεκτηματα και 10 μειονεκτηματα με κοστος 200$ το πανελ.
Ειμαι η Apple και πουλαω iphone με 1000$ (εστω).
Ποια οθονη θα επιλεξω;
Την παλια με την καλη αποδοση και τα 30$ ή την νεα με την κακη αποδοση και τα 200$;

Και απανταω εγω σε περιπτωση που το ερωτημα που θετω ειναι λιγο απαιτητικο…θα επιλεξω την παλια γιατι εχω καλυτερη αποδοση και λιγοτερο κοστος αρα ειναι πιο συμφερον απο καθε αποψη.

Τωρα το καταλαβαινουμε η να το πιασουμε απο το “να λολα παρε ενα μηλο”;

ChristosT

@Agnostos13 προφανώς και εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις άν κάτι κάνει νιάου νιάου ή γάβ γάβ…
ότι είπες ήταν ατυχές. Δεν είχε νόημα ούτε ουσία. Σου το εξήγησα απλά…
Τελεία+-

ChristosT

Και τέλος επειδή ούτε η Gvirginia σε διαβάζει είπες κατά λέξη…
“Αν εισαι η Apple γιατι να επιλεξεις λοιπον μια οθονη που υπερτερει της lcd-ips μονο στους τομεις μαυρο και εξοικονομηση ενεργειας και μαλιστα με τιμη 10 φορες πανω απο την lcd;”…
ΜΕ ΤΙΜΗ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ LCD…
Άντε γειά που λέει και ο ποιητής…σιγά να μην ήταν και να είναι 200 φορές…ότι νάναι.

Agnostos13

@ChristosT:
Πουλας τρελα ρε φιλε…τι νιαου-νιαου και γαβ-γαβ μας λες;
Αυτα ειναι τα επιχειρηματα σου για δειξεις οτι γραφω ασυναρτησιες;

GoGos

Που πάει και τις βρίσκει αυτές τις αναλύσεις οθόνης η Apple;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.