iPhone 8: Μπορεί να δούμε θύρα USB-C αντί για Lightning;

Η προσοχή είναι στραμμένη στην Βαρκελώνη και την MWC 2017, όπου γίνονται οι μεγαλύτερες ανακοινώσεις, αλλά και η Apple τραβά την προσοχή με το πολυσυζητημένο iPhone 8, αν και απέχουμε πολλούς μήνες μέχρι την επίσημη ανακοίνωση.

Το επετειακό iPhone που θα κυκλοφορήσει με αφορμή τα 10α γενέθλια του iPhone, έχει καθιερωθεί να αποκαλείται iPhone 8, iPhone X κλπ. Η ονομασία δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά πέρα από αυτό, το πιο σημαντικό είναι τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η ειδική έκδοση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται τις πηγές της, αναφέρεται ότι θα δούμε θύρα USB-C για την φόρτιση και την σύνδεση της συσκευής, αντί για Lightning.

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι η Apple ξεφορτωθεί την υποδοχή της, για να εναρμονιστεί με το standard της αγοράς. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι το τρίτο είδος υποδοχής και η δεύτερη αλλαγή από το 2012, όταν ο Cook έφερε το Lightning αντί του 30-pin connector.

Η WSJ επιβεβαιώνει επίσης τις φήμες ότι θα δούμε συσκευή με μεγαλύτερη κυρτή οθόνη OLED και χωρίς home button. Προηγούμενες φήμες έκαναν λόγο για iPhone 5.8 ιντών με οθόνη OLED, “Function area” αντί για κουμπί και τιμή πάνω από 1000 δολάρια.

Η WSJ μπορεί να θεωρείται αρκετά αξιόπιστη ως πηγή, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για το τι ισχύει.

iphone 8 usb c, iPhone 8: Μπορεί να δούμε θύρα USB-C αντί για Lightning;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos6

Υπάρχει ένα πολύ ωραίο βίντεο στο κανάλι jerryrigeverything που λέει τον λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι η Apple έβγαλε το Jack 3.5 και για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να αφαιρέσει το lightning.

ChristosT

Aφαίρεση Lighting και αφαίρεση button αυτά είναι πισωγυρίσματα για την Apple…
Ποτέ δεν αφαιρείς κάτι που οδηγεί στην ταυτότητα της συσκευής σου απο την αρχή της ιστορίας σου.
Άλλωστε για να αφαιρέσεις και να εναρμονιστείς με την αγορά ΑΝ θέλεις, οφείλεις να το κάνεις και στο λειτουργικό σου, που δεν βλέπω να είναι διατιθεμένη η Apple άν κρίνω απο το 9,3,5 στο 10.
Ποτέ δεν ξέρει κανείς φυσικά…ίσως θελήσει να τραβήξει και άλλους απο ρομπομεριά…
Προσωπικά όσο θα αφαιρεί πράγματα θα χάνει και κόσμο.
Ελπίζω button και bezels να μείνουν ώς έχουν.
Μακρυά απο αποτυχημένες τακτικές.
ΝΑ δούμε τί ψάρια θα πιάνει και ο A11…βλέπω να ρίχνει τίποτε Single 4000+ και να κλαίνε οι ρομποεπεξεργαστές…και με 7000 σε Multi…άντε γειά…

Πάνος

Δηλαδή θα αφαιρέσει τη δική της θύρα, από την οποία αποκομίζει πολλά κέρδη από κάθε αξεσουάρ τρίτου κατασκευαστή που την ενσωματώνει, και αντ’ αυτής θα βάλει ένα industry standard, από το οποίο δε θα βγάζει ούτε σεντς;
Δε γίνονται αυτά.

Mary

Έχω βαρεθεί να βλέπω αυτή την φήμη όπως και πολλές άλλες από την εποχή του 6. Ο οποιοσδήποτε που έχει παρακολουθήσει λίγο την πορεία της apple και με στοιχειώδη νοημοσύνη δεν θα έλεγε αυτά τα πράγματα. Έλεος να έχουμε και λίγο κριτική ικανότητα.

agnostos13

Δεν νομιζω να δουμε usb-c πανω στο iphone…
Πιο πιθανο ειναι να δουμε αλλαγη του καλωδιου απο usb σε usb-c!

Vasilist

Θα ήταν πολύ σωστή κίνηση αυτή, δηλαδή να πας σε universal θύρα και να έχεις ένα σωρό αξεσουάρ αλλά δεν το νομίζω να γίνει αυτό γιατί ο πρωταρχικός σκοπόςτης Apple είναι το κέρδος.

giannis

To usb-c πιάνει περισσότερο χώρο από το lightning. Επίσης μόλις πέρσι έκανε την μετάβαση των ακουστικών σε lightning οπότε λίγο δύσκολο να ξαναλλάξει μέσα σε έναν χρόνο.

bezilys

@ChristosT μην το λες η Apple έχει καταφέρει και έφτιαξε ένα υσχιρο brand που ότι και να αλλάξει δεν έχει πρόβλημα αφού τα μηλοπροβατα πάλι θα πάρουν τα κινητά της…..

Chris_BMW

Άγνωστε στο μυαλό μου εισαι .. Αν κάνει αλλαγή σε c θα την κάνει με αυτόν ακριβώς τον τρόπο που περιέγραψες .

bill

@christosT
οσο και να βγαζει στα benchmarks ιδια σαπιλλα 5ετιας θα ειναι..
αλλα οπως λενε κ τα παιδια δν υπάρχει κανενας λογος να βαλει universal θυρα το σαπιομηλο
πως θα κλεβει μετα τα προβατακια?
μν λεμε κ οτι θελουμε..

Καμενος

Μπορει απλα να αλαξη το καλωδιο απο USB σε Lighting να το κανει USB-C σε Lighting…

Καμενος

@bill αυτη η 5ετης σαπιλα πατει κατω οτι μπορει να σκεφτει ο μικρος εγκεφαλος σου φιλε μου. Και σε αποδοση και σε καμερα και σε οτι θελεις. 🙂

agnostos13

@bill: Αν οι συσκευες 5-ετιας εχουν καλυτερη αποδοση εγω θα προτιμησω τις vintage!

Ντο.

Ούτε σε κάμερα,Ούτε σε μπαταρία,Ούτε σε οθόνη,Ούτε σε τίποτα πατάει ότι κινείται εκεί έξω.Σε τιποτα ομως περα απο το διαφημιστιξο που ειναι οφειλω να ομολογησω το κορυφαιο του πλανήτη. Οσο για το antutu,ένα θα πω όσο κι αν από επεξεργαστή φυσαει.Μεσα σε ένα βράδυ,προν 14 μηνες,από εκεί που το 6 ηταν πισω απο οποιαδηποτε android ναυαρχιδα σε σκορ,τσουπ,αλλάζει τη λιστα το antutu και το εμφανιζει πρωτο…Αλλαξε τα πάντα ξαφνικά κ η νέα έκδοση γράφτηκε φωτογραφικά.Μεσα σε ένα βράδυ.Αυτο χωρίς διάθεση Ούτε να μείνω τη μεγαλύτερη εταιρεία,Ούτε να τη θεοποιω όμως.

Darth

@Ντο μπα απλά στην νέα έκδοση δίνει πολύ βάρος στο gpu power

agnostos13

@Ντο:
Πιασε πρωτα iphone και μετα ελα πες μας…

vasilist

@Καμένος χαλάρωσε 🙂 το iphone είναι μια πολύ καλή πρόταση αλλά έχει χρόνια να βγάλει την καλύτερη κάμερα η οθόνη και ότι θες.
Αλλά δεν διαφωνώ πως είναι μια καλή συσκευή για έναν που θέλει prestige με οποιοδήποτε κόστος που στην τελική και αυτό σχετικό είναι με τις τιμές που πουλάει η samsung και άλλες εταιρείες πλέον.
Αλλά το καλύτερο? δεν νομίζω ίσως το 8 κάνει την διαφορά μετά απο χρόνια και ξανα φέρει την apple στην κορυφή, θα δείξει.

ChristosT

@Ντο καλά σου είπε ο agnostos13. Κάντο και θα δείς…τα ίδια έλεγα κι εγώ σε μεγάλο βαθμό.
Τέλος δεν σου είπε κανείς να συγκρίνεις και να κρίνεις βάσει Antutu. Συμφωνώ.
Δές μετρήσεις καθαρά της GPU σε GFXbench και θα καταλάβεις…
Ρημάζει ΟΛΕΣ τις GPU στεγνά και καθαρά η PowerVR.
Η 12πύρηνη στον Α9Χ είναι τέρας.
Ούτε η Nvidia Tegra X1 μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί της.
@bill η Apple απο την αρχή είχε κλειστό οικοσύστημα και θύρες.
Κανέναν δεν εκβιάζει να αγοράσει τις συσκευές της.
Άν θέλεις παίρνεις άν θέλεις δεν παίρνεις. Πολύ απλά και κατανοητά.
Προβατάκια με την ίδια λογική είναι και τα i-ρομποειδή…
Δές τι λέγαμε (ναι σώστά λέγαΜΕ) για τις androids συσκευές στο τί ΕΙΧΑΝΕ (ir blaster, radio, sd, removable battery…) και τί ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ.
Απλά…ΤΙΠΟΤΕ.
Δεν παίρνει σε κανέναν να μιλάει για πρόβατα και κατσικούλες…
Πρώτα κάνεις κριτική στο σπίτι σου και μετά των άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.