iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8;

iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8, iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8;

iPhone 8 Plus και Samsung Galaxy Note 8 κυκλοφορούν στην Ελλάδα επίσημα με τιμή για την έκδοση με τα 64GB στα 979 ευρώ και 1029 ευρώ αντίστοιχα (διαφορά 50 ευρώ πιο ακριβό το Note 8). Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε πλάι-πλάι και η ερώτηση για όλους τους λάτρεις των smartphones είναι: “Ποιο και γιατί”;

Δες unboxing του iPhone 8 Plus (σύντομα το hands-on)
Δες hands-on του Galaxy Note 8

Δεν είστε σίγουροι, διαβάστε τι σχολιάζουν φίλου του Techblog στο facebook.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με ένα δεύτερο iPhone 8 Plus.

iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8, iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8;

iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8, iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8;

iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8, iPhone 8 Plus ή Galaxy Note 8;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
djfapples

XZP

Γιώργος Κ.

Το έχω πει και θα το πω ξανά: Το note και όλη αυτή η σειρά είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Εντελώς ξεχωριστή και καθόλα μοναδική και συνεπώς δεν μπορούν να συγκριθούν με κάποιο κινητό τηλέφωνο. Τα notes κάνουν ότι και τα άλλα τηλέφωνα αλλά τα άλλα τηλέφωνα δεν κάνουν ότι και τα notes. Αλλά και πάλι και με s8 να το συγκρίνατε εγώ θα διάλεγα το 20 για λόγους λογισμικού. Δεν μου αρέσει το κλειστό eco system της Apple

Agnostos13

Flammable θεμα μου μυριζει…

Εγω θα τοποθετηθω λεγοντας οτι ειναι πιο σωστο να περιμενουμε να συγκρινουμε το X με το Note 8 και οχι το 8 Plus

Petros

Να εξηγήσω λίγο το θέμα όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ κάνετε λόγο για κλειστό λογισμικό κλπ κλπ έχετε σκεφτεί σε τι κόσμο απευθύνεται ένα iphone σε κόσμο που δεν έχει τα απαντά στο κινητό του… προσφέρει αψεγάδιαστη και ότι πιο σμουθ συμπεριφορά κυκλοφορεί σε κινητό σε συνδυασμό με το απλούστατο ui… μην απορείτε για τις πωλήσεις του ο κόσμος που το αγοράζει και το λειτουργεί στην καθημερινότητα του δύσκολα το αποχωρίζεται

Theo

@Petros Αυτή η καραμέλα με το αμεγάδιαστο και ότι πιο σμουθ ui σε πληροφορώ δεν υπάρχει πλέον. Τελείωσε στο iphone 5. Όχι ότι δεν είναι, απλά και το android είναι εξίσου σμουθ. Άσε που πλέον το ios έχει τα λαγκς του και γενικά κάποια σπαστικά κολλήματα οπότε…

Georgerapp

Βασικά ειναι ποιανού λειτουργικού χρήστης είσαι και προφανώς έχεις επενδύσει.
Εγω android user ειμαι και φυσικά το note αφου με βολεύει κιόλας μιας και ειναι μπροστά σχεδόν σε ολα τα σημεία πλήν την ισχύ που λέγετε ότι μπορεί να αποδώσει ο a11.
Φυσικά το λέω ξανά ο αντίπαλος αν μπορείς να το πείς έτσι θα ειναι το X και οχι το 8plus του οποίου δε καταλαβαίνω την ύπαρξη.
Εύκολο ψηφίζω note.
Υ.γ xz1c αγαπη μόνο.μικρος τραμπούκος.

marios1508

άποψη για το note 8 δεν μπορώ να έχω αλλά ως apple user εδώ και πολλά χρόνια δεν θα είμαι και ο πλέον αντικειμενικός. Κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη είναι ότι ένας iphone user που έχει ακουμπήσει μερικά δολάρια στο app store (γιατί πολύ απλά δεν έχει κάνει jaibreak-δεν είναι όλοι hackers) έχει έναν ακόμα λόγο να ξαναπάει σε iphone. Κουβαλάει τις εφαρμογές του που έχει αγοράσει εδώ και πολλά χρόνια και αν αλλάξει σε android θα πρέπει όχι μόνο να τις αγοράσει πάλι αλλά και να προσαρμοστεί στο νέο UI.
@Theo χωρίς παρεξήγηση αλλά και τα επόμενα iphone μετά το 5 έχουν εξαιρετικά smooth λειτουργία.

Sint

Δεν είναι μόνο τι έχεις αλλά κ τι έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι είναι καλύτερο.
Έπεσα τα μεσημέρι σε μαγαζί του Χαλανδρίου σε νεαρή που ήθελε να πάρει το iphone8, σε ασημι(αυτό ήταν το μόνο κριτήριο) κ σε ερώτηση ενός πιτσιρικά, τι έχει παραπάνω και δίνει τόσα η απάντηση ήταν, είναι iPhone και είναι καλό, δλδ τι παραπάνω έχει; μα είναι αιφον κ βγάζει καλές σελφι .
Ότι δλδ θεωρεί ο καθένας καλό, νομίζει ότι είναι το σωστό. Αντε να πείσεις την κοπέλα ότι είναι κι άλλα που έχουν καλυτερη κάμερα, κάποιους ότι το xzp δεν είναι το καλύτερο, εμένα ότι δεν είναι κορυφή το note κ τους κολλημένους, ότι τα Κινέζικα δεν είναι συσκευαρες.
Οπότε ο καθένας κοροϊδεύει τον εαυτό του κ αυτό που ε τι το θεωρεί σαν το μόνο σωστο

Darth

κανενα απο τα δυο…….. εκτος και αν μου τα εδειναν δώρο τότε iphone να το πουλήσω ευκολότερα και σε καλη τημη

Agnostos13

@Sint:
Συνηθως ο μεσος χρηστης επιλεγει βασει του τι εχει ο περιγυρος του ή τι θα του προτεινει καποιος που εμπιστευεται! Επισης θα κοιταξει και τι του αρεσει στο ματι!
Καποιος που εχει δεκα γνωσεις θα το ψαξει και θα σου πει επιλεγω android γι αυτο ή επιλεγω ios για το αλλο…

Και να σου πω κατι…και εγω αν με ρωταγε μια κοπελιτσα ποιο smartphone να παρει σε ασημι, περα απο τις δικιες μου προτιμησεις, θα της ελεγα ενα iphone!
Όχι γιατι θα το χρησιμοποιησει στο επακρο αλλά γιατι το κλειστο λογισμικο και η μεγαλυτερη ασφαλεια του ios θα μου εξασφαλισει οτι δεν θα μπορει να πειραξει σε καταστροφικο βαθμο τη συσκευη της. Επισης ειναι μια συσκευη που θα τη χαρει και θα κανει σωστα τη δουλεια της για πολλα χρονια.

ΥΓ. Κριτηριο παντα ειναι και τα χρηματα που μπορει να διαθεσει καποιος

bezilys

@djfapples xzp χωρίς δεύτερη σκέψη!

nikos2017

Κριτήριο σε apple είναι μεταξύ άλλων ΚΑΙ το οικοσύστημά του. Οι εφαρμογές που λειτουργούν άψογα στις συσκευές της (ιδίως για κάποιον που έχει ακουμπήσει χρήμα στο appstore) μπαίνουν σε πρώτο πλάνο και μόνο μία ΧΑΛΙΑ συσκευή στις υπόλοιπες λειτουργίες της θα έδιωχνε το κόσμο. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβάνει. Μπορεί ο σχεδιασμός να παραμένει απαρχαιωμένος (με τα 8αρια ίσως βλέπουμε για τελευταία φορά το κλασσικό μπεζελάτο σχήμα), αλλά οι κάμερές τους καθώς και οι μπαταρίες τους είναι αξιοπρεπέστατες και χτυπούν άνετα τον ανταγωνισμό. Οι χωρητικότητες της apple πολέ δεν ήταν (ούτε βλέπω να είναι κάποτε) στόχος κρούσης του ανταγωνισμού, απλά γιατί γνωρίζει ότι ο σχεδιασμός του οικοσύστήματός της βοηθά να μην χρειάζονται ούτε μεγάλες ποσότητες μνήμης ούτε επιπλέον giga για εφαρμογές και media (ιδίως τώρα που υπάρχουν τα 256GB). Σίγουρα το android εξελίσσεται πιο γρήγορα και οι πολλές εταιρείες βοηθούν στις εναλλαγές στους σχεδιασμούς και στις τάσεις, αλλά το οικοσύστημα παραμένει (για όσους γνωρίζουν) βαρύ και αδηφάγο σε ανάγκες μνήμης και χώρου δεδομένων. Ο καθένας βλέπει, διαλέγει και παίρνει. Υ.Γ. Για μένα στα 8αρια και των δύο OS έχουν γίνει φάουλ σχεδιασμού… το ένα θηρίο με τεράστιο bezels και μικρή για τον όγκο του οθόνη και το άλλο… τηλεχειριστήριο με… Συνέχεια »

Nick

Ανάμεσα στα δύο αυτά και μόνο, θα επιλέξω το τηλέφωνο και όχι το κακόγουστο τηλεκοντρόλ. Γενικά όμως το απόλυτο τηλέφωνο για φέτος τουλάχιστον στα μάτια μου παραμένει το XZ Premium. Και όχι μόνο λόγω της 4K HDR οθόνης.

TechN1ck

#Petros εγώ προσωπικά φίλε μου δεν συμφωνώ πολύ εύκολα άλλαξα σε android συσκευή και μπορώ να πάω ότι είναι μακράν καλύτερα..
Απλά δες specs iPhone με lcd οθόνη και μέχρι και κάτι μάρκες που δεν τις ξέρει κανείς με 140 ευρώ 2k… Ειλικρινά πόσο πίσω ;

Nikopoup

Δεν συμφωνώ συχνά με τον άγνωστο αλλά εδώ έχει απόλυτο δίκιο. Σε χαμηλό budget xiaomi και αν δεν υπάρχει το οικονομικό θέμα iphone. Απλά τα πράγματα.

iospap

Τόσες μέρες πέρασαν και τσιμουδιά από όλα τα site του εξωτερικού για νούμερα πωλήσεων των “νέων” iPhones που είναι βρε παιδιά?

John

Αντιπαλος του Note ειναι το iphone x , το 8 plus ανηκει σε μια αλλη εποχη σχεδιαστικα αλλα και τεχνολογικα (ips , μπαταρια).

bezilys

@John μια λέτε ότι το note δεν έχει αντίπαλο είναι μια κατηγορία από μόνο του άλλοι λέτε οτι μόνο το x ειναι ο αντίπαλος του αποφασίστε επιτέλους!

Petros

Κοιτάξτε παιδιά ήταν το πως αντιλαμβάνομαι εγώ τη φάση έχοντας υπάρξει και Android user Κλάιν μαιν για τις πληρωμένες εφαρμογές Κλάιν μαιν και το Κωστος των συσκευών δεν με νοιάζει το θέμα χρημάτων…. με νοιάζει η καλοφτιαγμένη εφαρμογή με νοιάζει το ποσό καλογραμμένη είναι στο iOS και γι αυτό δύσκολα θα αλλάξω… για να ρίξω λίγο και τον εγωισμό μου ναι ρε υπάρχουν ένα σωρό συσκευές αντροιντ που μου τράβηξαν την προσοχή πχ σονυ (απίστευτο μινιμαλ ντιζάιν) αλλά λέω που να πάω να μπλέξω κι αν δεν μου δώσουν update κι αν αυτό το update μου καταστρέψει τη συσκευή αν αν αν …… ακόμα και το instagram δεν μαρεσει έτσι όπως τρέχει στο Android αυτό να φανταστείς μόνο….

Γιώργος Κ.

Ρε John μου κατέστρεψες το αρχικό σχόλιο και μπέρδεψες το κοινό μου στο θέμα αντιπάλου 😂😂😂

Επίσης αυτό που λέτε με τις εφαρμογές, εγώ που έχω συσκευές και από τα 2 οικοσύστηματα δε βλέπω καμία διαφορά μεταξύ τους. Ίσα ίσα στο Android κινητό μου τρέχουν πιο ομαλά και γρήγορα από το iPad που έχω. Ωστόσο αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι το Android κινητό μου έχει καλύτερους επεξεργαστές, περισσότερη μνήμη κτλ από το σχετικά παρωχημένο iPad mini 4 μου.

bezilys

@KostasB πεστα ρε φίλε αντε με ξέρω πως είναι από υπολογιστή πάντως από κινητό είναι λες και είναι σαιτ με στην διαθημιση!!

παπαροκας τιαματ

petro εαν εισαι παιδι του instagram και πολυ καλα κανεις και μενεις στο ios….

Georgerapp

Στο θεμα των λειτουργικων σέβομαι ios αλλά παρακαλώ η καραμέλα για το android να σταματήσει.
Ενα galaxy s3 με ξεπερασμένα σώθηκα με android 6 πάει μπάλα.
Ναι δε κρατά στην μνήμη εύκολα εφαρμογές λόγο ram πλεον αλλα το android είναι φτιαγμένο και παίζει παντού ανάλογα τον χρήστη.

Chris_BMW

@Georgerapp

Θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις ανακρίβειες όσον αφορά ειδικά το S3 και το πάει μπάλα .. Σε τεχνολογικό σάιτ σχολιάζεις .
Υπήρξα κάτοχος του κινητού απο day one οταν πρωτοπαρουσιάστηκε και για 1 περίπου χρόνο και σε διαβεβαιώ πως ειναι ο λόγος που με έκανε να πάρω I phone (που μεχρι πρότινος χλευαζα) και να αποφεύγω να δοκιμάσω ακόμα κ σήμερα συσκευή android. (Σίγουρα οι συσκευές κ το λειτουργικό έχουν αλλάξει προς το καλύτερο ) .Τι να πρώτο αναφέρω δεν ξερω .. Τα κολλήματα κ τις επανεκκινήσεις ; Την αλλαγή μπαταρίας πανω στο χρόνο γιατι μου έκλεινε ξαφνικά γύρω στο 40% άστο φίλε απο τις χειρότερες ναυαρχίδες που πέρασαν απο τα χέρια μου ..

Georgerapp

Chris_BMW ένταξη έτυχε τι να πω.εγω χρόνια του είχα πετάξει τα μάτια έξω απο παιχνίδια φλασαρισματα κόντρα φλασαρισματα xposed mods ολο στο πείραμα το είχα.τωρα κάθετε με μια cm12 αν θυμάμαι καλά μαλλον android 5 ειναι και είναι έτοιμο αν πάσα στιγμή.μπαταρια αλλαξα στα 3 χρόνια με μια αυθεντική ξανά.
Πονάει στην ram μονάχα που ειναι ούτε γιγα.
Το εχω brickaρει και πέντε εξι φορές και το ανασταίνω ευτυχως με το odin.
Δε μπορώ να πω μου βγήκε καλό εμένα.

NikosAr

Θα σχολιάσω … αυτό που λέτε ορισμένοι tech geeks αυτό για τα Facebook και instagram κλπ … ότι δηλαδή εσείς – εμείς που ασχολούμαστε με αυτά δεν χρειαζόμαστε καλό κινητό *Samsung αλλά ένα πιο light κινητό όπως *apple … γιατί αυτοί με τα *θηρία της Samsung κάνουν πολλές δουλειές … όπως word , excel, photoshop, video rendering κλπ με τι ; μα με το πενάκι φυσικά …μόνο που το Facebook, instagram είναι πλέον οι ποιο ενεργοβόρες εφαρμογές ( αποδεδειγμένο ) όποτε μάλλον … άστοχα τα σχόλια …

Agnostos13

@NikosAr:
Πλακα πλακα facebook και instagram απο τις πλεον κακογραμμενες και βαριες εφαρμογες…

Petros

Note 8 και ακομα καλύτερα S8 plus στα 650 ευρώ που στοιχίζει τώρα

Lucas

Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να περάσω σε samsung και η αιτία είναι το IOS 11 που μου κατέστρεψε το τηλέφωνο και που έχουν βγει μέχρι τώρα 3-4 αναβαθμίσεις και αντί να διορθώνεται η κατάσταση χειροτερεύει.
Έχω το iPhone 6 και η μπαταρία πέφτει μέσα σε 4 ώρες εντελώς ,τρώει κολλήματα στην οθόνη ,χάνει σήμα κι άλλα.
Έχω κουραστεί γιατί από το IOS10 και μετά αντί να καλυτερεύει την κατάσταση η Apple τη χειροτερεύει.
Οπότε ναι ,αν και μ’αρέσει που έχω συνηθίσει το μενού του iphone ,το σκέφτομαι σοβαρά το επόμενο κινητό να είναι samsung ( κι όχι απαραίτητα το τελευταίο μοντέλο αφού η τιμές τους έχουν ξεφύγει για τα καλά )

Παπαροκας tiamat

iphone 8 χτες μαθεύτηκε η παραγωγη μειωθηκε στο μισο!!! μιλάμε θα καταστραφει σημαντικά η apple απο αυτή την ιστορία… η μετοχή της επεσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.