iPhone 8 & 8 Plus: Χαμηλότερες οι παραγγελίες από iPhone 6 και iPhone 7

iphone 8 pre-orders, iPhone 8 & 8 Plus: Χαμηλότερες οι παραγγελίες από iPhone 6 και iPhone 7

Τα τελευταία τρίμηνα οι πωλήσεις των iPhones ήταν σε πτωτική πορεία. Πολλοί αποδίδουν την πτώση αυτή στον κορεσμό που υπάρχει στην αγορά των smartphones, ενώ άλλοι λένε πως η Apple δεν έχει φέρει κάποια ουσιαστική αλλαγή στις 3 τελευταίες γενιές iPhones, εξού και η πτώση.

Με τα νέα iPhones που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η Apple αναμενόταν να αντιστρέψει το κακό κλίμα των πωλήσεων. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση αυτό να μην συμβεί τελικά, τουλάχιστον όσον αφορά στο iPhone 8.

Οι προ-παραγγελίες έχουν ανοίξει ήδη για iPhone 8 και iPhone 8 Plus, και σύμφωνα με τον αναλυτή της Rosenblatt, Jun Zhang, τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα καλά για την Apple. Αναφέρει πως οι προ-παραγγελίες για το iPhone 8 είναι χαμηλότερες από αυτές που είχαν τα iPhone 6 και iPhone 7.

Όπως πολλοί αναλυτές, έτσι και ο Zhang, εκτιμά ότι οι χρήστες περιμένουν να γίνει διαθέσιμο το iPhone X, προκειμένου να αποφασίσουν ποιο από τα τρία μοντέλα θα αγοράσουν. Έτσι, κρατούν στάση αναμονής κατά την περίοδο των προ-παραγγελιών του iPhone 8 \ iPhone 8 Plus.

Σύμφωνα με τον Zhang, οι προ-παραγγελίες στην Κίνα από το JD.com για το iPhone 8 έχουν φτάσει στο 1.5 εκατ. μέσα σε 3 μέρες. Ο αντίστοιχος αριθμός για το iPhone 7 στο ίδιο διάστημα, ήταν 3.5 εκατ. Από την China Mobile, έχουν παραγγείλει το κινητό 1 εκατ. χρήστες, ενώ για τα iPhone 7 ο αριθμός ήταν στα 2.5 εκατ. πέρσι. Όσο για το iPhone 6, στις 3 πρώτες μέρες είχαν γίνει 3.5 εκατ. παραγγελίες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stavag

Η apple θα έχει την τύχη που της αξίζει από την ματαιοδοξία των αφεντικών της.Βλεπεις ότι δεν τραβάει το πράγμα και πας και κοστολογεις τηλέφωνο στα 1200$ που πως και γιατί ?

Chris_BMW

Λογικό .. και πάλι καλα πουλάει το 8..
Οι περισσότεροι περιμένουν το Χ ..

Andy

Μετά την παρουσίαση των 8 και Χ, το 7αρι Jet Black 128gb μου αυτομάτως απέκτησε μεγαλύτερη αξία (από σχεδιαστικής – υλοποίησης άποψη).

χρηστος

Ειναι αποριας αξιο πως ακομα εχει πωλησεις το iPhone 8/Plus, οταν εχει το ιδιο design 4 ετων με τεραστοα bezels, λειτουργιες που εχουν τα Android εδω και 3+ χρονια και του λειπουν σημαντικα πραγματα οπως η θυρα ακουστικων ή η γρηγορη φορτιση που θελει εξτρα καλωδιο και με μικροτερη μπαταρια!

Georgerapp

Οταν ο αλλος θα παρει επιδότηση θα δωσει κάτι παραπάνω να παρει το χ αν βάλει δώσεις θα τις τσιμπήσει λίγο να πάρει το x.
Και στο φινάλε αν φέτος δεν εχει το 80φευγα των κερδών στην mobile αγορα νούμερο τραγικά μεγάλο και εχει το 70 ας πουμε τι σημαίνει;εδω lg sony htc το παλεύουν με τα ψιχουλα απο το υπόλοιπο 20% που μένει και μοιράζετε η sammy hauwei με τους λοιπούς Κινέζους θα πάθει κάτι η apple;
Φυγανε κάτι μύρια σε παραγγελίες για το 8αρι που ειναι 4ετιας σχέδιο που αλλοι θα άνοιγαν σαμπάνιες και θα κάνανε όνειρα για το μέλλον.
Μη λεμε οτι θέλουμε και εγώ δεν ειμαι χρήστης της αλλα η apple είναι μαύρη τρύπα η απόλυτη ελκτική δύναμη χρήματος.

vladimiros

Η μηλο-εταιρια δεν επρεπε καν να βγαλει τα iPhone 8\8 Plus,λογικο ειναι να περιμενουνε να παρουν το Χ,επρεπε να εβγαζαν ενα iPhone Χ στις 5.8, και ενα στις 6+ με ιδιο ντιζαιν..αλλα αυτοι δεν εχουν αναγκη και να μην πουλησουν,και του χρονου μαλλον θα βγαλουν τα παλιομοδιτικα iPhone,φετος τα εβαλαν μηπως και πουλησουν,αλλα δεν τους βγηκε,αλλαξανε απο αλουμινιο σε γυαλι για να λενε οτι ειναι κατι το διαφορετικο..μιλαω για τα iPhone 8\8 Plus,
Πραγματικα αν δεν εβγαζαν το Χ,θα τους σκυλοεβριζα,ακου εκει Value for money τα μηλα,μαλλον δεν ξερουν καλα αυτην την λεξη..

NtinosMD

Δηλαδη το γεγονος οτι λανσαρει φετος 3 μοντελα ταυτοχρονα … με διαφορα ουσιαστικα το Χ απο τα 8αρια να ειναι στον εναν μηνα πανω κατω, το θεωρησαν καλη στρατηγικη μαρκετινγκ κ περιμεναν να βγαλουν κ κερδος στη περιοδο προπαραγγελιων; Βασικα βαζεις τρικλοποδια στον εαυτο σου… ο αλλος καταφερε κ εχτισε εναν μυθο γυρω απο το iphone, επειδη ηταν THE iPHONE !!!! ενα καθε χρονια… κ οι παραλλγες της ηταν μονο σε επιπεδα χωρητικοτητας. Το 2017 κατεληξε να παρουσιαζονται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 3 μοντελα iPhone , αποτελεσμα να εχουμε μια iPhonse series – κατι σαν galaxy series ενα πραγμα ( ετσι πλεον μ δινεται η εντυπωση ). Απο τη στιγμη που τα 8αρια , ειδικα για κατοχους της σειρας 7 , αντε κ της σειρας 6s -δεν προσφερουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ που θα πεις wow παω για αναβαθμιση χωρις 2η σκεψη, το X μοιαζει να κερδιζει ολο κ περισσοτερη μεριδα απο τον κοσμο κ τους πιθανους πελατες. Και μεταξυ μας , αν ημουνα κ γω σε θεση να μπορουσα να εσκαγα με προπαραγγελια fullprice για το 8 plus, ανετα θα μπορουσα να περιμενα εναμιση μηνα για το X και να εσκαγα τα επιπλεον ποσο για να εχω μια πιο διαφορετικη συσκευη ,ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΤΗΝ… Συνέχεια »

aggelos

ρε σεις και μενα μου τη σπαει η apple αλλα ειδατε για τι νουμερα μιλαμε?ο αλλος λεει θα εχει τη τυχη που της αξιζει λες και παει για κλεισιμο…εν ολιγοις εγω βλεπω καμια 5εκατομ πωλησεις σε τρεις μερες παντως νουμερα που οι υπολοιποι δε βλεπουν ουτε σε τρια χρονια.παρολο που πραγματικα δε καταλαβαινω γιατι να μη παρεις το 7 σε χαμηλοτερη τιμη ή το x το οποιο αξιζει γιατι εχει να δωσει κατι παραπανω τα νουμερα και παλι ειναι τεραστια

Κώστας. Ζ

@vladimiros, αν δεν έβγαζε το Χ, τότε θα ήταν αυξημένες οι παραγγελίες των 8/8 plus. Έχει δρόμο ακόμα μπροστά της η Apple, either we like it or not.

GR

Μεγαλώστε τη γραμματοσειρά! Θα τυφλωθούμε.
Έχει μαλλιάσει το… πληκτρολόγιό μου να το γράφω.
Δείτε σε 26άρι μόνιτορ:
https://i.imgur.com/8ioYVvY.jpg

Petros

Την κατάληξη τις Nokia, Ericsson, Motorola θα έχει

bezilys

Ναι ρε παιδιά είναι και το x μην ξεχνάτε οι περισσότεροι το x θα πάρουν!

JohnWave

Δεν νομίζω παιδιά ότι συχετίζονται οι χαμηλότερες πωλήσεις των 8/8 plus με στροφή των πελατών της Apple σε android ναυαρχίδες. Απλά περιμένουν το Χ στο οποίο βλέπουν ότι έχει σημειωθεί για πρώτη φορά σημαντική πρόοδος.

Agnostos13

Το Χ θελοντας και μη πηρε φετος θεση ναυαρχιδας στην Apple!
Το 8 ερχεται σε δευτερη μοιρα…

ΥΓ. Οσοι αναβαθμιζουν καθε χρονο δεν εχει πολυ νοημα να πανε απο 7 σε 8…
ΥΓ2. Οποιος εχει να δωσει 800$ εχει να δωσει και 1000$!

georgerapp

@GR πατα ctrl και σκρολαρε επανω με το ποντικι και φερε το στα μετρα σου το site.
ο Agnostos13 στο Υ.Γ2 τα λεει ολα.

titoboy

Λογικα και η ιδια εταιρεια το εχει προβλεψει αυτο καθως ειναι αυτονοητο οτι ολοι περιμενουμε το X! Φυσικα μολις βγει θα κανει θραυση.

giannis

Όλοι περιμένουν το Χ και μην ξεχνάτε ότι θα παρουν τα πανω τους και τα 7άρια με μειωμενη πλέον τιμή. Ξέρουν τι κάνουν,

ΑΝΔΡΕΑΣ

Θλίψη και απογοήτευση.. Αυτή είναι η αγάπη σας για το φωτεινό δαγκωμένο μηλαράκι?
Δεν είπαμε πως όλοι πρέπει να προχωρήσουν σε διπλή αναβάθμιση?
Γιατί να αγχώνεται ο κύριος Κούκ τώρα? Τι χρωστάει?

Ανάργυρος

Άλλο ένα αποτυχημένο iphone για 2η συνεχόμενη χρόνια,με καμία καινοτομία.Υπερτιμημενο και δυστυχώς ανούσια υπερκοστολογημενο.Θεωρω πιο σοβαρή πρόταση να αγοράσει κάποιος το 8 έστω και με το ίδιο design εδώ κ 4 χρόνια παρά ένα τόσο ακριβό τηλέφωνο π δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα προηγούμενα μοντέλα εκτός της οθόνης!Πιστευω έχουμε ξεχάσει πλέον τον λόγο που χρησιμοποιούμε ένα κινητό και την χρησιμότητα του και απλά ψάχνουμε επιπλέον λόγους για να δικαιολογούμε τα άσκοπα λεφτά που δίνει ο καθένας

Lefteris

Παιδιά, αν και android fan, συμφωνώ ότι όλοι περιμένουν το iphone X, που φαίνεται να είναι πολύ καλύτερο από τα iphones 8/8 plus. Γιατί να δώσεις ένα κάρο λεφτά για τα 8/8 plus και σε λίγους μήνες να έχεις outdated κινητό;

Tsagarogiorgis

. Πάτε καλά; θα σβήσει η Apple? Δεν ξέρουν αυτοί από μάρκετινγκ και ξέρετε εσείς; έλεος δηλαδή

Chris_BMW

@ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ !!!

Προβάλεις και τον εαυτό σου σαν τον υπέρτατο Apple fan..
2πλη;; 3ΠΛΗ αναβάθμιση ΟΛΟΙ!!
Το απλό το 8 αρι που ειναι του πεταματού κ μικρό για το γυμναστήριο ΜΑΖΙ με τα AirPods
Το 8 plus για καθημερινή χρήση και στο γραφείο και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ,ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ “The future of the phones ” I phone X για χρήση αποκλειστικά κ μονο σε κοινωνικές εκδηλώσεις -συναθροίσεις βλ. Καφετέριες, μπαρ κτλ.

Άκου εκει διπλή ….

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Chris_BMW να ξέρεις απογοητεύτηκα από εσένα. Θέλεις να πάρεις το Χ μόνο και όχι τα το 8 Plus. Αλλά από την άλλη είσαι ο μόνος που ξεκάθαρα βγήκε μπροστά και είπε πως αναβαθμίζω.
Οι υπόλοιποι πιστοί μας , νομίζω κάνουν νερά. Σε παρακαλώ λοιπόν να τους ψήσεις, γιατί οι μέτοχοι μας κάνουν τον κύριο Κούκ να αγχώνεται , και χρέος μας είναι να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Αρκετά πονέσαμε που δεν καταφέραμε να βάλουμε το id στην οθόνη, την απομακρυσμένη φόρτιση , και έχουμε και τους παλιοκινέζους της Χουβει να μας περνούν σε μερίδιο και να μας κάνουν και χαβαλέ με το Face Id. ΑΙΣΧΟΣ!!!
Ηθικό ακμαίο λοιπόν Κρις και πάμε γερά για anim emoj που θα κάνουν τους έξω απο΄δω να κοκκινίζουν από την ζήλεια τους.

GR

Φιάσκο στο λανσάρισμα του νέου iPhone 8 στο Λονδίνο. Μόνο 7 άτομα περίμεναν στην ουρά.

Στο λανσάρισμα του iPhone 8 στο Λονδίνο, οι άνθρωποι στην ουρά ήταν λιγότεροι από τους εργαζόμενους.
Φαίνεται, ότι οι εποχές που γινόταν το αδιαχώρητο στην ουρά για ένα πολύτιμο iPhone έχουν περάσει, τουλάχιστον στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ιστοσελίδα Mashable, βρέθηκε στο επίσημο λανσάρισμα του νέου iPhone 8 και iPhone 8 Plus, στο κατάστημα της Apple, στην Regent Street, στο Λονδίνο και μέτρησε λιγότερους από 30 ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν στα χέρια τους το- όχι και τόσο πολυπόθητο- iPhone 8.
Παρ’ ολ’ αυτά, η διάθεση ήταν καλή και οι εργαζόμενοι χειροκροτούσαν χαρούμενοι τους πελάτες που έμπαιναν στο μαγαζί.

πηγή:huffingtonpost

Chris_BMW

Μονο που το I phone 8 δεν ειναι το καινουργιο I phone …

ΝΙΚΟΣ

@Chris_BMW Τι να πω.Για καινούριο το παρουσίασε ο Κούκ.

Παπαροκας tiamat

σιγουρα τα μπεζελ και η οθονη το κρατανε πισω , αλλα ο νεος επεξεργαστης ειναι επιπεδου intel i5series …. και η camera επιπεδου dslr…. 64 γιγα πρωτη φορα…. οποτε ειναι αναβαθμιση οπως κ να το κανουμε!

georgerapp

τα ιδια θα λεμε ξανα και ξανα;το iphone 8 ουσιαστικα στα ματια του ios χρηστη δεν ειναι πλεον καινουργιο,ενας ψαγμενος ναι θα παρει το μικρο γιατι ξερει τι θελει ξερει τι φοραει και τι μπορει να κανει,για το plus δε βρισκω λογο οσο και να προσπαθω να μπω σε καποια φορμουλα κριτηριων υπερ του,αλλα οταν σκασει το x θα γινει zombie apocalypce,θα πεσουν κορμια,διαφημιστικα σποτ θα κανουν σαν το κουρδιστο πορτοκαλι το μυαλο των fan κομποστα,οι μηχανες παραγωγης στα εργοστασια θα ανεβασουν θεμοκρασιες,τεχνικοι θα καψουν τα χερια τους και το μαστιγιο μετα τις γαλέρες θα ξανα παρει μπροστα.

georgerapp

και φυσικα το εξωπραγατικο 80φευγα% στον mobile τζιρο θα ξανα επαναληφθει.
θελετε να λεμε την hauwei 2η και την sammy 1η;μαζι σας.τα j5 θα πανε ανεμος την ωρα που το X στον πλανητη apple των 1200 ευρω θα ερχετε ζεματιστο στα χερακια απο την παραγωγη.

vkrd

Έχεις το 7 και βλέπεις αυτό το 8 που μόλις βγήκε. Έχεις σκάσει μια οκτακοσάρα πριν περίπου 12 μήνες. Ποιος ο λόγος να σκάσεις κι άλλα τόσα? Δε σου κάνει κλικ να το ψωνίσεις, με τίποτα σε αυτή την περίπτωση, ας έχει ότι φακό θέλει και ότι επεξεργαστή… Ο περσινός δεν πρόλαβε καν να παλιώσει…

Παπαροκας tiamat

vkrd εννοειται οτι δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις αμα εχεις το 7 ,αλλα οταν η apple καταφερνει να κυκλοφορησει κινητο επιπεδου intel i5 που φορα το surface, (!!!) χωρις τα γελοια της qualcomm που με εναν 810 ξεφτυλιστηκε απο throttling και υπερθερμανση ,τοτε μπορει να ζητα τα 1000 ευρω ξανα !

Σταύρος Χρι

@Πόσο δίκιο έχεις με τον 810 !! Μας έκαψε !

Chris_BMW

@ΝΙΚΟΣ
Εννοείται οτι ειναι καινουργιο ..και το SE καινουργιο ήταν οταν το παρουσίασε πάλι ο Cook…

κωστας

ειναι πραγματικα αποριας αξιο να δωσει καποιος 859 ευρω σε μια ελλαδα που για τους ποιο πολλους αυτα τα 859 ευρω ειναι σχεδον δυο μισθοι. οσο για το x 1129 ευρω σορρυ αλλα για να παρεις κατι τετοιο με επιδοτηση η χωρις εχει απλα θεμα … αν καποιος εχει τα λεφτα και δεν ερει που να τα δωσει οκ το καταλαβαινω αλλα να δωσει καποιος 859 ευρω η 1129 ευρω πρεπει μαλλον να ψαξει λιγο στον ευατο του τι του γινετε… γιατι σιγουρα κατι δεν παει καλα. κατοχοςαιφον 5ς και θα το κρατησω χαλαρα ακομη ενα χρονο. δεν θα εδινα και να τα ειχα 859 ευρω για ενα κηνιτο….

κωστας

φεις αι ντι στο αιφον x απαραδεκτο να καθετε ο καθε ενας και να παρακολουθει τι κανεις πως το κανεις και γιατι το κανεις. δεν εχω να κρυψω απολυτος τιποτα απλα αυτο ειναι φουλ παρακολουθηση με ενα κωδικο που θα υπαρχει αορατο πανω στο κεφαλι σου σε ηλεκτρονικο υπολογιστη θα μαθαινουν σε κλασματα δευτερολεπτου τα παντα μεχρι τι χρωμα εσωρουχο φορας εκεινη την ημερα. και να ξερουν τα παντα για σενα. ( οχι τωρα πως δεν γινετε γινετε ειδικα απο φεισμπουκ που νομιζει ο κοσμος οτι ειναι ασφαλη τιποτα δεν ειναι ασφαλη . οπως η νεα τεχνολογια στα ατμ της κορεας. αισχος πραγματικα αισχος. και στο τελος ; αυτο που θα γινει ειναι να μας πατησουν μια ωραια σφραγιδα του 666 στο χερι και θα κανουμε τα παντα με αυτο. αλλα τα παντα… ψωνια δουλεια θα χτυπαμε καρτα εργασιας θα ειναι η ταυτοτητα μας το διαβατηριο μας ολα με αυτο τον κωδικο στο χερι. οχι σορρυ αλλα δεν το θελω. ουτε αυτη την τεχνολογια με το φεις αι ντι ουτε ατμ με αναγνωρισει προσωπου.

Agnostos13

@κωστας:

Παρε ενα ματσο σπιρτα και μια κουβερτα και εισαι οκ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.