iPhone 8: Νέα διαρροή με κάθετη dual-camera και οθόνη χωρίς bezels

iphone 8 schematic, iPhone 8: Νέα διαρροή με κάθετη dual-camera και οθόνη χωρίς bezels

Μπορεί να απέχουμε μερικούς μήνες από την επίσημη παρουσίαση των νέων iPhones, φαίνεται όμως πως οι διαρροές σχετικά με τις συσκευές (κυρίως την επετειακή έκδοση iPhone 8) έχουν ήδη γεμίσει τα κορυφαία τεχνολογικά ενημερωτικά sites.

Τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρκετές εικόνες που υποτίθεται πως παρουσιάζουν το επερχόμενο iPhone 8 και όλες φαίνεται να συμφωνούν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κινητού. Πριν λίγες ώρες είδε το φώς της δημοσιότητας άλλη μια διαρροή που αφορά τον σχεδιασμό του νέου smartphone της Apple.

Ο υπεύθυνος της δημοσίευσης είναι ο leaker Benjamin Geskin, αναρτώντας στον Twitter λογαριασμό του δύο εικόνες που αποτελούν σχεδιαστικά μοντέλα του πολυαναμενόμενου iPhone 8. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η επανατοποθέτηση της κύριας dual-camera από οριζόντια σε κάθετη θέση, ενώ επίσης η κατασκευή μαρτυρεί την bezel-less οθόνη του κινητού, ίσως με την μεγαλύτερη αναλογία screen-to-body από οποιοδήποτε άλλο smartphone μέχρι σήμερα.

Ευτυχώς για τους περισσότερους, δεν φαίνεται να υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος κάτω από το “μηλαράκι”, κάτι το οποίο είχε ακουστεί μερικές μέρες πριν. Κατά συνέπεια, η τεχνολογία θα είναι ενσωματωμένη είτε στην οθόνη ή (γιατί όχι) θα κρύβεται πίσω από το θρυλικό λογότυπο της Apple.

Το χαρακτηριστικό που εμφανίζεται στα σχεδιαστικά μοντέλα και προκαλεί τα περισσότερα ερωτηματικά είναι ένα τετράγωνο κομμάτι στο κέντρο της συσκευής με στρογγυλεμένες γωνίες. Η επικρατέστερη εξήγηση είναι πως μιλάμε για το module που θα επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση στην μπαταρία της συσκευής.

Αξίζει να σημειωθεί πως για άλλη μια φορά, το ακουστικό στο πάνω μέρος του smartphone είναι τοποθετημένο σε σημείο που δεν υπάρχει bezel, ενισχύοντας άλλη μια άποψη που το θέλει να περικυκλώνεται από την οθόνη. Από εκεί και πέρα όμως, απορίες υπάρχουν και για τους αισθητήρες / selfie κάμερα γύρω του ακουστικού. Ίσως ο εμπρόσθιος φακός να περιβάλλεται και εκείνος από οθόνη, με τους αισθητήρες να βρίσκονται πίσω από το OLED (σύμφωνα με τις φήμες) πάνελ του νέου iPhone.

Ο Geskin υποστηρίζει πως η διαρροή είναι έμπιστη “κατά 95 τοις εκατό”, θέλοντας να διαβεβαιώσει το τεχνολογικό κοινό πως οι εικόνες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε όλο και πιο σφαιρική εικόνα για το τελικό design του iPhone 8, αλλά ήδη οι περισσότερες πληροφορίες καταλήγουν σε μια συσκευή, όπως προαναφέρθηκε, με κάθετη διπλή κάμερα και bezel-less οθόνη. Η ανάρτηση του Geskin είναι άλλη μια προσθήκη σε αυτές τις πληροφορίες. Το σίγουρο είναι πως η Apple έχει αποφασίσει να αφήσει πίσω της το design που διατηρεί στα μοντέλα της από το iPhone 6, πίσω στο 2014. Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με τους νέους εκπροσώπους του Cupertino.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Μι

Μας έχουν ζαλίσει…
Σίγουρα θα είναι κάτι προσεγμένο και όμορφο
Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει…

John

Αν έχει infinity AMOLED της Samsung κάτι γίνεται (αν και δεν το βλέπω γιατί είναι ακριβή και η Apple δεν βάζει από το πάνω ράφι εξαρτήματα).

George L

@John δεν νομίζω να πάρει την infinity display και να προσαρμόσει το κινητό με βάση αυτή την οθόνη αλλά σίγουρα έχει παραγγείλει amoled displays από την samsung

Chris_BMW

Μάλιστα ! Κορυφαία σχόλια διαβάζουμε στο σάιτ .. Η Apple λέει δεν βάζει εξαρτήματα απο το πανω ράφι ..

Στα του τηλεφώνου τωρα , το βήμα παραπάνω απο την Apple σε σχέση με το S8 (αν γίνει ) θα ειναι η τοποθέτηση του δακτυλικού αποτυπώματος κάτω απο την οθόνη ..Κατα τα αλλα απο άποψη οθόνης κ κάμερας πιστεύω κ τα δυο τηλέφωνα θα ειναι πανω κάτω τα ίδια (Στο θέμα κάμερας πιστεύω τα πρωτία σε δυνατότητες θα τα έχει το Sony)
Τέλος περιμένω πως κ πως να δω ανανέωση του iOS κ των δυνατοτήτων του πολυ δε μάλλον αν στο κάτω μέρος υπάρχει κάτι σαν το touch bar του MacBook.

NikosAr

Άντε πάλι το χέρι στην τσέπη θα βάλουμε… έλεγα να μείνω κανα 2 χρόνια με το 7+ , αλλά δεν μας αφήνουν

ΝΙΚΟΣ

Εγώ θέλω να αφαιρέσει όλες τις θύρες. Μόνο ασύρματη φόρτιση ,με ειδικό extra pad by apple ,σε ξεχωριστή συσκευασία και 200 ευρώ /Δολάρια. Τότε θα είναι ασφαλής και αρκετά premium για να με πείσει να αγοράσω.

manos

Και για αυτή τη σειρά αλλά και για την προηγούμενη ευτυχώς υπάρχουν θήκες (που έτσι και αλλιώς θα βάλεις) και συμμαζεύουν λίγο την κάμερα που προεξέχει, είτε κάθετα είτε οριζόντια είναι. Ειδικά η κάμερα του 7 μου θυμίζει φιλιστρίνι.

Ιωάννης jb

manos +1
Απο ότι έχουμε δει μέχρι τώρα φαίνεται ότι θα κάνει κάτι πολύ καλό!!!
Όλο οθόνη έτσι μάλιστα!!!!
Ούτε περιθώρια πάνω κάτω ούτε edge κ χαζομαρες!!!
Αν βάλει κ στέρεο ηχεία κ αδιάβροχο θα κάνει πάταγο

Agnostos13

Ως εξαρτημα “απο το πανω ραφι” εννοουν καποιοι την amoled με τις λυγισμενες ακρες και την κοκκινωπη αποχρωση;

giannis

@agnostos13 όχι μόνο. Λένε προφανώς και για τις εκπληκτικές μπαταρίες.

Γιώργος Μι

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τα δύο τελευταία σχόλια!!!

🙏🙏🙏

bill

ουαουυυυυ
ηρθε η ωρα να εφευρεθει η ασυρματη φορτηση?
ανυπομονω να το δω
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΠΠΛΕ
ΜΟΝΟ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ-ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ-ΜΟΝΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΠΠΛΕ=Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΑΣ

agnostos13 και giannis
πρωφανος δν λενε μονο για την οθονη
λενε για ολο το κινητο που εινα τα παντα απτα τελευταια ραφια εκτος απο 1-2 πραγματακια που χαριστικα σας δινει η αππλε
επισης ναι γιαννη οταν κυκλοφορουν κινητα με γρηγορη φορτηση παραδειγμα
το 1+3Τ με 3400 μπαταρια και φορτηση σε 84 λεπτα!!!!!!!!!!!!
ιφονε 7 με 1960 μπαταρια 146 λεπτα=2 ωρες και 43 λεπτα??????????
αρα ναι περνετε απτο πιο τελευταιο ραφι τις μπαταριες να μν αναρωτιεσαι δλδ

The Phantom of the Opera

Θα σχολιάσω μόνο το θέμα μπαταρία επειδή κάποιοι δεν έχουν ιδέα τι λένε συγκρίνωντας μόνο με χρόνους φόρτισης.
Ipad και Iphone με πάνω κάτω 1800-1900 κύκλους φόρτισης και ακόμη δουλεύουν υποδειγματικά- “άψογα”.
Android κινητό με 680 (γρήγορη φόρτιση) και πετάχτηκε λόγω της άθλιας απόδοσης της.
Τα συμπεράσματα δικά σας…αυτά απο έναν χρήστη και των 2 λειτουργικών.
Προσωπικά άς φορτίζει ένα και με ρυθμούς χελώνας. Υπάρχουν Powerbanks για όλα τα μεγέθη και γούστα. Εκείνο που με απασχολεί είναι η μπαταρία να αντέξει στον χρόνο και να αποδίδει σωστά.

bill

@The Phantom of the Opera
μια φορα να πεις κατι σχετικο
σε καθε αρθρο περνεις το μερος της μηλο εταιριας και λες “εχω και τα 2 λειτουργικα και ξερω και το αντροιντ χειροτερο ενω στην αππλε δν γινετε αυτο”
τον κακο σου τον καιρο λοιπον
σταματα να κοροιδευεις την νοημοσυνη του καθενος λες και εισα κανας εξυπνος
που μετρας και τους κυκλουσ φορτησης τρομαρα σου

Chris966

Δυστυχώς (δυστυχέστατα), όλες οι ενδείξεις ”φωτογραφίζουν” ένα κινητό το οποίο, ναι μεν θα είναι εκπληκτικό σε χαρακτηριστικά και σε hardware, όμως οι διαστάσεις του συνολικά σαν συσκευή θα είναι απελπιστικά μικρό, από την στιγμή που θα είναι ίδιο (ίσως και λίγο μικρότερο!!!) από το τωρινό 4,7 ιντσών. Θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να είναι κάτι μεταξύ του 4,7 και του 5,5 για να ξεχωρίζει και στο μάτι, για να μπορεί και να δικαιολογεί τον τίτλο του ”επετειακού”. ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ από την APPLE αν ισχύσουν (που το απεύχομαι) τα παραπάνω…

zaxarakis24

μου αρέσει που λένε για τα εξαρτήματα από το πάνω ράφι που ΔΕΝ βάζει η apple.

είδαμε και τη samsung με τα ακριβά εξαρτήματα που τινάζονταν παντού και αναγκάστηκαν να τα αποσύρουν.

γενικά, το iphone είναι ολοκληρωμένο τηλέφωνο: το note ανατινάζεται, το oneplus έχει κάμερα και ηχεία για τα μπάζα, το s8 βγήκε με κόκκινη οθόνη (από το να σκάει, καλύτερα να γίνεται κόκκινη), τα huawei δεν ξέρεις πότε θα πάρεις αναβάθμιση μετά την αγορά, το pixel είναι πιο ακριβό από το iphone. ε γενικά πολλές επιλογές στο android αλλά δεν βλέπω ολοκληρωμένες προτάσεις.

το φτηνό είναι και ακριβό πολλές φορές.

escobar

@bill
+1
1900 κυκλους λεει ο αλλος 0χα0ααχ0α0αχ0αχ0

Kostas79

Ε ναι και εσεις άπιστοι θωμαδες 1800 κύκλοι φόρτισης και οποιος δεν πιστεύει υπαρχει excel με ωρες και ημερομηνίες φορτίσης!!!! Α χαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.