iPhone 8: Σχέδιο δείχνει Touch ID στην πλάτη

iPhone 8 touch id, iPhone 8: Σχέδιο δείχνει Touch ID στην πλάτη

Στο iPhone 8 οι πληροφορίες λένε ότι η Apple θα αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί από το κάτω μέρος της οθόνης μειώνοντας έτσι τα bezel, για τα οποία έχει δεχτεί αρκετά σχόλια. Το ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει με τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Κάποιοι λένε ότι θα ενσωματωθεί μέσα στην οθόνη και άλλοι ότι θα πάει στην πλάτη.

Σύμφωνα με πρόσφατο tweet του Sonny Dickson, η Apple θα ακολουθήσει εταιρείες όπως LG και Samsung βάζοντας το Touch ID στην πλάτη του κινητού. Οι πληροφορίες αυτές συνοδεύονται και από το σχετικό σχέδιο που αναφέρεται ότι ανήκει στο επερχόμενο iPhone 8.

Από το σχέδιο βλέπουμε ότι ο αισθητήρας είναι τοποθετημένος κάτω από το “δαγκωμένο μήλο”. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι η Apple βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών, επομένως αυτό που βλέπουμε πιθανότατα να είναι κάποιο prototype που δεν είναι βέβαιο ότι θα βγει στην αγορά.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι το σχέδιο ανήκει πράγματι στο iPhone 8, τότε ενισχύονται οι φήμες που θέλουν το κουμπί να φεύγει. Οι χρήστες Android έχουν συνηθίσει να έχουν τον αισθητήρα αποτυπωμάτων στην πλάτη, αλλά για όσους χρησιμοποιούν Apple, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος

Προς το παρόν κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για τη διαρροή, αν και στο παρελθόν ο Dickson έχει αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστος στις πληροφορίες που σχετίζονται με την Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Χρι

Μονο εμενα θα μου φαινόταν καταπληκτική ιδέα να έβαζες το δάκτυλο σου στο μηλαρακι και να ξεκλείδωνε το κινητο ; προφανώς μαλλον δεν μπορει να γίνει αυτο γιατί μετα το ηταν ευάλωτο σε γρατσουνιές και άλλες φθορές!!!

shadgr

Μια χαρά βολικό θα είναι.. Θα σας αρέσει μην αγχώνεστε.. Συνηθίζεται!

Chris_BMW

Με τίποτα όμως … Δεν το θεωρώ βολικό ουτε κ όμορφο .. Χαλάει τη σχεδιαστική ταυτότητα του τηλεφώνου ..

Zachariaskoskinas

Θα ήταν πιο ωραίο στο μπροστά μέρος της οθόνης, παρά στο πίσω κάτω Απο το μήλο.

Mpidis

Τεράστια καινοτομία. Μπράβο.

james

Αν βγει έτσι να δείτε που ξαφνικά ο αισθητήρας στην πλάτη θα είναι πιο βολικός 😛

Γιώργος Καπ.

Το καλο θα ήταν να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε η Samsung : να κάνει ένα near bezelless iphone και να ενσωματώσει τον αισθητήρα στο μπροστά μέρος, αόρατο κάτω από την οθόνη αφής

johny

καλα εδω μεσα μερικοι εδω μεσα βγαζουν συμπερασματα πριν ακομα βγει το κινητο και οχι μονο αυτο,αλλα ο αισθητηρας ειναι και αβολος.καλα οταν εσεις αγκαλιαζετε με το χερι σας ενα κινητο το δαχτυλο παει στο home button?αν μπει το δαχτυλικο αποτυπωμα στην πλατη ετσι οπως αγκαλιαζεις το κινητο θα το ξεκλειδωνεις κιολας δεν θελει πολυ μυαλο.οσο για τον φιλο πιο πανω που γραφει να εμπενε στο λογοτυπο και να ξεκλειδωνε απο εκει,δεν το ειχα σκεφτει αυτο και θα ηταν παρα πολυ ομορφη ιδεα.και για να μην χαλαει η σχεδιαστικη ταυτοτητα οπως λεει και ο Chris_BMW οταν παει να ξεκλειδωσει να δειχνει σαν εφε στο μπροστινο μερος οτι ενεργοποιειται το home button.Υ.Γ κανονικα θα πρεπει ολοι να κραζουμε τις τιμες που θα εχει η συσκευη της οποιαδηποτε εταιριας και να μην μας απασχωλει στο που θα ειναι το καθε κουμπι.και μουφα να βγει αιφον η σαμσουνγκ θα ειναι.και τελειο αν βγει ξανα το ιδιο επισης.το θεμα ειναι στην ελλαδα που βρισκομαστε και με τις καταστασεις που περναμε αν θα μπορουμε να το αγορασουμε η να τα αγορασουμε.

NtinosMD

Η πιο βολικη θεση ειναι η προσθια προσοψη του κινητου για δαχτυλικο αποτυπωμα. Τελεια και παυλα. Ουτε πλαινα ουτε πισω. Δε θα σηκωνεις καθε τρεις και λιγο το κινητο για να φτασεις την πλατη του οταν απλα θες να δεις πχ μονο τις ειδοποιησεις. Συν το οτι το μονο δαχτυλο που εχεις στη διαθεση σου ειναι ο δεικτης – κ αυτο ΑΦΟΥ το εχεις σηκωσεις ( στο xperia πχ μονο ο δεξιος αντιχειρας επειδη το χει στα πλαι δεξια τον σενσορα- εκτος αν εισαι αριστεοροχειρας, τοτε χρησιμοποιεις μονο τον αριστερο δεικτη) Το πιο σωστο βημα ειναι η υλοποιηση της ενσωματωσης του εντος της οθονης. Ολα τα αλλα ειναι απλα πειραματα.

giannis

Με τον αισθητήρα μπροστά είναι εφικτό το ξεκλείδωμα της συσκευής χώρις να την ανασηκώνεις. Π.Χ. σε ένα τραπέζι που απλά θες να δεις κάτι στις εφαρμογές σου. Ο αισθητήρας πίσω απαιτεί σε κάθε περίπτωση το σήκωμα της συσκευής και αυτό είναι εκνευριστικό.

Κάποιοι ηρεμήστε λιγάκι με την λέξη καινοτομία. Λες και η apple έχει το μαγικό ραβδάκι και κάθε χρόνο πρέπει να βγάζει κάτι ανεπανάληπτο και εξωπραγματικό. Οι καινοτομίες γίνονται από ανθρώπους με όραμα και όχι από εταιρείες που διοικούνται από λογιστές. Δυστυχώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος με όραμα. Και ο Cook και ο Nadella και όλοι οι υπόλοιποι είναι διαχειριστές που ενδιαφέρονται μόνο για τους μετόχους.

panos.k

Στη home screen πως θα επιστρέφει άραγε εφόσον το κουμπί δεν θα υπάρχει?

Nikopoup

Αφού είπε ο NtinosMd ότι είναι μπροστά πιο βολικό ας τον ακούσουν όλες οι εταιρίες να το βάζουν εκεί. Αυτά που διαβάζουμε κάθε μέρα δεν περιγράφονται. Και για να σε προλάβω πες ότι εσένα σ αρέσει μπροστά και όχι ότι εκεί είναι καλύτερα. Εμένα πάντως που το προηγούμενο είχε πίσω και το τωρινό μπροστά, με βόλεψε πιο πολύ το μπροστά και αν ήθελα να δω τις ειδοποιήσεις μου χρησιμοποιουσα το double tap to wake.

Nikopoup

Το πίσω ήθελα να γράψω. Συγνώμη για το διπλό post

Γιώργος Μι

Μούφα είναι μπαμ κάνει

Γιώργος Χ.

Πάντως πίσω το δαχτυλικό αποτύπωμα το έχουν πολλοί κινέζικοι κολοσσοί εδώ και καιρό , οπότε σίγουρα αυτό το feature δεν αποτελεί καμία καινοτομία εκ μέρους της Apple εάν τελικά το εφαρμόσει. Εάν το συνηθίσεις το touchId πίσω τότε βολεύει πάρα πολύ. Όταν έχεις τη συσκευή στο τραπέζι και θέλεις να ανοίξεις το κινητό ενώ το fingerprint sensor βρίσκεται στο πίσω μέρος τότε υπάρχει ένα άλλο πολύ χρήσιμο feature (μέσω bluetooth) το smartlock.

Dinos

Μακάρι να είναι ο αισθητήρας πίσω στην πλάτη του κινητού και κάτω από το μηλαράκι για να μην είναι και πολύ ψηλά.

ΦΝ

Οκ αντιγράφει ως συνήθως αυτό που κανουν οι άλλοι ή τους αναγκάζει η τεχνολογία.
Ποιο ενδιαφέρον θα ήταν να παραμείνει στο στυλ της… Δηλαδή αυτό που την χαρακτηρίζει με ακόμα πιο premium υλικά και φυσικά τις κλασσικές βελτιώσεις φώτο, οθόνη και καλό είναι να μεγαλώσει την μπαταρία.
Το iPhone πλέον είναι περισσότερο κόσμημα ή αξεσουάρ ακριβό και λιγότερο τεχνολογικά ενδιαφέρον. Σαν τηλ είναι πολύ καλό αλλά υπάρχουν καλύτερα. Όμως για το μέσο χρήστη δεν έχει απολύτως καμία διαφορά…

JD

Πολύ ωραίο το νέο iphone S8 με infinity AMOLED και touch id στην πλάτη.

nikos2017

Μέγα ΛΑΘΟΣ το αποτύπωμα στο πίσω μέρος… θα φάει τυχαία ξεκλειδώματα ακόμη και μέσα στην τσέπη…. ας ρωτήσουν την LG.

Εκτός κι αν είναι μούφα (το ελπίζω).

Ιωάννης jb

Το να βρίσκεται αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής είναι το χειρότερο..
Κ αυτό για πολλούς λόγους!!!
Ο σημαντικότερος?? Γιατι δεν μπορείς να δεις!!!!
Κ όταν δε μπορείς να δεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί κ δεύτερη προσπάθεια..
Άλλοι λόγοι…
Όταν το έχεις ακουμπήσει στο τραπέζι δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεκλειδώσει κανείς χωρίς να το σηκώσει.. Άρα θα πρέπει να το σηκωσεις..!! Ακόμα κ αν το έχεις να ακουμπάει κάτω κ εσύ επειδή διαβάζεις σου κλείσει η οθόνη!! Πάλι θα πρέπει να σηκωσεις την συσκευή!!
Πολλές φορές ο δείκτης πάει κάπου εκεί για να κρατάει την συσκευή, άρα πολλές φορές θα το πατάς κατά λάθος!!!

Κακά τα ψέμματα η καλύτερη επιλογή είναι να βρίσκεται όπως είναι μέχρι τώρα στα iphone…
Το καλύτερο θα ήταν μία συσκευή που να έχει αισθητήρες που θα ενεργοποιούν την οθόνη αν την πλησιάζει ένα κινούμενο αντικείμενο στην περίπτωση μας το χέρι… Κ αμέσως μετά την ενεργοποίηση της απλά να τοποθετεί κανείς σε οποιαδήποτε σημείο της το δάχτυλο…
Όποιος το κάνει αυτό θα τον παραδεχτώ!!!
Έτσι θα είναι το μέλλον…

Boogey

ΟΚ ξέρω ότι το post απευθήνετε σε fanboys της Apple, αλλά εγώ έχω αλλάξει 2 iphone, lg g2 και τώρα έχω lg g5. Το δαχτυλικό αποτύπωμα στο πίσω μέρος για unlock είναι ότι πιο βολικό υπάρχει by far.. Ευτηχώς για την Xiaomi το αντέγραψε και αυτή.

Στο θέμα unlock χωρίς να σηκώσεις το κινητο αν θες πατάς στην οθόνη και κάνεις unlock με το pin αν δεν ακουμπήσεις το δάχτυλο στον αισθητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.