Smartphones

iPhone 8: Με ασύρματη φόρτιση διαφορετική από τους υπόλοιπους;

Μπορεί το iPhone 7 να βρίσκεται λίγες μόλις εβδομάδες στην αγορά και να είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για το επόμενο, όμως για το iPhone του 2017 οι φήμες αναφέρονταν πριν ακόμη ανακοινωθεί το φετινό iPhone. Ο λόγος είναι ότι το 2017 η ναυαρχίδα της Apple κλείνει τα 10 χρόνια.

Η εταιρεία φημολογείται ότι θα κάνει μεγάλες αλλαγές και γι αυτό δεν θα το ονομάσει iPhone 7s, αλλά iPhone 8. Οι αλλαγές θα είναι στο εσωτερικό, αλλά και στο design, κάτι που δεν έκανε φέτος μιας και κράτησε σχεδόν τον ίδιο σχεδιασμό με τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το iPhone 8 θα έρθει με ασύρματη φόρτιση, αλλά διαφορετική από αυτή του ανταγωνισμού. Αυτή τη στιγμή για να φορτίσει ένα κινητό ασύρματα, χρειάζεται να τοποθετηθεί στο ειδικό wireless charging station.

Η Apple όμως δεν θέλει κάτι τέτοιο, θέλει πραγματική ασύρματη φόρτιση. Αναφέρεται πως θέλει να βάλει κάποιο είδος module μέσα στο iPhone 8, το οποίο θα συνδέεται με έναν πομπό που είναι συνδεδεμένος με την πρίζα στον τοίχο. Αυτό θα επιτρέψει στο iPhone να φορτίζει από απόσταση περίπου 450 εκατοστών και θα μιλάμε πράγματι για ασύρματη φόρτιση. Δεν θα χρειάζεται να συνδέσεις το κινητό σε πρίζα ή να το βάλεις στο pad ασύρματης φόρτισης.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Apple συνεργάζεται με την εταιρεία Energous, επάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Στο παρελθόν η Energous έχει πει πως εργάζεται με κατασκευαστή “πρώτης γραμμής” επάνω σε κάποιο smartphone. Επομένως οι δυο φήμες συμπίπτουν, κάνοντας την είδηση πιο πιστευτή, ωστόσο όχι επιβεβαιωμένη.

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, τότε η ασύρματη φόρτιση θα μπορούσε να είναι ένα από τα σημαντικά σημεία προώθησης του iPhone 8.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Νοεμβρίου 2016 8:47

Σχόλια

  • Η Apple όταν θα κάνει κάτι ... πάντα θα είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό και χωρίς φανφάρες... απλά θα λειτουργεί (appl οτητα):P

  • Άς μας πούνε πρώτα τι θα εκπέμπει και μετά βλέπουμε...4,5 μέτρα είναι μεγάλη απόσταση.
    Άν είναι να βγάλω καρκίνο, μένω και με το καλλώδιο και τα επαγωγικά.
    Πρώτα θα δούμε, και μετά βλέπουμε.

  • ChristosT @ Εσυ δεν εισαι αυτός που σε παλαιότερο άρθρο υποστήριζες πως ουσιαστικά αυτόνομη φόρτιση ειναι να μπορείς να χρησιμοποιείς το τηλέφωνο απο απόσταση 4-5 μέτρων ενω αυτό φορτίζει ; Τωρα τι έγινε ; Καλύτερα με καλώδιο ε; Ρε τι πλάκα έχετε ..

  • Πραγματική ασύρματη φόρτιση και όχι γιαλαντζί σαν τις τωρινές λύσεις. Εφόσον αποδειχθεί και σχετικά ασφαλές, θα είναι δυνατό ατού αν το βγάλουν όπως λένε.

  • Αυτό για την apple θα το έβλεπα στο iPhone 18 όχι στο 8. Όλοι ξέρουμε ότι η Apple πάει με αργά βήματα (και καλά κάνει)

  • H σκέψη του ChristosT είναι πολύ σωστή και απόλυτα λογική.

    Μιλάμε για τεχνολογίες και ηλεκτρονικές μεταλλικές συσκευές που λειώνουν σαν νερό τον ανθρώπινο ιστό όταν κοντραριστούν μαζί του.... ας είμαστε λίγο προσεκτικοί και σε αυτό το θέμα πέραν της ευκολίας που προκύπτει σαν πρώτη εντύπωση.

    Just saying.

    Υ.Γ. Δεν είμαι hater, εδώ και 2 χρόνια με ένα iphone6 είμαι.

  • @nick2010 είπες τη μεγαλύτερη βλακεία που έχω δει σε σχόλια τον τελευταίο χρόνο.Το να πετάς διαφορά δίχως να τα στηρίζεις κάπου είναι λόγια του αέρα.Δεν έχει αποδειχθεί πουθενά ότι η ακτινοβολία του κινητού κάνει κακό στον άνθρωπο τόσο σε μακροχρόνια χρήση όσο και σε σύντομο χρονικό διάστημα,ποσο μάλλον για τόσο μικρές ακτινοβολίες που έχουν τα κινητά σήμερα.Περαν αυτού αν ήταν έτσι με τόσες ασύρματες συσκευές που έχουμε στο σπίτι πχ σταθερό,wifi κλπ τότε όλοι θα χαμε κάψει εγκεφαλικά και θα χαμε βγάλει καρκίνο!Γιατι δε συμβαίνει τίποτα και οι αναφορές γίνονται πάντα μόνο για τα κινητά ; όλες οι συσκευές εκπέμπουν ακτινοβολία ακόμα και οι σταθερόι μας υπολογιστές.Οποτε μη γράφετε ότι να ναι

  • Εγώ πάντα ειμουν κάθετος στα ασύρματα γενικότερα προτιμό καλώδιο πάρα καρκίνο αλλά όντως αυτό θα είναι ασύρματο όχι σαν τους άλλους.....

  • Μήπως επειδή ακριβώς υπάρχουν παντού γύρω μας τόσα ασύρματα δίκτυα έχουν αυξηθεί και οι καρκίνοι; Ένας από τους λόγους εννοώ... Και δλδ σας χαλάει να το αφήνετε σε ντοκ πάνω; θέλετε και να το χρησιμοποιητε κιόλας; έλεος δλδ..

  • Το βάζω και εδώ, μιας που το πόσταρα ήδη στο FB

    Σήμερα, τώρα που μιλάμε, οτιδήποτε πέραν από απομακρυσμένη (σε απόσταση που αναφέρει το άρθρο) οριακή φόρτιση μικρών μπαταριών (τύπου κέρματος), απαιτεί να φύγουμε από τα μήκη κύματος/συχνότητας και εντάσεις πεδίου του WiFi -το οποίο ήδη το τρώμε στο κεφάλι- και τις λεγόμενες μη-ακτινοβολούσες τεχνολογίες, και να πάμε σε εντάσεις και υψηλές συχνότητες μικροκυμάτων, τα οποία είναι και θανατηφόρα για τον άνθρωπο.

    Θέλω να δω πως θα το καταφέρει αυτό η Apple με το παρόν επίπεδο τεχνολογίας, και φυσικά πως θα το υλοποιήσει σε μη-ελεγχόμενο περιβάλλον (π.χ. στο σπίτι μας) ή σε περιοχή που εισέρχεται ανθρώπινος παράγοντας (δεν είναι δηλαδή σαν το wireless charging των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που γίνεται στο garage και αυστηρά μεταξύ του πομπού στο έδαφος και του δέκτη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου)

  • Οι καρκίνοι δεν αυξήθηκαν λόγο των συσκευών αλλα λόγο του τι τρώμε, τι αέρα αναπνέουμε, τι νερό πίνουμε και τι ακτινοβολία τρώμε όχι από οικιακές συσκευές αλλα βιομηχανικές μαλακίες. Οι καρκίνοι στον εγκέφαλο παραμένουν σταθεροί και ουδέποτε αυξήθηκαν ενώ αφού το κινητό είναι κακό έπρεπε να αυξηθούν. Εννοείτε κάνει κακό το κινητό, αλλα όχι τόσο για να δημιουργήσει καρκίνο. Ποιο γρήγορα θα δημιουργήσει καρκίνο η ζάχαρη και άλλες μαmακίες.

  • @ Αργυρης
    Μια χαρα τα εγραψε ο Nick2010 αν εσυ δεν εισαι ενημερωμενος ειναι αλλο θεμα. Υπαρχουν παρα πολλες ερευνες. Αλλα και να μην υπηρχαν αν βγουν μετα απο 5-10 χρονια τοτε τι θα πεις που θα εχει γινει ηδη ζημια. Αυτο με την ακτινοβολια κρυβει πολυεθνικες που παιζονται δις Δολαρια- Ευρω. Προφανως δεν θα τους αρεσε να αποδειχτει κατι τετοιο.

    Μεγάλη έρευνα επιστημόνων της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξε ότι η μακροχρόνια έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην καρδιά και τον εγκέφαλο.
    Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει πάνω στην επίδραση που έχει η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων σε έναν οργανισμό. Η μελέτη έγινε πάνω σε αρουραίους και ποντίκια και ήδη έχει ταράξει την επιστημονική κοινότητα.

    Σύμφωνα με τους «New York Times», το «Science» και το «Scientific American», υπήρξαν επιστημονικές αντιδράσεις κατά της μελέτης, με διάφορες αιτιάσεις, όπως ότι οι ερευνητές βιάστηκαν να δώσουν προκαταρκτικά στοιχεία στη δημοσιότητα, χωρίς καν η μελέτη τους να έχει δημοσιευθεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

    Συγκεκριμένα, η μελέτη στα πειραματόζωα διαπιστώνει -σε βάθος χρόνου- αυξήσεις στα περιστατικά καρκίνου, παρά τα χαμηλά επίπεδα της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF). Περιέργως, αυξημένα ποσοστά καρκίνου βρέθηκαν μόνο σε αρσενικούς αρουραίους, ενώ το χρονικό διάστημα που εκτέθηκαν τα ζώα στην ακτινοβολία (μερικά από έμβρυα ακόμη), είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερο από την έκθεση των ανθρώπων στις συσκευές τους.
    Ωστόσο, δεν επισημάνθηκε κάποιος σαφής βιολογικός μηχανισμός, που να εξηγεί τον αυξημένο κίνδυνο, αν και διαπιστώθηκαν αυξημένες βλάβες στο DNA των πειραματόζωων.

    ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) έχει κατατάξει από το 2011 την ακτινοβολία στις πιθανές καρκινογόνες πηγές για τους ανθρώπους. Όμως, μέχρι στιγμής, οι επιδημιολογικές μελέτες σε ανθρώπους δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα, εμφανίζοντας έλλειψη συνέπειας μεταξύ τους. Πάντως, όγκοι όπως το γλοίωμα έχουν συσχετισθεί πιθανώς με την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων σε κάποιες μελέτες σε ανθρώπους, αλλά όχι σε ζώα.

  • Είναι άλλο πράγμα η μετάδοση σήματος μέσω ηλεκτρομαγνητικού κύματος και άλλο πράγμα η μετάδοση ενέργειας προς εκμετάλλευση. Αν ήταν το ίδιο ένα wifi με έναν ασύρματο φορτιστή, θα φορτιζαμε απευθείας από το WiFi, εκμεταλλευόμενοι την ενέργεια του.

    Για να καταλαβετε τη διαφορά, συγκρίνετε ένα δορυφορικό πιάτο με ένα σφαιρικό κάτοπτρο, σαν αυτό που ανάβουν την ολυμπιακή φλόγα. Και τα δύο λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Στο ένα θελουμε να λάβουμε σήμα και αρκεί ένας δορυφόρος που εκπέμπει χαμηλά πόσα ενέργειας, ενώ στο άλλο θέλουμε να συσσωρεύσουμε ενέργεια και χρειαζόμαστε πηγή αντίστοιχη του ήλιου (έναν πολύ μικρότερο ήλιο, βέβαια, αν ήταν στο ίδιο ύψος με το δορυφόρο). Αν αυτά τα δύο τα μικρυνετε αρκετά, έχετε αντίστοιχα ένα wifi και έναν ασύρματο φορτιστή.

  • Θα συμφωνήσω μαζί σου James @ (απο τις λίγες φορές) Κ θα προσθέσω με τη σειρά μου οτι ο" μικρός ήλιος " Θα ειναι ένας πομπός ο οποίος θα συνδέεται στην πρίζα ο οποίος θα πωλείται ξεχωριστά εννοείτε -οπως κ τα ασύρματα ακουστικά- σε προνομιακή εννοείτε τιμή κ θα αφορά πιστεύω μονο το μεγάλο I phone plus ή pro με την OLED οθόνη

  • Chris_BMW δεν έχει καν νόημα να υπάρχει αυτό το πράγμα, αφού από τη μία θα καταναλώνει ρεύμα συνεχόμενα όσο 500 κανονικοί φορτιστές και από την άλλη ακόμα και αν δεν είναι καρκινογόνο, θα νιώθεις περίεργους πονοκεφάλους, ή περίεργη ζέστη σε διάφορα σημεία του σώματος σου, ή μερικές λάμπες φθορίου μπορεί να ανάβουν μόνες τους, ή δεν ξέρω και γω τι άλλο

  • Τόσο δύσκολο είναι εδώ μέσα κάποιος να καταλάβει ένα απλό πραγματάκι που τόνισα;
    Είπα...άς δούμε π΄ρωτα την ισχύ που θα απαιτεί στα 4,5 μέτρα και βλέπουμε.
    Εκτός απο φανατικούς αυτή η apple έχει και μή σχετικούς με την τεχνολογία! Έλεος ρε φιλάρες...έλεος...
    Έιναι το ίδιο άν απαιτεί μία ισχύ π.χ 700watts με 5watts; Τι δεν καταλαβαίνετε;
    Στην πρώτη θα σας ψήνει κυριολεκτικά όπως ο φούρνος μικροκυμάττων και στην δεύτερη απλά θα έχει ισχύ σάν ένα ledάκι.
    Aυτή η βιασύνη μερικών να κρίνουν χωρίς να δούνε είναι να μην πώ τι...
    Τί να το κάνω άν με ψήνει ολόκληρο το σώμα και βγάλω καρκίνο; Εσείς το λέτε καινοτομία αυτό;
    Βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει που σας το έκαψε η άκριτη τεχνολογία.

  • James @ Θέλω να πιστεύω οτι εάν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι τέτοιο αυτό δεν θα σε ψήνει τουλάχιστον εμφανώς ... Το μονο σίγουρο ειναι οτι αν αυτό έρθει σε κάποιο I phone η τιμή που θα δούμε θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας..

  • James @ Όσο για το αν έχει νόημα ,μη μου το λες εμένα . Αυτά ειναι κινήσεις εντυπωσιασμού για να πουλήσεις .Σου το είχα ξανά πει . Εμένα με ενδιαφέρει το λειτουργικό .. Κ εκει φέτος έχουμε θεματάκια ..

  • Chris_BMW δε γίνεται να μη σε ψήνει. Σκέψου να προσπαθείς να γεμίσεις μία λεκάνη (μπαταρία) με νερό (ενέργεια) από ένα σφαιρικό συντριβάνι που ρίχνει νερό προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τη μία θα γίνεις μουσκεμα (ψήσιμο) και από την άλλη το περισσότερο νερό πάει χαμένο (σπατάλη ενέργειας)

    Όσο γίνονται αλλαγές στα λειτουργικά, προκύπτουν και θεματακια, αλλά στο τέλος όλα γίνονται καλύτερα από πρίν

  • Δεν ξερω τι σκεφτεται να κανει η Apple αλλα η λογικη μου λεει οτι δεν θα ειναι ενας φουρνος μικροκυματων τοιχου...
    Εγω οπως το σκεφτομαι θα πρεπει να χρησιμοποιει καποιο ειδος κυματος (οπως του gsm/wifi/bluetooth) το οποιο μεταδιδει ενεργεια και η οποια μετατρεπεται σε ηλεκτρικη (ισως κατι σαν το φως του ηλιου που γινεται ρευμα με τα φωτοβολταϊκα). Για να μην γινεται διαρκης σπαταλη ενεργειας (και ακτινοβολιας) θα πρεπει να προνοησουν να γινεται ζευγοποιηση μεταξυ του φορτιση (πομπου) και της συσκευης (δεκτη) προκειμενου να αρχισει η μεταφορα ενεργειας.
    Σε καθε περιπτωση το σιγουρο ειναι οτι θα ειναι αλλη μια μορφη ραδιοκυματων που θα μας διαπερναει μετα τα δικτυα κινητης, το ραδιο, την τηλεοραση, το bluetooth, το wifi, τους ασυρματους, τα ρανταρ, το nfc, τις υπερυθρες κλπ!
    Το ποσο βλαβερο θα ειναι θα το δειξει η ιστορια...

  • Agnostos13 ακριβώς όπως το είπες με το παράδειγμά με τα φωτοβολταϊκά. Αλλά μην το συγκρίνεις με WiFi/Bluetooth κλπ. Τέτοια σύγκριση θα ήταν σαν προσπαθουσες να λειτουργήσεις φωτοβολταϊκό χρησιμοποιώντας ενα... φακό.

  • @alexikakos Εσυ φίλε δε ξερεις τι λες και πάνω απ όλα διαστρεβλώνεις την αλήθεια.Το συγκεκριμένο άρθρο που λες δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο πρώτον γιατί έγινε σε αρουραίους, με ούτε καν το 1/4 της μάζας του ανθρώπου και 2ον το άρθρο μιλούσε για υπέρογκες ποσότητες έκθεσης σε ραδιενέργεια που καμία σχέση δεν έχουν με αυτή των κινητών όποτε μη γράφεις ότι να ναι και μη δουλεύεις τον κόσμο.Οταν μεταφέρεις κάτι να το λες αυτούσιο και όχι με μισά λόγια γιατί υπάρχει πολύς αμόρφωτος κόσμος που τα πιστεύει εδώ μέσα.@james σορυ κιόλας αλλά εσυ τι ακριβώς είσαι και ξερεις καλύτερα από την apple;Κανένας πυρηνικός φυσικός; Προφανώς για να βγει ένα τέτοιο επίτευγμα στην παγκόσμια αγορά θα περάσει απο χιλιάδες ελέγχους και διαδικασίες.Και ακόμα και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο προφανέστατα και θα αποσυρθεί και δε θα βγει ποτε στην επιφάνεια.Γιατι τρώγεστε τόσο πολύ να αποτύχει κάτι καινοτόμο που μόνο καλό θα κάνει δε έχω καταλάβει...

  • @Αργύρης

    "james σορυ κιόλας αλλά εσυ τι ακριβώς είσαι και ξερεις καλύτερα από την apple;Κανένας πυρηνικός φυσικός; "

    Βασικά, ναι, κάτι τέτοιο είμαι.

    "Προφανώς για να βγει ένα τέτοιο επίτευγμα στην παγκόσμια αγορά ...."

    Δεν είναι επίτευγμα, είναι κάτι που το γνωρίζουμε από τότε που ανακαλύφθηκε ο ηλεκτρομαγνητισμός. Το γιατί δεν έχει βγει στην αγορά, είναι όλοι οι λόγοι που έχω αναλύσει παραπάνω. Είναι ενεργειακά ασύμφορο και επικίνδυνο.

  • @Αργυρης

    Πρωτον τα ποντικια επιλεγονατι γιατι ειναι πολυ κοντα με τον Ανθρωπο στα πειραματα. Επισης στο Αρθρο εχει και αλλα στοιχεια δεν στο εβαλα ολοκληρο. Συνεχιζω λοιπον για να μην βγαζεις λαθος συμπερασματα.

    Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο «bioRXiv», εξέθεσαν αρουραίους επί εννέα ώρες κάθε μέρα και επί δύο χρόνια σε μη ιοντίζουσα ακτινοβολία (RF 900 megahertz), που αντιστοιχεί σε συχνή χρήση κινητών τηλεφώνων.
    Αναφερόμενος στη νέα μελέτη, ο επιστήμων βιοστατιστικής Κρίστοφερ Πόρτιερ, πρώην επικεφαλής του Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας, δεν εμφανίσθηκε καθησυχαστικός: «Η νέα μελέτη με ανησυχεί πραγματικά - και είμαι ειδικός. Πρόκειται όχι απλώς για μια συσχέτιση, αλλά οπωσδήποτε για μια αιτιολογική σχέση. Έλεγξαν τα πάντα σε αυτή τη μελέτη και προέκυψε καρκίνος λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία», ανέφερε.
    Το ίδιο το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας διευκρίνισε ότι τα πορίσματα της έρευνας είναι ακόμη προκαταρκτικά. Εξετάζονται και από άλλους ειδικούς, ενώ πλήρη ευρήματα θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός του 2017.
    Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χρήστες κινητών καλά θα κάνουν να κρατάνε τη συσκευή τους όσο γίνεται πιο μακριά από το κεφάλι και το σώμα τους, όταν μιλάνε.

    Ειδικα οι τελευταιες δυο γραμμες τα λενε ολα. Εσυ μπορεις να κανεις οτι θελεις και να ρισκαρεις μεχρι να βγουνε οι επομενες μελετες ειναι δικο σου θεμα. Οι υπολοιποι που το διαβαζουν μπορουν να βγαλουν τα δικα τους συμπερασματα.

  • Τι απολαυστικη στιγμη η σφαλιαρα σε ενα fanboy (εδω της apple):

    Αργυρης: και πως ξέρεις ρε φιλε εσύ καλύτερα απο την apple; τι είσαι κανας πυρηνικος φυσικος;

    James: ε ναι. Βασικα κατι τετοιο ειμαι...

    Να σαι καλα James!!!

    Περα απο το χαβαλε υπαρχει ενα ονομα που υποστηριζε οτι αυτο ειναι εφικτο και μαλιστα ΦΘΗΝΑ.και το ελεγε πριν 100 χρονια: Tesla (οχι τα αυτοκινητα αν και απο εκει εμπνευστηκε το ονομα ο Elon Musk).
    Το θεωρω και εγω πολύ επικίνδυνο αλλα επισης θεωρω οτι ειναι η μονη πραγματικα ασύρματη φορτιση. Επίσης θεωρω οτι θα ναι αδυνατον να το χρησιμοποιεις (ειδικα για ομιλια) ενω φορτιζει . Αναμενω με ενδιαφερον.

  • Μία μελέτη για να αποφανθεί για τα αποτελέσματά της χρειάζεται πάρα πολλά χρόνια. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι στον δρόμο δεν μπορεί να αλλάξει. Κάποτε στα δίκτυα ύδρευσης είχαμε ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ για πολλές δεκαετίες. Αφού πέθανε κοσμάκης και κοσμάκης ανάμεσα τους συγγενείς και δικοί μας άνθρωποι, τα ξηλώσανε ως καρκινογόνα και τα αλλάξανε με PVC. Μέχρι να μας πούνε μετά οτι και αυτό είναι υπέυθυνο για κάτι άλλο.
    Η Ακτινοβολία έχει να κάνει άμεσα με συσκευές, τεράστια οικονομικά συμφέροντα και σε άμεση σχέση με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να βγεί και να ενοχοποιήσει "ΆΜΕΣΑ" την Ιοντίζουσα ή μη αντικονοβολία. Μήν είστε αφελείς...
    Αρκετοί έμμεσα το έχουν παραδεχτεί οτι μεταλλάσει τα κύτταρα του οργανισμού, όπως και το φουρνάκι μικροκυμάτων τα τρόφιμα σε Καρκινογόνα. Ψάξτε και θα δείτε.
    Άλλωστε ποιός ο λόγος όταν σας λέει η Ε.Ε οτι το ανώτατο όριο SAR πρέπει να είναι 1,6, δηλαδή θέτουν όρια σε κάτι που ΔΕΝ "ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ"???
    Βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει. Εκτός των άλλων άν βγεί μία τέτοια φόρτιση με 700watts είναι ακριβώς ποσά που εκπέμπει το φουρνάκι μικροκυμάτων. Το βάζει κανείς το κεφάλι του εκεί μέσα αν δεν κάνει κακό;
    Εγώ διαβάζω οτι όταν δουλέυει ένα φουρνάκι μικροκυμάτων θα πρέπει να είμαστε σε απόσταση μεγαλύτερη του 0,5-1 μέτρου μακρυα! Γιατί; Επειδή όλα δεν πειράζουν και είναι "αθώα"?
    Η ακτινοβολία είναι καρκινογόνα και όλοι θα πρέπει να είμαστε οικολογικά ευαίσθητοι με αυτή. Να αγοράζουμε συσκευές με όσο το δυνατόν καλύτερα χαρακτηριστικά και χαμηλές εκπομπές ακτινοβολίας. Είχα πάει σε σπίτι φίλου κάποτε ο οποίος έλεγε τα ίδια, και είχε ανοιχτό wifi router ανοχτό 24/7, είχε το κινητό στο κεφάλι του δίπλα ως ξυπνητήρι χωρίς να το βάζει σε airplane mode, είχε ασύρματο τηλέφωνο στον τοίχο του υπνοδωματίου κολλητά και πόσες άλλες συσκευές με ασύρματες λειτουργίες όπως keyboard, mouse κλπ...μετά απο μήνες είχε συχνούς πονοκεφάλους, αδιαθεσία και τάσεις για έμμετο, χαμηλό ανοσοποιητικό και αρρώσταινε συχνά. Το παιδί ήταν σε κατάσταση κατάρρευσης. ΄'Οταν άρχισα να του μιλώ και να του ρωτώ τι έχει και πώς τα χρησιμοποιεί έπαθα πλάκα. Τον βοήθησα να τα αλλάξει σε ενσύρματα(τηλέφωνο, πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ), το wifi router ανοιχτό μόνο όταν το χρειάζεται και να το κλείνει το βράδυ, το κινητό σε aiplane mode και το παιδί χωρίς να τα πολυλογούμε συνήλθε μετά απο 2-3 βδομάδες. Άλλος άνθρωπος. Η ακτινοβολία δεν επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο κάθε άνθρωπο.
    Οπότε το να λέμε στους άλλους, οτι δεν πειράζει επειδή δεν παρατηρήσαμε κάτι σε εμάς είναι λάθος. Κάθε άνθρωπος κάθε οργανισμός είναι μοναδικός στο πώς αντιδράει και πώς εκτίθεται στην ακτινοβολία.
    Η έκφραση προσέχουμε για να έχουμε είναι αντιπροσωπευτική.
    Άν τα ποσοστά της ασύρματης φόρτισης απο απόσταση είναι μεγάλα, εγώ προσωπικά δεν θα την έβαζα ΠΟΤΕ μέσα στο σπίτι μου. Εκτός των άλλων φανταστείτε και τι θα γίνει σε μία οικοδομή που ο ένας ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!!! Θα πεθαίνουμε ο ένας μετά τον άλλον.
    Όποιος έχει μονοκατοικία άς κάνει ότι θέλει στον εαυτό του.

  • Επειδή μιλάτε για καρκίνους κλπ και επειδή δυστυχώς έχασα ανθρώπους δικούς μου από αυτήν την κωλοαρρώστια στο κεφάλι, οι γιατροί με μία φωνή (λες και ήταν κασέτα) είπαν ότι τα κινητά και άλλα δίκτυα δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν ή διευκολύνουν την εμφάνιση γλοιώματος. Επίσης δίκτυα ηκεκτρισμού (πυλώνες ΔΕΗ) επίσης δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν κάτι. Ίσως να είναι μία παγκόσμια συνομωσία αλλά η ιατρική επιστήμη ακόμη δεν έχει τα έχει συνδέσει. Αυτά από προσωπική εμπειρία.
    Υ.Γ. Τρώμε φαγητά πνιγμένα στα χημικά κ όχι μόνο, το νερό επίσης, έχουμε καθημερινά δεκάδες κινητά, wifi, 4G, δίκτυα ηλεκτρισμού και πολλά ακόμη σε αποσταση ολίγων μέτρων από το κεφάλι μας, την καρδιά μας και τα κάκαλα μας. Εδώ στην Θεσσαλονική τα διυλιστήρια μόνο αν δείτε τι βγάζουν και μυρίσετε αυτό που βγάζουν θα χάσετε δέκα χρόνια από την ζωή σας, Καταλύτες σε αυτοκίνητα ληγμένοι εδώ και δεκαετίες κυκλοφορούν αναμεσά μας και πολλά πολλά ακόμη.
    Σας έπιασε ξαφνικα ο πόνος για την ασύρματη φόρτιση του iphone. To λιγότερο ειρωνία.

  • @ ChristosT χωρίς παρεξήγηση μιας και δεν γνωριζόμαστε αλλά αν όντως μας λες ότι ο φίλος σου έγινε καλά επειδή έβαλε ενσύρματο ποντίκι και έβαζε το κινητό σε airplane mode, επιεικώς, μας δουλεύεις.

  • giannis o Tesla εκανε επιδειξη τηλεκατευθυνσης το 1898, με δυο βαρκες, οταν οι αλλοι ακομα προσπαθουσαν να φτιαξουν λαμπτηρες πυρακτωσεως. Ηταν αρκετα μπροστα και εχει εφευρει απιστευτα πραγματα (ακομα και το wifi 100 χρονια πριν). H ασυρματη μεταφορα ενεργειας που υποστηριζε, δεν ηταν με ηλεκτομαγνητικα κυματα, αλλα νομιζω με πλασμα (κατι τετοιο προσπαθουν τωρα με λειζερ). Ειχε και ιδεες για την αντληση ηλεκτρισμου απο την ατμοσφαιρα, δωρεαν

  • Εγώ ξέρω ότι κατάφερα να αποκτήσω κακοήθη μη επιθετικό όγκο στον θυρεοειδή αδένα, αναγκάστηκα να κάνω ολική θυρεοειδεκτομή (αν και δεν είχα κανένα ορμονικό θέμα), ο χειρούργος καθηγητής (με τριπλή διασταύρωση) μου είπε ότι ο όγκος δημιουργήθηκε σταδιακά σε βάθος τουλάχιστον 10ετιας.

    Δεν τα ρίχνω απευθείας στα κινητά, αν και δεν μιλάω πολύ, αλλά ούτε router κλείνω, ούτε wifi, ούτε airplane mode βάζω στο κινητό δίπλα μου τη νύχτα.

    Ομολογώ υπήρξα τυχερός εγώ, (καρκίνος μη επιθετικός = 0 μεταστάσεις), αλλά ας μη πιέζουμε γενικά την τύχη μας, βάζοντας άλλο ένα ασύρματο λιθάρι στον ηλεκτρομαγνητικό τύμβο που έχει ο καθένας μας μέσα στο σπίτι που ζει αυτός κι η οικογένειά του.

    Βέβαια ο καθένας έχει τη ζωή του χώρια και την κάνει ό,τι θέλει... περί ορέξεως.... τα γνωστά.

    Τη γνώμη μου λέω και δεν θα χαρακτηρίσω την όποια αντίθετη γνώμη άλλου (όπως άκομψα έκανε πιο πάνω ο Αργύρης, θεωρώντας τη δική του άποψη τη μόνη σωστή και χαρακτηρίζοντας τις αντίθετες ως "βλακείες").

  • Agnostos13 απλά ένας τύπος το 2009 μας περιγράφει την επαγωγική φόρτιση που έχουν όλα τα κινητά σήμερα (με ένα πηνίο ενός τετραγωνικού, για να πιάνει από μισό μέτρο μακριά)

  • @James:
    Γιατι περιμενες καποιο παραφυσικο φαινομενο; Εγω παρεθεσα ενα παραδειγμα φορτισης απο αποσταση... Δεν ξερω αν εχει σχεση με την υλοποιηση της Apple. Εδω παντως δεν υπαρχει επαφη οπως στην επαγωγικη φορτιση!

  • Agnostos13 είναι επαγωγική φόρτιση, η οποία δε χρειάζεται επαφή, γιαυτό λέγεται και επαγωγική. Στο λύκειο τα μαθαίνουμε αυτά. Απλά στους φορτιστες που κυκλοφορούν η απόσταση φορτιστή-κινητού είναι μερικά χιλιοστά (όσο το πάχος της πλάτης + θήκη), αφού προφανώς κανένας δεν πρόκειται να το κρατάει στον αέρα με το χέρι μέχρι να φορτίσει. Ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, θα μπορούσε να φορτίζει και από λίγα εκατοστά μακρύτερα.

    Αν προσεξεις στο βίντεο, την τηλεόραση την έχει σε κάποια απόσταση, αφού στην πλάτη της χωράει ένα αντίστοιχα μεγάλο πηνίο με του πομπού, που από μέσα του περνάνε αρκετές μαγνητικές γραμμές και άρα μπορεί η επαγωγή να λειτουργήσει σε αυτή την αποσταση. Το κινητό το βάζει πάντα κοντά, γιατί στην πλάτη του χωράει μικρό πηνίο και σε μεγαλύτερη απόσταση δε θα λειτουργούσε.

    Τίποτα διαφορετικό από τις ήδη υπάρχουσες υλοποιήσεις.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.