iPhone 8: Νέες πληροφορίες για frame από ατσάλι

Από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 5, η Apple επιλέγει για τα smartphones της την χρήση αλουμινίου για το σασί. Τον Σεπτέμβριο ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities, είχε προβλέψει ότι η εταιρεία θα κάνει τη μετάβαση σε ατσάλι.

Τελικά φαίνεται πως δεν έπεσε έξω, καθώς σήμερα έρχονται νέες πληροφορίες από το DigiTimes, που λένε ότι η Apple έχει στραφεί στην αμερικάνικη Jabil, για παροχή frames από ανοξείδωτο ατσάλι για το iPhone 8. Όταν λέμε iPhone 8, εννοούμε το iPhone που θα ανακοινωθεί φέτος το φθινόπωρο, αν και δεν είναι βέβαιο πως θα ονομαστεί.

Το τελευταίο iPhone που είχε σασί από ατσάλι ήταν το iPhone 4s, αλλά χρησιμοποιήθηκε διαφορετική διαδικασία κατασκευής. Για το frame του 4s χρησιμοποιήθηκε μια μηχανή CNC, η οποία έκοβε το αντίστοιχο κομμάτι που απαιτούνταν για κάθε iPhone. Αντιθέτως, για να νέα iPhone το ατσάλι θα λιώσει, θα μπει σε ένα καλούπι, θα πιεστεί μέχρι να κρυώσει και να πάρει το σχήμα του καλουπιού. Η διαδικασία αυτή θεωρείται ότι θα προσφέρει εξαιρετική δομική ακαμψία.

Μαζί με το ατσάλινο frame, θεωρείται ότι στο iPhone 8 θα χρησιμοποιηθεί και γυαλί για την κατασκευή του, για να είναι πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Η αλλαγή από αλουμίνιο σε ατσάλι, λογικά θα είναι πιο ακριβή για την Apple, αλλά θα δώσει στο iPhone πιο premium αίσθηση. Όλα αυτά, όμως στην περίπτωση που ισχύουν οι πληροφορίες, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο.

iphone 8 steel, iPhone 8: Νέες πληροφορίες για frame από ατσάλι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostasmpl

Ήδη η τιμή είναι πολύ ψηλά άμα γίνει και έτσι……

KnightRider

Πιο premium αίσθηση = δηλ μας λέει τώρα η Apple τώρα ότι θα είναι σαν premium συσκευή για εμάς και όχι πραγματικά premium με functions κλπ !! Από ότι βλέπω παίζει να μην έχει θύρα port καθόλου.

Ύστερα ο Tim Cook θα μας τα πρήζει ότι δεν έχει κέρδη πάλι. Τουλάχιστον χαμήλωσε τις τιμές λίγο είναι πια ξεφτίλα να μην ρίχνεις τις τιμές !!

Ioannis

επιτελους η apple κανει το επομενο βημα!

Nick

Αν δεν κάνω λάθος αυτό το stainless steel δεν έβαλαν και οι Ιάπωνες περιμετρικά (στο frame δηλαδή) του Z5 Premium; Αν δείχνει παρόμοια θα μετράει πολύ πιστεύω.

KnightRider

@Makis

Βλέπεις να προσφέρει η Apple με βάση τα πολλά λεφτά που δίνεις ??

KnightRider

Επίσης ακριβαίνει πάλι

Chris_BMW

Αν κρίνουμε απο τη διαφορα τιμής των Apple watch,αυτού δηλαδή που ειναι το καλούπι απο αλουμίνιο κ αυτού που ειναι απο ατσάλι τότε η διαφορα τιμής πιστεύω πως ειναι θα μεγαλύτερη του 100αρικου κ σίγουρα πιστεύω θα αφορά την premium έκδοση (plus ,pro ή οπως την ονομάσουν ) η οποία θα συνοδεύεται κ απο την ανάλογη χωρητικότητα κάτι σαν το jet black I phone.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Θα είναι τέλειο αν ο κύριος Κουκ το βγάλει χωρίς θύρες! Ούτε ασύρματη φόρτιση!! Θα το παραλαμβάνεις φορτισμένο με ρεύμα by Apple και μόλις σβήσει από μπαταρία, θα αγοράζεις καινούριο!! Έλα να βλέπω πόσοι είναι αληθινά πιστοί!! Εννοείται πως τιμή εκκίνησης ,1.100 ευρώ.
Στο δεύτερο και μετά 850. Η μοναδική βάση χρηστών που έχουμε, άνετα θα μας χαρίσει 20.000.000 πωλήσεις το πρώτο 3μηνο!! Apple rules, haters gona hate!!!!
@James , θα έχει ενσωματωμένο Bluetooth για ρυθμούς μεταφοράς 1tbyte pm

KnightRider

@Tor

Nα σου θυμίσω ότι η Apple με τα smartwatch τους δεν έδωσαν update για όσους brickαραν !!

Δεν έχω απωθημένο τίποτα – πάντα δοκιμάζω από κοντά συσκευές και πειραματίζομαι λίγο πριν πάρω το οτιδήποτε (όχι απο μαγαζιά αλλά απο γνωστούς ή φιλους)

James

Χυτό ατσάλι φίλε μου, όχι ψευτοκατασκευές από αλουμίνιο που στραβώνουν. Και επειδή η χύτευση μετάλλου είναι σχετικά νέα τεχνολογία 4000 ετών, πρέπει να πληρώσεις παραπάνω.

ΑΝΔΡΕΑΣ

@james ελπίζω να μην ειρωνεύεστε.Εννοείται ως δεν είναι νέα τεχνολογία,αλλά ως γνωστόν η apple μας θα το υλοποιήσει καλύτερα το καλουπάκι.Δεν είναι όλα τα καλούπια ίδια.Άλλο το καλούπι της Mercedes άλλο των υπολοίπων.Μη τα συγχέουμε!
Δεν είναι για όλους! Ούτε και το γυαλί φυσικά!
Να δω πότε θα μπείτε στο club των εκλεκτών πιστών μας και τότε θα αλλάξετε γνώμη.
Apple rules,haters gona hate!!

giannis

Στην αντίστοιχη είδηση σε ξένο μέσο, αναφέρεται ότι η διαδικασία θα είναι πιο φθηνή καθώς η επεργασία αλουμινίου είναι πιο ακριβή από αυτή του ατσαλιού. H αρχική πηγή, που είναι το DIgitimes, το αναφέρει αυτό.
Αλλά πως θα γεμίσουμε σχόλια από haters το άρθρο. Έτσι δεν είναι?
Ορίστε και το link:
https://www.digitimes.com/news/a20170109PD202.html

Makis

Καλά που έχει και σας ο Κ.Β, 4-5 άτομα τα ίδια και τα ίδια και δουλεύει αυτό το έρμο το site.

James

@Makis δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ προσωπικά σου ζητώ συγνώμη που έρχομαι και σχολιάζω. Άλλη φορά θα σε ενημερώνω πρώτα και αν κρίνεις ότι δεν είναι τα ίδια και τα ίδια, θα το γράφω το σχόλιο.

giannis

Αν και μου κόπηκε το πρώτο σχόλιο (άγνωστο γιατί) σας προτείνω να δείτε την είδηση στην πηγή της το digitimes. Τελείως διαφορετικά από αυτά που λέγονται εδώ για το κόστος παραγωγής. Θα σας έβαζα και λινκ αλλά ήδη μου λογοκρίθηκε μια φορά.

alex.vi.ii

“Καμερα μπροστα δεν χρειαζεται.. Πιανει χωρο, θα βαλουμε ανταπτερ”

Gvirginia

Το αρχικό άρθρο λέει ότι η διαδικασία θα είναι φθηνότερη:

Sources from the upstream supply chain pointed out that the cost of the forging process is 30-50% cheaper than the current unibody CNC machine process, while quality control is also more stable.

Λογικά όταν λένε θα είναι πιο ακριβό για την Apple, εννοούν την πρώτη ύλη και όχι τη διαδικασία.

Παναγιώτης

Ρε παιδιά πήρα το Ulephone U7 Plus με 115 ευρώ (από Κίνα έχει 15 ευρώ φθηνότερα) και το κινητό πετάει. Οθόνη, μπαταρία Ram 2Gb! Ναι το iphone είναι καλύτερο, ναι οι ναυαρχίδες Android είναι σαφώς καλύτερες. Είναι όμως 7 φορές καλύτερες; Για μένα όχι. Θυμήθηκα ένα παλιό μου μάθημα τότε στη σχολή (1996) ότι η τεχνολογία είναι σαν παραβολική καμπύλη όπου στο τέλος δίνεις-δίνεις χρήματα και η μεταβολή είναι πολύ μικρή. Κι άμα μου πέσει το Ulephone δεν θα σκάσω κι όλας. Ας το αλλάζω και κάθε εξάμηνο. Άμα όμως μου πέσει το γυάλινο iPhone των 800 ευρώ;; Προσωπικά δεν νομίζω να αγοράσω ξανά ακριβό κινητό. Τα αναφέρω για προβληματισμό, όχι για αντιπαράθεση.

Gvirginia

@Παναγιώτης
Και πολύ καλά κάνεις. Και εγώ δε δίνω πάνω από 350€ για συσκευή και συνήθως την κρατάω όσο περισσότερο γίνεται.
Απλά θέλει ψάξιμο η “φθηνή” αγορά ώστε να βρεις τον καλύτερο επεξεργαστή / χαρακτηριστικά, κάτι που μερικές φορές είναι δύσκολο γιατί μερικές εταιρείες δεν έχουν εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες.

ChristosT

Πιο premium λεγοντας εννοει ΠΑΝΩ απο 1100…δεν παμε καλα εγω λέω καθόλου…και τι ακριβώς αρνητικό έχει σε αντοχή πλέον το 6s π.χ απο το ατσάλι; Έκανε την πατάτα με το 6 Οκ…
το διόρθωσε με το 6s…δεν τις βγήκαν οι πωλήσεις και αρχίζει να ψάχνει “νέες” μεθόδους αφαίμαξης; τι ακριβώς θα κάνει κάποιος με το κινητό για να θέλει χυτό ατσάλι;
Σε γέφυρα για τάνκς θα το παραβάλουν ή θα σκοτώνουν τζιχάντια;
Έλεος…αντί να διορθώσουν το λειτουργικό σκαλίζουν χαζομάρες. Στο 9 άς βάλουν και τιτάνιο και στην προνομιακή τιμή των 2999 ευρώ…άντε γειά…

dream21

Αυτοί που κράζουν τα προϊόντα Apple είναι και αυτοί που πρώτοι πάνε και τα αγοράζουν😆😆😂😂

Makis

Μπράβο James αλλά πρέπει και από το αφεντικό σου να ζητήσεις άδεια μιας που είσαι αργόμισθος…

Chris_BMW_exeis_BMW?

Παραθέτω παρακάτω τις τιμές των πιο φθηνών Apple watch στο Skroutz:

Apple Watch Series 2 Aluminum 38mm 442,68 ευρώ
Apple Watch Series 2 Stainless Steel 38mm 719,00 ευρώ
Apple Watch Series 2 Aluminum 42mm 474,92 ευρώ
Apple Watch Series 2 Stainless Steel 42mm 785,00 ευρώ

Θεωρώ πώς μας ενδιαφέρουν οι τιμές Ελλάδος.
Τονίζω, τιμή Skroutzo-μάγαζου και μάλιστα η χαμηλότερη.

Topdim

Εγώ διάβασα ότι θα είναι κατασκευή από φελλό για ευνόητους λόγους.

James

@Makis εσύ αγόρι μου έπρεπε να γίνεις μάντης. Σε όλα μέσα πέφτεις 😛

agnostos13

Οσα να βαλει και να βγαλει η apple παλι ορισμενοι θα στηριζετε το καλαθι…

shadgr

Παναγιώτης, άργησα αλλά το κατάλαβα. Πάντως όσα και να λες δεν ξυπνά κάποιος που έσκασε 800 ευρώ για να παραδεχτεί ότι το κινητό του υστερεί!!! Όσο για τον φίλο παραπάνω που δοκιμάζει κινητά ξένων, αν δεν το πληρώσεις ο ίδιος και δεν το έχεις μοναδική συσκευή έναν κινητό, τότε τα συμπεράσματα σου δεν είναι ακριβή ούτε αληθή.

Angelo

Γελαω με τα σχολια ορισμενων εδω μεσα οσον αφορα το κομματι καινοτομιας. Δηλαδη το S6 που ειναι ιδιο με το S7 εμφανισιακα (εχω το s6 μονη μικρη διαφορα ειναι η καμερα) δεν σας πειραζει αλλα το iphone 6 με το iphone 7 που εχουν παλι μικρη διαφορα σας ενοχλει. Επισης το να σκασεις 700 ευρω για ενα android θεωρειται επενδυση ενω 100 ευρω παραπανω για ενα Iphone θεωρειται βλακεια. Πολλοι απο σας εχετε προβλημα, το σε ποιον αρεσει ενα λειτουργικο συστημα και σε ποιον οχι ειναι προσωπικη επιλογη. Αλλαζω απο S6 σε iphone 7 μονο και μονο για να δοκιμασω κατι καινουργιο, δεν νομιζω να κανετε ΟΛΟΙ τοσα ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ οσον αφορα το customization στα android σας για να κραζετε την απλοτητα ενος iphone. Ας προσγειωθουμε λιγο

manosz

Πρωτη φορα ακουω οτι το ατσαλι ειναι πιο premium απο το αλουμινιο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.