iPhone 8: Τελικά θα έχει αισθητήρα αποτυπωμάτων στην πλάτη;

iPhone 8 TouchID back, iPhone 8: Τελικά θα έχει αισθητήρα αποτυπωμάτων στην πλάτη;

Το πολυαναμενόμενο iPhone 8 θα ανακοινωθεί σε μερικές εβδομάδες και πλέον, έπειτα από αναρίθμητες φήμες, ο τεχνολογικός κόσμος αναμένει την επίσημη παρουσίαση της συσκευής από την Apple που θα σηματοδοτήσει ταυτόχρονα την αρχή της πορείας της στην αγορά.

Τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρχαν αρκετές νέες ειδήσεις σχετικά με το επετειακό smartphone, κάτι το λογικό αφού ήδη έχουν διαρρεύσει και ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Ένα βίντεο όμως που έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο πριν από μερικές ώρες έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, ως προς την τελική έκδοση του iPhone 8.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο υποτίθεται πως παρατηρούμε την διαδικασία ελέγχου αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι τοποθετημένος στην πλάτη ενός iPhone 8. Είναι γνωστό πως τα μέτρα ασφαλείας που παίρνει η Apple στα εργοστάσια κατασκευής των προϊόντων της είναι δρακόντια ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι διαρροές, ένα δεδομένο που από μόνο του αμφισβητεί την αυθεντικότητα του βίντεο. Αν όμως το συγκεκριμένο κλιπ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις του τεχνολογικού κοινού, γιατί είναι γνωστό πως η ιδέα τοποθέτησης του fingerprint scanner στο πίσω μέρος του iPhone 8 δεν άρεσε στην πλειοψηφία.

Οι φήμες ήθελαν το Cupertino να έχει στα αρχικά του πλάνα την τοποθέτηση του αισθητήρα κάτω από την οθόνη της νέας επετειακής συσκευής. Αργότερα όμως, λόγω δυσκολιών στην μαζική παραγωγή panels της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ο Αμερικάνος κατασκευαστής λέγεται πως πειραματίστηκε με την τοποθέτηση του scanner τόσο στην πλάτη, όσο και στο πλαϊνό πλήκτρο κλειδώματος. Εδώ και μερικές εβδομάδες όμως επικρατούσε η άποψη πως εν τέλει η Apple θα αφαιρούσε εξ’ ολοκλήρου αυτή την λειτουργία ασφαλείας από το iPhone 8, βασιζόμενη πλήρως στην 3D αναγνώριση προσώπου. Φαίνεται όμως πως ίσως το πολυαναμενόμενο iPhone να έχει αισθητήρα αποτυπωμάτων, σε μια θέση που σχεδιαστικά δεν είναι σύμφωνη με το design της σειράς iPhones.

Είναι θέμα ημερών μέχρι να μάθουμε όλη την αλήθεια για τα χαρακτηριστικά του iPhone 8. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το κινητό αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η Apple ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ανταπόκριση στην μεγάλη ζήτηση. Αν η συσκευή όντως ενσωματώσει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, αυτό ίσως να αποτελούσε απωθητικό παράγοντα για κάποιους υποψήφιους αγοραστές. Αρκετές ψηφοφορίες που έχουν γίνει ανά τα γνωστά τεχνολογικά sites απέδειξαν πως οι χρήστες δεν θέλουν τον αισθητήρα στην πλάτη του iPhone 8. Σύντομα θα γνωρίζουμε αν η Apple αποφάσισε να πάρει το σχεδιαστικό ρίσκο για την χάρη ενός ακόμα χαρακτηριστικού ή το θυσίασε στον βωμό του κομψού design.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Το iPhone 8 σύμφωνα με τις φήμες δεν θα βγει σε ασημί χρώμα. Μάλλον βλέπουμε κάποιον κλώνο.

johny

πρωτη φορα βλεπω το πληκτρολογιο του χειριστη και το ποντικι να ειναι αλλη μαρκας και οχι apple.εκτος αν κανω λαθος.για να μην μιλησω και για το μηχανημα που κανει την αναγνωριση.

vasilis

δεν υπάρχει περίπτωση να βγει με αισθητήρα στο πίσω μερος.. πρωτα απο ολα αυτο που φαίνεται στο βιντεο ειναι ασημι και μεταλλικό .. το iphone 8 θα εχει γυαλί στο πισω μερος για την φόρτιση . επίσης οσες θηκες εχουν βγει μεχρι τωρα δεν εχουν την εγκοπή απο πισω… δεν θα πετάξουν τοσες θήκες..

χρηστος

Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. Ειναι κινεζικος κλωνος. Βεβαια του χρονου που θα εφαρμοσουν φουλ screen και ισως στο κανονικο μοντελο βαλουν πισω τον αισθητηρα, ξαφνικα για τους iPhonaκιδες θα γινει ομορφο και λειτουργικο.. Τλσπ, η αναρτηση εiναι fake.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.