iPhone 6 Plus: Έπιασε φωτιά στην τσέπη χρήστη

Λόγω του ότι τα σημερινά smartphones βασίζονται σε μπαταρίες λιθίου, οι εκρήξεις και το να πιάνουν φωτιά δεν είναι κάτι νέο. Οι μπαταρίες για διάφορους λόγους φουσκώνουν και στη συνέχεια υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πιάσουν φωτιά. Το ίδιο συνέβη στην Atlanta, όπου ένας κάτοχος iPhone 6 Plus αναφέρει ότι το κινητό έπιασε φωτιά στην τσέπη του.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ένιωσε το πόδι του να καίγεται ενώ είχε το κινητό στην τσέπη, αναγκάστηκε να βγάλει το παντελόνι του για να μην καεί και το πόδι του. Χάρη στην γρήγορη αντίδραση κατάφερε να μην τραυματιστεί, αλλά επισημαίνει ότι ντροπιάστηκε βγάζοντας το παντελόνι του δημοσίως.

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για refurbished μοντέλο του iPhone 6 Plus, που αγόρασε από σχετικό κατάστημα και φυσικά έγινε αντικατάσταση. Η Apple από την πλευρά της, δήλωσε ότι ερευνά το θέμα.

iphone fire, iPhone 6 Plus: Έπιασε φωτιά στην τσέπη χρήστη

iphone fire, iPhone 6 Plus: Έπιασε φωτιά στην τσέπη χρήστη

iphone fire, iPhone 6 Plus: Έπιασε φωτιά στην τσέπη χρήστη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Το πιστεύω πως γίνεται πρόσφατα έκανα κομμάτια ένα tablet turbo x που είχα πάρει παλιά με το που τρύπησα το σακουλι της μπαταρίας έκανε μιλάμε έκρηξη και πήρε φωτιά τρόμαξα από την δύναμη που είχε σε τόσο μικρό χώρο…είναι επικίνδυνα τα κινητά και tablet όχι αστεία βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να φουσκωσει η μπαταρία και να τριπησει δύσκολο αλλά γίνεται…

Vasilis

δυστυχώς υπάρχουν αφελείς που παίρνουν τις αηδίες τα iphone από την Κίνα . Στην αγορά υπάρχουν φοβερά σαμσουνγκ και lg και sony και οι καταναλωτές τα αγνοούν…Ο τύπος ας πρόσεχε…καλύτερα να έπαιρνε note που σίγουρα δεν θα πάθει ποτε κάτι τέτοιο

VasilisA4

Ευτυχως που οι υπολοιπες εταιριες οπως ανεφερε και ο Vasilis πιο πανω δε δημιουργουνε τετοια θεματα. https://www.technobuffalo.com/2014/12/25/user-claims-lg-g3-battery-exploded-while-charging-in-bed/
Μεχρι και σ’αυτο το αρθρο φταιει η Apple και παλι.

@Vasilis Δεν παίζει ρόλο η μάρκα, μην ξεχνάς ότι δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που πήραν φωτιά Samsung, LG και Sony!

Manolis

βγήκε το πόρισμα της Apple: δε φορούσε σωστά το παντελόνι του. :p

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι μπορεί να συμβεί αυτό με οποιασδήποτε μάρκας κινητό!!! 🙁

One

Καλα πηρε ένα κινεζικο midrange κινητο που εχει αμερικανικο πανακριβο λογισμικο και περιμενε να μη του εκραγεί.

Αξιόπιστες μπαταρίες λιθιου βγάζει μονο η Sony. Το Κ800i συμπληρώνει 10 χρονια και ακόμα μπορω και το φορτίζω.

Darth

και αν σας πω ότι πριν πιάσει φωτιά η συσκευη άρχισε να τραγουδάει allahu akbar

Μάριος

Είμαι χρήστης και προγραμματιστης Android και προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ iPhone. Αλλά πρέπει να σταματήσει αυτή η γραφικότητα εδώ μέσα με πολεμιους και υπερασπιστες της εκάστοτε εταιρίας! Όλα τεχνολογία είναι! Ή αλλάξτε αυτή την συμπεριφορά ή κρυφτεί την για να μην ξεφτιλιζεστε! Ντροπή

anonymous

Πάλι πίσω η Apple, αυτά τα κάνει ο 810 για πρωινό :Ρ

Υ. Γ. Θα συμφωνήσω με τον Μάριο.
Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια στα τελευταία άρθρα, δεν θα δυσκολεύτει να καταλάβει γιατί πάμε έτσι ως κοινωνία.
Κρίμα!

panagiotis

iPhone 6 set fire in pocket leaving user with second-degree burns | Daily Mail Online https://www.dailymail.co.uk/news/article-2805077/iPhone-6-user-left-second-degree-burns-new-device-bent-burst-flames.html

Gvirginia

@One
Το άρθρο γράφει για refurbished συσκευή. Αν πάω εγώ να βάλω μπαταρία που έφτιαξα στο υπόγειό μου και εκραγεί, σημαίνει ότι φταίει η εταιρεία? Αν είναι έτσι, θα αγοράζω ναυαρχίδες με σπασμένες οθόνες κτλ, θα τους κοτσάρω μπαταρία αυτοκινήτου και αφού γίνουν κάρβουνο θα κάνω μηνύσεις στις εταιρείες για να μου δίνουν καινούρια.
Γιατί έγινε της μόδας τελευταία, εδώ μέσα, ο χαρακτηρισμός “κινέζικο” για τα iPhone? Τα περισσότερα κινητά κατασκευάζονται στην Κίνα (με μερικά μοντέλα σε Σουηδία/Ταϊβάν/Κορέα). Δύο κινητά Nokia έχω μπροστά μου και γράφουν “Made in China”, αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την ποιότητά τους.

Παλιά έκραζες τα “πληρωμένα troll της Samsung” και τώρα κάνεις ακριβώς το ίδιο….
Επίσης περί αξιοπιστίας: https://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery#Recalls

@Darth Μη λες τέτοια και βγάλουν είδηση στην ΕΡΤ “H ISIS συνεργάζεται με την Apple για βόμβες”!

Mary

Συμφωνώ με τον Μάριο και τον anonymous! Αντί να λετε ευτυχώς που ειναι καλά ο ανθρωπος κάθεται ο καθενας και λεει το μακρύ του και το κοντό του για την αγαπημένη του εταιρεια! ο δε one ποσά παίρνει πια για να μας διαφημίζει την Sony σε κάθε άρθρο;

One

Mary αμα επαιρνα λεφτα θα ημουν εκατομμυριούχος, και το αντικείμενο μου δεν εχει καμια σχεση με καμια εταιρια τεχνολογίας, αλλα το θεωρω απαράδεκτο εν ετη 2015 να συμβαίνουν αυτα. Τελως παντων εγω θελω να υπαρχει ανταγωνισμος απο την Apple στο τεχνολογικο κομματι και οχι να πουλάει μονο τη μαρκα της. Αυτό είναι το μονο πρόβλημα μου με την Apple.

panagiotis

Φανταστείτε τη εχει να γινει με τα refurbished iphone 4 που εσπρωξε το πλαίσιο προσφατα, εχει να μυρισει πολυ σαρκα συντομα

Bloodmaster

@one
K750i
K810i
Και τα δυο απο τα χερια μου περασαν και απο μπαταρια ειναι σχεδον 10 χρονων και παλι φορτιζει. Οι Ιάπωνες δεν πιάνονται

Rayban

Σε σχέση με το Galaxy Trend όντως το iphone είναι κινητάρα. Σε σχέση με το Galaxy S6 αν δεις video και φωτογραφίες θα κλαις τα λεφτά σου (είμαι χρήστης 6S plus και το S6 είναι του αδερφού μου).

nikmour

@darth έγραψες φίλε…

Alexboom

τελευταια φορα που ειδα φουσκωμενη μπαταρια ηταν στο Ν80 μου….8 χρονια πριν!

Σταύρος Χρι

Μου φαίνεται περίεργο που τόσοι εδώ απορείτε με το γεγονός… Προσωπικά εχω δυο φίλους στον περιγυρο μου που κυκλοφορούσαν για μερικές εβδομάδες με φουσκωμένη μπαταρία… Ο ένας είχε ένα παλιό με κουμπιά (δεν θυμάμαι μάρκα) κι η άλλη (κοπέλα) κυκλοφορούσε με ένα Samsung βδομάδες με πριζμενη μπαταρία… Φυσικά κι είναι συχνό φαινόμενο για όλες τις εταιρίες κι λογικό ότι σε εταιρίες με πολλές πωλήσεις κινητών υπάρχει κι μεγαλύτερη πιθανότητα για περισσότερες περιπτώσεις ακόμα κι ελλατοματικων παρτίδων….
Επιπλέον (κρίμα δυστυχώς) όλα φτιαχνοναι στην κίνα (ακόμα κι BMW δεκάδων χιλιάδων ευρώ… (καμαρώνουμε εμείς λέγοντας γερμανική τεχνολογία)
Εννοείται ότι θα ασκούμε κριτική στην Apple για 100 διαφορετικούς λόγους (τόσοι υπάρχουν) ΟΜΩΣ το μόνο που είναι άδικο να την κατηγορεί κανεις είναι ότι δεν έχει καλά κι αξιόπιστα τηλέφωνα…. Ανούσια ακριβά ,ναι υποτιμάει τους πελάτες τις, πολλές φορές σε περιορίζει χωρίς λόγο κι είναι εκνευριστική κι άλλους 100 διαφορετικούς λόγους (για τους οποίους δύσκολα θα επερνα iPhone ποτε) αλλά όχι να λεμ για κινεζικές βλακιες αναξιοπιστα τηλεφώνα…

Mikimi

@Darth Akbar ή Snackbar?

Panagiotis

Σταύρος Χρι @@ θα πεις στους φίλους οτι οι μπαταρίες ειναι αναλώσιμες και καποια στιγμη χρειάζονται αντικατάσταση, ίσως τα κινητά που αναφέρεις να ειναι παλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.