iPhone: Η Apple θέλει οθόνη που λειτουργεί φορώντας γάντια

Όπως κάθε χειμώνα, όταν πιάσουν τα κρύα, η χρήση των γαντιών είναι επιτακτική. Παρόλο όμως την θαλπωρή που προσφέρουν τα γάντια, είναι ένα εμπόδιο καθώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οθόνη αφής του iPhone και άλλων smartphones. Σύμφωνα όμως με μια νέα πατέντα, οι κάτοχοι μελλοντικών iPhone δεν θα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Η νέα αυτή πατέντα που δημοσιεύτηκε στο U.S. Patent and Trademark Office, αποκαλύπτει ότι η Apple εργάζεται στο να κάνει την οθόνη του iPhone συμβατή για χρήση με γάντια. Η πατέντα αυτή, με την ονομασία “Glove Touch Detection”, περιγράφει το πως μπορεί η οθόνη να αναγνωρίσει ένα άγγιγμα μέσω κάποιων ενδιάμεσων εμποδίων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται στο μέλλον να βγάλεις τα γάντια σου για να απαντήσεις σε μια κλήση/SMS ή να αγοράσεις ειδικά γάντια για αυτό τον σκοπό. Επιπλέον θα μπορείς να χρησιμοποιείς την οθόνη ακόμη και αν φοράς για παράδειγμα έναν επίδεσμο στα δάχτυλά σου.

Η Apple δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα εισάγει τέτοια τεχνολογία, καθώς μπορούμε να πούμε ότι ίσως έχει καθυστερήσει κιόλας. Ανταγωνιστές προσφέρουν ήδη αυτό το feature που επιτρέπει την χρήση της οθόνης ενώ φοράς γάντια. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε αυτή την τεχνολογία αρκετά σύντομα από την Apple.

iphone gloves, iPhone: Η Apple θέλει οθόνη που λειτουργεί φορώντας γάντια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Sony Xperia Sola (Sole) 👍 this article

Ιωάννα

Εγώ έχω το note 4 και το κάνει αυτό, λέγεται αύξηση ευαισθησίας αφής.

pazzo

βασικά σχεδόν όλα τα τοπ κινητά το κάνουν πια όπως και το 930. Πίστευα πως το iPhone δεν είχε μείνει πίσω σε αυτό.
και το βγάζει λέει στο iPhone 7 και μιλάνε όλοι για καινοτομία 😀

rose

Σημαντικο feature για καθε συσκευη ειδικα στις βορειες χωρες ειναι επιτακτικο. Παντως το lumia 820 του 2012 το ειχε ,απορω πως τοσο καιρο δεν ειχαν ασχοληθει οι εταιριες με αυτο,λογικα αφου το κανει η apple θα το κανουν και οι αλλες .

Γιώργος

Tα nokia lumia (820, 920) φέρουν αυτή τη λειτουργία. Βλακείες περι πατέντας κτλ..

Theo

περιμένουμε την επαναστατική, πρωτοποριακή, πρώτη στο είδος της που κανείς άλλος ανταγωνιστής δεν έχει, τεχνολογία η οποία θα φέρει για ακόμα μια φορά την επανάσταση στον κόσμο των κινητών, αφου κανείς άλλος αντίπαλος δεν εχει καταφέρει να το κάνει αυτό…
ο καλύτερος αντικαταστάτης της τεχνολογικής επίτευξης της κάμερας 12 mp εν έτη 2015. η αιχμή του δόρατος σε τεχνολογία 2-3 ετών πριν…

ANDREAS

Το κάνουν όλα τα ΧΙΑΟΜΙ εδώ και χρόνια

Arispan

Στα Android Το λένε glove mode. Στην apple καινοτομία

Panos7GR

@Theo: Μετά την πρωτοπορεία της Apple να φέρει την εγγραφή 4K βίντεο στα νέα της μοντέλα, ακολουθεί και το glove mode. Πόση καινοτομία να αντέξει αυτός ο τεχνολογικός κόσμος;;;

Καινούριο θα το πω αν το καταφέρει εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία 3D Touch της. Αλλιώς ντροπή μόνο και να το αναφέρουν σαν “είδηση” όταν υπάρχει στα κινητά από το 2012…

Chris_BMW

Κάτοχος 6s .. Δοκίμασα με τα γάντια κ μια χαρά δουλεύει η αφή..δεν μπορώ να καταλάβω Κ. Βλαχάκη τα άρθρα που ανεβάζουν οι συντάκτες σας πρέπει να τα ψάχνουν πολύ μάλλον γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά όλο αυτό που κατα καιρούς διαβάζω εδώ μέσα όσον αφορά τις πατέντες που όλος τυχαιως αφορούν πάντα την Apple (ο λόγος προφανείς κ ασχολιαστος)κ πάντα ο/η συντάκτης του άρθρου θα αναφέρει με μια δόση ειρωνίας ότι αυτό υπάρχει είδη !!!😮 σε άλλες ναυαρχίδες.Παραπληροφορηση θα το ονομάσω λοιπόν εγώ αυτό .. Γιατί πολύ απλά όπως κ όλοι οι προλαλήσαντες ξεκίνησαν το κράξιμο έτσι κ εγώ αν δεν το διαπίστωνα ο ιδίος στο τηλέφωνο μου το ίδιο θα έλεγα … Δεν ακυρώνω βέβαια την είδηση αυτή καθεαυτή γιατί προφανώς κάτι θα έχει κατοχυρωθεί σαν πατέντα .. Προφανώς όμως δεν είναι αυτό π η συντάκτρια σας κατάλαβε με τον τροπο που μας παρουσίασε το άρθρο .. Βέβαια υπάρχει κ το ενδεχόμενο εκεί στην Apple να είναι χαζοί κ να καταθέτουν ως πατέντα κάτι π υπάρχει εδώ κ καιρό στα αλλά τηλέφωνα αλλά κ -εδώ είναι το παράλογο – κ στα δικά της….

nickolas

Nokia Lumia 920 approves 👍

One

Πάλι αντιγράφει τη Sony το μήλο…

Darth

από της εποχές του galaxy s γινόταν (το προτο s)

rose

Chris_bmw….+1

giannis

@Chris bmw οτι γραφει το techblog στα ελληνικα ο γραφει η πηγη στα αγγλικα. Αρα η οποια ειρωνεια δεν ειναι του techblog. Διαβασε την πηγη (οπως οφειλες να κανεις πριν γραψεις αυτο που εγραψες) και θα το δεις

Nio

Chris με την BMW σου αυτά τα γράφει η Apple και εδώ αναδημοσιευονται. Κραξε λοιπόν και εσύ την εταιρεία σου που από ότι μας λες δεν ξέρει τι της γίνεται, που αμφιβάλλω γιατί μάλλον δεν έβαλες τίποτα γάντια της προκοπής. Γάντια για χιονοδρομικό δοκίμασε όχι λαστιχενια για καθαριοτητες.

n. t

Δε λίγο θα πατενταριστει κ η νεα συγκλονιστικη λειτουργία Bluetooth.

vasilist

Δεν το γράφω ειρωνικά αλλά νόμιζα πως ή apple το είχε ήδη αυτό, γιατί το είχα σαν στάνταρ σε ότι συσκευή πήρα από το 2012 και μετά (android).
Καλύτερα να το έβαζαν και να μην μίλαγαν γιατί τώρα γίνονται ρεζίλι μόνοι τους… Σε λίγο μετά από το glove mode θα μας βγάλει και πατέντα μεταφοράς αρχείων μέσω Bluetooth.

Sotiris

Ένα χαρακτηριστικό που το είχε το… Sole, θα παρουσιαστεί ως καινοτομία από το patent troll Apple για να την προσκυνάνε τα πρόβατα.

xristos

το μονο που μπορω να πω για αυτο το αρθρο ειναι αυτο “Α0ΑΧ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑΧ0ΑΧ0Α0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑΧ0Α0Χ0Α0Χ”
οτι να ναι εκει στην αππλε
κανοτομια παιδι μ καθε χρονο μας βγαζουν τα ματια με αυτα που διαβαζουμε
κ να διορθωσω ολουςςςςςς αυτους που γραφουν “το χε το σονυ το χε το χιομι κτλπ”
οχι παιδια το αντροιντ το χει οχι η μαρκα σας
αλλο το ενα αλλο το αλλο!!!

xristos

αλλα ο καλυτερος απο ολους ειναι ο BMW αυτα που λεει ειναι πιο γελεια απο αυτα που λεει η αππλε
φιλικα παντα!!!

giannhsapla!!

Επειδη ειχα iphone 6 ξερω οτι δουλευει τελεια και με χρηση γαντιων. Καποιοι πρωτα πρεπει να δοκιμασουν τα κινητα που λενε οτι δεν κανουν τιποτα και μετα εας πουν οτι θελουν το να γραφετε ακυρα σχολια εχει καταντηση τρελα. Και οχι δεν εχω iphone εχω παρει το galaxy s6 edge plus.

Chris_g

@xristos κάνεις λάθος δεν το έχει το android by default, οι κατασκευαστες το έβαζαν. Μετά το kk ίσως να είναι και by default. Άρα πριν από αυτό ήταν future του κάθε κατασκευαστή.

lumia_930

παιδια τα γατακια της iphone νομιζουν οτι αυτο ειναι καινοτομια οταν την τεχνολογια αυτη την εχει παρουσιαση η Νοκια με το lumia 920 το 2012 αν ειναι δυνατον καθως και τις ζωντανεσ εικονες που και αυτο το θεωρειτε καινοτομια και το εχει παροθσιαση πρωτη η νοκια με το λυμια 930 !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.