Το iPhone έπεσε στην 5η θέση στην Κίνα, πίσω από την Xiaomi

Η Apple τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην αγορά της Κίνας καθώς εκεί βλέπει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης, ωστόσο τον περασμένο χρόνο δεν τα πήγε πολύ καλά. Ο ανταγωνισμός από τις τοπικές εταιρείες ήταν σκληρός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την 4η θέση.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, η Apple τον περασμένο χρόνο κατάφερε να πουλήσει 43.8 εκατομμύρια iPhone στην Κίνα, πράγμα που μεταφράζεται σε 18.2% μείωση σε σχέση με το 2015. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Apple να πέσει στην 5η θέση, αφού η Xiaomi κατάφερε να την ξεπεράσει, παρόλο που και αυτή είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν κατά 21% στα 51.4 εκατομμύρια smartphones.

Η Huawei όπως αναμενόταν ήταν πρώτη στην αγορά της Κίνας με 76.2 εκατομμύρια αποστολές τον περασμένο χρόνο, ενώ δεύτερη ήρθε η Oppo με 73.2 εκατομμύρια αποστολές. Η Vivo έκλεισε το top-three με 63.2 εκατομμύρια αποστολές. Η Apple έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται ότι, η Κίνα παρόλο που είναι μια επικερδής αγορά, έχει ταυτόχρονα πάρα πολλές δυσκολίες, πράγμα που είπε πρόσφατα και ο Tim Cook.

Ένας από τους λόγους που η Apple δυσκολεύεται στο να αποκτήσει μερίδιο αγοράς είναι ότι το iPhone στην Κίνα κοστολογείται αρκετά περισσότερο από τα Android smartphones. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το μέλλον και το πως θα τα πάει η Apple στην συγκεκριμένη αγορά.

Apple China Sales drop, Το iPhone έπεσε στην 5η  θέση στην Κίνα, πίσω από την Xiaomi

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilisk

Το άρθρο θα μπορούσε άνετα να λέει ότι η Oppo και η Vivo είχαν τρομερές πωλήσεις και όχι να αναφέρει την apple. Μόνο για την apple και την Samsung αναφέρουν όλα τα άρθρα. Έτσι γίνονται τα νούμερα στα άρθρα. Υπάρχουν και οι ειδήσεις για τις άλλες εταιρίες.

giorgosgek

+1

VasiliS7edge

Vasilis το άρθρο αναφέρεται στις εταιρείες που αφορούν την ελληνική και Ευρωπαϊκη αγορά καθώς και την Xiaomi. Τώρα κάτι Oppo vivo zippo op κλπ (BBK) αφορούν προς το παρόν την Κινα μονο. Και τα ποσοστά τα έχουν οι εν λόγω εταιρίες καθώς πουλανε με μηδενικό η ελάχιστο κέρδος.

Vasilisk

VasiliS7edge τι σχέση έχει αυτό που λες με το άρθρο? Αν θες να πεις ότι δεν μας ενδιαφέρουν αυτές οι εταιρείες γιατί δεν έρχονται στην Ευρώπη ή στην Αμερική τα προϊόντα τους τότε γιατί υπάρχει ένα άρθρο που βρίσκονται αυτές μέσα και μας δείχνει τις πωλήσεις τους ?

Απλά γιατί όταν αναφερόμαστε σε μεγάλα ονόματα τότε πουλάμε. Όταν δεν αναφέρεις τους άλλους δεν τους προωθεις. Και αυτό θέλουμε σωστά?

Genesis

συμφωνω με τον Βασιλη, να μιλαμε και για της αλλες εταιριες και οχι να λεμε μονο για τους κολοσσους.

Ben

Κύριε Κοσμόπουλε, παρακαλώ την επόμενη φορά να ζητάτε την άδειά μας για το αν θα δημοσιεύσετε ένα άρθρο ή όχι. Ευχαριστώ.

Πέτρος Π

Μα όπως φαίνεται στο γράφημα, η Xiaomi ήδη από πέρσι την είχε ξεπεράσει την Apple. Απλά φέτος ανέβηκαν πολύ η Oppo και η Vivo, και γι’ αυτό έχασε θέσεις…

@VasilisS7edge : Και βέβαια δεν πουλάνε με μηδενικό κέρδος, αλλιώς θα έκλειναν! Απλά κάτι Samsung και Apple έχουν βρει τα κορόιδα και πουλάνε με εξωφρενικά περιθώρια κέρδους! Επομένως είναι απολύτως λογικό να στραφεί ο κόσμος σε άλλους κατασκευαστές! Υποτίθεται ότι οι “μεγάλοι παίκτες” υπερτερούσαν σε θέματα ποιότητας, ασφάλειας κλπ κλπ Ωστόσο με όλα αυτά τα θέματα που έχουν προκύψει τελευταία (βλ Note 7 με εκρήξεις, δύο ανακλήσεις και τελικά οριστική απόσυρση, βλ. IPhone με θέματα λυγίσματος κλπ κλπ) φαίνεται ότι και αυτή η υποτιθέμενη ποιότητα είναι φούμαρα…

Παπαροκας tiamat

Ρε τι μας λετε?
Δηλαδη οταν ηταν νουμερο ενα σε πωλησεις στη κινα δεν ηταν και τοτε ακριβότερο απο τα ανδροιδ!??

Απλα μοδα ειναι που περνάει

Πέτρος Π

@Ben : Γιατί τέτοια ειρωνεία, δεν μπορούμε δηλαδή να σχολιάσουμε τα του άρθρου? Εκτός αυτού, το άρθρο είναι λάθος, γιατί αναφέρει ότι η Xiaomi κατάφερε να ξεπεράσει την Apple το 2016, ενώ αν δεις το γράφημα, την είχε ξεπεράσει και το 2015… Νομίζω χρειάζεται λίγο περισσότερο προσοχή, και όχι μια απλή αντιγραφή – μετάφραση από την πηγή, γιατί προκύπτουν λάθη όπως αυτό!

ΝΙΚΟΣ

@Παπαροκάς tiamat Τώρα γιατί στενοχωρείς με λογικά επιχειρήματα τους πιστούς του μήλου?
Άστους να σκαρφίζονται δικαιολογίες , να νοιώθουν καλύτερα. Αφού και σκατά με το μηλαράκι να βγάλει ο Κούκ , θα πάνε να το αγοράσουν και θα τρέξουν στα sites να γράψουν πόσο τέλειο είναι ,
πως δεν είναι για όλους, είναι η Porsche των κινητών, κλπ τραγικά.

Γιάννης

Γιατί δεν δημοσιεύετε και ένα άρθρο για την Ελλάδα να δούμε που βρίσκεται η Apple εν έτει 2017?

Α78

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υγεία για ένα Dire,από το να μπορούμε να κρίνουμε αυτά που γράφονται. Αν δεν υπάρχει κριτική και δικαίωμα να διαφωνούμε, τότε δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι σελίδες. Οπότε καλά κάνετε και κρίνετε και κατά κρίνετε και διαφωνείτε.

Α78

Όπου Dire, site
Η διόρθωση που απουσιάζει, είναι έλλειψη

GS

Ξύπνησαν οι Κινέζοι και αγοράζουν τα δικά τους τίμια προ’ι’οντα από το να παίρνουν μήλ.Έχουν καταλάβει τις απατεωνιές τους.

Πάνος

Τίποτα παράξενο. Απλά αρχίζει να αποκαθίσταται η πράξη. Για όποιον θέλει να κάνει τη διάρκεια του με πραγματική ευελιξία και όσο φτηνά ή ακριβά θέλει, διαλέγει Android.

Πάνος

Διόρθωση: διάρκεια=δουλειά

(Η σωστή φράση ήταν: “Για όποιον θέλει να κάνει τη δουλειά του”)

XperiakiasT

@Vasilisk +1

Ben

Πέτρο Π. το σχόλιό μου δεν απευθυνόταν σε εσένα, αλλά ουσιαστικά στον vasilisk -άντε λίγο και στον genesis- ο οποίος εξέφρασε την (παράλογη κατ’ εμέ) επιθυμία να έγραφε άλλα πράγματα το άρθρο του κ. Κοσμόπουλου.
Εν πάσει περιπτώσει, ζητώ συγνώμη από όλους όσους πρόσβαλα με το σχόλιό μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Pro

iPad Pro (2024): Το πιο ακριβό μέχρι σήμερα – Το μοντέλο με τις κορυφαίες προδιαγραφές και όλα τα αξεσουάρ ξεπερνά τις 3.000 $

Τα ολοκαίνουργια μοντέλα iPad Pro της Apple κοστίζουν πάνω από 3.000 $ όταν είναι πλήρως διαμορφωμένα με όλες τις επιλογές και αξεσουάρ.

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.