iPhone επιβίωσε από πτώση 5.000 μέτρων από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

iPhone, iPhone επιβίωσε από πτώση 5.000 μέτρων από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Την Κυριακή, ο προγραμματιστής παιχνιδιών Seanathan Bates ανακάλυψε ένα λειτουργικό iPhone που έπεσε 16.000 πόδια (περίπου 5.000 μέτρα) από την πτήση 1282 της Alaska Airlines την Παρασκευή.

Kατά τη διάρκεια της πτήσης, εσωτερικού των ΗΠΑ μεταξύ Πόρτλαντ, Όρεγκον και Οντάριο της Καλιφόρνια, ένα βύσμα από την πόρτα του Boeing 737 Max 9 εκτινάχθηκε προκαλώντας απώλεια πίεσης στην καμπίνα και πολλά πράγματα απλώς αναρροφήθηκαν στον αέρα. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ ένα από αυτά τα πράγματα που βρέθηκαν στο κενό ήταν ένα iPhone.

iPhone, iPhone επιβίωσε από πτώση 5.000 μέτρων από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Το iPhone ήταν ακόμα ξεκλείδωτο και με ένα κατεστραμμένο καλώδιο φόρτισης συνδεδεμένο στην υποδοχή. Φαινόταν σε μεγάλο βαθμό άθικτο και εμφάνιζε πληροφορίες που ταίριαζαν με την πτήση.

«Βρήκα ένα iPhone στην άκρη του δρόμου», έγραψε ο Bates σε μια ανάρτηση στο Χ. «Ακόμα σε λειτουργία πτήσης με τη μισή του μπαταρία και με ένα μήνυμα από την Alaska Airlines για τις αποσκευές για την πτήση 1282».

Μετά την ανακάλυψη, ο Bates επικοινώνησε με το National Transportation Safety Board, το οποίο πήρε τη συσκευή και του είπε ότι το iPhone ήταν το δεύτερο τηλέφωνο που είχε βρεθεί από την πτήση. Η πόρτα, ωστόσο, δεν ήταν ακόμα πουθενά. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή, η πρόεδρος του NTSB Jennifer Homendy επιβεβαίωσε ότι δύο άτομα ανακάλυψαν κινητά τηλέφωνα που έπεσαν από την πτήση 1281. Το άλλο κινητό τηλέφωνο ανακαλύφθηκε στην αυλή κάποιου.

iPhone, iPhone επιβίωσε από πτώση 5.000 μέτρων από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Το βύσμα που προκάλεσε την αποσυμπίεση κάλυπτε μια αχρησιμοποίητη πόρτα εξόδου στο Boeing 737 Max 9 που αποσπάστηκε από το αεροπλάνο. Η ταχεία αποσυμπίεση μπορεί να ρουφήξει βίαια επιβάτες και αντικείμενα έξω από ένα αεροσκάφος λόγω διαφορών στην ατμοσφαιρική πίεση. Ενώ κανένας άνθρωπος δεν έπεσε έξω από το αεροπλάνο, το iPhone προφανώς ρουφήχτηκε ενώ φόρτιζε. “Σε περίπτωση που δεν το είδες, υπήρχε ένα σπασμένο βύσμα φορτιστή ακόμα μέσα του! Το πράγμα βγήκε από την πόρτα”, έγραψε ο Bates στην ανάρτησή του στο X.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 4: Μπορεί να είναι πιο ισχυρό από ότι νομίζουμε

Tο επερχόμενο κορυφαίο SoC της Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen 4, πιθανότατα θα εντυπωσιάσει με εξαιρετική απόδοση γραφικών.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Flip: Θα φορτίζει γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο clamshell στην αγορά

Τα κορυφαία αναδιπλούμενα smartphone σε πωλήσεις τα τρία τελευταία χρόνια ήταν τα το Galaxy Z Flip 3, το Galaxy Z Flip 4 και το Z Flip 5.

Software Apple ChatGPT featured

Apple – iOS 18: Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT

H Apple φέρεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας με την OpenAI, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Internet featured TikTok

TikTok: Θα βάζει υδατογράφημα στα βίντεο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη

Το TikTok ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησε να επισημαίνει αυτόματα περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.