iPhone X: Δεν ισχύει ότι το Face ID θα έρχεται με μειωμένη ακρίβεια

iPhone X Face ID ακρίβεια, iPhone X: Δεν ισχύει ότι το Face ID θα έρχεται με μειωμένη ακρίβεια

Με δήλωσή της η Apple διαψεύδει δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι το iPhone X θα έρχεται με μειωμένη ακρίβεια στο Face ID προκειμένου να ανταποκριθεί στην παραγωγή.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι επειδή τα μέρη που αποτελούν τους αισθητήρες της κάμερας για το Face ID, είναι πολύπλοκα, η διαδικασία της παραγωγής καθυστερεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, για αυτόν τον λόγο και για να ανταποκριθεί στην παραγωγή, η Apple αποφάσισε να απλοποιήσει τα μέρη κάτι που όμως θα έχει αντίκτυπο στην ακρίβεια και στην απόδοση του Face ID.

Σε δήλωσή της στο The Verge η εταιρεία ανέφερε ότι το δημοσίευμα είναι εντελώς ψευδές και το Face ID θα έχει ακρίβεια 1.000.000:1 όπως ήταν τα αρχικά σχέδια της εταιρείας και όπως ανακοινώθηκε.

Το The Verge όμως, αναφέρει ότι ίσως τελικά το δημοσίευμα του Bloomberg να μην ήταν εντελώς ψευδές καθώς η Apple επέλεξε να αναφερθεί μόνος την ακρίβεια. Το δημοσίευμα όμως ανέφερε ότι η εταιρεία μείωσε τις προδιαγραφές της ποιότητας προκειμένου να επισπευστεί η παραγωγή.

Προηγουμένως πάντως και το The Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι τα μέρη των αισθητήρων του Face ID καθυστερούν την παραγωγή.

Η ανακοίνωση της Apple έχει ως εξής:

“Ο ενθουσιασμός των πελατών για το iPhone X και το Face ID είναι απίστευτος και ανυπομονούμε να το πιάσουν οι χρήστες στα χέρια τους, από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Το Face ID αποτελεί ένα ισχυρό και ασφαλές σύστημα επικύρωσης της ταυτότητας ενός χρήστη, το οποίο είναι απίστευτα εύκολο και διαισθητικό στη χρήση. Η ποιότητα και η ακρίβεια του Face ID δεν έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να είναι 1 στο 1.000.000 να καταφέρει κάποιος να ξεκλειδώσει το iPhone σας με το Face ID.

Ο ισχυρισμός του Bloomberg ότι η Apple έχει μειώσει την ακρίβεια του Face ID είναι εντελώς ψευδής και αναμένουμε το Face ID να αποτελέσει το νέο πρότυπο για επικύρωση μέσω αναγνώρισης προσώπου”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
χρηστος

Δεν θα ηταν εκπληξη αν η Apple οντως αλλαζε λιγο τα εξαρτηματα προκειμενου να επιταχυνει τις παραδοσεις του X. Αφενος τα περιμενω ολα απο μια εταιρια που παρουσιαζει ως innovation την γρηγορη φορτιση επειτα απο… 4 χρονια και χωρις να βαζει τον καταλληλο φορτιση στο κουτι, αφετερου η Apple εχει τα περισσοτερα ειπα-ξειπα απο καθε αλλη εταιρια. Δεν ξερω τι επαθε η Apple φετος και εκανε τοσες κακες επιλογες, ξεκαθαρα δεν ειναι η χρονια της. Οσο για τις πωλησεις του X, ναι θα πανε καλα, οι οπαδοι της αλλωστε λιγα ξερουν απο τεχνολογια..

Mary

Εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι πάλι φέτος θα μείνω με το iPhone 6 και όπως το κόβω στο iOS 10 κι ολας…

Techmaniac

ισχυει 100% λενε ψεματα ως συνηθως

Agnostos13

Έπεσαν πάλι τα κοράκια…

Dimitris

Και καλά θα κανείς αν δεν θες να φορτίζεις την συσκευή κάθε 6ωρες. Ίσως από το 11.1 και μετά… αυτά σε 6s. Δεν είναι όπως ήταν το iOS. Με βλέπω να γυρνάω σε sony πάλι

Rizo

Καλά, αμα πληρεί τις προδιαγραφές της εταιρίας δεν καταλαβαίνω γιατί (ακόμα και) αν ισχύει να είναι κάτι κακό.
Ξέραμε τι είχε πριν? Ξέραμε ας πούμε την ποιότητα?
Μπορεί να βρήκαν κάτι παραπλήσιο, αλλά να κάνει την ίδια δουλειά. Δεν είναι κάμερα ή οθόνη που δεν δίνει την ίδια ποιότητα στο μάτι. Αν η αναγνώριση προσώπου έχει την ίδια απόδοση στο τέλος.. όλα καλά.

@Dimitris
Μάλλον υπερβάλεις. Αμα σου βγάζει 6 ώρες, και δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που έχει bug, είσαι σίγουρα για μπαταρία. Εκτός και αν παίζεις συνέχεια παιχνίδια οπου όλα τα κινητά πάνω κάτω έτσι είναι.

Techmaniac

ειμαι σιγουρος οτι η κορυφαια εταιρεια και νουμερ 1 Samsung θα κανει καλυτερη υλοποιηση

Chris966

Από το λίγο που μπορεί να καταλάβει κάποιος από τις φωτογαφίες που έχουν έχουν διαρεύσει μέχρι στιγμής, εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο τηλέφωνο και το θεωρώ το τελειότερο μέγεθος για κινητό τηλέφωνο. Προσανατολίζομαι λοιπόν να το αγοράσω, και βέβαια όχι πριν περάσουν τρείς-τέσσρεις μήνες τουλάχιστον, από την ημέρα κυκλοροφορίας του.
Όμως…
Με την παραμικρή μακακία που θα δώ του τύπου δεν λειτουργεί καλά το ένα, δεν λειτουργεί καλά το άλλο όπως το πρόβλημα που αναφέρθηκε πιό πάνω και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο κλπ κλπ έχω φύγει…Κανονικά όμως..
Όταν δίνεις 1200 ευρώ (για κινητό τηλέφωνο) έχεις την απαίτηση να λειτουργούν ΟΛΑ στην εντέλεια..
Σωστά;

giorgosgek

<>

Μου θυμιζει το παλιο καλο ρητο <>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.