iPhone Fold: Πώς η Apple μελέτησε foldables ανταγωνιστών πριν την ανάπτυξη

Smartphones
iPhone Fold ανάπτυξη

Η ανάπτυξη του iPhone Fold φαίνεται πως δεν έγινε σε αποστειρωμένο εργαστηριακό περιβάλλον. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Apple φέρεται να αγόρασε foldable smartphones από Κινέζους ανταγωνιστές, προκειμένου να τα μελετήσει σε βάθος κατά τη διάρκεια της έρευνας και εξέλιξης της πρώτης της foldable συσκευής.

Και αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που δουλεύει η Apple όταν μπαίνει σε μια εντελώς νέα κατηγορία.

Η Apple δεν ξεκινά από το μηδέν, ξεκινά από την αγορά

Παρότι η Apple συχνά παρουσιάζεται ως εταιρεία που «κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο», στην πράξη παρακολουθεί στενά τι ήδη υπάρχει εκεί έξω. Η αγορά foldables έχει εξελιχθεί κυρίως από Κινέζους κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν πειραματιστεί με hinges, panels, αναλογίες και υλικά εδώ και χρόνια.

Η απόφαση να αγοραστούν ανταγωνιστικά foldables δεν είναι ένδειξη αδυναμίας. Είναι ένδειξη ρεαλισμού. Αντί να υποθέτει τι δουλεύει και τι όχι, η Apple φαίνεται να θέλει να το δει, να το μετρήσει και να το διαλύσει κομμάτι-κομμάτι.

Τι ψάχνει πραγματικά η Apple σε αυτά τα foldables

Το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο στο design, όσο στη μηχανική συμπεριφορά. Πώς γερνάει ένας μεντεσές μετά από χιλιάδες διπλώματα. Πώς αντιδρά η οθόνη σε πίεση. Πού εμφανίζονται creases. Πώς επηρεάζεται η εμπειρία μετά από μήνες πραγματικής χρήσης.

Αυτά είναι προβλήματα που δεν λύνονται με renders ή simulations. Λύνονται μόνο με φυσικά δείγματα, χρήση και φθορά. Και εκεί οι εταιρείες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει foldables προσφέρουν πολύτιμα δεδομένα.

Γιατί αυτό καθυστερεί το iPhone Fold

Η Apple δεν θέλει να είναι απλώς «ακόμα ένας παίκτης» στα foldables. Θέλει η πρώτη της συσκευή να μοιάζει ώριμη από την πρώτη μέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε καθυστερήσεις και προσεκτικά βήματα.

Αντί να κυνηγήσει το timing, φαίνεται να κυνηγά το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Και η μελέτη ανταγωνιστικών συσκευών είναι βασικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής.

Για τον χρήστη, αυτό σημαίνει ότι όταν (και αν) κυκλοφορήσει το iPhone Fold, δεν θα μοιάζει με beta προϊόν.

Τι σημαίνει αυτό για τον ανταγωνισμό

Το γεγονός ότι η Apple μελετά ενεργά foldables από Κινέζους κατασκευαστές δείχνει και κάτι ακόμα: ότι η καινοτομία δεν έρχεται πια μόνο από «παραδοσιακούς» παίκτες. Οι εταιρείες που μπήκαν πρώτες στην κατηγορία έχουν πλέον τεχνογνωσία που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Με έμμεσο τρόπο, αυτό αναβαθμίζει και τη θέση τους στην αγορά. Όταν η Apple μαθαίνει από εσένα, σημαίνει ότι κάτι κάνεις σωστά.

Η προσέγγιση Apple σε μια πρόταση

Η Apple δεν μπαίνει πρώτη. Μπαίνει όταν θεωρεί ότι μπορεί να μπει σωστά. Και αν αυτό σημαίνει να αγοράσει, να αναλύσει και να απορρίψει δεκάδες υπάρχοντα foldables μέχρι να βρει τι αξίζει να κρατήσει, τότε αυτό ακριβώς θα κάνει.

Συμπέρασμα

Το ότι η Apple αγόρασε foldable smartphones από Κινέζους ανταγωνιστές για την ανάπτυξη του iPhone Fold δεν είναι έκπληξη. Είναι επιβεβαίωση της γνωστής της στρατηγικής: παρατήρηση, ανάλυση και είσοδος μόνο όταν πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει κάτι πραγματικά ανώτερο.

Και αν η πρώτη της foldable συσκευή αργήσει, πιθανότατα αυτός θα είναι και ο λόγος.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ