Μετά από 10 χρόνια τα δυο τρίτα των iPhone είναι ακόμη σε λειτουργία

used iphones in 10 years, Μετά από 10 χρόνια τα δυο τρίτα των iPhone είναι ακόμη σε λειτουργία

Τον προηγούμενο μήνα το iPhone γιόρτασε τα 10α γενέθλιά του και τον Σεπτέμβριο η Apple ετοιμάζεται για την ανακοίνωση του επετειακού iPhone. Πρόκειται για το iPhone 8, που αναμένεται να είναι ότι πιο δυνατό έχουμε δει μέχρι τώρα από την Apple.

Διαβάστε επίσης: Πώς το iPhone άλλαξε τον κόσμο

Αναρωτηθήκατε ποτέ από όλο αυτό τον όγκο των smartphones που έχει πουλήσει η Apple μέσα στη δεκαετία, πόσα είναι ακόμη σε λειτουργία;

Η εταιρεία ερευνών Newzoo, έρχεται να δώσει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφέροντας ότι σχεδόν τα δυο τρίτα όλων των iPhones που έχουν πουληθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, είναι ακόμη σε λειτουργία σήμερα.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ο συνολικός αριθμός iPhones που έχουν αποσταλεί από την Apple ήταν στα 1.163 δισ., σύμφωνα με την ίδια. Σύμφωνα με την Newzoo, μέχρι τον Απρίλιο του 2017, το 62.6% φάνηκε ότι ήταν ακόμη σε λειτουργία. Για να μιλήσουμε με καθαρούς αριθμούς, συνολικά 728 εκατ. iPhones βρίσκονται στα χέρια των χρηστών τους.

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει πως το 25% όλων των χρησιμοποιούμενων smartphones είναι iPhone, παρά το γεγονός ότι οι αποστολές της Apple ήταν στο 15%.

Το 31.3% (ή 228 εκατ.) του συνόλου των iPhones βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, η οποία είναι η χώρα με τα περισσότερα iPhones σε λειτουργία. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι ΗΠΑ με 120 εκατ. (16.4%).

Το πιο χρησιμοποιημένο μοντέλο είναι το iPhone 6 με 21%. Στην πεντάδα βρίσκονται iPhone 6s (18%), iPhone 7 (11%), iPhone 6 Plus (9%) και iPhone 6s Plus (8%).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Πολύ απλά κάθε καινούργιο iPhone που βγάζει δεν έχει και τρομερές διαφορές σε θέμα specs + που έχει ίδιο design οπότε γιατί να δώσει κάποιος +700€ για καινούργιο iPhone από την στιγμή που δεν έχει τρομερές διαφορές ??

Ιωάννης jb

Έχει ίδιο design αλλά όχι και ίδιο σε όλα τα άλλα πχ. στο iPhone 7 με το 6 οι διαφορές είναι τεράστιες!!!

Ιωάννης jb

Δες εδώ….
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6378&idPhone2=8064

Μόνο άσχετος θα έλεγε ίδια αυτά τα smartphone….
Το 7αρι έχει πολύ ανώτερο chipset, μεγαλύτερη ρομ-ραμ, πολύ ανωτερες κάμερες-βιντεοκαμερες και πολλά ακόμη

Μανώλης

χμμμ οκ το πιστεύω επειδή βλέπω ότι και μεταχειρισμένα συνήθως τα iPhone έχουν ζήτηση!!!

Όμως, τι εννοεί σε χρήση;;;; και πως μπορεί να το μετρήσει με ακρίβεια αυτό;;; μετράει όσα μπαίνουν στο store;;; πχ εγώ στο iPhone 4 που το έχω ουσιαστικά μόνο σαν iPod και αν τύχει δεύτερη συσκευή πως με βέπει ότι όντως το χρησιμοποιώ;;;

Είμαι σίγουρος ότι το Iphone 7S ή το 8 θα είναι ότι πιο δυνατό έχει παρουσιάσει αφού ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!!! οπότε τέτοιες φανφάρες στις δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς από την Apple μου φαίνονται αστείες!!!! 😉

voyager13

Αυτό που προκύπτει από την είδηση είναι ότι γενικά τα iPhone και λόγω κατασκευής και λόγω λειτουργικού, λειτουργούν για χρόνια απροβλημάτιστα. Αυτό σε συνδιασμό με την τιμή τους κάνουν τον κόσμο και τα χρημοποιεί αρκετό καιρό.

ΝΙΚΟΣ

Άνετα βλέπεις κάποιον/α που έχει ξεμείνει με ένα 4/4s ή 5/5s και παράλληλα έχει ένα android για κύρια χρήση. Το λειτουργούν απροβλημάτιστα ,ξεχάστε το ειδικά για τα μοντέλα που ανέφερα, και με τις εκδόσεις του ios που για να στρώσουν στις νέες συσκευές θέλουν μπόλικα Updates.
Όλο μαρκετινιές + φήμες οι ειδήσεις για την Apple εδώ κ πολύ καιρό.
Η είδηση @voyager13 είναι μια ελλιπέστατη ποιοτικά ανάλυση που δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό ,παρά να πείσει πόσο γαμάτα είναι τα IPhone,κάτι που μου προκαλέι γέλια.
Υ/Γ Έχω ένα lumia 920 με 8.1 και ακόμη λειτουργεί. Είναι φοβερό, θέλεις να το αγοράσεις?
Γνωστός μου έχει ένα ΖΤΕ του 2011 κ λειτουργέι. Το θέλεις? Είναι σούπερ ντούπερ!
Έλεος ! ΑΠΛΑ Ε Λ Ε Ο Σ!!!
Ξέρεις τι άλλο δε βλέπετε από την είδηση? Πως αρκετοί έκαναν την κίνηση να το αγοράσουν, το χρυσοπλήρωσαν και το κρατάνε μέχρι να λιώσει και ας δουλεύει όπως όπως, κ ας έχει χάλια κάμερα, μπαταρία ,οθόνη και δεν διανοούνται να ξαναγοράσουν iPhone.

PaparockaZ

@ Ιωάννης_jb ,

Άστο γιαννάκη δεν μας πείθεις. Το link που έστειλες απλά δείχνει ότι ειναι ΟΛΟΔΙΑ εκτός από chipste κυρίως. Δεν θας μας πεις τίποτα για το Sony , Huaweii , Xiaomi σου ? Αα ξέχασα, αυτά είναι μόνο για τα Samsung threads. Εγώ στο μόνο που βγάζω το καπέλο στην Apple είναι στο marketing και στο μανιασμένο fanbase που έχει στήσει.

Θοδωρής

Από προσωπική πείρα. Τα iPhone δουλεύουν απροβλημάτιστα μέχρι τα 6+ τους χρόνια. Μετά βγάζουν προβλήματα και καλό είναι να τα αφήνουμε γιατί οι επισκευές τους συνήθως δεν είναι εύστοχες. Από το iPhone 6 και μετά η συνολική τους ποιότητα έχει ανέβει. Μένει να δούμε αν μεγαλώσει και ο χρόνος της λειτουργικής τους ζωής.
Τα παλιά iPhone δουλεύουν εξαιρετικά με τις νέες αναβαθμίσεις, αρκεί μια φορά στο τόσο να γίνεται καθαρή εγκατάσταση και να σετάρωνται ως: νέα iPhone, πράγμα που οι περισσότεροι βαριούνται να κάνουν… ή δεν ξέρουν να το κάνουν.
Κακά τα ψέματα είναι πανάκριβα αλλά και συγχρόνως και τα πιο «σοβαρά» smartphones του εμπορίου.

Paul

Εννοεί το άρθρο σαν κάποιος σαν και εμένα ο οποίος έσκασε δύο 500 άρικα το καθένα το 2014 και 15 σε android ναυαρχίδες και έχουν καταλήξει στα άχρηστα και με το 6αρι βρήκα την υγειά μου γιατί δουλεύει σαν καινούργιο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαναγυρίσω στην σαβούρα που λέγεται android

Chris07

@voyager13 σύμφωνω

James

“Το πιο χρησιμοποιημένο μοντέλο είναι το iPhone 6 με 21%. Στην πεντάδα βρίσκονται iPhone 6s (18%), iPhone 7 (11%), iPhone 6 Plus (9%) και iPhone 6s Plus (8%).”

21+18+11+9+8= 67%
Και τα πέντε μοντέλα που αναφέρονται είναι το πολύ τριών ετών και πωλούνται ακόμα, άρα δε μπορούμε να τα καταχωρήσουμε ως παλιά. Μένει ένα 33% που είναι παλιότερα μοντέλα, αλλα δε μας λένε ποια είναι.

Φαντάζομαι ανάλογη έρευνα στο άλλο στρατόπεδο θα μας έδινε παρόμοια αποτελέσματα.

Υ.Γ. Προχτές σκάει στο μεηλ μου προσφορά για iPhone 6, 400 ευρώ και γελούσα μόνος μου.

forneverarrow

Μακάρι να άντεχαν και τα android στο χρόνο τόσο πολύ… iPhone έχω να δουλέψω απο την εποχή του 5s αλλά έχω ακόμα το iPad mini 1st gen το οποίο δουλεύω καθημερινά.

Darth

Παρά πολλά άτομα έχουν της συσκευής καθαρά και μόνο επειδή ακόμη κάνει την δουλειά που θέλουν καλά και δεν κολλάνε από εκεί και πέρα..

Nikopoup

Πραγματικά αν τα προσέχεις δεν παθαίνουν τίποτα αλλα δεν άντεξα και το έδωσα το ipad. Πολύ κόλλημα ρε φίλε

Agnostos13

Εχουμε στην οικογενεια iPhone 3G που λειτουργει απο το 2008 24/7 και iPhone 4S που λειτουργει απο το 2012 24/7 και ειναι πληρως λειτουργικα…

Αλλες συσκευες δεν επιβιωσαν τοσα χρονια (εκτος απο το Nokia 3330 το οποιο μενει παροπλισμενο απο μπαταρια)!

Nikopoup

Ποιο κινητό χαλαει με δύο χρόνια χρήση?

nikos ks

ok! φανατικός οπαδός android και θα παραδεχτώ πως η έρευνα ίσος και να είναι αληθινή… ζωντανή απόδειξη η προσωπική μου εμπειρία, όταν ταυτόχρονα με την κοπέλα μου αγοράσαμε τα galaxy s4 εγώ και το iphone 5 αυτή, το iphone της λειτουργεί ακόμα, το Samsung μου εδω και αρκετά χρόνια αναπαυεται εν τοπο χλοέρο, λιγότερο απο 2 χρόνια ζωης είχε για την ακρίβεια… so????? τα αίτια που συμβαίνει;;; ειδα απο κάποιους εδώ, περί πιο ανθεκτικης κατασκευής, ποιοτικών υλικων κτλ @@ μεντολες!!! απλά, να συνεχίσω με την προσωπική μου εμπειρία… πρώτη δουλειά της κοπελας μου με το που έβγαλε το iphone απο το κουτι του: προστατευτικη μεμβρανη μπρος πίσω, τοποθέτηση μεσα σε λαστιχένια θήκη και μετά ολο μαζί σε pumber απο καουτσουκ, που ειμαι σίγουρος οτι αν το πετούσες κάτω θα έκανε γκελ και θα επέστρεφε στο χέρι σου (δε με άφησε να το δοκιμάσω ποτέ στην πράξη) χρήση του: (και γενικα λογοι για τους οποίους μονο, έβγαινε απο την τσαντα της) επίδειξη σε φίλες της! (ο βασικότερος λόγος που επέλεξε iphone), τηλεφωνήματα, κανα μήνυμα που και που, αντε και λίγο fb (σε ειδικες περιπτώσεις και τοποθεσίες, μέρη οπως παραλία πχ ούτε για αστείο δεν έβγαινε καν απο την τσαντα) παμε λοιπον… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.