iPhone: Αντιμετωπίζει πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ιράν

Πρόβλημα είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Apple με τα iPhone στο Ιράν μιας και η χώρα λαμβάνει μέτρα εναντίον του λαθρεμπορίου και η Apple δεν έχει συμμορφωθεί με αυτά ακόμη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση του Ιράν για να αντιμετωπίσει κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν στη χώρα και είναι προϊόντα λαθρεμπορίου θα πρέπει όλες οι συσκευές που εισάγονται επίσημα να καταγράφονται στην εθνική βάση χρηστών τηλεπικοινωνιών. Όσες συσκευές δεν έχουν καταγραφεί δεν θα μπορούν να συνδεθούν στα δίκτυα και άρα πρακτικά θα είναι άχρηστες.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Apple και τη διάθεση των iPhone στο Ιράν είναι πως η Αμερικανική εταιρεία δεν έχει κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο στη χώρα ο οποίος και θα αναλάβει να κάνει την παραπάνω διαδικασία. Αν μάλιστα αυτό δεν συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, λένε οι πληροφορίες, τότε όλα τα iPhones που βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων απλά θα αποσυρθούν αφού δεν θα λειτουργούν στα τοπικά δίκτυα.

Η Apple ξεκίνησε να πουλά iPhone στο Ιράν το 2013 όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαλάρωσε τις κυρώσεις που απαγόρευαν από επιχειρήσεις να πωλούν στο ΙΡάν συσκευές όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ασύρματα router. Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο για τα παραπάνω.

iPhone, iPhone: Αντιμετωπίζει πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ιράν

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.