iPhone πρώτης γενιάς, ανέγγιχτο στο κουτί του έπιασε απίθανη τιμή σε δημοπρασία

iphone, iPhone πρώτης γενιάς, ανέγγιχτο στο κουτί του έπιασε απίθανη τιμή σε δημοπρασία

O οίκος δημοπρασιών LCG Auctions προσέφερε πρόσφατα ένα κλειστό iPhone του 2007 (με 8 GB αποθηκευτικού χώρου) ακόμα στο αρχικό του κουτί και καλυμμένο με το αρχικό περιτύλιγμα.

Το τηλέφωνο συγκέντρωσε 27 προσφορές μεταξύ 2 Φεβρουαρίου και 19 Φεβρουαρίου και η προσφορά που κέρδισε ανήλθε σε 63.356,40 $. Αυτός ο αριθμός είναι πάνω από 100 φορές μεγαλύτερος από την αρχική τιμή του τηλεφώνου που ανερχόταν σε 599 $.  Η προσφορά ξεκίνησε από 2.500 $ και αναμενόταν να ξεπεράσει τα 50.000 $, όπως και έγινε.

iphone, iPhone πρώτης γενιάς, ανέγγιχτο στο κουτί του έπιασε απίθανη τιμή σε δημοπρασία

Το αρχικό iPhone διέθετε οθόνη LCD 3,5 ιντσών με ανάλυση 320 x 480. Φορούσε έναν μονοπύρηνο επεξεργαστή που λειτουργούσε με ταχύτητα ρολογιού 412 MHz με εγγενή αποθηκευτικό χώρο είτε 4 GB είτε 8 GB. Η συσκευή διέθετε κάμερα 2MP στο πίσω μέρος και μπαταρία 1400mAh. Μέσα στο κουτί υπήρχε και φορτιστής.

Το συγκεκριμένο iPhone εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο “The Doctor & The Diva” που κάθε εβδομάδα  πραγματοποιούσε το “Treasure Hunt Tuesday”. Η ιδιοκτήτρια του iPhone του 2007, Κaren Green, εξήγησε εκεί πώς απέκτησε το τηλέφωνο. Τότε είχε μόλις ξεκινήσει μια νέα δουλειά και οι φίλοι της της αγόρασαν για δώρο το iPhone. Αλλά, εκείνη είχε συμβόλαιο με την Verizon και εκείνη την εποχή το smartphone της Apple ήταν αποκλειστικό της AT&T.

Στο βίντεο ακούγονται αρκετά λάθη καθώς ένας από τους οικοδεσπότες λέει ότι οι μονάδες iPhone πρώτης γενιάς αρχικά δεν είχαν κάμερα και ότι προστέθηκε αργότερα. Ακόμα, η Green είπε ότι το μοντέλο της είχε την κάμερα επειδή είχε την παραλλαγή των 8 GB. Για την ιστορία, όλες οι μονάδες iPhone του 2007 ήταν εξοπλισμένες με την πίσω κάμερα 2MP.

Η Green ρωτήθηκε γιατί δεν άνοιξε ποτέ το κουτί και απάντησε ότι «δεν ήθελα να ξεφορτωθώ το νέο μου τηλέφωνο και κατάλαβα ότι ήταν iPhone, οπότε δεν θα ξεπεραστεί ποτέ».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.