Οι πωλήσεις των iPhone θα πέφτουν για δέκα χρόνια μετα την 10η επέτειο

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, το μέλλον του iPhone μετά την 10η επέτειο του, δεν διαγράφεται πολύ λαμπρό. Ο Andrew Uerkwitz, αναλυτής της Oppenheimer, αναμένει ότι τον επόμενο χρόνο οι πωλήσεις των iPhone θα κορυφωθούν για μια τελευταία φορά, κυρίως λόγο της επετείου, αλλά τα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις θα μειωθούν.

Σύμφωνα με τον Uerkwitz, έναν χρόνο μετά την μεγάλη επέτειο του iPhone, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να απομακρύνονται από τις υψηλές τιμές, με τις οποίες κοστολογεί τα τελευταία χρόνια η Apple τις συσκευές της. Επιπλέον, η έλλειψη νέων hardware features και το μικρότερο χάσμα στις επιδόσεις σε σχέση με άλλες ναυαρχίδες, θα κάνει πολύ δύσκολο στην Apple να δικαιολογήσει την υψηλή κοστολόγηση.

«Το ρίσκο για την Apple, δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο. Πιστεύουμε ότι η Apple είναι στην αρχή μιας δεκαετούς δυσπραγίας», αναφέρει ο Uerkwitz. Ένας άλλος αναλυτής, ο James Cakmak από την Monness Crespi Hardt αναφέρει, «Η Apple δεν θα περάσει εύκολα για λίγο καιρό, αν όχι για πάντα».

Μια άλλη τάση που θα μπορούσε να κλέψει το momentum από τις πωλήσεις της Apple , είναι η αγορά των μεταχειρισμένων συσκευών. Σύμφωνα με την IDC, από το 2015 έως το 2020 η αγορά των μεταχειρισμένων smartphone θα έχει τριπλασιαστεί. Η ίδια η Apple, αυτό τον μήνα άρχισε να πουλάει refurbished smartphones στον online store της, με τις τιμές να είναι μικρότερες κατά 100 δολάρια.

Report Andrew Uerkwitz Oppenheimer sales after anniversary drop 10 years, Οι πωλήσεις των iPhone θα πέφτουν για δέκα χρόνια μετα την 10η επέτειο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Χαχαχαχαχαχαχα

azriel84

Apple is doomed δηλαδή ξανά… Μακάρι να είχα τα λεφτά τους και ας ήμουν και εγώ doomed.

Κωστας

Καιρός ήταν μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ οι apple, δυσκολεύει συνεχώς τη ζωή ενός χρήση πχ ακουστικά αξεσουάρ μεγάλο κοστος, τοσα χρόνια βγάζει κινητά δεν εχει μηνει κάτι που να μην μπορεί να το κάνει κ άλλο κινητό . Λένε στην παρουσιαση πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς iphone. Κι όμως υπάρχουν πολοι που μπορούν!!
https://youtu.be/v0cg3im95Mw

Κωστας

https://youtu.be/v0cg3im95Mw
Χαχαχαχαχα

VasiliS7Edge

Η apple έχει κάνει πολλαπλούς αθλους καταφερνοντας να ξεπερνάει τον εαυτό της. Πόσο άλλο να ακολουθεί αυτή την ανάπτυξη. Το android ήδη έχει φτάσει στο σημείο να δουλεύει απροβληματιστα ακόμα και σε συσκευές των 100€. Ποιος ο λόγος να πάρεις iPhone? Εγώ όμως ότι υπάρχει λόγος καθώς το κινητό θα γίνει είδος μόδας πλέον παρά είδος επικοινωνίας. Αυτό οποίος το αντιληφθεί θα πρέπει να κινηθεί ανάλογα για να επιβιώσει.

One

Εγω πιστεύω οτι η Apple έπαψε να εχει όραμα απο τη στιγμή που πέθανε ο Steve Jobs που ηταν ενας άνθρωπος φαινόμενο για τον κοσμο της τεχνολογίας και πολυ μπροστά απο την εποχη του. Σημερα ειναι μια εταιρια που βασιζεται μονο στα υπερκέρδη και μονο, αλλα κάποια στιγμή θα αρχιζαν και οι χασούρες τη στιγμη που υπαρχει τεράστιος ανταγωνισμός και τα πράγματα γίνονται πολυ δύσκολα για όλους τους μεγάλους.

NtinosMD

Λογικο!!!! Οταν λεγεσαι Apple κ ο κοσμος ( εστω ο πιο παλιος ) , σ εχει συνδιασει με τα πρωτα personal computers, τα πρωτα mainstream smartphone, mp3 player κλπ κλπ κλπ…. μην εχεις μετα απαιτησεις οταν κατακρεουργεις τις κερδοφορες σειρες σου (βλ. Iphone macbook ) και βαζεις στο παιχνιδι την hermes, adidas να βγαλεις κ κερδη …..τουλαχιστον οχι στον χωρο της τεχνολογιας. Κοινως στην εταιρεια χανεται χρονια με χρονια η μπαλα. Σε λιγο θα μας κανουν κ επιδειξη μοδας στο cupertino με πασαρελες κ εσωρουχα victoria’s secret ετσι οπως το πανε. Οταν το σλογκαν ειναι its all about the experience τι ν πεις ; Οτι εχεις πλεον την ιδια και καλυτερη σε κινητα των 400 ευρω; Ειναι πλεον fact. Και μη λεμε βλακειες … Battery drain το fb app κανει και στο iphone… Παραδεχτειτε το. Αν καθε χρονο αυνεχιζει να αυξανει τις τιμες στο 100αρικο μετα αντε γεια. Μη λεμε βλακειες …ποτε αρχισε η βασικη εκδοση iphone, στα χρονικα της κυκλοφοριας του , στα 819 ευρω; Καλο κατηφορο λοιπον….

Patikas14

Ο γέροντας Παΐσιος το είπε και αυτό;;;

KnightRider

Η Apple πλέον έχει καταντήσει γελοία !!!

– Μια με την οθονη του 6s και να πληρώσεις 150$ ενώ είναι κατασκευαστικά λάθος
– Μια τα macbook δεν έχουν θυρες ethernet,hdmi,usb – μόνο 2 usb-c με ένα κάρο αντάπτορες
– Η δικαιολογία καταργησης της SD στο macbook που λένε ότι επειδή προεξέχει (πραγματικά απορώ γιατί μερικοί είναι τόσο ηλιθιοι να το πιστέψουν κάτι τέτοιο + να σου λένε να αγοράσεις αντάπτορα για την sd)
– Υπερκοστολογημένα στα περισσότερα προιόντα τους
– Εγγύηση μόνο 1 χρόνο με ένα σωρό προϋποθέσεις
– Δεν έχει πολλές free-trial εφαρμογές
– Σπάσιμο νεύρων να υποχρεώνεσαι να έχεις το iTunes για να μεταφέρεις τραγούδια εικόνες κλπ αντί για απλό copy-paste
– Nα μπορούν φθηνά κινητά να συνδέσεις usb στικάκια ή εξωτερικό σκληρό και να μην μπορεί το iPhone που είναι και πανάκριβο πανάθεμα
– Στα μαγαζιά iStorm ή γενικά σε Apple μαγαζί η εξυπηρέτηση είναι μαύρα χάλια και σου λένε ένα κάρο μ**λκιες για να βρουν τρόπο να πληρώνεις λεφτά

Πραγματικά με όλα αυτά απορώ με τι λογική κάθονται και τους υποστηρίζουν κι απο πάνω ??

ΝΙΚΟΣ

@KnightRider έχουν δυνατό marketing και ατέλειωτες ουρές από υπνωτισμένους που χαύτουν οτιδήποτε. Κοίτα γύρω σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.